Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Veckan hittills

Lilla bebisbjörnen har ju börjat förskolan. Det har gått bra hittills.

Igår lämnade F honom i 40 minuter och idag i en timme. F’s oroliga sms från personalrummet sparar jag i en speciell plats i mitt hjärta. Det hela har hittills varit jobbigare för honom än för Henri <3

 

Projekt hitta glasögonbågar visade sig vara alldeles för lätt. Finns ju så många fina! Fastnade särskilt för ett par rosa. Orkade inte prova fler bågar till slut för jag tyckte det blev för jobbigt med många alternativ, haha.

Jag såg btw det ni skrev om hormoner och synen. Tydligen hämtar synen sig igen efter graviditet och amning. Men det kan ta 6-12 månader efter avslutad amning innan den är normal igen. Jag har ju inte ens slutat amma så det var ju peppig läsning… Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det för så som jag har det nu funkar inte. Vissa dagar ser jag helt sjukt dåligt (förstår nu varför det varierar om det är hormonellt). Har i alla fall bokat synundersökning och ska fråga optikern om detta. Kanske finns det en lösning under denna ”övergångsperiod”.

 

Igår var F på middag och jag och Henri var ensamma hela kvällen. Hade den chilligaste kvällen någonsin! Han leker gärna själv bara jag är i närheten och satt och pillade med sina leksaker länge i vardagsrummet. Sen ville han komma upp till mig i soffan och då somnade han på mig. Han sov och sov och jag kunde se 4 avsnitt av en serie(!). Sen bar jag in honom i sängen och gjorde oss redo för natten och han vaknade knappt.

”Har det varit jobbigt att vara själv med Henri”, frågade F när han kom hem. Jaaaa : ((( sa jag.

Nejdå, det sa jag inte.

 

Har varit och kollat på nya kontoret. Det var…skittråkigt. Haha alltså jag hatar att jag är en person som tycker sånt här är ointressant. Men jag gör verkligen det. Det är roligare när möbler och inredning kommer på plats. Ventilation och innerväggar kan jag vara utan liksom. Tog bilder till F i alla fall. Men hallå. Vi ska ha ett träd inomhus!!

 

Jadå det blev en semla. Gick till Fahlmans och köpte en till mig och F’s mamma som var hemma hos oss.

 

Och så har jag lagat tacopaj. Eller tacolasagne är kanske mer korrekt benämning?

Har jag någonsin gett er recept på den? Såhär gör vi i korta drag: stek köttfärs med lök och krydda med tacokrydda. Använd tortillabröd som lager och varva köttfärsen med tortillabröden. Man kan göra lite som man vill. På ett lager har vi klickar av salsa och jalapenos, på ett annat lager har vi paprika och klickar av creme fraiche med smak av chili & paprika. På toppen skivad tomat och lite riven ost. In ugnen tills den är varm och fått lite färg. Gott att toppa med bacon också! Men vad är inte.

 

176 gillar

Kommentarer (11)

 • Angeline

  |

  Jättefina bågar! Är det Optica i Hbg?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet faktiskt inte var jag var när jag tog denna bild. Men det var på Väla i alla fall. Det är nog Optica 🙂

   Svara

 • jennie

  |

  Angående synen, fick otroligt dålig syn på långt håll under graviditeten och det har hållit i sig, 2,5 år and counting. Kanske hade hänt oavsett barn eller ej förvisso, men OM du inte skulle få tillbaka din ”före kids-syn” är du iallafall inte ensam 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ändå skönt att höra!

   Svara

 • M

  |

  Hade så gärna sett dig i transparenta champagnefärgade glasögon. Tror du hade varit så fin i det. Tror det är värt att testa 💕 men förstår att du inte orkar💕

  Svara

 • Annika

  |

  Så snygga brillor.
  Märke?
  Du passar kanonbra i dem 🌸

  Svara

 • Carolina

  |

  Frågade en optiker om det där och hon sa att det inte är vetenskapligt bevisat. Men att man ju är tröttare under småbarnsåren/graviditet och att synen kan förändras därför, man orkar inte kompensera lika mycket helt enkelt. Byt glasögon om du behöver!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Robert

  |

  Finns det verkligen folk som är genuint intresserade av halvbyggda väggar sådär, haha? Eller ja, klart det finns det men ändå liksom. 😉

  Svara

 • Katharina

  |

  Lägger du köttfärs tillsammans med crème fraîche eller det är bara crème fraiche på det lagret?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag kör köttfärs på alla lager ☺️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv