Follow my blog with Bloglovin

Tisdagssnack

Allt har varit en miljon gånger enklare och mysigare här hemma de senaste dagarna. Jag tror och hoppas att vi har kommit ur en jobbig period. Är nykär i mitt liv typ. Typiskt mig att jinxa, men lika bra att vara glad i onödan i så fall.

För att fortsätta på det positiva temat är det mycket jag ser fram emot nu. Julfest med jobbet, ledighet, åka pulka med Henri, nyårsafton. Göra lägenheten fin. Vi har beställt soffa, gardiner, matta och stolar. Tavlor har börjat komma upp på väggarna. Jag känner mig allmänt mer motiverad att ta tag i saker igen. Just nu håller vi på att ta in offerter på att höja taket på kontoret (vårt tredje sovrum). Det sänktes på 80-talet och det hade varit trevligt att återställa. Det är en sån grej vi tänkt strunta i, men nu ska vi kolla upp vad det skulle kosta i alla fall.

Om två veckor ska vi åka till Teneriffa! Vi ska bo på stort barnvänligt hotell och bara ha det nice. Det är inte den typ av resa F egentligen gillar, men vi får väl acceptera att livet är lite annorlunda nu. Haha. Gdansk var så mysigt, men det var också väldigt jobbigt och inte så mycket semester.

Men den största anledningen till att vi ska åka är för att min faster och mina kusiner ska dit. De åker dit varje jul. De ska vara där två veckor och vi joinar en vecka. 9 vuxna på 3 barn. Låter som en dröm. Men att flyga 5 och en halvtimme med en 1 åring, hur tänkte jag där? Henri kan sitta still i max 1 minut innan han får tokflipp. Hur överlever vi flygresan? Jag vill ha alla tips ni har! Vi ska flyga tidigt på morgonen och alltså blir det inte lätt att få honom att somna och även om vi skulle lyckas är det bara en timme det handlar om. Hur håller man en ettåring nöjd på ett flygplan?

 

192 gillar

Kommentarer (43)

 • M

  |

  Fan vad fint att känna så! Hoppas allt håller i sig. Sitter här förkyld med en snart 6-månaders som absolut inte ville somna om inatt och känner mig jävligt icke-kär i livet haha.

  Svara

 • Emma

  |

  Vi flög med vår son när han var 16 månader till Teneriffa. Vi flög när det var hans sovtid, så det var en timme. Vi köpte lite nya leksaker och böcker( köp billigt), de tyckte han var kul ganska länge. Vi gick i korridoren med honom när han behövde röra sig. Vi sparade ner barn youtube klipp som han kunde titta på. Vi tog med välling, som han drack vid start och landning, minskar risken för ont i öronen..

  n dryck( vi tog välling)

  Svara

 • Madelene

  |

  Ipad med favoriterna….typ Babblarna eller vad det nu må vara…och majskrokar
  eller sånt han tycker är gott att mumsa på…

  Svara

 • Frida

  |

  Popits, nerladdade program på platta, kasta runt ungen mellan olika passagerare… har också en svårsövd men hon däckade rätt fort av amning på flyg(11 månader då)nåt magiskt med trycket och ljudet tror jag?! Amma i bärsele och dansa drakens dans i ”köket” längst fram (Ja jag var i vägen men hellre det än ett skrikande barn)… lycka till!! 🥰

  Svara

 • Madde

  |

  Snacks, snacks och åter snacks 🤣 och kanske leksaker som han aldrig har sett förut, ta fram en i taget 😅 sen finns det målarböcker som man har en speciell pensel och fyller med vatten, när man målar färgläggs bilderna och när det torkar försvinner färgen igen 😌 vet inte om han är lite för liten för dem kanske, min dotter är 2,5 nu och gud vad snabbt man glömmer vad som gällde vid respektive ålder 🤣 lycka till 🥰

  Svara

 • Nina

  |

  Skärm med barnprogram, små pillgrejer (lite lego och sånt smått), majskrokar (om han äter det). Öronproppar till grannarna 😉

  Svara

 • Zoe

  |

  Jag reste ensam nyss med min då 16 månaders och jag hade självklart med en miljon olika leksaker och snacks och nedladdade youtube klipp (som jag inte kunde visa då min telefon gick sönder innan vi klev på planet 😄😄😄) men det som underhöll henne bäst var:
  • Klistermärken (tjocka så små fingrar får tag på dom)
  • Tog en tuggummi ask med lock som jag gjorde ett hål i locket för att kunna stoppa ner små lurviga pysselbollar du vet. Hon lekte med den i princip 2/4 timmar!! Plocka i plocka ur- leken var tydligen super skoj.
  • det finns någon typ av silicon leksak som är bubblor dom trycker på. Googlade ”silikon leksak bubblor” och de kom upp haha.
  Sen kommer han bli underhållen av främlingar runtom som kommer tycka han är jättegullig. Det kommer gå skit bra.

  Svara

 • Amanda

  |

  Ska själv göra samma flygresa med ett lika gammalt barn, dessa tips har jag fått

  – ta med många olika saker för barnet att äta och dricka
  – bind ihop alla leksaker i ett snöre så att dom inte rullar iväg
  – ta med några paket till barnet, alltså nya leksaker som hen får öppna under flightens gång. Nyhetens behag brukar hålla intressent uppe lite långre
  – pysselbok med klistermärken
  – preppa Ipad med alla möjliga program hen kan tänkas gilla

  Det var typ det.. man överlever säger dom kunniga 😝

  Svara

 • Lisa

  |

  Kolla in mothercould på Instagram, hon har bland annat massor av tips på underhållning för små barn på flyg!

  Svara

 • Malin

  |

  Så underbart, så glad för din och er skull!! Så härligt att åka till värmen på en bekväm semester med storfamiljen ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Helena

  |

  iPad med klipp han gillar, massa snacks (alla favoriter) och nya roliga leksaker han inte sett förut. Och så kan man köra i skift, alltså nu tar du honom 30 min sen jag 30 min osv.

  Har flugit långt med alla mina barn i den åldern och oftast går det mycket bättre än man trott. Har såklart varit skrikfest också men då får man bara upprepa för sig själv att det är värt det när man väl kommer fram till det härliga.
  Lycka till 🙂

  Svara

 • Mila

  |

  Lycka till med taket! Har precis flyttat till bostadsrätt (alltid hyrt förr) och är så otroligt chockad över hur DYRT allting är?! 🙁 Vi har enorma fönster i vardagsrummet (typ en hel vägg) och bad om offert för skenor i taket och gardiner som stoppar solljus från att komma in. När offerten kom via mejl visste inte jag och maken om vi skulle skratta eller gråta. Över 20 000 kr för fucking gardiner…? That’s a hard no.
  Vad mysigt med en resa över jul. 🙂

  Svara

  • Andrea

   |

   Vet inte om ni har tid att göra själva eller ej men iaf så finns det idag överallt (vi köpte på hemtex) skenor som man köper med allt man behöver redan nerpackat. Så simpelt och bra! Så borrar man tre hål per skena. Superenkelt att få upp själv faktiskt! Kostar också betydligt mindre än 20 papp.

   Svara

  • Lizette

   |

   Finns det någon särskilt anledning till att ni vill leja bort såna grejer? Annars finns det skenor på tex. IKEA eller Hemtex som man enkelt sätter upp själv. Skruvdragare/borrmaskin kan man hyra billigare än 20 papp och så känns det kul när man gör det själv 🙂

   Svara

   • Mila

    |

    Ja det är lite speciellt med rå betong, och att skenan nog behöver delas av p.g.a. en skjutdörr mitt i som har sina skenor… Så det är lite annorlunda och därför tänkte vi härma en granne som anlitat någon slags gardinexperter men insåg att hon visst verkar mycket rikare än vad vi är hehe. 😛 Men vi ska nog höra med händiga vänner och se hur man själv kan ordna upp det.

    Men när vi ändå snackar sånahär saker – Ni som renoverat och sånt… Hur är det med att borra upp en badrumsskåp i badrummet? Får man det? Kan man det? En vän har borrat i betong med klinker framför så han är kunnig, men överlag… Måste man höra med någon slags VVS-proffs och hur jäkla mycket kostar det?! 🙁 Jag är så galet trött på att ha mitt smink på golvet (!) i badrummet men vore lite sorgligt om vårt borrande gjorde lägenheten omöjlig att sälja sedan. Åh vad jag saknar att bo i hyresrätt!

    Svara

    • Emmy

     |

     Köp ett högt skåp på ben istället så slipper ni borrandet. Man behöver nog veta vad man gör eftersom väggskåp är ganska tunga, särskilt de med spegeldörrar. Men Ikea har jättefina högskåp för badrum!

     Svara

     • Mila

      |

      Tack för tipset! Är Enhet från Ikea så inget såntdär ovanför vasken. Men hörde med byggchefen som sa att väggen är helt i betong så det är bara att köra – så glad över det hehe! 🙂

  • Tuva

   |

   Är det speciella mått och så som behövs på gardinerna då eller?
   Tänker skenorna på till exempel Ikea är ju byggbara och går att göra hur långa som helst. Dom är guld! Och deras gardiner Majgull är mörkläggande och dessutom väldigt fina så det är uteslutande dom jag använder i vårt hus.

   Svara

   • Mila

    |

    Tack snälla för tipset! Har skrivit ner och ska spana in hehe. 🙂

    Svara

  • Emmy

   |

   Med nästan allt sånt är det arbetet som kostar mest och materialet är bara en liten del. Så, gör jobbet själv så kommer kostanden att minska rejält 🙂 Offerter är också dyrare än om man vågar vänta med fakturan till efteråt. De tar ju i på en offert för att täcka oväntade saker som kan komma upp, men som ofta inte gör det.

   Svara

  • Elin

   |

   Var bor du? Vi köpte måttbeställda gardiner samt hjälp med att sätta upp skenorna+gardinerna för betydligt billigare (runt 5000 landade allt på om jag minns rätt), i Göteborg. Vi blev jättenöjda!

   Svara

 • Paulinn

  |

  Hade en egen ryggsäck bara med underhållning till min 1 åring.
  Det fanns klosspussel ( sånt med en bild på varje sida så det kan bli 6 olika bilder och det är lagom många klossar att bygga med) målarbok ( sån man målar med vatten så dyker färgerna och figurerna fram magiskt. Går att återanvända o det oändliga). Bok med knappljud, typ djur och fordon, pekbok med olika

  Svara

 • Paulinn Fritz

  |

  Attans råkade publicera av misstag

  Olika strukturer på sidorna, fingerdockor, brio muttrar och skruvar, jättestora träpärlor med tjocka snöre.

  Svara

 • Amanda

  |

  Nu har jag inte barn, men jag har inte haft fast boende sen 2016 och bara rest runt, så jag har många flygresor under bältet. De flesta föräldrarna brukar kliva på planet så sent som möjligt, har med sig barnens favoritsnacks (helst snacks som tar ett tag att äta!), har med sig ipads med favoritprogram, och så brukar föräldrarna turas om att ta hand om den lille (kan vara skönt att få paus efter ett tag kan jag tänka mig). Många prommenader upp och ner för gången också, så kan den lilla utforska lite själv!
  Som sagt, tips från någon som inte har barn själv, men bara vad jag har sett under min tid på flyg!

  Svara

 • Marie

  |

  Nya leksaker, klämisar, amma, iPad babblarna, nässprej om det slår lock i öronen på honom

  Svara

 • Cassandra

  |

  Lite tips..
  En påse med nya ”billiga” leksaker, så som småbilar, figurer/djur osv. Nytt är spännande och när ena grejen inte är intressant längre tar man fram en ny.
  Finns ju på dollar/TGR/normal för 10 kr osv.
  Platta är ju en livräddare men vet inte hur ni gör med skärmtid.
  Snacks som ni vet han gillar(även om han är väldigt selektiv har jag förstått)
  Sen flaska/bröstet vid start och landning för att undvika lock i öronen.
  Man får ta med mat/Klämmis/dryck så länge man visar upp det ordentligt vid säkerhetskontrollen.
  Bärselen är även väldigt praktisk på flygplatsen/ombordstigning osv.

  Svara

 • Anneli

  |

  Ta med en ryggsäck med massa små leksaker, ätbart typ majskrokar, fruktbitar, russin, annat han gillar att pilla med. Stoppa ner några extra blöjor i ryggan, inte kul om de tar slut på flyget. Det dröjer ju rätt länge från att man checkat in till att man får sitt bagage igen.
  Sen skulle jag tagit med en iPad laddad med Babblarna o annat babyvänligt. Han kommer säkert stå och hoppa i era knän och kravla upp o ner från golvet större delen av tiden. Man är genomsvettig när man går av flyget. Men det är det värt!

  Svara

 • Linn

  |

  Som av en slump är jag på Teneriffa nu med min dotter som är typ tre veckor äldre än Henri! Haha!
  Kan säga att det är en dröm att ha buffé och någon som städar åt en! Dröm med Babypool och lekplats precis utanför rummet!

  Flygresan hit: vi slog in några små leksaker men hon ville mest äta upp pappret. Succé var en no-spill snacks cup som bebis kan plocka själv ur. Hade även en docka som man kan ta av och på kläder som också var kul. Ipad med babblarna brände väl ca fem minuter 😅 Blev mycket att springa fram och tillbaka i gångarna.Var rätt kaosigt men det var ändå värt det tycker jag!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Lovisa

  |

  Jag skulle säga att det absolut viktigaste är att ge barnet något att dricka vid start och landning (när man själv känner tryckförändringar eftersom de inte kan tryckutjämna och de får ont i öronen annars =skrikande barn). Så unvik att ge något att dricka ett bra tag innan så de verkligen är törstiga.

  Resten är mest lite meckigt för en själv (dvs att man får hålla på och greja för att underhålla) och ha snacks/mutsaker till hands.

  Svara

 • Melisa

  |

  Dryck vid lyftning och landning, slipper han få ont i öronen.
  Utöver det så fick vi promma fram och tillbaka i gången en miljon gånger. Hade fantastiska människor som också lekte tittut med vår då 15månaders bebis.

  Tog med nya böcker, babblarna och en låda med lock att sätta på och ta bort i en halv evighet. Leksaker att lägga i denna låda också. Sånt tycker barn är väldigt mycket mer spännande än en kan tro! 👍

  Svara

 • Victoria

  |

  Ett tips är att köpa nya leksaker och böcker på loppis eller t.ex marketplace (vilket jag upplever att du redan gör). Eller byta leksaker med en kompis inför resan, kanske inte favoriterna dock om något kommer bort 😉 Billigt och nytt med bra variation 🙂
  Att göra sago eller sångpåsar t.ex tre bockar och ett troll för att leka bockarnabruse gärna i kombination med boken för att leka och läsa. Det är okej att låna böcker från biblioteket och ta med 🙂
  Saker med olika struktur, form, färg, känsla och något att lägga det i. Att plocka i och ur saker är ett stort nöje 🙂

  Låter som ni kommer få det jätte mysigt 🙂

  Svara

 • Petra

  |

  Har en 1-åring själv och vi flög senast för 1 månad sedan.
  Springa i gångarna, klättra upp och ner i trappen till första klass (om det finns en trappa, det gjorde det på vårt flyg till Singapore nyligen) amma, amma, amma – flygbullret gjorde iaf min bebis sömnigare än vanligt. Typ majskrokar i massor 😂 ha tålamod, inte bry sig om andra resenärer stör sig 🤪

  Svara

 • Bella

  |

  Alla har kommit med många bra tips! Det här med att plocka med en massa nya smågrejer är populärt i avledningssyfte. Kan tipsa om en burk med en massa figursudd, någon av dessa:
  https://www.adlibris.com/se/produkt/sudd-i-trumma-sense-24569767?gclid=EAIaIQobChMI8ojewpzU-wIVBNGyCh0sAwlyEAQYASABEgJAofD_BwE&article=P24569767

  https://www.adlibris.com/se/produkt/suddisar-i-burk-36-pack-karnan-51953314?article=P51953314

  Många roliga färger och figurer ☺️

  Svara

 • Maja

  |

  Härligt med sol! Såg inte mitt bästa tips: ta hand om er själva! Försök att vara hyfsat utvilad – packa och fixa i god tid och ta med/köp snacks som du gillar. Det blir ju som en fem timmars lekstund. Vet inte om han brukar typ stå i knät och hoppa men att låta honom anstränga sig i famnen kanske sparar ett varv i gången.

  Min erfarenhet är annars att nya grejor inte var så intressant i den åldern, vanliga vuxensaker (det man själv pillade med oavsett vad) plus favoritleksakerna han känner igen och brukar leka med.

  (Ibland bubblar internet upp med föräldrar som delar ut typ små godispåsar med choklad och öronproppar för att be om ursäkt i förväg till de som sitter närmast, jag hade aldrig orkat fixa men det är ju gulligt.)

  Svara

 • Malin

  |

  Så bra tips du fått! Tycker också klistermärken med tillhörande pysselbok är toppen. Men mina var nog 2-3 när de fixade dem.
  Mitt tips för resan, eller kommande resor, är att man kör flytväst på barnen när de är så små och efter det så ta simväst. Mina barn lärde sig simma själva med hjälp av dem tidigt. Simvästen har ingen krage som flytvästen som behövs när de är små för att hålla ansiktet borta från vattenytan, och givetvis ska man ha uppsikt, men den håller dem flytande och de kan ändå röra sig helt fritt och ha ett naturligt simmönster utan puffar osv som stör. Desto säkrare barnet blir desto fler ”flytbrickor” plockar man bort och barnet lär sig att hålla sig flytande.
  Körde simväst på vår äldsta son även när han kunde simma när vi var på större vattenland och vi hade fått barn nr två, då vet man att man har en extra ”livlina” om man råkar tappa dem ur sikte och västen är så tunn så sonen brydde inte sig.
  Och just det, UV- dräkt vid poolen är ju så smidigt. Stora ytor man slipper smörja med solcreme.

  Svara

 • Lina

  |

  Amning/annat att dricka vid start och landning är som många säger bra för att tryckskillnaden inte ska kännas i öronen. Utöver det är det kanske mer fråga om tycke och smak och hurdant barn man har. Det svåraste enligt mig är att inte stressa ifall det går ”dåligt” en stund, de allra flesta har förståelse för att barn gråter, men just där och då känner jag själv snabbt hur pulsen stiger :´)

  Många ger tips om att ta med nya leksaker, men jag skulle kanske hålla tillbaka lite med det (åtminstone om ni redan har mycket packning); ofta är det roligaste enligt barn i ettårsåldern att leka med ”riktiga” saker som finns i miljön och ta in vad som sker runtomkring! Kanske bläddra lite i någon katalog tillsammans med er, plocka med teskedar i och ur kaffemuggar, beundra utsikten genom fönstret, gnaga på majskrokar, kika över ryggstödet och hälsa på bänkgrannarna etc. Du beskriver Henri som social, så han kommer säkert att söka kontakt med era medpassagerare och har ni tur finns det någon som gärna leker tittut eller liknande med honom en stund så ni får paus från underhållarjobbet 🙂

  Hoppas ni får en riktigt skön semester!

  Svara

 • Frida

  |

  Finns bara ett tips. Håll i dig, redo?

  Djupandas och hoppas att timmarna går fort 😂😅

  Flög med 10 månaders till Miami. Djupandades RÄTT mycket då ja.

  Men lite dom att föda barn. Väl framme är all den jobbiga skiten glömd och vips har man bokat en ny resa. Tur är väl det att hjärnans överlevnadsstrategi vinner 😎

  Lycka till!

  Svara

 • Alice

  |

  Flög med ett något äldre barn och hade med snacks som russin, fruktstång, clementin att pilla med och som hon inte fick ofta så nyhetensbehag. Och sen leksaker som hon aldrig testat i någon form som klistermärkebok och lera. Leran sysselsatte henne jättelänge. Sen fri skärmtid. Vi lyckades få till sovstund och mycket tid gick även åt till att leka med bälte, kräkspåse, matmeny.

  Svara

 • Victoria

  |

  Ha med Alvedon i handbagaget och ombyte till er! Har man otur kaskadbajsar barnet på en…

  Köp sånna där 6pack mini russinpaket och fyll med olika ätbara saker.

  Svara

 • Annica

  |

  Någon har säkert redan tipsat, men ge H nässpray för att hjälpa till med lock och tryckutjämning. Jag hade laddat ner en jäkla massa barnprogram på en Ipad när det blir skrik och jag hade gått i gången massor med bebb. Antagligen för sent att fixa men boka flygstol där man får mer benutrymme så bebis kan leka på golvet

  Svara

 • Sanna

  |

  Ett tips är att köpa några nya leksaker som han aldrig sett eller lekt med förut.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv