Follow my blog with Bloglovin

Helgen när Henri fyllde 1 år

Så fyllde han 1 år min son. Inte bara är jag mamma, jag har tydligen varit det i över ett år. Vi vaknade lugnt och stilla och kramades och drog oss länge i sängen <3

Haha nä skoja. Vaknade av en bebishand som slog mig hårt i ansiktet och sedan satte han sig på mitt huvud och drog av en tuss med hår.

Hade en del kalasfix att göra till dagen efter och vi fick så dåligt samvete då det var en riktigt tråkig dag för Henri.

 

När vi var klara bestämde vi oss för att lekplats-hoppa. Gå till alla ställen Henri gillar en efter en.

 

Först Dunkers. Denna bild skapade engagemang. Hälften ville veta vad i tusan som händer på bilden. Är det Henri jag håller i…är det en…snopp? Och var är min tröja och skor ifrån? Tänk att nu ska jag svara på allt det!

Det är en snopp.

Nää.

En dinosaurie! Och min tröja är från Lindex länk här och skorna är Steven Madden länk här (reklamlänk).

 

Henri hade time of his life. Stack ner sina fingrar i alla hål han kunde hitta.

 

På väg till nästa lekplats hände något sjukt. Han somnade i vagnen! Vi blev helt ställda. Jaha…vad gör vi nu? Vi bestämde oss för att snabbt äta någonstans. Gick till Marconi, beställde en öl och bad om att få den snabbt som tusan. Okej sa kanske inte det, men vi tänkte.

 

Grattis till oss! Föräldrar i ett år <3

 

Delade en pizza eftersom vi misstänkte att det inte fanns tid till en hel. Och mycket riktigt vaknade han när det var två tuggor kvar. Bästa halvtimmen ändå.

 

När vi kom hem fick F öppna sitt fars dag-paket. Det var lego! Närmare bestämt en vespa i lego.

 

Köpte en present till mig själv med, hehe. Snittblommor i lego! Nina hade det och jag tyckte det var lekfullt och fint, så jag härmade.

Och OBS. Jag gjorde det stora misstaget att beställa från Legos hemsida. Sen kom jag på att jag ju inte jämfört priser på Prisjakt först och när jag gjorde det såg jag att det fanns att beställa mycket mycket billigare på andra ställen. Haha alltså så pinsamt. Jag jobbar ju till och med på Prisjakt. Säg inget till min chef! Så jag gjorde en ny beställning och skickade tillbaka den andra.

 

Det blev söndag och dags för kalas! Vi hade hyrt en orienteringsklubbstuga att vara i. Pyntade med ballonger. Alla heliumballonger försvann i ett nafs. En riktig hit bland barnen.

 

Vad jag var pyntad i? Jo, denna klänning från H&M. Hela familjen hade blått <3

 

Vi bjöd på prinsesstårta, kladdkakemuffins, småkakor, chokladbollar, saft, kolsyrad lemonad, kaffe och te.

 

Alla gäster kom och det var så mysigt! Tänk att vi har så många i vårt liv som bryr sig om Henri. Jag har ingen familj här i Sverige (har ju F´s familj, men ni fattar) och blir så varm i hjärtat att jag trots det kunde fylla ett helt rum med kompisar. 40 personer blev vi med vuxna plus barn.

Vi ville göra något lite större eftersom vi inte haft något dop. Så vi slog ihop födelsedag med namngivning.

 

Här berättar F om namnet, varför vi valt att stava med ett i och andra kända Henris. ”Vi får hoppas att han inte avrättar sina fruar som Henry VIII av England”, avslutade han med.

 

Frans var nyfiken på Henris paket. Haha alltså David förtjänar ett pris för inslagnings-effort.

 

Och denna lilla herre då? Jo, han sov ingenting på hela dagen. Men han var glad ändå, så jag antar att han tyckte det var kul att fylla år.

291 gillar

Kommentarer (14)

 • Rebecca

  |

  Grattis till Henri och till er! 🥳

  Helt random, men ville bara höra var dina inneskor är från? De ser jättemysiga ut! Har precis beställt ett par, och har lite beslutsångest. 😄

  Kram,
  Rebecca

  Svara

 • Sabina

  |

  Vad roligt att slå ihop födelsedag och namngivning till en enda stor fest 😃
  På tal om det du skrivit också, om det är någonting jag tog med mig ifrån min dotters 1-års firande inför kommande år är att det är ju hennes dag! Jag kämpade med smörgåstårtor och gräddtårta hela dagen innan och hon var så ledsen och uttråkad och jag kände mig så dum som valt mat med så mycket förberedelser 😢 nästa år blir det korv med bröd istället.

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰❤️

   Svara

 • Hanna

  |

  Grattis till er alla för ett år tillsammans!

  Jag är så himla nyfiken – vad tyckte du om de där fodrade tightsen som du köpte? De dyker upp i mitt flöde konstant nu och jag är så sugen på slå till. En viss oro dock över att de är en bluff…

  Svara

  • Egoina

   |

   Har inte fått hem dem än. Så kanske är bluff på nivån att de inte ens finns 😅

   Svara

 • Lena

  |

  Vilka härliga bilder. Var kommer Henris uteställ i blått från (ser inte riktigt om det är tvådelat). Hade passat mitt barnbarn som är i samma ålder som Henri.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet faktiskt inte. Han har ärvt det av sin kusin. Det står kusinens namn på lappen 🥰 Men tror det är Lindex!

   Svara

 • Mila

  |

  Åh vilket fint kalas! 🙂 Om jag kan få barn i framtiden så ser jag fram mot sådant, fira högtider och födelsedagar. Mina föräldrar gjorde knappt det. Samtidigt blir jag ledsen eftersom jag precis som du (nästan) inte har familj i Sverige. Mina föräldrar struntar i allt sådant (de kommer inte på kalas, bröllop m.m.) och har ibland känt att jaha min man har ett antal familjemedlemmar som firar oss men min familj är alltid frånvarande trots att de lever. Det sticker i hjärtat även om jag så klart ser hans familj som min nu efter många år och gifta… Familj alltså. Så jäkla svårt ibland.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Stort grattis till er! Dig och F främst för bebisar gör ju bara sin grej, det är föräldrarna som jobbar och sliter och förtjänar att lyftas! ✨😄

  Svara

 • Maria

  |

  Stort grattis!! Vad härligt Henris kalas såg ut!
  Testade att klicka på länken för skorna, och den tog mig till Lindex hemsida.. Skulle vara jättetacksam om jag kunde få en länk till dom! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh störigt! Sök på Steve Madden mac sneaker taupe ☺️ Har uppdaterat länken nu. (Men lönar sig att prisjämföra 😄)

   Svara

 • Robert

  |

  Grattis till Henri! Undrade ju också det var du höll i där först. Bra att vi fick det utrett. 😜

  Svara

 • Linda

  |

  Grattis till Henri & till er som varit föräldrar i ett år ❤️ du skriver att du inte har nån familj i Sverige men det har du ju, era vänner ni valt är familj, och du F & Henri är er egen lilla familj

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv