Follow my blog with Bloglovin

Favoritprodukter till håret och recension av K18

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag har inte varit hos frisören på ett år och två månader. Men vem räknar…

Eller jo, jag klippte topparna på en sån där drop in grej i somras, men har inte färgat och fixat ordentligt. Har en tid bokad nästa vecka och är överpepp.

Men måste säga att mitt hår växt ut fint, övergången mellan min riktiga färg och det blonderade smälter liksom ihop. Har faktiskt inte stört mig så mycket.

 

 

Men ja, det hände mig också. Typ fyra månader efter graviditeten trillade håret av. Resultatet blev en lugg som sakta men säkert växte fram längs tinningarna och småhår _överallt_. I månader såg mitt hår så risigt ut. Torrt, frissigt, spretigt. Så jag började fokusera på att ta hand om mitt hår. Vilket gick lite av sig själv med en bebis kanske. Har av förklarliga skäl låtit plattång och locktång vara och har tvättat håret max två gånger i veckan. Jag har även varit duktigare på att använda inpackning.

Tänkte skriva ett inlägg om mina favoritprodukter till håret!

 

Först den här. K18 Leave in Molecular Repair. Hallåja vad är detta för sjuk produkt?

När jag klickade hem den läste jag:

”Denna återställande, intensiva behandling reparerar, stärker och förbättrar hårets elasticitet på 4 minuter, samtidigt som håret blir mjukare och lättare att kamma.

K18Peptide™ är molekylen och genombrottet hårindustrin väntat på! Kliniskt bevisat att återställa skador på håret på endast fyra minuter.

K18Peptide™ återställer hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg, UV-strålar, hårtvättar till dess ursprungliga & ungdomliga tillstånd! Patenterade K18 är en bestående lösning, detta är den första produkten som använder biomimetik för att återställa keratinkedjorna i håret.

K18 skapar mjukt, frissfritt, starkt hår med flexibilitet som känns som nytt.”

Återställer skador på håret på 4 minuter? Yeah right, tänkte jag. Men var såklart tvungen att prova ändå. Googlade recensioner och folk verkade helt frälsta. Det har tydligen tagit forskare 10 år att framställa produkten. Läste också att skillnaden mellan Olaplex (som jag också älskar) och K18 är att K18 innehåller en molekyl som stärker hårstråt inifrån och lagar proteinbildningar i håret, medan Olaplex lagar trasiga svavelbindningar. Ja, alltså det där är ju grekiska för mig. Men de fungerar alltså på olika sätt. Jag tolkar det som att K18 lagar inifrån och Olapex på ytan.

Jag har nu använt K18 i några månader (cirka var 3-4 tvätt) och är jättenöjd. Man tvättar håret med schampo (inte balsam) och sedan applicerar man i handdukstorkat hår.

 

Tog en bild efter en behandling. Har har jag alltså varken stylat håret eller använt någon produkt. Ändå relativt fint! Mitt hår hade varit ett sockervaddsmoln annars. Anledningen till att mina lockar är borta är eftersom jag borstat håret vid appliceringen när det var blött. Jag upplever också att K18 tar bort mina lockar en del. Kanske just för att det spröda frisset lägger sig.

K18 lagar håret, men återfuktar inte egentligen och jag har läst att många upplever att de behöver t.ex. ett balsamspray efteråt. Jag upplever faktiskt inte mitt hår blir så torrt.

 

Snarare tvärtom. Det känns ungefär som efter man färgat håret (alltså färg, inte blondering). Som att jag har en mjuk hinna över mina hårstrån nästan.

 

Innan behandlingen använder jag ett djuprengörande schampo. Detta detoxschampo från Kevin Murphy är superbra. Jag använder det även med jämna mellanrum för att få bort beläggningar i håret och rengöra på djupet.

 

Andra favoritprodukter: Schampo, balsam och inpackning från Lanza. Älskar Lanza. Har använt samma i flera år. Det kaaan hända att jag utgick från måttet på mina Lanza-flaskor när vi gjorde hyllan i duschen : ))

Bästa silverschampot är från Kérastase. Blir perfekt kall nyans.

 

Lanza Healing Strength Silk Serum är min all time favoritprodukt till håret. Den minskar torktiden, skyddar mot UV-strålar, gör håret mjukt och glansigt, återfuktar och funkar som värmeskydd. Doftar så gott också! Använder den i både fuktigt hår och torrt. Bästabästa.

 

Ola Plex Bond Smoother är också en favorit. Om jag vill krama fram lockar i håret tar jag en klick i handflatan och några droppar vatten och kramar in. Också grym att ta innan läggdags för att vakna upp med återfuktat hår.

Det var det. Hela min hårrutin! Mmm vad fin jag ska bli nästa vecka 😍

141 gillar

Kommentarer (9)

 • Mila

  |

  Alltid varit så avis på ditt tjocka vackra hår! 🙂
  Jag vet att Olaplex fått mycket skit på sistone men jag har använt deras produkter i ett par år nu och älskar! Min frisör är också helt frälst och tycker att hon ser skillnad på mitt hår sedan jag började med Olaplex (och hon har det i blekningen på något vis med). Jag VILLE älska K18 då det låter så himla smidigt att bara behöva tvätta håret och sedan ha i en leave in-produkt (istället för inpackning i en timme som måste tvättas bort), men tyvärr blev jag inte helt såld på den produkten. Jag tror kruxet är att jag har lockigt hår – alltså inte gulliga vågor utan riktiga LOCKAR. Att schamponera, inte använda balsam, och sedan borsta ut håret ryckte ut så otroligt mycket hår på mig så kändes inte värt det. Även om produkten i sig kändes rätt bra. Tror den är toppen för de med rakt hår som inte trasslar sig dock.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh fattar! Men har du provat med typ balsamspray? Jag tror effekten av K18 är mer långsiktig och inte ska bedömas på hur håret känns direkt efter. Jag har i alla fall märkt skillnad mer på sikt än direkt efter. Håret blir ju typ svinto efter detoxschampo 😅 Men håller med om att Olaplex är guld 😍

   Svara

   • Mila

    |

    Jag använde det rätt länge men just då stora tussar drogs ur skallen så gav jag upp. Tycker i övrigt det gjorde håret fint. 🙂 Tror dock effekten inte blir bra om man har i balsamsprej innan man har i K18? Verkar så när man läser online. :/

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag fattar 😞 Nej jag tänkte efter. Men om stora tussar lossnar förstår jag att du slutar använda 😅🙈

     Svara

    • Tina

     |

     Jag har funderat på att testa, har också lockigt hår. Vad tror du om att använda balsam först, kamma ut håret ordentligt så det inte är trassligt, och sedan använda schampo och k18? Det kanske underlättar att kamma efteråt, om håret redan är utrett innan?

     Svara

 • L

  |

  Mitt hår är klassiskt ”skandinaviskt”. Väldigt finstråigt eller vad man säger, så blont att det nästan är genomskinligt, extremt platt och rakt. Tovar sig aldrig, men är å andra sidan totalplatt och hänger som en tråkig gardin.

  Jag har valt att vara korthårig. Alltså kortkort. Pixiecut. Ibland blir jag lite avundsjuk på er som har långt och tjockt hår. Så vackert och så många möjligheter till vackra flätor och coola uppsättningar!

  Men andra gånger är jag väldigt nöjd över att mitt hår självtorkar på tio minuter, aldrig är slitet, inte gör mig varm och inte lämnar en halv pälsboll i duschen. Allt har för- och nackdelar så klart och man vill alltid ha det man inte har.

  Har jag någon poäng eller klok slutkläm? Svar nej 😛 Ville nog mest säga att jag tycker att alla längder och hårtyper är vackra.

  Svara

  • Elin

   |

   Men alltså så fin kommentar! Har precis samma hår som dig – dock axellångt men man känner ju nu att man borde våga testa en pixiecut.. Sällan jag känner något positivt om mitt hår men du har ju helt rätt! Ser typ aldrig mina hårstrån någonstans för de är så tunna att de typ går upp i rök så fort de lämnar skalpen 😂

   Svara

 • Robert

  |

  Då ser vi fram mot nästa vecka! Verkar dock som det var riktigt bra produkter. Håret såg klart godkänt ut på bilderna vid en första anblick. 😉

  Svara

 • Anonym

  |

  Varför vill du inte ha din naturliga hårfärg?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv