Follow my blog with Bloglovin

Onsdagssnack

Här hemma är det sjukstuga. F har varit sjuk, jag är sjuk och Henri är sjuk. Igen. Hur är det ens möjligt? Nu hostar han och är så ledsen på natten för att han väcker sig själv med hostan. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att vi är uppe en gång i halvtimmen hela nätterna. Precis vad man behöver när man själv är sjuk : )) Som tur är kan jag ta långlunch och sova då istället. Idag bokade jag även om alla möten som inte var absolut viktiga just nu.

Annars rullar det mesta på som vanligt. Vi är som sagt trötta på att renovera. Det är som att jag bara accepterat att bo i ett kaos. Jag bryr mig inte ens längre. Det är farligt att komma till den punkten. En sak att man inte orkar och tar en paus, men när man inte ens bryr sig om att göra klart händer det ingenting. Men vi försöker se till att det i alla fall händer någonting varje vecka, om det så bara är något litet. Och faktiskt börjar vi se mållinjen nu! Det börjar bli klart. Det är alltså äntligen dags för det roliga – möbler och inredning. F var iväg och köpte ett vitrinskåp vi hittat på Blocket igår. Det är 220 cm högt och väger ett ton. Som tur var kan det delas i två. Vi fick hjälp av Hannes att bära in det. Men nu när vi ska sätta det på plats insåg vi att det är typ omöjligt. Hur ska vi lyckas lyfta den övre delen av skåpet och ställa ovanpå det andra? En sak att flytta en möbel, men att lyfta den rakt upp över en meter går typ inte.

Det har regnat i två dagar och det är så mysigt när man är sjuk tycker jag. Jag myser runt i min hoodie och dricker kaffe. Min chef sa till mig att sjukanmäla mig, men alltså det finns väl inget bättre än att bara sitta vid sin dator när man är sjuk? Miljoner gånger skönare än att ta hand om en bebis, hehe.

På tal om min bebis går det så fort nu. Han blåser i sin flöjt, älskar att släcka och tända, säger lampa, bil och hej, går nästan utan stöd, svarar nej på allt…och hatar fortfarande mat. Haha. Han är inte rädd för någonting och älskar främlingar, stök och hög ljudnivå. Tyvärr : )) Och så skrattar han när man sätter random saker på huvudet och låtsas att det är en hatt.

 

194 gillar

Kommentarer (15)

 • Emma

  |

  Alla är sjuka just nu känns det som! Hej hösten! Jag och lillen är också sjuka 😩 började med mig som smittade honom, pappan har klarat sig. Får inte suga snor heller för då är det gallskrik så får snällt låta honom snora ner allt istället. 😅 Så duktig H är! Här sägs det inte mycket (han är 5 dagar äldre än H), men han var sen med att börja babbla med så pratet kommer nog snart! Men det gås flitigt här nu, hela dagarna. 😍 Krya på er!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh krya på er! Så kul! Får se när det släpper för H med att gå 🙊

   Svara

 • Liza

  |

  En utav mina kusiner hatade mat som barn och min faster försökte verkligen festa till det när hon gjorde t. ex. gröt eller yogurt som han också kunde äta. Typ som om det är det godaste du någonsin ätit och sedan frågar du honom om han vill smaka. Kanske värt att testa om du inte gjort tidigare, men annars släpper det helt enkelt när det släpper 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så gulligt! Vi brukar överdriva och säga mmm och att maten är god. Han vill alltid smaka, men så fort han smakat är det som att han tänker mjää var detta allt 🙈

   Svara

 • Karin

  |

  Nu får du säkert det här tipset av flera, men löktipset mot hostan. Magiskt. En gullök i lite klyftor och hett vatten på. Ställ under ungens säng. Hur bra som helst! Luktar lök i hela huset i 5 dgr men värt

  Svara

  • Egoina

   |

   Aldrig hört! Haha så knäppt

   Svara

  • LuuH

   |

   +1 på detta! Har räddat nattsömnen för oss mååånga gånger och det är ju fan guld värt 😅

   Svara

  • Emma

   |

   Ja! Lök! Och köp en luftfuktare. Den kombon åker fram här vid minsta tecken på förkylning.

   Svara

 • Sofia

  |

  Ska ni inte anlita någon som gör klart renoveringen? Känns onödigt att lida om man har råd.

  Svara

  • E

   |

   De kanske inte har råd?

   Svara

 • Cecilia

  |

  Angående skåpet: det går inte att montera det liggande och sedan ”välta” upp det? 🌺

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi fick hjälp av en kompis, så det löste sig 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Jaaaaaaaa. Löktricket är världens bästa husmorsknep! Kör ALLTID på den. Så värt gatukökslukten .
  Krya på er!

  Svara

 • Lina

  |

  Möjligen asdåligt tips men testa att fråga på nåt strongman-gym eller liknande ifall någon kan hjälpa er med skåpet 😆 Krya på er!!

  Svara

 • Robert

  |

  Härlig bild, speciellt Henri, haha. Nåja, ni var ok alla tre. 😜

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv