Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Du ska inte läsa detta blogginlägg

Du ska inte läsa detta blogginlägg?

Det är så märkligt att ett frågetecken ändrar hela meningen. F pratar ofta så, i negativ, och menar det som en fråga, men går liksom inte tillräckligt upp i tonläget på slutet. Jag hör inte alltid att det är en fråga.

Vi ska äta och han säger typ:

Vi ska inte dricka något

Men menar

Vi ska inte dricka något?

Så förvirrande.

I alla fall. Ny vecka! Massa kul som händer denna vecka. Bland annat ska jag och F på minidejt på fredag. Vi ska ut och äta. Var ju på bröllop nyligen, men satt inte bredvid varandra då så detta blir den första måltiden ensamma sen H kom. Om inte donken i bilen räknas. Så mysigt det ska bli! Såg att Elsa Billgren delade denna post som föreställer Kirsten Dunst och Jake Gyllenhaal på restaurang.

Haha hur gulliga är de inte. Tänker att det där ska vara vi 😌

Just nu nattar jag i soffan. Det är en brottningsmatch numera. Han ska stå upp hela tiden. Spelar ingen roll om han är så trött att han nästan faller ihop. Vilket han också gör till slut.

Anledningen till varför vi nattar i soffan är för att vi inte vågar lämna honom i sängen och detta är enda sättet att få någon form av kväll. Snart joinar F. Då blir det kvällsfika och sen ska vi titta på något.

🤗

187 gillar

Kommentarer (24)

 • Katharina

  |

  Vad har ni för säng?

  Svara

 • Malin

  |

  Känns som män överlag har svårt för sånt? Min man låter alltid ironisk. Så han kan säga tex att middagen var JÄTTEGOD, och jag har ingen aning om den var det eller om den var ”jättegod”. Har råkat bli ordentligt sur några gånger när jag trott att han varit dryg och otrevlig när jag faktiskt fick en komplimang 😄

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂

   Svara

 • i-i

  |

  Måste bero på F’s franska bakgrund där man bara behöver gå upp lite i tonläge i slutet på en mening för att förvandla ett påstående till en fråga. Men på svenska så blir det nog inte lika tydligt 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Emma

  |

  Ja det är en utmaning nu verkar det som. Träffar ett par mammor med bebisar i samma ålder (9-10 månader) som har SÅ svårt att natta just nu. Nattningarna funkar än så länge (peppar peppar) helt ok för oss, men han är ju ofta rastlös och vissa nätter vaknar han och skriker. 😔 men man förstår ju det, de utvecklas just nu i en rasande takt. Man ska stå upp, man ska börja gå, man ska lära sig både det ena och det andra. Försöker tänka att det blir bättre till slut 💕 hoppas ni får en mysig date night!

  Svara

 • Julia

  |

  Köp en babymonitor med kamera! Bästa jag gjorde, annars la jag mig i sängen och såg på tv/skrolla på mobilen när han skulle sova för kvällen. Till slut kände jag att jag veterligen behövde nån timme för mig själv på kvällen så då köpte vi det. Bäddade även med kuddar runt om han. Om man ser att han vaknar/rullar/sätter sig upp så går vi bara dit och lägger oss tills han somnar om eller flyttar på han. Sen kan vi återgå till soffan. Kanske inte funkar för alla, men var räddningen för oss! 🙏 sen ramlade han ner från sängen en gång ändå och då ställde vi madrasserna rakt på golvet, men det hände i ett obevakat ögonblick 🙃😭

  Svara

  • A

   |

   Exakt samma här! Så skönt att få kvällen i soffan tillbaka! Men om Henri sover gott bredvid er i soffan kanske det inte gör så mycket att han inte somnar i sängen de där timmarna innan ni går och lägger er!

   Vi Köpte owlet cam som dessutom skickar pushnotiser vid rörelse eller ljud, ifall man inte skulle ligga och stirra på monitorn hela tiden!

   Svara

  • Egoina

   |

   Tyvärr är han så snabb. Han liksom flyger upp samtidigt som han vaknar 😂 Hade aldrig hunnit in. Han har trillat av flera gånger 😭

   Svara

 • Sabina

  |

  Vi har samsovit på madrass sedan min dotter var 6 månader och det var mycket praktiskt när hon började ställa sig upp för hon kröp runt i sömnen och försökte ställa sig upp så hade definitivt ramlat ur en säng. Nu när hon är snart 17 månader tycker jag största problemet vid läggning är att hon går och försöker öppna sin dörr hela tiden för att slippa bli nattad 😂

  Svara

 • Johanna

  |

  Vi köpte ett sängskydd till vår dubbelsäng, så värt att inte behöva oroa sig att lillen ska ramla ur när han ligger själv! Man kan fälla ner den på dagen med, så blir det lättare att natta med, så gäller man upp den när man smyger iväg.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh smart! Det går inte att klättra över då?

   Svara

   • Johanna

    |

    Ooo det kanske det tyvärr gör, vår kan inte klättra än så vet inte 😅 den är nog främst till att de inte ska kunna rulla eller krypa över kanten. Men kombinerad med babylarm så borde det ju funka, då hör (och ser på vissa) om han leker Houdini.

    Svara

    • Egoina

     |

     😂

     Svara

 • Johanna

  |

  Vi köpte ett sängskydd till vår dubbelsäng, så värt att inte behöva oroa sig att lillen ska ramla ur när han ligger själv! Man kan fälla ner den på dagen med, så blir det lättare att natta med, så gäller man upp den när man smyger iväg. 😊

  Svara

 • Mila

  |

  Haha jag och min man har problemet att han dels mumlar lite (på skånska, hallå!), dels pratar väldigt tyst. Så ofta gapar jag uppgivet ”Vad säger du?!” och ”Jag höööör inte!”… Tänker ibland hur ska det bli när vi är 70 och fått nedsatt hörsel?! 😮

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • K

  |

  Om det funkar att natta i soffan så kör på det! Men annars vill jag bara tipsa om att köpa en babyvakt med kamera plus sänghästar (superkonstigt namn i know) som skyddar. Vi väntade orimligt länge med det men när vi väl slog till så förändrades våra kvällar så mycket (till det bättre alltså haha)🙏

  Svara

 • Linda

  |

  När vår son var i den åldern fick han också sova med oss i soffan på kvällarna. Just för att vi vuxna skulle kunna umgås. Förutom att det ju var mysigt att han var med oss (finns det något mysigare än en sovande bebis?), så upplevde vi att han sov lugnare så än om vi försökte lägga honom ensam i ett annat rum och vi behövde inte vara oroliga för att han skulle ramla ur sängen. Nu är han några månader äldre och det funkar inte längre att han sover i soffan på kvällarna, och jag kan verkligen sakna att kunna göra så eftersom det var så mysigt. När vi behövde börja lägga honom i separat rum (men i vår gemensamma säng) om kvällarna skaffade vi en babymonitor som reagerar så fort han börjar låta eller röra sig, det har funkar bra för oss.

  Svara

 • Lina

  |

  Köp en beggad spjällsäng, natta bebbe i eran säng, lägg ner bebbe i spjällsäng, slå på monitor/app, sätt er i soffan.
  När ni sen ska sova för natten så ere bara å ta upp bebbe till eran säng. (Om han inte mot all förmodan vill sova där hela natten, aldrig hänt oss dock 😅)

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi har en spjälsäng. Vore ju super om det gick att lägga ner honom där 😂

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Soffnattningar är kung ibland. När jag var ensam någon kväll var det enda sättet att lägga båda att liggamma bebisen till sömns och låta tvååringen somna till teven under tiden🙈

  Svara

 • Liv

  |

  Haha 😂
  Vi hade problem med nattningar första året. Fick gå och lägga oss samtidigt som sonen för han vaknade så fort vi lämnade rummet. Plus att han lätt hade krupit över kuddar och hinder. (Men det finns som många skrev ”sänghästar”. )
  Men plötsligt vid 13 mån var det som han började sova djupare och det gick att lägga ner i spjälsängen när han somnat 😮

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas samma för oss!!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv