Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Första veckan efter semestern

Semestern tog slut och F började jobba igen. Såhär såg första veckan efter semestern ut i ett svep:

 

Hittade min favorityoghurt med smak av kokos på Lidl. Den är alltid slut så jag bunkrade upp. Det blev måndagens frukost.

Det är ständigt häng och kläng vid varje måltid numera. Eller oavsett vad man gör faktiskt.

 

Bjöd hem Hannah på middag. Gjorde den godaste drinken vi vet just nu: frozen mojito. Som en vanlig mojito men mixad med massa is så att det blir som slush.

 

Till middag blev det pasta med västerbottenost och rostad jordärtskocka.

Vi hade en så mysig kväll. Avslutade med marängsviss och två rundor yatzy. Hannah fick yatzy i tvåor på första slaget. Alltså det är något märkligt med vårt spel för exakt det har hänt flera gånger.

 

Har varit på loppisar såklart. Här var det fikapaus.

 

Supervärmen höll i sig och en förmiddag hängde vi på Carolines altan. Hon bjöd på fruktsallad med glass.

 

Har försökt få Henri att tycka om att bada hela sommaren utan succé. Men plötsligt släppte det. Här satt han länge efter att de andra barnen gått upp och grejade med leksakerna.

 

F, också känd som spackelkungen, har spacklat och spacklat. Tänker ofta att han nog hade varit duktig på att göra tårtor.

 

Tog med mig ungen till i Väla i jakt på något att ha på mig på bröllop. Finns inte tasty cheese mer? Snälla säg att det inte är sant.

 

Och hallå hej här är jag på bröllop!

Bestämde mig först för att strunta i bröllopet när Henri vägrade somna när F försökte natta kvällen innan (han skrek och grät i över en timme tills jag inte stod ut mer och tog över 💔).

Men F’s mamma sa att hon ändå ville försöka. Vi bestämde att jag skulle komma senare till bröllopet och att hon skulle höra av sig om det blev ohållbart så skulle jag komma hem. Hon var hemma hos oss och sov där.

 

En kväll med F utan barn för första gången! Vilken lyx! 🥰

Bröllopet var jättefint! Jag fick äran att sitta bredvid Marcus.

 

Det var en fin solnedgång och jag ville ta en bild med F. Personen som gick förbi just då råkade vara självaste bröllopsfotografen. Hon var snäll och erbjöd sig att ta en bild med sin kamera.

Laddade upp bilden på insta med en cheesy text. Man blir tusen gånger mer kär på bröllop!!

 

Ett dygn senare var vi här med vår pojke (som jag saknat ihjäl). Bestämde oss för pizzahäng i parken. Vilken mysig idé, tänkte 15 getingar och bestämde sig för att joina. Vi blev inte långvariga.

 

Det blev film i soffan istället.

Hur hade det gått för Henri och farmor då? Jo sådär. Han hade inte ätit så mycket och hade vägrat sova. Men han var på bra humör ändå. Hon var snäll och sa ingenting så att vi skulle stanna så länge vi ville ❤️

303 gillar

Kommentarer (22)

 • Kajsa

  |

  Jag har sagt det så många gånger men jag gillar verkligen att följa dig! Som person liksom. Så allt du skriver om blir ju intressant💜

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Linnea B

  |

  Bra att ni kom iväg på bröllopet! ❤️
  Upplever du ibland också att det är en grej att man ”måste” skriva hur mycket man saknar sitt barn om man gjort något annat i 5 minuter? I alla fall som mamma. Pappor känns ju som att de oftare är borta, jobbar eller tränar. Men som mamma får jag så dåligt samvete att jag inte ens gått mer än typ 1 promenad själv utan barn på 3,5 år. (Vi har haft barnvakt och sovit borta tillsammans men saker jag gjort ensam har nog hänt typ 2 gånger) det är absolut inte min man som stoppar mig, han vill att jag ska göra saker och uppmuntrar mig. Men känner att ”alla andra mammor” konstant skriver hur de inte kan lämna sina barn en sekund och att ”de inte förstår hur man kan lämna sitt barn” Vet inte alls om du upplevt liknande, men så känner jag och det känns synd..

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej faktiskt inte. Jag är förvånad att jag saknar honom redan efter så korta stunder. Ibland när det är jobbigt så längtar jag efter att han ska somna och tänker att snart åker jag iväg på semester en vecka ensam 😂 Meeen så fort han somnar vill jag väcka honom. Är en vanesak tänker jag? F är ju van vid att åka till jobbet och så. Men jag är ju med honom hela tiden. Tänker att jag snart kommer vänja mig. Men om inte annat är det ju mysigt att sakna också. Och viktigt att få en stund för sig själv ibland. Tycker du ska börja följa andra mammor! Ett förslag är att din kille tar med barnen någonstans? Då behöver du inte känna att det är du som lämnar. Denna vecka har F tagit med Henri ut på promenad utan mig två gånger. Så skönt att bara kunna lägga sig på soffan. Även om det inte är så länge betyder det mycket ☺️ Tycker absolut att du ska ta tag i att göra saker själv om du vill det. Du ger dina barn möjligheten att skapa en nära relation med andra vuxna. Det är ju något bra, inget att ha dåligt samvete över 😘

   Svara

   • Ebba

    |

    Hade det gått att gilla kommentarer (det kanske går, bara att jag inte ser var haha?) hade jag gillat ditt svar Regina. <3

    Svara

    • Egoina

     |

     🥰

     Svara

   • Veronica

    |

    Du. Är. Så. BÄST! Så klok och ödmjuk på samma gång. Håller med dig till 100% i detta.

    Svara

  • Sandra

   |

   Håller med! Min son är 2 månader och jag har varit borta från min son flera gånger, flera timmar varje gång (ammar inte). Jag saknar inte min son särkilt mkt när jag är ifrån honom och känner mig väldigt onormal pga det, alla andra morsor saknar ju ihjäääl sig efter 2 minuter verkar det som.

   Svara

   • Therese

    |

    Samma här! Började jobba några veckor efter förlossning och alla på jobbet frågde: åååh, det måste vara så jobbigt att vara ifrån bebisen, hur fixar du det???

    Jag fixade det galant. Tänkte på jobbet när jag var på jobbet, visste bebis hade det bra med pappan och att jag träffade honom 6-8h senare. Men fick ibland dåligt samvete och ljög lite: ”jaja, det är ju tufft, men biter ihop”. Typ 😅

    Svara

 • Liza

  |

  alltså jag försöker verkligen att se F i Henri men det ser nästan ut som om du har haft barn med dig själv, han är så lik dig!!👀

  Svara

  • Egoina

   |

   😂 Jag tycker han är jättelik F! Men man blir förvirrad pga hans färger.

   Svara

 • Sara

  |

  Vet ju inte om ni brukar göra så men jag äter alltid tillsammans med min bebis. Då kan han inte klättra och klänga på mig och så gillar jag att man redan har vant in dem med gemensamma måltider.

  Svara

  • Egoina

   |

   Just nu skriker han sig tokig när jag sätter honom i sin stol 😅

   Svara

 • Anonym

  |

  Uppfattar det som att han inte är så förtjust i att äta mat själv. Men tycker han att det är intressantare om han äter från din tallrik när du äter?
  Vi har aldrig brytt oss om att hindra våran från vår mat utan tyckt att det varit bra tillfällen för honom att smaka och testa.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja han smakar gärna det jag äter. Vilket han också får, nästan oavsett vad det är. Men han vill aldrig ha mycket, bara precis smaka. Tycker det är positivt att han vill det. Kul att han är nyfiken! 🥰

   Svara

 • MK

  |

  Haha senaste gången jag spelade Yatzy med familjen så lyckades min morfar också få Yatzy i tvåor på sitt första kast! 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är något med tvåorna!!

   Svara

 • Jennifer

  |

  Tasty cheese finns i både Ronneby och Karlskrona iaf. Kanske en vettig anledning att komma hit?
  Jag hade lätt gjort det för tasty cheese iallafall 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Flyttar på en gång!

   Svara

 • Rebecka

  |

  Nej?! Kollade McDonalds hemsida nu och tasty cheese verkar inte finnas kvar! 😢 min favorit ju!

  Svara

  • Egoina

   |

   😭

   Svara

 • Jenni

  |

  Är det bara jag eller ser inte F ut som Måns Zelmerlöv på bilden bröllopsfotografen tog? 😅

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv