Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Idol har börjat och då är det kanske höst ändå? Ibland känns det som att Idol är den enda hållpunkten jag har i mitt liv. Det enda återkommande som blir ett tydligt bevis på att mitt liv rör sig framåt. Varje säsong fantiserar jag om hur mitt liv kan tänkas se ut nästa säsong. Förra gången var det såklart väldigt spännande när jag låg och tittade med magen högt i vädret. Overkligt att jag skulle ha ett barn nästa höst.

Nu har jag knappt fyra veckor kvar på min föräldraledighet. Ska försöka njuta så mycket jag kan. Som jag nämnt tycker jag det är jobbigt nu, men det är också mysigare nu. Att han själv kan ta sig dit han vill gör ju att han också kan klättra upp till mig när han vill och alltså på ett helt annat sätt visa när han vill ha närhet. Lägg avvvv vad mysigt det är. På natten händer det ofta att han kryper upp och lägger sig på min mage eller huvudet tätt vid min hals. Frågar jag var lampan är tittar han upp i taket och han säger mamma, pappa och hej. Han har också börjat förstå när jag säger nej. Lyssnar inte alltid dock : ))

Jag tänker att jag ska komma ur semesterlunket och börja blogga lite mer igen. Vi får se hur det går. Har varit så trött på sistone, men det börjar bli bättre. Vet att bloggandet varit dåligt på sistone. Stort tack till er att ni är kvar ❤️

528 gillar

Kommentarer (37)

 • Jenni

  |

  Ett inlägg då och då är bättre än inget, tycker jag iallafall ❤️ passa på att njuta av era veckor tillsammans och ladda upp inför jobb!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Caroline

  |

  Vi finns kvar! Oavsett hur ofta eller sällan du uppdaterar. Tack för att du så fint och generöst delar med dig av ditt liv. Jag har följt dig sen Burger King-tiden och hoppas nu att ni snart går i mål med lägenhetsrenoveringen så ni får njuta och landa i att vara tre <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Sandra

  |

  Precis som det ska vara med småbarn ju, allt annat får ta lite baksäte så länge 😉 Vi är kvar oavsett!

  Svara

 • Elin

  |

  Men va! Du bloggar ju hur frekvent som helst! Förväntade mig mycket mindre nu med bebis och livet och allt. Du är så bra <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Linn

  |

  Jag som tyckte att bloggandet varit bra! Trodde du skulle ta en semester paus 🙂 Hoppas du får en fantastisk sista måndag som FL 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Din blogg är den bästa jag vet! Älskar och längtar efter dina inlägg. Att det inte är hela tiden gör bara att man längtar mer och den som väntar på nått gott osv 🙈😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh tack vad snällt ❤️

   Svara

 • Camilla

  |

  Men GUD vad H ser inklippt ut på första bilden?! Helt otroligt 😂

  Och klart jag är kvar. Har oxå följt dig sen BK och kommer inte sluta. Önskar dig allt gott i livet och tycker du verkar vara en sån vettig människa ❤️

  Svara

 • Linn

  |

  Tycker du hållit bloggandet på en bra nivå i sommar, vissa bloggare har ju helt semester på sommaren. Så mysigt att gå in här och läsa. Hoppas du orkar fortsätta skriva ❤️

  Svara

 • Isabell

  |

  Så fina bilder på er två. 🥰 Ska du jobba heltid? Har ni planerat hur länge F ska vara hemma?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 🥰 Ja, det ska jag. Men har ett väldigt flexibelt jobb. Vi får se, men ungefär 4 månader. Tanken är att han ska börja i förskola i januari om han känns redo ☺️

   Svara

 • Em

  |

  Jag har ett önskeinlägg om du får torka, dina norska snacks favoriter. Chips, godis, glass, mat kanske. Vad är Norge vs Sverige bäst på? Något du MÅSTE äta så fort du ”landar” på norsk mark?

  Svara

 • Emelie

  |

  Meen va? Tycker bloggandet varit jättebra!! Du e grym ❣️

  Svara

 • fanny s

  |

  Och jag som tycker att vi fått väldigt mycket blogg från dig trots bebis och semester 🥰 Det är dubbelt det där när ens lilla bebis börjar röra på sig. Mysigt, farligt, gulligt jobbigt. Phu! Men så härligt att se deras inneboende vilja att utvecklas! ❤️

  Svara

 • Lovisa

  |

  Jag tycker också att din uppdatering har varit jättebra! Du får försöka hårdare än så om du vill förlora mig som läsare 😄 har också varit med sen BK-tiden.

  Svara

 • Marie

  |

  Meeeen? Du har ju hållt igång bloggen! 🤪💕 Kommer alltid alltid vilja läsa om dig och ditt liv och är bara mysigt med lite mellanrum. Känns speciellt. Tack tack tack för att vi får vara en del av ditt liv. Du skriver på ett sånt magiskt sätt så att det känns som om man får komma dig nära.

  DU ÄR FANTASTISK, PERFEKT, TILLRÄCKLIG PRECIIIIS SOM DU ÄR BÄSTA REGIIIINA. Skickar så mycket kärlek och tacksamhet till dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Hanne

  |

  Varför planerar ni att H börjar förskola så tidigt när ni har den ekonomiska möjligheten att ha honom hemma mycket längre? Din sambo är ju höginkomsttagare och jag gissar att även du är det. Den här tiden kommer inte igen, passa på å njut!

  Svara

  • F

   |

   Undrar detsamma. Fyra månader är ju ingenting och som Hanne skriver är ni ju båda höginkomsttagare (du har ju blogglön dessutom). Nu vet jag att folk kommer skriva att föräldrar måste få göra som de vill men sett till de stora barngrupperna i förskolan skulle jag definitivt rekommendera en senare start i förskolan. Men inte bara för den sakens skull utan för att tiden inte kommer igen.

   Svara

   • A

    |

    Men snälla! Låt egoina lösa det på bästa sätt för sin familj! Vi har ju ingen insyn i deras ekonomi eller privata förutsättningar! det finns många lager att ta hänsyn till. Och är helt övertygad om att egoina och f är fullt kapabla till att ta ett välgrundat beslut utifrån deras förutsättningar. Iaf är de bra mer lämpade än du och jag som inte ser helheten.

    Svara

   • Hanne

    |

    Exakt detta! Tack F för att du sätter ord på det jag och många andra tänker. Dessutom; vad har det ens med saken att göra hur många dagar ni tar ut? Din sambo tjänar typ 100.000 i månaden så du hade inte behövt ta ut en enda dag första året om du inte hade velat? Extremt priviligerat tänk, och nej, ingen bebis är ”redo” när hen är 1 år. Det vet man om man har jobbat ett antal år inom barnomsorgen. De flesta kan inte ens kommunicera vad de vill och behöver förrän de är 2, och jag har sällan varit med om barn som känns trygga när de ens är 1.5. Men det vet inte päronen om, för de bryr sig bara om att barnen verkar glada när de lämnas och hämtas. Allt däremellan som så tydligt visar att barnen bör vara hemma med sina päron syns ju inte.

    Svara

  • Mina

   |

   Så du har tagit reda på vad de tjänar och har koll på deras utgifter? Låter inte så sunt faktiskt. Och har du inte gjort det så vet du ju inte vad du pratar om, det är inte heller så smart. Vad får dig att tro att de vill ha din åsikt i detta?

   Svara

   • F

    |

    Nej det har jag inte gjort men ingenjörer tjänar som kanske bekant en hel del och jag tycker att det är konstigt att det blivit standard att barn skolas in allt tidigare. Jag tror inte det minsta på föräldrars prat om att de anser att deras barn är redo att börja förskola när de precis är ett år Det är vuxenursäkter för att få börja jobba. OM man kan ska man så mycket man bara kan se till små barns behov av att vara med sina föräldrar och det är av den anledningen jag ifrågasätter varför höginkomsttagare också sätter barn i förskolan tidigt.

    Svara

    • Egoina

     |

     Inte för att du har något att göra med våra inkomster eller hur vi väljer att göra som familj. Men jag har inte tagit ut så mycket dagar och F tänker inte heller ta ut så mycket (man måste dock ta ut 100% efter att han fyller 1), vi planerar istället att spara dem och sprida ut för att istället få mer tid med honom under flera år. Vi är lyckligt lottade att kunna göra så. Skulle han inte kännas redo för förskola när det är dags får vi tänka om. Och som sagt har jag ett flexibelt jobb, han behöver inte gå långa dagar. Med det sagt pallar jag inte med detta skammande över att vilja jobba. Jag längtar efter att få börja jobba!

     Svara

     • Em

      |

      Helt rätt! Du är mer än bara en mamma. Du är en vuxen kvinna med egna behov också. Dessutom brukar livet bli så mycket bättre för alla när allas behov uppfylls 🙂 Lycka till när du börjar arbetar, det kommer vara superskönt, och ännu skönare/mysigare när du kommer hem om dagarna 🙂

     • F

      |

      Jag förstår att man som vuxen längtar efter att börja jobba men jag undrar när man slutade att se utifrån barnens behov istället för anledningen att man som vuxen vill jobba och därmed väljer att sätta barnet i förskola. Sedan har ju föräldrar rätt att vara tjänstlediga, varför nyttjar inte fler den möjligheten? Tyck du att jag skammar, tänk om någon kunde se förskolan från en barns ögon. Det är ju ändå rätt intressant att det idag är så mycket vanligare att barnet börjar tidigare i förskolan. Förut har standard varit 1,5 år.

     • F

      |

      För övrigt. Har jag någonstans påstått att jag tycker du är skyldig att vara hemma längre? Du tar ju det för givet. Det är ju F som ska vara hemma den kortaste perioden av er.

    • Mila

     |

     Mamma-maffian härjar loss som vanligt…

     Svara

     • F

      |

      Mamma-maffian. Uttrycket föräldrar drar till med så fort de får höra något som skaver inombords. Jag är inte ens mamma, jag vet dock med säkerhet att jag inte hade velat ha ett eventuellt barn i en överfull barngrupp. Hur vet jag då det? Jo, jag har jobbat i förskolan och vet hur mycket de stora barngrupperna ställer till det. Det finns ju dessutom en anledning till att så mycket förskolepersonal drabbas av utmattning. Men visst, fortsätt övertyga er om att det är bra för små barn att vara i stora barngrupper och dela på några få anställda (med allt vad det innebär) istället för att få vara med sina föräldrar så länge det går. De enda ni lurar är er själva!

 • Karin

  |

  Semesterlunket?? Alltså du är hemma med en kiddo och lyckas ändå blogga ganska mycket ju! Haha när jag var hemma med första ungen var jag glad om jag lyckades äta en gång om dagen och svara på vänners sms någon gång i veckan. Och då jobbade ändå min man hemifrån och kunde hjälpa massor.
  Nä, heja dig så grym du är <3

  Svara

 • Robert

  |

  Jag tror att du skall prioritera din egen pigghet före bloggen, men så illa har väl inte bloggandet varit. 🙂

  Svara

 • Maria

  |

  Bra bloggat tycker jag. Ser alltid fram emot nya inlägg. Njut av sista veckorna nu 😄

  Svara

 • Mila

  |

  Varje år försöker jag börja titta på Idol men tröttnar oftast efter 2-3 avsnitt. :/ Mysigt annars att ha en rutin när ”hösten börjar”. Nu önskar jag bara höstvädret börjar för jag är sååå trött på värmen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Känner faktiskt samma. Det räcker nu 😂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv