Follow my blog with Bloglovin

Bil hela dagen

Vi var på familjedag med F’s jobb i fredags! Vi tog med oss hans mamma, Hannah och Marcus.

 

Tänk att han jobbar med världens snabbaste bilar! Jag brukar säga att det är som om jag skulle jobba med godis, smink och hundvalpar samtidigt.

 

Hjärntvättningen började : ))

 

Vi beställde mat i food trucks och åt sockervadd.

 

<3

 

Tre timmar senare packade vi in oss i bilen och styrde kursen mot Norge.

 

Mitt ansvar var att dela ut saker. Godisbitar till Freddy och leksaker till Henri. Hade en hel påse med leksaker och gav honom en ny så fort han tröttnade på den han hade. Påsen tog slut på nolltid, haha.

 

Botade gnällig bebis med ett stopp. Köpte glass och paj. Jag väljer alltid både chokladsås och kolasås.

Stoppet blev succé. Vi vaggade honom trött i selen och sen somnade han i bilen.

 

Och sen var vi framme strax innan 01.00. Resan gick ändå bättre än väntat. Totalt en timme otålig bebis och en timme gnäll/skrik, men resten av resan sov han.

 

217 gillar

Kommentarer (19)

 • Malin

  |

  Har funderat på om jag ska skriva detta för jag vill INTE det ska låta fel och är livrädd för att det ska låta som en pekpinne, men jag fick själv detta tipset med mitt första barn och hade ingen aning pga helt ny värd. Jag vet inte om fallet är så med ert babyskydd men kanske andra som läser som det stämmer in på, men på den jag hade så ska man fälla ner handtaget när man kör i bilen så den liksom lutar mot/siktar på ryggstödet på bilen. Den funkar liksom lite som en störtbåge då om nått skulle hända.
  Så, jag hoppas detta kan läsas som ett tips för jag vet att varenda mamma/förälder där ute gör så himla bra jobb. Men man KAN ju inte heller veta allt om man inte får reda på det nånstans. (Blev tex mindblown igår när jag 42 år gammal lärde mig att man inte ska borsta håret uppifrån och ner, utan börja med topparna och jobba sig uppåt!!! My god vilken skillnad i mitt spröda, slingade hår.)

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   What! Ska kolla upp detta direkt. Tack!

   Svara

   • Lisa

    |

    Så är det inte på Maxi-Cosi allafall, där är det kör- och bärläge med den rakt upp!

    Svara

  • Annie

   |

   Men är det inte nerfällt på bilden? Tänker så att ingen läser detta och gör fel. Handtaget ska alltid vara i ”bärläge” har jag fått berättat för mig av bilstolsförsäljare, alltså så som man har det när man bär babyskyddet i handtaget. För mig ser det ut att vara korrekt på bilden men rätta mig gärna om jag har fel!
   Ett annat oombett tips är att inte ha lösa saker/leksaker i bilen då de vid eventuell krock väger betydligt mer än man kan tro 🙈

   Svara

   • Malin

    |

    På vår fanns tre lägen, ett bärläge, ett bakåt mot suffletten och ett framåt. Det framåt var då så att säga mellan ansiktet på bebisen och stolsryggen som ett skydd vid eventuell krock. Men som sagt kan ju definitivt vara olika mellan olika stolar!!!

    Svara

 • Sara

  |

  Nej men sluta så smart och gott att ta både chokladsås och kolasås! Varför har jag aldrig gjort det? 😋

  Svara

  • Hilda

   |

   Eller hur! Dock fick jag inte ta både och på en donken jag var på. 🙁

   Svara

 • Amanda

  |

  Haha Henri kommer ha en sån härlig bild av vad som är normalt när det gäller mat. Ni har ju lite grejer för er båda två 😅 tänker ofta själv vad mitt barn kommer tycka är helt normalt pga jag gör det, men jag vet ju att det absolut inte är alla som gör så! Som i Vänner när Monica säger ”My mom does it, I never realised it was wierd”.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

  • Mila

   |

   Jag läste om en amerikansk tjej på nätet som åt tomater såhär: Bet ett hål i tomaten, sög ut det inre klegget, fyllde tomaten med rhode island-sås, och åt den sedan som ett äpplen. Blev traumatiserad!

   Svara

 • Sigg

  |

  Har nog aldrig funderat på vad F jobbar med men nu blev jag nyfiken?😃 du kanske har sagt det🤔

  Svara

  • Egoina

   |

   Han är ingenjör och jobbar med en av bilarna. Produktionsteknisk chef tror jag det heter, haha.

   Svara

 • Katharina

  |

  Åt samma mat i Helsingborg, så gott ☺️

  Svara

 • Anna Maja

  |

  Kul att se dina bilder från familjedagen! Min syster har nyss börjat jobba där (när jag berättade att jag läste din blogg osv var hon tvungen att kolla upp och F hade tydligen visat henne runt någon gång när hon började) men jag kunde inte delta i fredags för jag jobbade själv. Men resten av familjen som var där hade haft kul, särskilt min bilälskande bror. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • Karin

  |

  Hundra procent välmenat nu och verkligen inte från någon som är perfekt eller har koll på allt själv. Men jag har lärt mig att man absolut inte ska låta barnen ha hårda leksaker i bilen. Vid en krock så väger den där boken flera kilon och kan vara superfarlig att få på sig. Förstår att det verkligen inte är något man vill höra när man kämpar nog som det är ändå för att hålla ungen nöjd i bilen, men ville bara informera och så får ni avgöra själva. Ett tips är gruppen Bilbarnstolar på fb om man vill veta mer om bilsäkerhet 🥰

  Svara

 • Carro

  |

  Kan inte du göra ett ”snygga kläder som funkar vid amnings-inlägg igen”? Ska på 2 bröllop i augusti och är helt lost på vad jag ska ha på mig 🤯

  Svara

  • Egoina

   |

   V-ringat! Eller strunta i att det ska vara amningsvänligt beroende på hur gammal bebisen är? Henri ammar så sällan numera, så jag hade kunnat klä av mig på toaletten den enda gången eller få gångerna det skulle ammas 😂 Tips är även att kolla Asos, de har många fina amningsplagg!

   Svara

 • Malin

  |

  Hej! Bara nyfiken på varför Henri satt ifram? ☺️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv