Follow my blog with Bloglovin

Sånt vi ätit i veckan

Mat mat mat!

Jag ska erkänna att det var över ett år sedan jag tyckte det var kul att laga mat. Det var tungt att stå i köket under graviditeten (det blev liksom helt fel belastning) och när Henri kom var det skrikfest och stress varje gång jag försökte laga något.

Minns att jag var så avundsjuk på Sandra Beijer som är ihop med någon himla superkock(?!) och fick allt lagat och femstjärnigt serverat den första tiden. Själv försökte jag följa Hello Fresh-recepten så snabbt jag kunde med gråten i halsen. Lade en syrlig kommentar om att minsann ”alla andras killar lagar all mat” till F och fick sen dåligt samvete då han ju drog ett tungt lass han med. Fast på ett annat sätt.

I alla fall! Sen flyttade vi och hade inget som är värt att kalla kök, förrän nu. Woho vi har ett kök!! Det firar jag med att laga massa mat!

Här är sånt jag lagat i veckan:

Fisksoppa enligt detta recept fast utan räkor och med potatis. Vår stora kastrull funkar inte på induktionshäll tydligen, så fick bli två små.

 

Älskar denna soppa. Så god!

Och ja, vi ska snart ta bort kartongerna som ligger som skydd på golven och bordet. Men köket är inte helt klart och det saknas fortfarande vissa grejer, så vi är liksom inte redo att ”dra av skyddsplasten”.

 

Köpte alla grönsaker som såg goda ut i affären. Bland annat stora champinjoner.

 

Tog bort fötterna, hackade och stekte tillsammans med vitlök och basilika. Blandade med ströbröd och ost……och jag vet inte varför jag skriver ut receptet för det blev inte gott alls.

 

Laga inte.

 

Men resten blev gott. Ljummen sallad toppad med vitlöksstekt sparris, tomater som jag torkade i ugnen samt marinerade, aioli och ett bröd.

 

En dag blidde det pasta. Med pesto och sparris.

 

Till det sallad och rostade solroskärnor.

 

Idag jobbade F hemifrån och jag fixade hamburgare till lunch. Det blev en variant av Whopper pepper. Peppardressing, sallad, tomat, jalapeno och ost.

Sjukt att jag fortfarande kan alla BK-burgare. Väck mig mitt i natten och jag kan rabbla!

 

Viktigast med hamburgare tycker jag är konsistenser. Brödet ska rostas i stekpannan, köttet ska stekas krispigt och salladen ska ha crunch. Tips är att äta i ett kaffefilter!

 

Det blev chokladsmoothie på det. Skål! Nu är det midsommarhelg 🥳

216 gillar

Kommentarer (10)

 • Robert

  |

  Smarrigt! Åtminstone det som var gott. 😉 Bra tips med kaffefiltret förresten. Skall tänka på det.

  Svara

 • Mila

  |

  Åh känner igen den där avundsjukan faktiskt. Min bästa väns sambo tog över all matlagning och städning när hon blev gravid, då hon var megatrött. Jag blev gravid strax därefter och var också megatrött men min man avskyr matlagning och städning så jag levde på frukt och snack pot carbonaras. Mannen åt ute på lunchen så han var ändå inte så hungrig.🙃 Var lite smygsur för det där ett tag. Men nu har ändå alla graviditeter blivit missfall så är avundsjuk på större grejer än sånt (men aldrig missunnsam så klart).
  (Ni som vill svara mig med ett ”dumpa!”, vänligen bespara er den tiden och låt bli. Han må hata matlagning men är jordens snällaste och bästa person på alla andra sätt så det behövs inga tips från personer som aldrig träffat oss. ❤️)
  Vi flyttar om några månader och jag ser så mycket fram mot ett stort och fint kök! I det vi har nu får man knappt plats med en skärbräda, blir galen… Kul att ert kök verkar ha blivit så fint. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänker på dig så mycket! Hoppas och tror att det snart är er tur ❤️❤️ glad midsommar fina du!

   Svara

   • Mila

    |

    Tack snälla fina du. ❤️ Jag hoppas det med. Kram och glad midsommar! (Jag gör det bästa av dagen och passar på att bara hänga med maken, käka salami och sill, och dricka favorit-snapsen och cava på balkongen!) 🌻

    Svara

 • Krista

  |

  Haha är också sjukt avis på Sandras superkock. Vilken grej att ha matlagningsintresserad kille som serverar en italiensk mormor-maträtter på löpande band 🤤

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur 😂❤️

   Svara

  • Linn

   |

   Haha samma här! Vad är det för drömliv hon lever egentligen?! kan jag tänka när jag läser bloggen. Men alla har sina bekymmer små och stora som man inte vet något om ❤️

   Svara

 • Frida

  |

  Jag skaffade barn själv och hade turen att min storebror behövde någon stans att bo precis innan jag födde. Så han flyttade in i bebisens rum och bodde där i ett halvår. Han jobbade hemifrån mig och höll mig sällskap med bebisen. Jag jobbar egentligen som kock så det var så himla himla skönt att han kunde hänga med min dotter en stund vid lunch och varje kväll så att jag fick laga mat i lugn och ro! Kanske det som gjorde att jag inte tappade det totalt utan klarade av första bebistiden själv väldigt bra<3 och lyxigt för honom att få god mat varje dag plus hänga med sin systerdotter! Haha

  Svara

  • Krista

   |

   Det där lät jättemysigt! Vad fint att de fick ett sånt band också ❤️

   Svara

   • Frida

    |

    Jaa det är verkligen såå fint! Han är ofta barnvakt och han är absolut en av min dotters favorit-personer<3

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv