Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Läget idag?

Det är väl…okej. Har en massa konstiga besvär som jag börjar misstänka är kopplat till ångest kanske? Jag vet inte. Sömnbesvär, magkatarr, lock för öronen, ont i käkarna, ilande huvudvärk osv.

 

Gjort idag?

Har hängt på Väla hela dagen. Har gått runt planlöst och väntat på att F ska sluta jobba. Vill inte vara själv. Plus mysigt där och Henri älskar att spana på folk.

 

Något kul att berätta?

Jag har vunnit en lampa på auktion! Vi ska ha den i matrummet. Det kommer bli fint hoppas jag.

 

Vad händer imorgon?

Jag och Henri ska skaffa pass. Fick tid snortidigt och har försökt boka om, men det finns inga andra tider så det är väl bara att bita ihop. Men idag vaknade han och vägrade somna om vid 05.00. Så kanske inte är ett problem ändå.

 

Vad gör du just nu?

Nattar bebis. Ska testa att lägga honom i spjälsängen när han somnat. Första gången jag testar sedan han var nyfödd. Spännande att se om det funkar. Vet inte om jag vill att det ska funka om jag ska vara ärlig, haha.

 

Helgens planer?

Ska på middag hos Sofie och Dan! Längtar så mycket efter att träffa henne <3 Och Frans! Och Dan haha. Ska ge Sofie en stor krya-på-sig-kram.

 

193 gillar

Kommentarer (47)

 • Karin

  |

  Fanns många tider i Lund på fredag! Bokade om barnens, skulle gjort pass i november annars 🙈

  Svara

 • Sofia

  |

  Var iväg och skaffade pass idag. Hade sån tur och lyckades få tag i en tid för mig och mina två barn. Yngsta som är 4 månader klarade det galant. Fick sitta i en bumbo och var så nyfiken på vad det var för konstig grön lampa som lös. Den äldre som är 2,5 år vägrade. Fick noll hjälp av personalen och tillslut sa dom ”du får boka en ny tid”. Ja men va kul, bokar väl nästa lediga tid i november då 😩

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej så irriterande!! 😩

   Svara

 • Klara

  |

  Vad är det som står på? Det känns som att du har mått dåligt under en ganska lång period 😟

  Svara

 • Sofi

  |

  Varför ge massa hintar om ditt mående om du ändå inte vill/tänker berätta om det som tynger dig? Har aldrig fattat den grejen, du slipper ju frågor om det om du inte skriver att du har ångest liksom. Är genuint nyfiken på varför man gör så?

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra fråga. Det är kanske konstigt nu när jag tänker på det. Men det känns också konstigt att inte säga något. Det känns helt fel att bara låtsas som inget även om jag inte kan/vill skriva om vad som hänt. Men det är ju klart, bara för att jag inte skriver att jag mår dåligt betyder det ju inte att det inte är så.

   Vill också förklara varför jag ibland försvinner långa stunder, varför bloggen kanske är annorlunda och varför jag är låg. Jag kan och orkar inte låtsas och det är skönt att folk vet det helt enkelt. Har fått det rådet, att säga hur det är, så vet folk och man slipper ha en fasad. Faktiskt skönt. Och sen, jag vet inte, men jag blir faktiskt glad av snälla meddelande, hjärtan och sånt. Lite töntigt kanske, men det värmer.

   Men jag förstår att det kan verka som att jag går in för att typ hinta eller något, och det menar jag verkligen inte att göra! Ska tänka på det hädanefter. Din kommentar fick mig att börja fundera. Kram!

   Svara

   • Annie

    |

    Det är ju en av anledningarna till varför man läser din blogg. Du för en så nyanserad bild över vad det innebär att vara människa. <3 Enligt min mening har du all rätt att skriva hur du mår utan att berätta orsaken. Likaväl som man i vanliga livet kanske bara väljer att säga "Idag har jag en dålig dag" eller "Idag känner jag mycket ångest". Ibland vet man ju inte ens själv orsaken till varför man mår som man mår. Stor kram till dig Regina!

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

     • Ss

      |

      Ventilera på du♥️ Vi som följt dig länge förstår åtminstone lite vad det är som tynger dig så😔. Hoppas av hela mitt hjärta att ni löser det,om inte nu så i framtiden. Jag förstår sorgen och såklart ska du kunna skriva om ditt mående utan att behöva förklara varför. Ni är en himla fin familj och jag önskar er det bästa. Låt tiden göra sitt. Kram

   • F

    |

    Och jag tänker helt tvärtom, jag uppskattar ärligheten men tycker absolut inte någon har en skyldighet att berätta exakt allt i ens liv. Det är ju inte upp till mottagaren att bestämma vart gränsen för det privata går.
    Om jag tänker på mitt liv så kanske jag till kollegor/bekanta kan berätta att jag mår dåligt/har ångest etc. Men orsaken väljer jag kanske inte att berätta för alla. Och berättar ngn för mig att den mår dåligt av olika orsaker tror inte jag att det är för att fiska sympatier utan för att det är så mkt en kan/vill dela just nu.
    ❤️

    Svara

   • Belle

    |

    Jag förstår båda sidor här. Att man har rätt att säga A men inte B, samtidigt som när det blir väldigt ofta att det skapar en undran som man går och tänker på, vet att jag gör det ibland i alla fall.

    Går det inte att skriva väldigt övergripande om vad som pågår utan att nämna namn och gå in på detaljer och kanske fokusera på att få stöd från läsarna om de har några liknande erfarenheter och tips?

    Till sist, dina symptom kan mycket väl vara ångest. Jag har levt med ångest i perioder i hela mitt liv och det tar sig alltid olika uttryck vilket gör att jag blir rädd att jag är sjuk varje gång. Allt från magproblem, ont kring hjärtat, yrsel, trötthet, en period kändes det som mina tunga domnade bort i perioder haha, kroppen är rätt sjuk ändå. Försök ta hand om dig så gott det går, långvarig stress och ångest är ju såklart inte optimalt. Mitt tips är att lyssna på något innan du sover, ha en hörlur i så du hör barnet med. Det gör att jag kan somna för då slipper jag alla jobbiga tankar.

    Svara

    • Pauline

     |

     Och här kommer ännu en person som ska säga sitt: Regina, du gör precis som du vill. Jag vill inte att du håller dig ifrån bloggen i onödan för att du är rädd för att det ska uppfattas som det ger hintar. Att vara öppen med sitt mående, utan att säga orsak till att det inte var bra från början, kan vara en viktig del i sorgeprocessen. Jag hoppas allt blir bra, oavsett vad det handlar om! <3

     Svara

   • Isabell

    |

    Stort av dig att försöka förklara och möta en sån här fråga i din situation. ❤️ Du är inte mer än människa och kan inte ha alla svar ens på hur du själv tänker och agerar. Mitt föräldraskap sammanföll med svårigheter i en relation till en familjemedlem. Som någon annan skrivit så kan det vara skönt att söka sig till vården, om du inte redan gjort det. Det gjorde jag. Jag gick hos kurator några gånger och började äta antidepp.

    Svara

    • Egoina

     |

     Tack, jag får hjälp ❤️

     Svara

   • Hanna

    |

    Det här svaret sätter verkligen fingret på varför du ör så himla bra som bloggare. Nyanserat, reflekterande och du är verkligen modig som vågar att inte välja ringhörna alltid utan är öppen med att du är osäker och provar dig fram. Med det sagt: du har ingen skyldighet att berätta någonting. När jag gick igenom något liknande det jag kanske anar att du gör så kräkte jag ur mig till alla jag träffade ungefär och la mitt hjärta i deras händer. Jag visste ju de skulle ta hand om det. Men på internet, nej. Absolut inte. Och då är min plattform betydligt mindre än din. Säger som en ovan, vi som följt dig länge kan nog förstå vad som pågår ändå, men det är din fulla rätt att inte säga ett pip om det om du inte vill. Du är inte skyldiga oss någonting och jag tycker inte alls det låter som att du fiskar sympatier eller engagemang, utan snarare som att du faktiskt mår väldigt dåligt men håller på din (och andras) integritet. Det är modigt av dig.

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️❤️

     Svara

 • Dani O

  |

  Min är snart 2 1/2 år och när jag säger att det är dags att sova så svarar hon mig att hon vill sova i lilla rummet. Men den här morsan tvingar in henne till mig så vi kan sova tillsammans. Dom små kropparna är ju så mysiga ❤️ Dessutom jobbar pappan borta 4-5 nätter i veckan så för mamma hjärtat känns det bättre.
  Hade dock behövt låta henne sova i egna rummet då lillasyster kommer om 6(!!!!) veckor

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh ❤️ Så mysigt med bebis snart!!

   Svara

 • Sandra

  |

  Åh vi var oxå på Väla idag för att fördriva tiden och vänta på att pappan skulle sluta jobbet😅. Tajmade in vädret något otroligt bra då vi skulle ut till bilen när himlen öppnade sig 😂.

  Är oxå föräldraledig med min lilla tjej på snart 6,5 månader och bor strax utanför Hbg. Vill du träffa någon annan som är föräldraledig så är det bara att hojta till i Mail! Kanske kan fördriva tiden tillsammans på väla 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Gärna 😍

   Svara

 • Emma

  |

  Vi gick från att samsova, till att samsova halva natten till att inte samsova alls på 6 månader. Och det har helt gått på sonens villkor 😊 man märkte när han inte ville ligga ensam i spjälsängen. Men när jag ska ta en tupplur med honom på dagen får han ligga bredvid mig🥰
  Kan varmt rekommendera öppen förskola om du inte vill vara ensam, vet att du nämnt något om det, men kommer inte ihåg vad du sa då. Det är läskigt första gångerna men man får träffa andra och dela erfarenheter medans bebisarna leker och det är SÅ mysigt 😍
  Ta hand om dig! 💕

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Ida

  |

  Var skaffar du passen till er? Finns det någon ambassad i närheten av Helsingborg?
  Hur går det till rent praktiskt? Har du något papper från Skatteverket som du visar Norska ambassaden att du fött barn utanför Norges gränser?

  Henri borde förresten ha rätt till två (eller kanske tre) pass. Norskt, svenskt (och kanske franskt om Frederic är fransk medborgare) ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag är svensk medborgare nu! Så mycket enklare, haha. Tänkte skaffa svenskt pass till Henri. Men kommer absolut kolla upp om vi kan ansöka om ytterligare medborgarskap till honom sen!

   Svara

 • Katarina

  |

  Det är inte helt ovanligt heller att må dåligt i perioder, korta eller långa, utan att ha någon speciell anledning till det. Ibland kan det vara små saker man inte ens själv lägger märke till. Tycker inte alls det är konstigt att du berättar att du mår dåligt utan att redogöra orsak. Men jag uppskattar mer att följa personer som både mår bra och dåligt och klarar inte av att följa dom som bara visar upp det fina. Är tex ett konto jag följer som jag var påväg att avfölja för det ”perfekta” gav mig bara ångest över mitt egna liv tills hon skrev att hon och mannen bråkat och skrikit högt åt varandra på morgonen. Där samlade hon pluspoäng 😂

  När det gäller att lägga barnet i spjälsängen. Jag känner med dig! Samsovit med alla mina 3 barn. Tufft och kämpigt ibland. Ibland avundas jag mina vänner som fått barnen att somna själv i egen säng men jag har i slutändan känt att den närheten och den tiden är så värdefull för oss! Tillslut blir dom stor och sover själv ändå. Och min minsta var det tuffast med, men vet du…. hon sov ändå bara själv i 2-3 timmar så lagom till att jag gick och la mig vaknade hon och sov med mig hela natten. Det gör hon fortfarande fast hon är snart 2 år. Kanske är 1/7 nätter jag hinner sova en kort stund innan hon vaknar och vill sova med mig 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Känner igen symtomen när jag var låg i höstas. Mycket berodde på att jag gick och spände mig pga mådde inte bra. Vilket i sin tur gav ont i käken och ofta huvudvärk. Man kan göra övningar för att underlätta det spända. Men det gick över först när jag mådde bättre, grundproblemet är ju kvar liksom 🤷🏼‍♀️

  ❤️ Håller tummar för bättre tider.

  Svara

 • Annika

  |

  Hej!
  Vad fina du o din son är! Jag har följt dig sen bk tiden, så känns som du är en gammal kompis:) Jag kommenterar sällan för jag är lat 🙂 Jag tycker inte rör om att ge o-ombedda råd, o vet ju inte alls vad du går igenom. Jag jobbar som sjuksköterska på psykiatrin o tidigare vårdcentral, och jag skulle tipsa om.att ringa vc o berätta hur du mår. Mediciner är förstås inte lösningen på allt, o samtal.löser inte allt heller, men känns jobbigt för dig att du mår dåligt. All medicin är inte beroendeframkallande, o det kan va värt att testa för att se om.måendet blir bättre 🙂 om.läkaren också bedömer det fördtås. Många kramar!!! ❤❤❤

  Svara

 • Lisa

  |

  Ditt tips om den duvblå pyjamasen från hm när man ammar är ju världens bästa 🤩🤩 ingen mjölkstockning av nattplagg som trycker på/sömmar i vägen och skön. Tack!

  Har du bärseletips? Har tung bebis och tycker att mycket bärande i bärsele frestar på bäckenbotten.

  Hoppas det blir ljusare för dig snart!

  Svara

  • Emma

   |

   Rekommenderar Ergobaby varmt. Har en Ergobaby 360 omni. Ergobabys selar är väldigt snälla mot ryggen. Min kille är och har alltid varit stor ligger över 10kg nu och är strax 7 månader 😅 tar många timmar innan ryggen börjar gnälla lite, det gör det nog till slut oavsett

   Svara

   • Lisa

    |

    Testade en kompis ergo baby men min bebis bara gallskrek i den. Får kanske ge den ett nytt försök och är över inställningen. Ska spana på najell också. Min två månaders är uppe i 7 kg och visar inga tecken på att dippa på kurvan så känns vettigt att säkra upp med bra sele 😅 tack för tips båda två!

    Svara

 • LuuH

  |

  Förstår att det varit mycket för dig under en tid nu, kom ihåg DIN återhämtning och att göra saker som ger DIG energi ❤️
  Vill tipsa om ”jag kan ha fel” av Björn Nattiko Lindeblad som ljudbok! Fantastisk bok med många livsvisdomar, är dessutom han själv som läser upp den och han hade på riktigt världens mysigaste röst så den går utmärkt att somna till 🤗

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips 😍

   Svara

 • Josefin

  |

  Inget du behöver publicera, men då jag känner igen symptomen du har, samtidigt som du skrev att du skaffat luftrenare funderade jag på om ni fått ny/hittat gammal fuktskada i lägenheten. Om det är så, och du känner att du behöver tips och råd från en som är insatt får du gärna höra av dig. Oavsett så hoppas jag såklart att du får må bättre snart! 💚

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det hoppas jag inte haha 😅 Luftrenaren köpte vi pga pollen och att vi renoverar. Men tack ändå ☺️❤️

   Svara

 • Lina

  |

  Stor stor kram!
  Så fortsatt sorgligt och tråkigt att höra hur du mår, men fullt förståeligt att du blir påverkad rent fysiskt också. Tyvärr kan man ju inte dra ett streck mellan huvud och kropp, hur mycket man än hade velat. ❤️ Fint att läsa att du får/tar hjälp i alla fall, det är viktigt. Och så otroligt värdefullt att du har F och er relation är så stark i grunden 🙏🏻

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Marie

  |

  Hej! Jag har både egen och yrkesmässig erfarenhet av psykisk ohälsa. Tänker utifrån det du skriver att det absolut kan vara ångest och/eller stress. Mitt absolut bästa tips är att se om du kan få kontakt med fysioterapeut inriktad på psykosomatiska besvär, kanske kan du får remiss från din vårdcentral. Ett annat tips är att gå till tandläkaren och få en bedömning av om du skulle kunna vara hjälpt av en bettskena. I bästa fall kan det hjälpa mycket mot öronen, käken och huvudvärken. Helt utan biverkningar. Tar 2 veckor ungefär att vänja sig vid skenen. Lycka till, hoppas du har bra stöd och hjälp.

  Svara

 • Isabelle

  |

  Detta kanske ses som totalt okänsligt och i så fall ber jag tusen gånger om ursäkt. 😬 MEN jag vill skriva en kommentar till dig för att i dag, 28 år ung, tog jag det där förbannade körkortet. Det har varit en lång väg kantad med ångest, panik, köpslagande med mig själv och mycket gråt. Mycket, mycket tårar, nedstämdhet och självkänslan i botten. Men så har jag återgått till dina gamla inlägg och läst såväl inlägg som kommentarer. Kanske låter töntigt men det har gett mig mod och styrka. Blivit gladare av att läsa om andra vars bilkörning inte bara var ett snabbt projekt från steg A till B för att ”det är ju så lätt” 😓 Hur eller hur. I dag hade jag min uppkörning och nu har jag ÄNTLIGEN körkort. Men ingen förutom hon på Trafikverket och min körskollärare vet 😂😂 Vore roligt att överraska sambon på något sätt men vet inte hur. Kanske ska vänta tills det fysiska körkortet kommer och be honom hämta paket åt mig? Och när han ber om mitt leg kan jag ta fram körkortet? Eller kanske föreslå att vi ska köra till Ikea (älmhult är närmast för oss. Din favvostad i Småland d😝😉). Och när han sätter upp skylten säga ”nej den behövs inte”. Eller vad tycker ni? 😙🤪 Nåväl. Det här blev en lång utläggning och jag hoppas inte att du tycker att jag gör något slags övertramp. Ville mest skriva och tacka för allt stöd din blogg har gett mig i något av det jobbigaste jag någonsin gjort. Du hjälper folk. Du har hjälpt mig. Jag hoppas att du själv kan ta in hur stor positiv påverkan du har på folks liv! ❣️ och hoppas att allt löser sig på bästa sätt för dig. Det är skit att må dåligt, men det är också mänskligt. Du är modig som vågar vara mänsklig, det gör att vi andra också vågar. 💕

  Svara

  • Egoina

   |

   Är det sant!!! GRATTIS! Fy vad skönt! Äntligen 🥳🥳 Så kul att överraska sambon! Hade velat se hans reaktion 😂 Jag hade aldrig kunnat hålla på det så länge 🙈 Tack snälla för fina ord ❤️

   Svara

   • Isabelle

    |

    VERKLIGEN äntligen!!! Nu ska jag bara.. eh ja… våga köra själv 😂känns ju helt sinnessjukt att jag skulle sitta själv i en bil???! Jag kommer säkert dit en dag. Är så taggad på att se sambons reaktion alltså men fick typ en blackout när trafikinspektören eller vad de nu heter sa att jag var godkänd så vet inte hur lång tid det tar att få körkortet? Läst allt från 3-14 dagar på nätet men inga fräscha trådar 😅😅 Nu kan jag ÄNTLIGEN sträcka fram körkortet i kassan när personalen frågar ”är du medlem” också! Inga fler jobbiga pass-historier 🥹 (japp man ser hur otroligt taggad jag är på själva körningen respektive att slippa strula med passet ist för ett körkort som smidigt kan scannas i tid o otid 😂). Nä men allvarligt. Alla älskar inte att köra bil och det måste få vara okej. Jag har haft som målsättning att bli en good enough-bilförare. En säker och trygg bilförare. Men jag kommer aldrig bli någon superb bilförare, för jag tycker inte att det är kul. Alla verkar älska att köra bil, förutom jag, har jag känt. Där har dina inlägg och kommentarerna hjälpt mycket 💕

    Svara

    • Egoina

     |

     😂❤️

     Svara

 • Emma

  |

  Får ofta fysiska symtom av min ångest – ex. klumpkänsla i halsen och lock för ena örat (har utrett så inget är fysiskt fel). Magkatarr får jag också ofta. Vill också skicka all medkänsla jag har i det du verkar gå igenom – har efter många år brutit kontakten med min mamma och även flera syskon samt släkt. Min mamma är sjuk (väl dolt då få förstår och ser det). Det är en daglig kamp, har dessutom två barn och ett tredje på väg – så det är inte bara mig det handlar om. Även om jag vet att det är rätt beslut är det svårt. Stor kram till dig!

  Svara

 • S

  |

  Jag går också igenom en tuff period och känner igen mig i dina symtom. Dessutom så har jag pms nu så jag känner mig lite gnällig. Fortsätt skriv som du gör Egoina, det gör dig mer mänsklig. Du vet vad du behöver.

  Vad du mår dåligt över är din ensak och vi läsare har tur som får ta del av det du vill dela med dig av. De som gnäller över att du inte berättar förtjänar inte att få läsa din blogg. Vi läsare kan aldrig kräva något. Jag tycker också det känns sådär med de som skriver att de anar vad du går igenom. Jag förstår att de menar väl men jag hade blivit obekväm om jag hade fått sådana kommentarer. Det känns olustigt med människor som berättar att de spekulerar för just nu har vi inte med det att göra.

  Din blogg är den enda bloggen jag fortfarande läser och det är för att du är fantastisk på det du gör. Jag hoppas verkligen att allt vänder snart ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

  • Eva

   |

   Exakt vad jag också tänkte skriva, +1 på det!!

   Svara

   • Elin

    |

    Ååh ja. +1 !!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv