Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Så var påskledigheten över. Tanken var att inte bara jobba på hela helgen, utan att göra något trevligt också. Så blev det inte. Vi har hållit på från tidig morgon till sen kväll varenda dag. Kanske lika bra. Kände inte alls för att göra något. Sociala medier gjorde inte saken bättre heller. Allas påskfirande med familjer gjorde mig deppig. Men nästa år! Då har jag en snart 1,5 åring(!), bor förhoppningsvis inte i kaos och kan skapa egna traditioner med min lilla familj. Då ska vi påskpynta och gå på äggjakt. Längtar!!

F renoverar och mina dagar går mest ut på att få Henri att sova känns det som. Han är så krånglig att söva dagtid just nu. Det finns inget säkert kort längre. Tur han fortfarande sover så bra på natten, annars hade jag inte orkat. En bra grej är att jag numera kan natta honom på kvällen! Jag ligger bredvid honom till han somnat ordentligt, sen smiter jag. Funkar absolut inte på dagtid, men på kvällen kan jag få flera timmar ibland. Flera timmar för mig själv! Helt overkligt. Nackdelen är att han vaknar 06 dagen efter. Men men.

Denna vecka kommer de och mäter bänkskivan till köket. Det har varit vår deadline som vi kämpat mot, att få klart köket så att stenskivan kan beställas då det är flera veckors väntetid. Nu när det är fixat kan vi dra ner lite på tempot och göra kul grejer också.

Får micron vi har beställt imorgon. Är så pepp på att kunna värma mat! Haha. Vi har kvar det gamla köket, men ugnen fungerar inte. Har levt på mackor och hämtmat i två veckor nu.

Mmmm det var statusen i mitt liv. Hoppas ni har en fin måndag som är en tisdag. Tänk, redan onsdag imorgon. Snart är det helg! 🥂

 

250 gillar

Kommentarer (9)

  • Linda

    |

    Min påskhelg var inte heller bra. 😔Hela familjen blev förkyld och alla planer blev inställda. Hade sett fram emot denna helgen så länge.
    Blev också deppig av att se att de flesta hade det härligt på sociala medier och att solen lyste.
    Hoppas du får en bättre vecka nu. Det tänker jag iaf se till att jag får 😊🌸

    Svara

  • Lina

    |

    Så jäkla bra kämpat! Förstår inte hur ni orkar, men å andra sidan vet jag själv hur det är. Ibland bara måste man orka, det finns inget val.

    Så tråkigt att höra att du blev deppig pga ”alla andra” har haft det så härligt och lyckligt med sina familjer (utåt sett i alla fall). Förstår dig.. men det som är så bra och tur med livet är ju att inget är nånsin beständigt, hugget i sten liksom. Nåt som kan kännas så himla jobbigt och sorgligt en stund i ens liv kan senare förändras till att bli nåt bättre, ibland kan man till och med kanske finns nån sorts mening i allt som hänt. Inte alltid, men ibland. Det hjälper och tröstar tycker jag, när det känns som allra svårast.
    Stor kram ❤️

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️

      Svara

  • Elin

    |

    Så tråkigt att du har det tufft nu. Jag känner igen det där med att sociala medier ofta förvärrar den känslan. Trots att man ju egentligen vet att det bara är vissa utvalda bitar av verkligheten man får se. Att folk kanske egentligen avskyr sina släktingar men ändå tvingas fira påsk med dom för det är tradition är knappast något man vill visa upp. Så håll ut du bara. Om det tröstar dig i eländet så kan jag säga att jag tycker att du verkar vara så lyckad jämt. Du är alltid vacker och har en megasöt son. Händig pojkvän har du dessutom. Fasen också, nu blev ju jag avundsjuk och deppig. Det här var ju tänkt som en peppande kommentar.

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️

      Svara

  • Robert

    |

    Det är väl just det att man inte vet hur lyckliga folk är egentligen. Jaja, redan torsdag imorrn trots att veckan nyss börjat. 😉

    Svara

  • Anna-Maria

    |

    Bra kämpat! Det blir skönt när ni är klara med allting! Försök att fokusera på det när det känns motigt. Heja er! 💖

    Svara

  • Jos

    |

    Jag förstår att F har en ”can do” inställning och gillar att fixa själv. Men att sköta en hel renovering själv är ju inte nödvändigt! Man kan ta hjälp av hantverkare, och det är så de flesta av oss dödliga fixar det. Vill bara ge dig det perspektivet då det känns som viljan av att fixa allt själv (vilket faktiskt är högt siktat – det är ju normalt att ta hjälp!) går ut över dig och faktumet att ni är mitt under första småbarnstiden. Kanske vore bra att sätta sig ner och ta ett samtal om vad tiden ska gå åt till – om ni har ekonomisk möjlighet att delegera en större del av det praktiska ansvaret till förmån för tid till familjen. Om inte för denna renovering så för framtida utmaningar. Om du inte orkar ta tag i detta nu pga annat så kanske det är ett frö som kan få gro inför framtiden – er bådas tid till familjen är värdefull och viktig att skydda. Ditt mående är värdefullt och viktigt att skydda! Kram!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv