Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Jag har 500 öppna flikar i min webbläsare på telefonen. När jag ska göra något väljer jag en av flikarna eller öppnar en ny, jag stänger aldrig någon. Genom att trycka bakåt bakåt bakåt och bläddra mellan flikar kan man se hela mitt liv utveckla sig.

När jag var liten brukade jag försöka vandra bakåt i tankarna. Jag ville veta vad som ledde till det jag tänkte på just då. Kunde ligga och tänka i timmar, för att sedan försöka följa stigen tillbaka. Hur började det egentligen.

Det är positivt med att jag numera går med en barnvagn överallt. Jag tänker mer. Det är svårare att stirra ner i telefonen hela tiden. Samma sak när jag ammar. Min FOMO-bebis blir distraherad om jag gör något när han äter, så jag låter telefonen ligga.

Snart flyttar vi! Om vi är redo? Inte det minsta. Jag orkar inte ens vara stressad över det längre. Det är vad det är. Vi klarar oss utan kök, det får vara stökigt och kaos. Om allt skiter sig får vi väl bo i badrummet eller något. Tur det är klart i alla fall.

Denna vecka går alltså ut på att panika ihop det viktigaste, och flyttpacka såklart.

 

209 gillar

Kommentarer (21)

 • Bella

  |

  Vi flyttade från lägenhet till hus när vårt barn var 1 år och 1 månad. Han var precis i den fasen där han skulle klättra ÖVERALLT! Han tömde flyttlådor och ”packade om” allt. Tillslut orkade vi inte ens försöka få grejerna i rätt låda! Haha! Från att ha haft tydligt sorterade lådor med ”kök” och ”sommarkläder” blev samtliga lådor märkta med det fruktade ordet DIVERSE! Haha, jag dör bara av tanken!

  Lycka till med allt!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Sofia

  |

  Förlåt för att jag kommer med tips du inte bett om men sist vi flyttade så numrerade vi alla lådor och hade en excel-fil där vi kort skrev vad som fanns i lådan. Tar lite mer tid men var så skönt när man skulle packa upp. Perfekt när man kanske inte hinner packa upp allt på en gång men behöver kunna hitta saker.

  Svara

 • Kajsa

  |

  Igår rensade jag mina måååånga flikar. Kanske inte 500, men säkert 200. Och tacksamheten sköljde över mig för att tiden går. Ibland är det den finaste gåvan. För när man sökte alla de där grejerna så visste man inte hur bra det skulle bli.

  Bor nu med min älskade sambo, har äntligen efter 1 år och 9 månader fått svar på varför jag är sjuk trots att svensk vård la ner och jag fick söka hjälp utomlands. Och de kan hjälpa mig. Det kommer bli bra. Tänk om jag hade vetat det då💜

  Hoppas flytten går så smidigt som möjligt! En fördel är ju, som Bella skrev, att Henri inte kan packa om era lådor än iaf!😅

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

 • Anna-Maria

  |

  Bara ni är på plats i nya lägenheten så löser sig det andra sen. Så tänkte jag när vi flyttade för ett par veckor sedan. Vi har fortfarande ett berg med flyttlådor i köket/vardagsrummet men nu är vi på plats och kan ta saker som det kommer och lite i taget. Hoppas flyttpackandet går bra för er!

  Svara

 • Tuva

  |

  Blir inte telefonen slö av att ha så många flikar uppe?😅
  /en som alltid stänger ner varenda flik efter användning

  Svara

  • Gabriella

   |

   Haha, samma här! Min man har också hur många flikar som helst uppe och jag får halvpanik när jag ska låna hans mobil och kolla något.
   /en som dels alltid stänger ner flikarna och dels rensar historiken dagligen 😂

   Svara

 • Anna

  |

  Har ni rivit ut det gamla köket i lägenheten redan?

  Svara

 • Jeanette

  |

  Var är din snygga kappa ifrån? 🙂

  Svara

 • Maria

  |

  Jag tejpade på färgade postits på lådorna supersmidigt. Typ grön kök, gul sovrum, rosa vardagsrum. Man behöver inte läsa eller skriva på lådorna och lätt för de som hjälper att flytta att veta var de ska.

  Svara

  • Sanja

   |

   Läste ”potatis” och tänkte hur f*an det kan vara smidigt haha!

   Svara

  • Linda

   |

   Jag läste postit som potatis och undrade hur det kunde vara ett smidigt tips med färgade potatisar ovanpå lådorna 😅🙈

   Svara

  • Sofia

   |

   Vilken smart idé! Älskar sånna knep!

   Svara

 • Emmy

  |

  Åh så gjorde jag också alltid som liten, jag blev nästan irriterad på mig själv för jag kunde inte sluta. Ibland kunde jag tänka ”idag ska jag inte göra så” och ändå så hamnade jag där i det mönstret haha. Blev faktiskt jobbigt tillslut och jag har aldrig läst/hört om någon som gjort samma sak. Är säkert vanligt men jag kände mig så ensam haha.

  Svara

  • Emily

   |

   Jag gör så väldigt ofta, har en fobi för att glömma saker och det är en del av min OCD. (Många tror att tvång är fysiska handlingar men kan också vara tankar på olika sätt.) Jag uppmuntrar inte till att fortsätta tänka på det sättet om man kan kontrollera det då det är sjukt jobbigt om det väl fastnar och blir ett tvång. 🙁

   Svara

 • Veronica

  |

  Vi hade en flytt- och städfirma som kom och skötte allt arbete medan jag var på bb och födde barn. Var ganska skönt att komma hem direkt till nya huset men uppackandet av flyttlådorna slapp vi ju inte ifrån 😅

  Svara

 • Mia

  |

  Ni ska inte stressa. Tycker du klarar allt bra. Och fräsch och fin är du. Önskar dej och din gulliga familj en härlig vår. 😊

  Svara

 • Robert

  |

  Där hade han fått syn på nåt intressant. 😉

  Svara

 • Em

  |

  Haha din telefon är nog mer rumsren än min för jag tar bort mina flikar bara för att inte råka få upp något framför någon 😂 Och nä inte porr osv men jag och mina vänner kan ha riktigt sjuk humor som inte passar alla.

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Vi renoverade badrummet när jag var höggravid och tack och lov stängde de inte av toaletten några längre stunder i taget och aldrig på natten, eller så bodde vi på hotell när de gjorde det, för annars var jag tvungen att jogga (japp, kissnödig och gravidjogging går inte fort) ner tre våningar och ner till gymmet där vi bodde. 😂 Sån lyx med hus och två badrum numer, speciellt eftersom tvillingarna alltid blir sympatikissnödiga med varandra.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv