Follow my blog with Bloglovin

Första barnfria helkvällen

Förra fredagen laddade jag med favoritmask (reklamlänk – 20% just nu!) och en kaffe. Jag skulle nämligen ha min första barnfria helkväll sen jag blev mamma : O

 

Men fortfarande var han bara min. Han råkade höra att det var fredag och röjde sönder sitt gym i rätt anda.

 

Gick och köpte en flaska bubbel. Skickade denna bild till F. Ser du! Det var inte alls onödigt att vi köpte en vagn!

 

Hämtade paket. Slog på stort och köpte en dyna till sittdelen och en vagnskakare. Nu jäklar. Visste inte ännu att det skulle bli succé, men misstänkte.

 

Gjorde mig fin i blus och kjol. Kul att ha något annat än de tre plagg jag annars varierar mellan.

 

Har hittat världens bästa silverschampo (reklamlänk). Blir perfekt nyans, verkar inte slita så mycket och färgar inte av sig på händerna och kroppen lika mycket som andra gör (men man måste ofc tvätta händerna noga ändå).

 

🔥

Gav jag precis en eldemoji till mig själv?

 

Hannah skrev att hon var på väg och skickade detta klipp. Strumpan!! <3

 

Vi korkade upp bubblet och beställde thai. Och lyssnade på Molly Sandén såklart. För vi skulle på konsert och se Molly!

Bokade biljetterna för typ ett år sedan och nu var det äntligen dags!

 

Hejdå bebisen nu ska mamma ut och roa sig! Ha så kul med pappa!

Någon frågade varför jag tycker det är jobbigt att lämna honom och jag vet inte. Jag har inget logiskt svar och trodde verkligen inte att jag skulle känna så. Så länge han är glad och nöjd känns det bra, men är han ledsen vill jag bara vara med honom. Kanske för att jag vet att jag tröstar honom bäst? Men får aldrig pappa testa ordentligt kommer det ju aldrig ändras. Jag gör oss alla en tjänst genom att vara borta ibland. Stackars Henri att bara behöva umgås med mig alltid liksom : ))

Det gick i alla fall jättebra. Henri sov i princip hela tiden. Han märkte nog knappt att jag var borta. Han tog ersättning utan problem dessutom.

 

Lång parantes där. Nu fortsätter kvällen. Peppen här!! Bubbel i platsmugg och på väg ut.

 

Konserten var fantastiskt. Jag sittdansade och grät genom hela kvällen. Haha. Det var så så så bra. Är glad att det inte bara var hennes nya låtar och såklart att hon sjöng Husavik!

 

Toapaus och bättra på sminket ✨

 

Tror det blev så känslosamt för när jag lyssnade som mest på Mollys låtar var 2018 när jag och F hade en svacka. Har inte lyssnat så mycket på låtarna sedan dess och känslorna kom tillbaka. Så fint att vår relation idag är en miljon gånger bättre och att han var hemma med VÅR BEBIS(!). Kände mig tacksam och lycklig. Fick revansch på livet.

Något jag har insett nu när det hänt en massa piss annars i mitt liv är att man kan känna många saker samtidigt. Jag har tänkt att min första tid med Henri blivit förstörd för att jag istället för att njuta av den behövt ha ångest och vara ledsen. Men man kan vara lycklig över något och ledsen över något annat samtidigt. Hela livet behöver inte definieras av en känsla. Det är en tröst ändå. Jag ÄR lycklig nu och ingen kan ta det ifrån mig.

Efter konserten gick vi ut och dansade i en timme. Sen gick jag hem och kröp ner bredvid mina killar vid midnatt ❤️

336 gillar

Kommentarer (37)

 • Fanny

  |

  Känner igen mig så mycket! Trodde inte heller att jag skulle ha så stora problem med att vara ifrån min son några timmar nån gång ibland, men det är jätte svårt , han är ju som en förlängd del av mig, och mår bäst med sin mamma😄😍
  Och tanken sen att lämna honom med någon annan än min sambo.. hell no!😧

  Svara

 • MW

  |

  Kloka, vackra och roliga du. Du förtjänar allt det där, och tack för din ärlighet. Livet är ju så tungt ibland och så härligt ibland. Jag vet precis vad du menar. Men om vi är ärliga med varandra och oss mot oss själva så som du är i detta inlägg så kommer vi orka med allt – tillsammans. Du bidrar med viktiga perspektiv i bloggvärlden- skratt, allvar och tingest i en blandning, tack för det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️

   Svara

 • Marie

  |

  Grattis o hurra 🎂🎈
  Njut av dagen o livet 🙏🏻

  Svara

 • Sara

  |

  Det var jag som frågade, tack för svaret. Och vad skönt att det gick bra och du hade kul 🤩 heja dig som vågade!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Felicia

  |

  Det är väl inget märkligt i att inte vilja lämna sin bebis? Min bebis kändes som en del av min kropp typ hela det första året, gjorde ont att vara ifrån. Inget konstigt alls tänker jag.

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså personen som frågade varför du tycker det är jobbigt att lämna din bebis kan inte ha egna barn haha. Det är nog en inbyggd mekanism hos oss som gjort att vi överlevt som art. Själv lämnade jag inte mina bebisar förrän de var rätt mkt större än H, tycker fortf det är lite jobbigt och nu är de 6 resp 4 år 😂

  Svara

  • Sara

   |

   Du Malin, det var jag som frågade och det har jag visst det. En underbar tokstolle på snart ett år. Så… haha? Kass morsa jag är som inte delar exakt samma känslor som du kring den biten va? 🤪

   Svara

  • Helen

   |

   Som nybliven mamma lämnade jag mer än gärna bort min bebis, jag behövde få göra annat än att vara mamma då jag inte var trygg i rollen ännu.

   Nu när vi har fått fler barn lämnar jag inte bort barnen lika ofta, till stor del för att det är svårare att få barnvakt då det är flera barn, men även för att jag är tryggare i mammarollen.

   För andra kanske det är tvärtom, lämnar hellre bort bebisen när man har flera barn.

   Hur som helst, så finns det nog inga direkt rätt elle fel i den här frågan haha.

   Svara

   • Veronica

    |

    Samma här! Min första bebis lämnade jag gladeligen bort till sin mormor då och då för att jag behövde en paus och kände mig ofta osäker och så. Min andra bebis vill jag helst inte lämna bort. Är 100% trygg i att jag klarar av att sköta honom på egen hand, så behöver inget stöd från någon annan. Dessutom är han så lugn och tillfreds för det mesta så jag behöver inga pauser från honom 😊

    Svara

 • Robert

  |

  Grattis och hurra, skriver vi idag! Nästan rim där förresten. Härmade förresten inte alls den andra kommentaren med ”Grattis och hurra” ovanför här. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack Robert 🥰🥳

   Svara

 • Emma

  |

  Vilken mysig kväll! 😍 Och det ligger väl i vår natur att inte vilja lämna bebisen? 🤔 konstigt att npgon ens ifrågasätter det. Kommer själv sannolikt börja jobba igen efter sommaren och har typ ångest redan🤣😭 hade jag kunnat hade jag blivit hemmafru och varit hemma med barnet tills han flyttar hemifrån 😂

  Svara

 • Isabell

  |

  Åh, känner så igen mig i känslan av att ha så många känslor samtidigt. Kommenterade ju om det härom dagen också- att jag också haft flyttkaos och mått dåligt första tiden med bebis. Behövde höra det du skrev nu… för jag har nog haft mitt livs bästa och värsta tid i livet typ samtidigt. Att hjärnan inte brunnit upp?? 😅 Nu har jag landat i att jag mår väldigt bra, bästa på länge men det som utlöste depressionen ligger och skvalpar lite långt bakom.

  Hoppas det som gör ont i ditt liv just nu snart blir bättre. ❤️‍🩹 Vad fint att du ändå kan se det som är fint. Och att du känner att du fått revansch! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jos

  |

  Jag var idag i Helsingborg på besök.. Tänkte förstås på dig eftersom du är den enda offentliga person jag känner som bor i Helsingborg. Döm om min förvåning när jag plötsligt ser dig komma gående med vagnen pratandes med en dam (jag gissade att det var F:s mamma men det var bara min egen hypotes). Haha! Vad är sannolikheten! Så nu är min bild att så fort man kommer till Helsingborg så får man se dig.
  Kul 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh! Vi skulle hälsat 🥰 Ja, det var hans mamma. Hon bjöd mig på födelsedagslunch ☺️

   Svara

   • Jos

    |

    Åhh 😍 Jag hann inte reagera och riktigt fatta att det var du förrän ni hade passerat. Om jag hade haft sinnesnärvaro nog borde jag såklart ha grattat på födelsedagen 🥰

    Hoppas samma sak händer nästa gång jag är i Helsingborg 😄

    Svara

 • LuuH

  |

  Grattis på din dag! 🎂🥂 Haha åh men det ääär ju svårt att lämna sin bebis 🙈 fick åka hem mitt i en middag när minstingen var 7 månader för han kunde skrika hur länge som helst efter mig, helt otröstlig tills han kom i min famn och lugnade sig direkt. Gick över när han slutade amma tack och lov.

  Svara

 • Emma

  |

  Herregud vad bra skrivet om att man kan ha två känslor samtidigt och att det ena inte behöver ta ut det andra. Behövde det idag 🤍

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Sanna

  |

  Hur är Henris relation med din och Fs mamma? Dem längtar säkert efter att få hjälpa er och vara barnvakter 🥰

  Svara

 • Anna-Maria

  |

  Jag skulle nog vara likadan, att jag inte heller skulle vilja lämna bebis. Är likadan med hunden så det skulle säkert bli ännu värre med en bebis. 😅 Vilken härlig kväll ni verkar ha haft det! Kul att komma ut själv lite och alltid trevligt att gå på konsert. 😊

  Svara

 • Teresa

  |

  Jag tycker fortfarande det är jobbigt att lämna min ”bebis” och han är 7 år! 😂🙈

  Svara

 • Lina

  |

  Det är ju så märkligt det här, med att ”känna” någon på distans efter att ha följt en person via en blogg i så många år. SÅ. Många år.
  Gör ont att läsa att du har det så jobbigt i en del av livet, jag kan bara tänka mig ungefär vad det rör sig om.. tror mig ha upplevt liknande och gått igenom och kommit ut på andra sidan. Jag är så innerligt glad att du har F, din lilla familj, och att er relation är så fin och har utvecklats så himla mycket sedan er svacka 🙏🏻❤️ Den turen hade tyvärr inte jag samtidigt som jag gick igenom mitt jobbiga.. men jag är idag tillsammans med en så fantastisk person och tar revansch på hela relationsbiten nu 🥰 Kämpar dock vidare som mamma till tre små troll på halvtid, och det är TUFFT 🤪 Känner igen mig i det du skriver om att kunna känna olika saker samtidigt, det är så snällt att låta sig själv göra det! 💖
  Stor kram

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • P

  |

  Hoppas allt är okej med din mamma, längesen man hörde något!

  Och hela föräldraskapet går väl ut på dubbla känslor? 🙈 Har en treåring som är jobbigare än någonsin, men också goare än någonsin!

  Svara

 • Anna

  |

  Wow, tog Henri flaska med ersättning bara sådär utan problem? Har ni testat tidigare eller var det första gången?😍
  Min unge var 7 månader när vi fick honom till att ta flaska.. vilket innebar att jag aldrig kunde vara ifrån honom längre stunder (tex en helkväll). Vore en dröm om nästa barn (som ligger i magen i detta nu) ville ta flaskan ibland😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var andra gången ☺️

   Svara

 • Marie

  |

  Mina barn är snart 6 år och 3 år och fortfarande lika jobbigt att lämna bort de hos andra. ❤️

  Svara

 • Johanna

  |

  Så sjukt! Sprang in i dig i kön till garderoben, fattade inte att det var du. Sen vände jag mig om och då var du… borta 😭😭

  Svara

 • Hayley

  |

  Jag kommenterar aldrig, men detta inlägg var jag bara tvungen att skriva något på. Otroligt fint och jag blev känslosam av att läsa detta! Revansch på livet, det träffade mig rätt i hjärtat! Så himla glad för dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Nybliven mamma

  |

  Hej 😊 Måste bara fråga om du pumpade under kvällen när du var ute? Kändes det inte som att dina bröst skulle sprängas? Läckte dem? Var det smidigt, jobbigt, värt besväret? Jag frågar för egen del eftersom jag själv inte varit från min lilla bebis (än) och tänker mycket på hur det ska gå till.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, faktiskt inte. Hade med mig pump ifall att, men behövde inte det. Hade inlägg för att inte läcka och ammade så fort jag kom hem. Var inga problem alls! ☺️ Var borta 4-5 timmar. Längre än så hade nog inte gått.

   Svara

 • Emilia

  |

  Åh, Var är den prickiga toppen ifrån? Så fin på dig!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv