Follow my blog with Bloglovin

Dagarna som går

Hej och välkommen till mina dagar! Eller våra. Jag och min klängiga apa som sitter klistrad 24/7 <3

 

Enda sättet att få honom att sova just nu är bärselen. Vad hade jag gjort utan den!!

Märkligt nog somnar han bredvid mig i sängen utan effort när det är dags att sova för natten. Försöker leka natt ibland på dagtid, men han genomskådar det. Näää det går jag inte på. Fram med bärselen mamma, säger han.

 

Fyllde frysen med färdigköttbullar när jag var gravid. Det var ju det godaste ever och perfekt att äta till lunch under föräldraledigheten. Inte så nöjd med det beslutet ogravid.

 

Kände mig så ful, tråkig och fel. Sofie skickade länk till en tröja som jag skulle vara fin i. ”Gå och köp den”, tyckte hon. Köpte inte, men så gulligt.

 

Har provat ny chipssmak. De är sååå goda!! Perfekt syrlighet, mycket smak och örtiga.

 

Lägger allt förutom själva bebisen i vagnen numera. Det är en lättnad att ha kapitulerat måste jag säga.

 

Hänger i lägenheten och tittar på när F renoverar. Hur går det i lägenheten då?

Fråga inte : (((

Hur är det möjligt att allt går fel precis hela tiden?? Det dyker upp nya problem varje dag. Just nu har vi stora problem att sätta upp köket eftersom väggarna består av sand. Ett annat problem är att 40-skåpen som vi har på övre raden blir några mm mindre i bredd än 80-skåpen som vi har på raden under. I slutändan diffar det ganska mycket vilket gör att allt blir helt fel.

Har nu släppt att vi ens kommer kunna vara i närheten av klara till inflyttning. Är det total kaos och ej bebisvänligt får jag åka till Norge ett tag eller typ flytta in hos F’s mamma. Det löser sig :,) Men man klarar sig ju långt med en säng, ett badrum och en mikro.

 

Märklig grej: jag skulle aldrig köpa mjölkchoklad utan smak, men med luftbubblor i tycker jag det är det godaste någonsin. LUFT gör det godare. Hur sjukt. Konsistens matters.

 

Såg ut såhär i fredags. Hade bra hårdag, men visste inte om det förrän jag såg denna bild i efterhand så det var ju typiskt.

Det var superfint väder och Caroline frågade om vi inte skulle ta en liten AW på uteservering. Såklart skulle vi det!

 

Men det blåste som tusan och var inte alls mysigt, så till slut hamnade vi i hotellbaren på Clarion. Det visade sig vara en bra idé. Mycket plats till barnvagn och mysig miljö med soffor.

Kändes fancy och kunde liksom snylta på de andra gästernas semester-mood. Beställde en drink.

 

Och helgen var mest renoveringsstress och samtidigt försöka rodda det befintliga hemmet. Här hade jag lagt Henri ovanpå all tvätt.

Han hamnade i något slags hypnotiskt tillstånd och låg som en sjöstjärna och tittade på lampan lääänge.

217 gillar

Kommentarer (44)

 • Caroline

  |

  Förlåt att jag frågar, men hur är det med din mamma? Längesedan vi såg henne här och med tanke på att du har det jobbigt privat känns det konstigt att inte hon dykt upp. Har verkat som att ni står varandra nära ändå. Vi finns här om du behöver ventilera, men hoppas såklart att det löser sig. & förstår om du inte publicerar min kommentar men ville bara skicka lite omtanke. ❤️

  Svara

 • Mila

  |

  Åh så tråkigt med renoveringskaoset. 🙁 Men om det är någon trist verkar typ allas renoveringar nå en kaos-peak innan det äntligen blir bättre? Men ska inte säga för mycket, jag har renoveringsfobi och hoppas aldrig behöva renovera någonting, om jag så måste flytta var 10:e år för att slippa haha… 🙂
  Tycker förresten att du ALLTID har bra hårdag?! AVIS!!

  Svara

 • Emma

  |

  Åh, jag känner så med dig gällande renoveringen! Vi köpte nytt hus precis när jag blev gravid och rev ut allt. Skulle vara klara i god tid innan bebisen kom men precis allt gick fel. Jag kommer ihåg hur jag ringde mamma en dag och grät när det visade sig att tvättmaskinen vi valt att behålla från förra ägaren var så sjukt äcklig. En liten grej men jag var helt slut av alla problem vi haft, och så lite gravidhormoner på det 🥲 En ny tvättmaskin beställdes och installerades medan jag låg i sovrummet bredvid med värkar. 2 dagar senare kom bebisen och sen levde vi vidare i renoveringskaos. Men det blev bra till slut. Jag är verkligen imponerad av hur mycket ni orkar med!
  Gällande köket, ibland går det fortare att ta en omväg. Alltså riva väggen, regla om och upp med skivor igen ifall ni har problem att fästa skåpen. Jag hoppas det löser sig vilken väg ni än tar!

  Svara

 • Sara

  |

  Bor F’s mamma närmare än din?

  Svara

 • Frida

  |

  Ta hjälp av snickare att få färdigt köket. Oavsett pengarna så kommer det vara värt det i slutändan ❤️ Det är inte ett misslyckande och finns pengarna så är det väl värt att betala för att få sinnesfrid! Och, pengar kommer tillbaka på ett helt annat sätt (enklare och snabbare än vad man tänker sig) än ork och tid med varandra. / Från en annan mamma som försökt renovera med bebis

  Svara

 • Emma

  |

  Om det är på höjden du menar att skåpen är olika långa, så kanske ni kan sätta en list upptill eller nedtill som döljer skillnaden? Men det är bara en tanke, det kanske inte blir fint det heller 🤔

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, jag menar på bredden. Har små skåp på övre raden och större på raden under och måtten går inte ihop 🤯

   Svara

   • Lovisa

    |

    Vanligen brukar man väl sätta täckskiva/täcklist/täckbit (eller vad det nu kan heta) för att justera detta? Diffar ganska ofta vad jag har förstått och precis som du skriver vill man ju inte ha skarvarna ojämt på över- och underskåpen och då sätter man dem i lod och skarvar i någon ytterända istället. Ni får nog till det, frustrerande när det inte känns som att det går framåt!

    Svara

    • Egoina

     |

     Men ser det inte jättekonstigt ut att överskåpen inte går ihop med raden under? Alla linjer blir ju fel. Var sätter man ens listen i så fall?

     Svara

     • Josefine

      |

      Kan man inte tunn sätta en täcklist mellan varje skåp? Då matchar de mot bänkarna under och som en bonus täcker man upp skarvarna mellan skåpen. Obs jag gissar bara, kan inte sånt här haha

     • E

      |

      Nu var det inte mig du frågade men försöker svara ändå 🙂
      ”Passbit” kan sättas där det krävs, försök sätta första över- och underskåpen i en rät linje och sätt sedan passbit exempelvis mot vägg och/eller vid annat naturligt ställe (typ mot diskmaskin, ugn eller kyl/frys). Så länge de ”långa raderna” av skåp ser ut att vara i lod så kommer passbit inte märkas av när allt sitter uppe.

 • Sara

  |

  Jag har väl typ aldrig köpt den där Maraboukakan men nu blev jag såå sugen, måste köpa! Sån influencer du är!

  Svara

  • Egoina

   |

   Skriv sen vad du tycker 😄

   Svara

 • Mia

  |

  Alltså sista bilden 💛💛 har precis plussat igen (har en 18 månaders här hemma också). Som jag längtar jag efter allt bebisgos! Blir en tidig novemberbebis om allt går vägen😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Grattis! ❤️

   Svara

 • Angelica

  |

  Här kommer ett oombett tips från en som också bott i en lägenhet med väggar av sand! Ni kanske redan har löst det men vet du hur min sambo löste allting efter år av feukstration då allt bara fallit ned? Han började med att limma på en list (eller platta av trä) med ett lim som heter typ pl400. En kvadratcentimeter kan bära jättetungt så när man limmar det så sitter det verkligen. Sedan skruvade han allt i själva trälisten. Då monterade vi gardinstänger, garderober, hyllor you name it på det sättet. Enda nackdelen är att om man ska ta bort det sliter man ned hela väggen då det sitter så starkt. Lycka till med renoveringen och hoppas att mitt oombedda tips varit till hjälp.

  Svara

 • Sabina

  |

  Vi hade så mycket otur under renovering i höstas att jag blev orolig att huset hade en förbannelse över sig 😵 men det verkar ju vara typiskt renoveringar att bara kaosa hur mycket som helst. 🥴

  Svara

 • Malin

  |

  Det är alltid en mardröm att renovera, man hittar alltid massa jobbiga specialgrejer som ställer till det. Vi hade bara tänkt spackla lite hål och måla väggar i vår lägenhet när vi hade köpt den men när vi kom dit första gången uptäckte vi att det satt ful strukturtapet överallt som behövde rivas ner först. Det hade vi inte tänkt på under visiningen. Och sen var väggarna under inte så bra så vi fick sätta upp renoveringstapet. Inte värsta problemen man kan ha men projektet växte till x 10. Men nu är det snart två år sen och allt är frid och fröjd 😀 Allt löser sig till slut får man väl tro (efter mycket blod svett och tårar men ändå)

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt samma här. Blev mycket mer än tänkt 😅

   Svara

 • Robert

  |

  Länge sen jag åt sån där choklad. Dags igen kom jag på nu och kanske dags att testa de där chipsen också. Man får rätt mycket bra tips på sånt här. 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Min spontana tanke gällande överskåpen.
  Om du har två 40 skåp bredvid varandra som tillsammans inte blir lika brett som ett 80 skåp, borde man inte sätta in en passbit mellan 40 skåpen? Detta så att totalen av 40 +passbit + 40 blir exakt lika brett som 80 skåpet. Då bör ytterkanten på första 40 skåpet vara i linje med 80 skåpet till vänster och det andra 40 skåpets ytterkant vara i linje med 80 skåpet till höger. Så svårt att förklara i text, men hoppas detta kan vara till hjälp. Och om inte hoppas jag att ni hittar en lösning om fungerar 😊 lycka till med allt, älskar att följa din vardag 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, det borde bli den bästa lösningen. Vi ska testa det! Annars är ett alternativ att använda 40-stommar även till 80-skåpen (ringde och frågade leverantören innan), men då blir inte skåpen lika stora inuti.

   Svara

 • Eva

  |

  Oj, den första bilden är ju så som du tog foton förr till bloggen ☺️ Menar din min! Nostalgiskt😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja, min gamla header 😍

   Svara

 • Emmy

  |

  Ibland är det verkligen värt att ta in hantverkare som hjälper till, man måste inte lösa allt själv (om man inte vill alltså!) ❤ Dessutom får man ju göra avdrag på arbete iom ROT, om man känner för det också alltså. Men allt löser sig till slut, även om det känns frustrerande för stunden 🙂

  Svara

 • Cookie

  |

  Läge för första kommentaren efter att ha läst i många år. Hade exakt samma problem (bland annat) när köket gjordes om. Väggarna, för vår del var det bara att förstärka med plyfa plus gips. Jobbigt men man vill ju inte gå runt och tänka att skåpen kan ramla ner. Skillnaden i bredd (Ikeas 40 vs 80 skåp) löste vi med att det fick vara någon millimeter mellan varje 40-skåp, vilket gjorde att det inte syntes för fem öre för cg det blev snyggt och symmetriskt. Går ju att täcka med fog också men tyckte inte det behövdes.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men tack! Vi ska göra så 💪🏼

   Svara

 • E

  |

  Nu tycker jag du tar in massa betalda samarbeten som vi läsare lovar att generera massa klicks och checkouts på så ni kan ta in hantverkare som bara löser skiten. Jag lovar att köpa bebisrelaterat!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂😂❤️

   Svara

  • Mila

   |

   Bra plan! 😀 Jag gillar hudvård, smink, doftljus, böcker! 😉

   Svara

  • M

   |

   Håller med E! Jag gillar allt inom hudvård 😉

   Svara

  • blåmesen

   |

   Superbra idé ju! Själv är jag mest intresserad av ätbart… Men skulle behöva köpa nya handtag till köket (Marbodal) för de vi har är så vassa, bara en tidsfråga innan barnet springer rakt in i dem och slår sig rejält…

   Svara

 • Sofi

  |

  Hur lyckas du ha utsläppt hår med bebis? Min 5-månaders rycker bara tag i det…

  Svara

  • blåmesen

   |

   Har fortfarande inte utsläppt hår, förutom nån gång ibland på jobbet, av samma anledning. Barnet är över 1.5 år nu.

   Svara

 • Anna-Maria

  |

  Ser ut att ha varit trevliga dagar förutom renoveringskaoset. Hoppas det löser sig så ni får ordning på köket!

  Svara

 • Klara

  |

  Åh att Henri verkar ha fått dina otroliga blå ögon ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Elinda

  |

  Våran yngsta ville bara sova i babyskyddet. Tight, fastspänd och halvsittande. Helst också med ”oljud” i bakgrunden. Musik (babblarnas vaggvisa) eller tvn på valfritt program. Kan vara värt att testa 🥰 och så hade han (har fortfarande 3 år) sin muslinfilt som snutte halvt över ansiktet.

  Svara

 • Elin

  |

  Våran yngsta ville bara sova i babyskyddet. Tight, fastspänd och halvsittande. Helst också med ”oljud” i bakgrunden. Musik (babblarnas vaggvisa) eller tvn på valfritt program. Kan vara värt att testa 🥰 och så hade han (har fortfarande 3 år) sin muslinfilt som snutte halvt över ansiktet.

  Svara

 • Pernilla

  |

  Alltså bilden i hissen, hans överläpp på bärselen kan vara det GULLIGASTE jag sett på länge!! 😍❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Sandra

  |

  Stooor igenkänning på sömn i sele vs natt! Vår son var precis likadan. Jag träffad en barnterapeut (låter sjukt för så små men var del i behandling av min förlossningsdepression). Hon noterade att han var så intresserad av sin omgivning och tipsade om att hjälpa honom stt skärma av på dagen. På natten är det ju mörkt = inget att distraheras av. Då började jag lägga honom lite avskärmat (han var kanske 5 månader då) och det hjälpte! Tillsammans med lite white noise. Räddade min rygg kan jag säga efter att ha burit i selen hela dagarna 🙂

  Svara

 • Carro

  |

  Hej! Har följt dig i väldigt många år till och från. Har fastnat lite extra nu igen. Har varit roligt att få följa din graviditetsresa och nu tiden med bebis. Nu är jag själv också gravid men tidigt än så länge. Förvånad av sjukt sakta tiden går i början. Har du några tips på hur man får tiden att gå i början?
  Kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! ❤️ Tyvärr inte. Är bara att hålla ut. Tyckte det gick oändligt sakta fram till vecka 25 typ 🙈

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv