Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Måndag. Ny vecka. Krig i Europa.

Vi har på nyhetssändningar hela dagarna. Jag drömmer om bomber och växlar mellan att känna mig maktlös, ledsen och förbannad. Vem fan tror han att han är.

Hur ska detta sluta? Vad kommer hända härnäst? Jag hoppas att de kommer fram till en lösning under mötet idag. Röda korset sa precis att de inte behöver mer kläder och saker, däremot pengar. Swisha valfri summa om du kan till: 900 80 79.

Idag för exakt ett år sedan fick jag veta att jag  var gravid. Då var Henri lika stor som ett vallmofrö <3 Idag är han snart halva mig i längd.

När graviditetstestet blev positivt

Han är inne i en jobbig period just nu. De senaste dagarna har varit riktigt jobbiga och påminner mig om när han var nyfödd. Jag antar att han är inne i en utvecklingsfas och att det snart blir bättre igen. Men mellan allt gnäll får vi riktiga skratt numera. Han skrattar!! Gulligaste ljudet jag hört.

För ett år sedan var han ett svagt svagt streck på en sticka och idag en liten person som kan skratta.

 

221 gillar

Kommentarer (23)

 • Johanna

  |

  Åh jag har också så mycket ångest men försöker faktiskt begränsa hur mycket jag läser om kriget. Går in och kollar samt kollar på nyheter och sociala medier men har satt radion till P4 för att få annat än bara krig och har podcast på istället för nyheter i bakgrunden när jag jobbar.

  Kan inte gå runt och ha ångest hela hela dagarna. Det orkar jag inte. Så försöker prioritera för mitt eget välmående också ☺️

  Svara

 • LuuH

  |

  Bebisskratt är det vackraste ljudet i världen ❤️

  Svara

 • Anna-Maria

  |

  Hoppas hans jobbig-fas går över snabbt! Men vad härligt det måste vara att höra honom skratta. 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Här har ni en till som har oro och ångest hela dagarna.. det är som om jag blivit helt handlingsförlamad och bara kan titta på alla möjliga nyheter. Kan liksom inte sluta. Svårt att fokusera på något annat.. allt känns meningslöst och jag har bara katastroftänk. ☹️ Hoten från Ryssland bara haglar, allt sker så fort! Finns vi ens om en vecka?

  Svara

  • Ellen

   |

   Ja fy, så obehagligt. Att man ska behöva vara rädd för krig och kärnvapen var inget jag kunde föreställa mig för en vecka sen 🙁

   Svara

  • Mila

   |

   Hej Hanna! Vill bara säga att jag känner igen det där och var likadan i ett par dagar. Men sedan har jag försökt ändra mitt sätt att tänka, för det är så onödigt att vara rädd för något som inte hänt och kanske aldrig händer… Grejen är att vi människor tagit oss igenom enorma kriser. Under andra världskriget trodde många att Hitler var ostoppbar, och han verkade ju ostoppbar ett tag när han bara la mer mark under sina fötter och lyckades slakta fler och fler för varje dag… Men han stoppades! De som stred emot honom och som till sist befriade människor från koncentrationsläger gjorde det för vår skull, för framtiden. För att vi inte skulle behöva stå under en diktators styre eller behöva tvångsarbeta eller om vi var ”odugliga” sättas i slaktläger. Det tänker jag på mycket. Att de som offrade sina liv för oss i kampen, de hade velat att vi höll hoppet uppe och kämpade vidare. Kanske ligger det exemplet nära mitt hjärta då min släkt undkom döden just under andra världskriget… Men hos människor är hoppet och överlevnadsinstinkten så extremt stark, det finns massor av exempel på det, så har vi inte låtit annat stoppa oss så kommer vi inte låta Putin stoppa oss heller. Kram på dig <3

   Svara

   • Hanna

    |

    Tack för att du tog dig tid för ett fint svar ❤

    Svara

   • Emilia

    |

    All kärlek till dig Mila <3

    Svara

   • Anonym

    |

    Men Putin sitter ju på kärnvapen och har redan hotat om det mer än en gång. Trycker han på knappen så blir vi utrotade omedelbart. Jag är verkligen livrädd för det här just nu och känner mig helt maktlös. Jag börjar planera för hur jag ska ta livet av mig så jag inte behöver genomgå ett kärnvapenkrig 🥺

    Svara

    • E

     |

     Läs på mer om radien på kärnvapen innan du skrämmer alla anonym.

     Svara

    • Josse

     |

     Kontakta självmordslinjen och vården för att hantera din oro, det är inte rimligt att gå i såna tankar! Hoppas du mår bättre snart!

     Svara

 • Emmie

  |

  Ett tips är att ladda ner typ Växa och Upptäcka-appen där du kan se vilka datum han går igenom faserna. Det tycker jag har underlättat väldigt mycket så man får en förklaring till varför de blir personlighetsförändrade ibland och att det inte bara är jag som är galen 😅

  Svara

  • blåmesen

   |

   Enl anhörig som jobbar inom barnhälsovården saknas evidens för utvecklingssprång (och att det inom professionella kretsar ses som omodernt/förlegat). Säger inte att de inte kan vara kul och/eller en bra strategi för att ta sig igenom jobbiga perioder. Blir bara så irriterad när folk pratar om dem som en vedertagen sanning.

   Svara

 • Sofie

  |

  Min bebis valde att titta ut i söndags, en vecka tidigt. En fantastiskt skön bieffekt är att man inte orkar ta in något alls om kriget när man precis träffat sitt barn för första gången❤️ min man orkar läsa nyheterna och swisha Unicef men jag nosar bara bebishuvud❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Grattis!! ☺️❤️

   Svara

 • Therese

  |

  Har två pojkar här hemma födda samma dag som Henri! ❤ Vi är inne i samma fas, det är ett evigt gnällande om dagarna och mannen har precis börjat jobba så ska ta hand om två gnällisar själv hela dagarna. 🥲 Vi får hålla ut och hoppas att det vänder snart! ❤

  Väntar på skratten här med! Det är på gång. Älskar bebisskratt! 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad skönt att höra ändå. Snart vänder det!! ❤️

   Svara

 • fanny s

  |

  Åh, kämpa på ❤️ Och kom ihåg att du är en grym mamma, även om det är tufft emellanåt!

  Svara

 • Petra

  |

  Min bebis (3 mån) kom också in i en jobbig period för två veckor sedan och började amnings-strejka från vad som kändes från ingenstans, gallskrika om han ens kom i närheten av brösten eller mig. Han somnar dessutom enbart när han blir ammad så det var oooerhört jobbigt. Varje gång han var hungrig/trött skrek han i timmar. Höll på att ge upp amningen men efter tre dagar gick det (TACK OCH LOV) över. Hade absolut inte pallat länge 😅. Jag tror att det för oss handlade om att jag hade ändrat hans rutiner i ett par dagar, ett frisörbesök, en runda på stan och nya ansikten hos ett par vänner, vilket gjorde att han fick massa nya intryck och var ifrån mig en längre stund en vanligt.
  Gnälligheten började iaf samma eftermiddag så därför tänker jag att det berodde på det. Kanske det hänger ihop med besöket i Norge att Henri nu är inne i en ”jobbig period” som du beskrev det om det inte beror på en utvecklingsfas. Det kommer gå över! Hoppas det blir bättre ❤️

  Svara

 • Malin

  |

  Saknar de där bebis-apparna när det kom ”varning” för utvecklingsfas med tips osv. Hade varit bra om de fortsatte för 7 och 4 åringar också. För att inte tala om 42-åringar.

  Svara

 • Lena

  |

  Försöker faktiskt undvika alla nyheter så gott det går. Blir bara mer orolig och beklämd över hur hemskt det är. Tänk på alla stackars människor i både Ukraina och Ryssland, men blir verkligen ledsen.

  Svara

 • Emma

  |

  Har köpt appen ”The wonder weeks” då jag fått den rekommenderad typ överallt. Min son är 6 dagar äldre än Henri och gick för någon vecka sen in i språng 4. Så det är logiskt att han är extra gnällig då. Vi får trösta oss med att de är lite småjobbiga för att de utvecklas mycket nu 😍

  Svara

 • Marie Clifford

  |

  Bästa du 💕 Skickar massa kärlek.
  Menar det här på bästa sätt.. men jag
  tror att barn känner av energier.
  All oro, rädsla och allt vad det är just nu känner dom av. Så jag tror att jobbiga fasen=känna av energin på jorden/dig/människorna just nu. Nyheterna handlar speciellt nu om rädsla. Min brorson som är 3 blir galen när nyheterna är på. Han gillar verkligen verkligen inte det och blir ”galen”… Men egentligen känner han av all rädsla och oro, och vet inte hur han ska reagera på alla dom. Dom är tunga ❤

  Ps. Du är helt fantastisk ska du veta! Önskar dig all lycka. Love is the medicine we need right now 💕

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv