Follow my blog with Bloglovin

Nyårsafton 2021

Hejhopp! Välkommen till min nyårsafton!

Jag hade varit snäll och fick den där vågtången (reklamlänk) jag önskat mig i julklapp av F. Vet inte vad jag tycker om resultatet? Syns inte på bild, men i verkligheten var det helt sjukt mycket volym. Håret studsade när jag gick. ”Vad söt du blev”, sa F och liksom är det ett bra betyg?? Jag vet inte.

Aja det fanns ingen tid att fundera. Det fanns ingen tid från början ens. Mitt hår är sannerligen sista prio just nu. Kammade över till sidobena för att undvika svamplook bara.

 

Och det märkliga är att vågorna försvann typ direkt. Jag har världens mest tacksamma hår när det kommer till styling (förutom om jag ska göra det rakt). Sätter jag upp mitt hår i en tofs i fem minuter har jag en rand i håret sen. På den nivån liksom. Men detta höll inte. Framåt kvällen hade jag endast ett volymigt hår kvar utan vågor.

Ja, men okej. Nog om mitt hår.

 

Firade hos F’s mamma precis som på julafton. En mysig kväll med tre och en halv person. Mina killar vilade i soffan i väntan på förrätt.

 

Som var Toast Skagen! Ingen nyår utan det.

 

Henri hade på sig August gamla linneskjorta 🥰

 

Och var på strålande humör! Han sov typ ingenting på hela dagen trots vaggande, ammande och barnvagnspromenader. Men han var glad i alla fall.

Det är först nu jag förstått att man kanske måste hjälpa bebisen somna ibland. Jag har tänkt att den somnar när den vill bara. Vissa säger att bebisar ska vara vakna en och en halv timme åt gången och sedan ”nattas”, på repeat hela dagen. Men då gör man ju inte annat än att tvinga ungen att sova? Låter ju jättejobbigt? Henri har fått göra som han vill hittills, men jag märker att han nog blir övertrött ibland.

 

Snälla Regina, prata mer om ditt barns sömn : )) Här är en bild på oss. F var mycket stilig <3

 

Jag med förutom fluffhåret. Kände mig så himla fin i min klänning. Länk till den här (reklamlänk). Synd jag inte tog en bättre bild.

 

Till huvudrätt blev det oxfilé med smashed potatis. Och chilibearnaise som jag sa skulle ta mig en kvart att *snabbt slänga ihop*, men som tog närmre en timme.

 

Till efterrätt fixade F’s mamma en marängsviss-tårta.

Henri somnade lagom till tolvslaget. De andra gick ut och jag stannade inomhus. Äntligen har jag en ursäkt att slippa gå ut klockan tolv.

Sen blev det 2022 🎉

 

214 gillar

Kommentarer (29)

 • Hanna

  |

  Du är så himla fin på bilden med er tre! Lycklig! Det smittade av sig lite 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Christina

  |

  När vår bebis blev ca 2-3 månader så slutade han somna ”automatiskt” när han var trött… Han kunde istället helt plötsligt gå från pigg & glad -> övertrött och gnällig utan att jag fattade vad som hände. Typ, ”men sov då om du är så trött?” haha. Men han kunde helt plötsligt inte längre somna utan att bli sövd. Vilket var jobbigt när han fortfarande var liten och behövde sova minst 5 naps per dag… Det var någon månad där då hela min vardag gick ut på att få honom att somna typ. Sååååå tråkigt. Blev skönt när man kunde börja plocka bort sovstunder så slapp man det eviga sövandet…

  Svara

 • Linn

  |

  Min bebis är elva veckor och jag fattar inte heller det där med när man ska söva den. Jag fattar inte heller exakt när man ska börja med en läggdagstid. Min bebis hänger liksom på mig och det jag gör, fast sover betydligt oftare såklart. Hoppas få lite klarhet på nästa BVC-besök.

  Svara

  • Emma

   |

   Tips är att kolla in Rulla vagn som har ett sovschema. Ganska skönt ha något att förhålla sig till när man känner sig lite vilsen som nybliven förälder 😊

   Svara

   • LuuH

    |

    Fast har man ett barn som sover dåligt kan det där j*vla sovschemat leda till ångest istället 😅

    Svara

 • S

  |

  Jag tänker att det är lite beroende på bebisens humör och mående. Min son var en missnöjesskrikare, om han var hungrig, trött eller bara missnöjd/uttråkad skrek han. Och hatade att sova så skulle aldrig bara somna av sig själv 😅 Därför var jag tvungen att alltid vara steget före för att undvika meltdown….Däremot sov han aldrig länge utan korta naps. Är bevisen däremot nöjd och inte har några problem att vara vaken behöver man inte söva ”bara för att” tänker jag. Man lär sig med tiden. I början är det helt rörigt alltid men med tiden blir man en helt otrolig expert på att förstå sitt barn och dess signaler. Lyssna på dig själv och Henri och inte alla andra 😊❤

  Svara

 • Maria

  |

  Åh, vad ”härligt” att höra om någon mer som gör samma upptäckt! Jag var typ chockad att BVC inte sagt till oss att man måste söva dem HELA TIDEN. Gjorde inget annat i ett år, kändes det som.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Nej vad tråkigt 😅🙈

   Svara

 • Malin

  |

  Och jag tycker precis tvärtom, så skönt att ha koll på när bebisen ska sova så man kan planera lite 😅 har en aktiv treåring också som ska rastas och lekas med och då är det perfekt att ha lite rutiner. Har världens gladaste bebis som aldrig berättar att hon är trött så jag söver henne när hon varit vaken ca 2 h. Oftast lägger jag henne bara i vagnen som står i hallen så somnar hon direkt.

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag bestämde mig i somras att jag behövde en paus från din blogg. Jag blev väldigt avundsjuk för att du var där jag egentligen ville vara medan jag istället hamnade i skilsmässa. Jag gick in en gång i november mest för att jag vill se om bebisen kommit än men det hade den inte. Precis nu kom jag att tänka på din blogg igen (och har repat mig mycket bra och är nöjd med mitt singelliv som det är just nu). När jag då snabbt kollar tillbaka (för att se vilket datum Henri föddes) såg jag att sist jag läste måste varit precis där omkring för jag kommer ihåg ditt inlägg från den 11/11. Lite roligt sammanträffande eftersom jag inte alls kom ihåg hur långt gången du var när jag slutade läsa.

  I alla fall… Stort Grattis till er alla tre! Jag fick tårar i ögonen när jag läste din förlossningshistoria. Ska bli roligt att följa er igen, du skriver (som du vet) så öppet och bra och jag har saknat den enda bloggen jag följt <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla! ❤️ Och välkommen tillbaka! Så glad att du mår bättre ❤️ Klokt att ta avstånd från sånt man inte mår bra av just då. Hade gjort samma!

   Svara

 • Ida

  |

  White noise för bebisar, somnar direkt ✌🏻

  Svara

 • Anna

  |

  Usch ja denna sömn för bebisar! 🙃 När min unge va 2 månader gammal slutade han att somna av bli ammad. Kommer ihåg hur jag kämpade och grät för att inget funka.. Skrek i vagnen, panik av att ligga i sängen, gillade inte white noise osv. Men det blev bättre! Nu är han sex månader och har bara tre vilor om dagen. Han älskar att sova i vagnen som tur är 🥰
  Det som hjälpte mig i början va appen ”Napper”. Tror den är från 4-5 månader. Fattade då varför han gnällde, han va ju trött stackaren.. Snart har vi barn som inte sover något på dagen och då är det full rulle med aktivering istället 😅

  Svara

 • Sofia

  |

  Testa att göra bean med mixer, superenkelt (och snabbt) och blir minst lika gott😍

  Svara

 • Robert

  |

  Såg smarrigt ut! Klart impad av håret också måste erkännas. 😉

  Svara

 • M

  |

  Nu när jag läser här bland kommentarerna så minns jag att vi nig behövde börja söva bebisen i samma ålder. Det har gått så mycket fram och tillbaka hur enkel bebis var att söva. Vissa perioder stod vi 15-20 min och drog vagnen över en tröskel, andra perioder har det gått hur smidigt som helst.

  Jag instämmer i det någon redan har skrivit att lyssna till vad du själv upplever funkar med Henri. Andra har inte alltid förstått min bebis och jag har fattat noll/inte relaterat alls ibland när andra berättat hur deras bebis fungerar. Bebisar är olika och det är också olika hur man själv vill att det ska fungera.

  Svara

 • Matilda

  |

  Vi hade en lååång period av att sonen enbart kunde sövas i sele. Så vi satt och studsade honom i sele på en pilatesboll och sövde honom x antal ggr per dag (hellre det iaf än att trava runt, runt hemma). Ja, det var helt enkelt mycket tid som gick åt till det! Speciellt då när han var vaken 1,5-2 timmar och sen sova igen. Men vi började med lite mer såna ”fasta” rutiner för sovning när han var ett par månader, innan det gick vi nog mest på känsla. Nu är han 11 månader och går att söva i vagnen, och sover bara 1-2 ggr per dag, men inför natten behöver vi fortfarande hålla honom i famnen och vagga honom på pilatesboll för att sen lägga ner honom. Ser fram emot när han kan somna av sig själv och inte behöver hjälp 🙃 kan rekommendera appen BabyNaps (eller rulla vagn) för sömnschema, men passar det inte er så skit i tiderna. Man märker vad som funkar och gör på sitt sätt ändå. MEN, jag tyckte det gav någorlunda vägledning i hur länge han kunde hållas vaken, hur många gånger han ska sova per dag osv.

  Svara

 • Mila

  |

  Men gud håret! Fantastiskt fint! Tror alla som har 10 hårstrån sammanlagt på huvudet (som jag!) blir sååå avis! 🙂 Tips för att få vågorna att hålla är saltvattensprej innan och en bra hårsprej efteråt.

  Svara

 • Jenni

  |

  Så lustigt, jag tänkte som F när jag såg första bilden; så söt! Svårt att beskriva kanske, annorlunda mot hur du brukar se ut men ändå fin!

  Åh, familjebilden kan ju vara nåt av det mysigaste ❤️ så mycket kärlek i en bild!

  Svara

 • Marie

  |

  Började tidigt med både sov och ätrutiner med båda barnen. Underlättade när de skulle börja förskolan men även att vi nästan aldrig haft övertrötta barn.. 😊 men har kämpat också! Var inget som skedde lättvindigt men väldigt skönt när det började fungera. När lillasyster kom var hon bara några månader när hon började följa storasysters rutiner, sov mer bara på dagen. Himlans smidigt. /2 barns mamma och förskollärare

  Svara

 • Sara

  |

  Jag kör ganska stenhårt på att vakenpassen inte får vara för långa då övertrötta bebisar inte är skoj. Sen är min kille rätt duktig på att visa om han är trött, dock inte alltid så lätt att söva. Min 2,5-åring somnar tyvärr fortfarande inte ”själv”, någon ligger inne hos henne tills hon har somnat (pappan sover också där från typ 1 på natten), lite jobbigt stundtals så jag ska nog försöka lära 3-månadersbebisen att somna utan att man är i rummet….snart 😉

  Svara

  • Ulrika

   |

   Jag sitter fortfarande med min snart 8-åring tills hans somnat. 🙂 Tycker inte det är något problem, han somnar snabbt. Så länge han vill att man gör det så fortsätter jag. Kommer ju komma en dag när han inte vill att man är där inne tänker jag, och det tar bara 10 minuter högst i princip alltid så inte så mycket offrande från min sida. 🙂

   Svara

  • F

   |

   En 2,5-åring som inte somnar själv är inte konstigt. Ni får väl ge henne den tiden? Ett barn i den åldern är inte stor. Och varför överhuvudtaget tänka på att ett barn på tre månader ska kunna somna själv? Barn behöver trygghet!

   Svara

 • Emma

  |

  Snälla Regina, prata mer om ditt barns sömn 😂 Skämt åsido, är så fascinerad över bebisars sömn och hur andra föräldrar gör nu för tiden 😄 Min somnar verkligen inte av sig själv längre. Och har dessutom haft väldigt korta vakentider innan han blivit gnällig och jävlig (40 minuter). Märkte att nätterna blev värre och värre. Han skulle dessutom sova fastklistrad på mig, vilket INTE är säker samsovning 🙈 så nu experimenterar vi lite. Han måste vara vaken minst en timme åt gången, efter det, om han blir gnällig och inga metoder fungerar för att göra honom nöjd så sätter jag honom i selen och då somnar han väldigt snabbt. På dagen låter jag honom inte sova mer än 2 timmar. Han har en ”långsovning”, som är på 3-4 timmar och den försöker jag få honom att ta på natten. Har dessutom hittat den magiska lösningen för att få honom att sova i sin egen säng. Jag lägger honom på sidan, med en hoprullad filt framför så han inte kan rulla över på mage, BVC rekommenderar ju ryggläge men han absolut HATAR att sova på rygg. Så var antingen sidoläge i sin egen säng eller osäker samsovning på mig för han sov inte ens på rygg i sitt babynest bredvid oss..

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså känns som jag får massa hemliga tips av dig och kommentarsfältet inför om jag själv får barn nån gång i framtiden! Så fint!

  Svara

 • Matilda

  |

  Hade väldigt gärna velat ha recept på din beasås! Såg gudomligt gott ut!!

  Svara

 • Pia

  |

  Du behöver inte ”be om ursäkt” för att du skriver om ditt hår eller din bebis sömn på din egen blogg!
  Tycker man inte det är intressant får man väl scrolla lite 😉
  Jag tyckte iaf att det var intressant 😅
  Jag ”styrde” inte mina bebisars sömn, mer än att om jag såg att dom va trötta så fick dom torr blöja, mat o sen lugn och ro för att somna.
  Åh vad jag saknar bebistiden 😍 blir inte bättre av att barnen önskar sig småsyskon 😅

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv