Follow my blog with Bloglovin

Listan om 2021

Inget gick såklart vägen idag. Säkringarna pallade inte med att starta maskinen. Men vi löste det efter mycket om och men och F kunde sätta igång till slut.

Jag har en sovande bebis på mig och passar på att svara på nyårslistan som jag fyller i varje år!

 

 

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

Var gravid, födde ett barn, köpte en lägenhet tillsammans med F och gick rekordlite.

 

Vad var din största framgång?

Att jag blivit bättre på att delegera och samarbeta, istället för att göra allt själv. Det är en dröm att jobba tillsammans med Sofie, min chef och ja, alla i mitt team <3

 

Största framgång på det privata planet?

Att jag blev gravid! Och att allt har gått bra med förlossningen, bebisen och mig.

 

2021-stilen?

Tight klänning.

 

 

Vilken maträtt åt du oftast?

Gravid-jag åt helst färdigrätter, Mcdonalds och trygg barnmat som pyttipanna, köttbullar och pasta. Mycket oboy blev det också.

 

Upptäckte du något nytt?

Ja, Formel 1. Såg Drive to survive på Netflix och blev besatt. Började sen följa F1 på riktigt. Det har varit så kul att få dela det intresset med F och att bli starstruck över att han jobbar med supercars.

Min dröm nu är att F ska bli ingenjör för Ferrari och att vi ska flytta till Italien. Vill bli nya Christian och Geri!

 

Vad var sämst?

Allt strul med nya lägenheten och renoveringen och att jag var så ensam. Det var inte så jag föreställt mig graviditeten och första tiden med bebisen.

 

 

Vad var bäst?

Att jag mått så bra. Jag har varit så harmonisk och löjligt kär. Det är först nu när graviditeten är över som jag fattar hur störig F är ibland och att han luktar lök i munnen när han ätit chips exempelvis. När jag var gravid hade jag på mig filtrerande kärleksglasögon konstant.

 

Något oväntat som hände?

När det äntligen stod gravid på testet. Det var inte oväntat, egentligen. Vi väntade på det. Men när det väl hände var det så overkligt. Det var jobbigt när det digitala testet slutade lysa för då kunde jag inte längre kontrollera att det faktiskt stod gravid.

 

Bästa köpet?

Mina Shepherd-tofflor och en massa grejer till bebisen. Älskar bland annat vår vagn. Ska låtsas ha en bebis däri när han växer ur den. Vill aldrig leva utan vagn igen.

 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare!!!

 

Något som var jobbigt?

Foglossningen och att bära 4 kilo ovanpå min urinblåsa.

 

 

Bästa och sämsta dagen på året?

Bästa: När vi kom hem från BB med en helt ny liten människa. Det var ett vattenfall av känslor den dagen, också tunga sådana, men mest sprakande lycka. Det kändes som att jag skulle gå sönder av lycka. Det var ju hormon-kortslutning i kroppen.

Jag åt en hel blåmögelost och vi skålade med champagne. Bytte blöjor tillsammans och var så nervösa och nya. En otroligt speciell dag som jag kommer minnas för alltid.

Sämsta: När vi knackade på ordföranden för att fråga när vi skulle få svar på vår rapport angående renoveringen som vi skickat in och han var så otrevlig. Blev så chockad över bemötandet att jag var helt skakig när vi gick därifrån. Vi insåg att det hela skulle bli tusen gånger jobbigare än vi kunde föreställt oss. Mycket riktigt. Det blev en dyr och tidskrävande historia.

 

Gjorde något dig ledsen?

Ensamheten. All tid F fick lägga på att anlita experter, sammanställa utlåtande, jurister, skriva rapport, göra ritningar och uträkningar, diskussioner, att försöka få styrelsen att förstå att de inte hade rätt att kräva allt som de krävde osv osv. Många saker var också moment 22. Exempelvis: för att få godkänt att renovera badrummet krävdes bland annat en ritning på hur befintliga rör och avlopp gick, men en sådan ritning existerade inte. Vi kunde alltså inte göra någonting. Helt sjukt att inte få röra ett 40 år gammalt badrum. Har svårt att tro att andra i huset som renoverat badrum har behövt inkomma med en så utförlig rapport. Kändes som en häxjakt mot oss vad gällde varje minsta grej för att vi ville flytta köket. Men allt löste sig till slut som tur är och nu har ordföranden flyttat och det är mycket bättre stämning i huset.

 

Vad gjorde du på midsommar?

Firade hos F’s mamma med henne och hennes kompis. Hade en så mysig dag. Åt sill, spelade kubb och gjorde mini-pavlovas.

 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

En lägenhet, renovering och bebisgrejer. Dyraste året i hela mitt liv.

 

Vad önskar du dig av 2022?

Lugn och ro. Drömmer om en helg utan massa måsten där vi bara kan mysa tillsammans som en familj och göra det vi känner för. Hoppas också kunna åka och hälsa på min familj i Norge. Hoppas verkligen Corona tillåter det snart <3

 

2020. 2019. 2018. 2017. 2016. 2015. 2014. 2013. 2011.

198 gillar

Kommentarer (19)

 • Zandra

  |

  Wow, klänningen på näst-sista bilden. Vart kommer den ifrån?🤩

  Svara

  • Egoina

   |

   Den är från Asos! ☺️

   Svara

 • Johanna

  |

  Klänningen du har på midsommarbilden är magisk! Varifrån är den? Har till min förtjusning upptäckt att några av mina gravidklänningar även funkar finfint utan mage! 🤩

  Svara

  • Egoina

   |

   Den är från Asos! ☺️ Ja, man kan lätt använda denna ändå 👌🏼

   Svara

 • Julia

  |

  Under fråga ” 2020-stilen?” så har du på dig en svart amningsklänning (som du btw var så snygg i), men vart har du köpt den?😊

  Svara

 • LuuH

  |

  Alltså fyy vilken bitter jävel den där ordföranden verkar vara, såå skönt att slippa! Inte roligt när en sån negativ människa suger ur all glädje över köp och flytt 👍

  Svara

 • Hanna

  |

  Lägenhetsköp och försäljning kan vara såna oförväntade tids- och energibovar. De som köpte vår tidigare lägenhet ljög ihop en historia om att det var fel på en grej (som de isf borde ha upptäckt på besiktningen, om de hade haft någon). Slutade med att vi fick betala massor med pengar till dom för att bli av med dom. Till råga på allt är de miljonärer! Men det är väl så man blir miljonär, lurar andra och snor åt sig allt man kan…. (#bitter).

  Svara

  • Egoina

   |

   Men vad sjukt! Vilka idioter!

   Svara

 • Frida

  |

  Känner igen det där med ovälkomnande och bitter ordförande, tyvärr! Vår bor tyvärr rakt ovanpå oss i en likadan lägenhet och ”förstod inte” varför vi skulle renovera för de trivdes ju toppen 🧐🙄 sa även vid ett tillfälle att om han hade vetat hur vi ville renovera hade han inte godkänt oss i föreningen. OBS att vi inte skulle göra någon renovering som egentligen kräver styrelsens tillstånd (dvs ändra planlösning radikalt, dra vatten/avlopp etc). Lider med er!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men gud 🙈 Samma situation här, likadan lägenhet fast under vår…

   Svara

 • Maja

  |

  Du får nog köra en ”find and replace” på 2020 och byta till 2021 😅 vad tiden går fort!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj 😂 Tack!

   Svara

 • Robert

  |

  Coolt med alla andra år sparade också. Känns som jag svarade lika en annan gång på samma typ av lista. 😉

  Svara

 • Mia

  |

  Ska bli kul att följa hur ni inreder. Är så intresserad av det. God fortsättning på nya året!😊

  Svara

 • Marie

  |

  Alltså vilken solskens-historia med att ordföranden flyttade. Måste ha känts så grymt bra! Hoppas nu arbetet går framåt i snabb takt så att ni kan flytta in.

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Hur kan man ha sån tur. Var verkligen inte sugen att bo ovanpå honom.

   Svara

 • Josefin

  |

  Inte för att vara sån men tycker faktiskt inte man kan förvänta sig att få göra om precis som man vill i en bostadsrätt. Ändra planlösning osv. Köp en lägenhet som har tilltalande planlösning eller köp/bygg ett hus om det måste bli precis som en tänkt sig. Det är inte så att man äger sin bostadsrätt själv. Finns många gamla lägenheter som mist all sin charm pga att alla måste totalrenovera så fort man flyttar. Konstigt att säga nej till badrumsrenoveringen i ert fall men när det gäller att flytta om rum som kök osv känns det bara konstigt att förvänta sig att få göra som man vill. Med det sagt finns det säkert en massa jobbiga vicevärdar osv men blir bara trött på att många tror sig ha rätten att göra som dom vill..

  Svara

  • Bea

   |

   Varför upplever du så? Jag förstår inte alls varför och hur andras renoveringsplaner stör de andra i byggnaden. Att du tycker lägenheter förlorar charm är väl en smaksak. Ifall man hittar en lägenhet på perfekt ställe, passande pris och rätt storlek så får man väl renovera hur man vill så man själv är nöjd, det påverkar väl ingen annan i byggnaden?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv