Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Det har aldrig varit enklare att ha en bebis än just nu. Kommer säkert jinxa allt genom att säga det högt, men wow alltså. Han är så nöjd och glad. Han sover längre perioder, ammar mer sällan och är mer självständig. Bästa av allt är att vi liksom kommunicerar nu. Han ler till mig och försöker härma ljud. Hjärtat svämmar över. Men snart är det ett nytt språng, så vi får njuta så länge det varar.

Denna vecka är det fullt ös i lägenheten som gäller. Igår monterade vi garderober och idag ska vi fortsätta med det och börja montera köket. Tanken är att hinna slipa och behandla golvet innan nyår, så vi monterar skåp och sånt och låter stå i sovrummen så länge tills golven är klara. Igår kunde vi jobba på i flera timmar medan Henri sov. Vi får se vad han tillåter idag.

Henri!!! Såklart heter han det ❤️ Känns så bra att han äntligen har ett namn. Vi har testat många namn, men råkar alltid kalla honom Henri. Så det är tydligt att det är vad han heter.

Det har ju varit mitt favoritnamn sedan jag var liten. Min mammas farfar hette Henry. Men när jag var gravid hade vi arbetsnamnet Félix. Alla vi berättade det till sa dock ”va? Felix?”. Inte för att det skulle spela någon roll om det uttalades fel, men då vi båda har namn som folk hör fel på eller inte förstår hur ska uttalas (särskilt Frédéric, haha) vill vi att vår son ska slippa det. Henri uttalas alltså på svenska.

Då kör vi sista veckan på året då! Vilket jäkla år! Hoppas jag får tid att skriva ihop min årssammanfattning i veckan. Ser fram emot den för en gångs skull.

 

208 gillar

Kommentarer (24)

 • Maria

  |

  Hur räknar du sprången, från BF eller faktisk födelse? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det är BF. Jag har en app som heter Växa och upptäck 😊

   Svara

 • Malin

  |

  Så fina namn! Är Félix också ett släktnamn eller var det bara ett namn ni gillade? Får vi veta vilka namn ni valde mellan? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är F’s favoritnamn ☺️ Tror vi behåller de för oss själva. I alla fall nu, är fortfarande känslig och om någon säger att ett av de andra namnen passar bättre kanske jag blir osäker igen 😂🙈

   Svara

 • Nina

  |

  Hur uttalas Félix? Henri är jättefint 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Som Felicia typ. Fellicks ☺️

   Svara

 • Ana

  |

  Hur kommer det sig att ni valde ”fransk stavning” när ni inte vill att det ska uttalas så, utan ”på svenska” och ville undvika att folk säger fel som de gör på era namn?
  Ingen kritik, kändes bara lite motsägelsefullt, så blev nyfiken hur ni resonerade.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker det är finare! Plus att han ju är fransk. Helt ok att uttala Anri, men tror ändå de flesta här i Sverige kommer säga Henri som det stavas ☺️

   Svara

   • Ana

    |

    Ah, då är det ju solklart.
    Det är klart att man ska skriva/stava det som man tycker är finast 🙂

    Svara

 • Frida

  |

  Sååå fina namn och kombination! 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 😍❤️

   Svara

 • Alicia

  |

  Så skönt att ni har det så bra! Även om det skulle bli ”jobbigare” längre fram så är väl lugna perioder ändå viktiga att vara tacksam över. 🙂

  Får jag be om lite tips? Jag har försökt bli gravid sedan i våras och ingenting händer. Jag tempar, tar tillskott, försöker leva balanserat… Ingenting händer. Och nu pricken över i:et, jag har inte fått ägglossning denna cykel… 🙁 Hur håller man humöret uppe? Jag känner för att bara ge upp, glida in i en depression, och avsluta natural cycles appen. 🙁 Har du tips – hur står man ut med att månad efter månad bli ledsen och frustrerad? Jag närmar mig 35 så ”ha tålamod” känns inte så lätt att ta till sig…

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! Jag känner med dig ❤️ Jag vet inte hur man håller humöret uppe, för det är ju piss. Kan säga många klyschor, men inget som hjälper på riktigt. Jag tycker du ska göra en fertilitetsutredning! Det kommer ta någon månad innan ni får en tid och då har det snart gått ett år. Sök privat om det tar för lång tid. (Vi gick privat och besöken kostade 300kr innan det blev högkostnadsskydd). Utebliven ägglossning kan bero på många saker (exempelvis stress, vilket ju är omöjligt att undvika i din situation). Är du säker på att den uteblev? Är det temparna som avslöjar det? Min erfarenhet är att ÄL-test inte är att lita på. Åh jag hoppas det händer snart för er! ❤️ Det kan ta tid utan att något är fel överhuvudtaget. Försök vara positiv!

   Svara

   • Alicia

    |

    Tack, jag har funderat på att boka gyntid. Är listad GPS privat gyn som tur är, vet hur ont om gyntider det är i Skåne… Dock har jag nästintill fobi för gynundersökningar, därför drar jag mig. Men ska nog samla mod.
    Ja tempen har avslöjat det. Har varit väldigt orolig för lite grejer nu innan jul, så kan säkert vara det som spökar. Även levt på kaffe och alkohol, kanske påverkar det… Ska verkligen ta tag i detta i januari tänker jag, hoppas få tillbaks ägglossningen då. 🙁
    Tack för ditt fina svar, det uppskattas.

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

 • Malin

  |

  Åh vad roligt med ett namn som du ”haft med dig” sen du var liten❣️
  Älskar förövrigt uttalet på F’elix!

  Svara

 • Malin

  |

  Känns som jag kommer jinxa detta genom att uttala det högt. Men jag kommenterade för jättelänge sen att jag fick ta en paus från din blogg när du gick ut med din graviditet. Jag mådde så pissigt för att jag psykiskt inte hade bearbetat mitt missfall förra året. Sen har jag längtat varje månad och hoppats och blivit besviken varje gång som mensen kommit.

  Jag plussade imorse 😭 det är för tidigt för att kunna slappna av, men plötsligt känns det mer hoppfullt igen.

  Så jäkla skraj, blandat med lycka I guess 😭❤️

  För tidigt att egentligen berätta för nån, så här kändes som ett bra ställe att få säga det till någon iallafall iom att ingen vet vem man är

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh herregud blir tårögd! Äntligen! Grattis!! ❤️❤️❤️ Nu håller vi tummarna för det lilla ägget! Våga vara glad! Ledsen blir man ju ändå. Detta ska gå bra ❤️❤️

   Svara

   • Malin

    |

    Känner igen mig lite i det som Regina skrev när hon gick ut med graviditeten. Känslan av att ”tänk om man råkar skada det”. Det är lite så jag känner just nu. Vet att den är skyddad och i säkerhet, men som en person med några för många kilon, speciellt runt magen, känns det som att tänk om man har sönder nåt bara av att böja sig fram för att knyta skorna 😭❤️

    Ska man behöva leva såhär nu i flera månader? 😂

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja 😂 Och sen kommer du oroa dig för andra saker ❤️😅

     Svara

  • Ellen

   |

   Wow, jag blev så glad över den här kommentaren. Stort lycka till! ❤️

   Svara

 • Therese

  |

  Gud så roligt! Tårarna rinner här, så glad för din skull och skickar all kärlek att detta ska gå vägen! Har själv gått igenom missfall och svårigheter att bli gravid men sitter nu här med min två månader gamla son<3, plötsligt hände det. Stor kram

  Svara

  • Malin

   |

   ❤️

   Svara

 • blåmesen

  |

  Enligt anhörig med jobb inom barnhälsovården är det här med utvecklingssprång lite förlegat/inget man vetenskapligt talar om idag.

  Har dock full förståelse för att man tittar på sådana eftersom de ger en förklaring till ev jobbiga perioder och framförallt ett löfte om att det kommer att gå över 😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv