Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Det är precis rätt väder att vara föräldraledig till en nyfödd. Minusgrader och mörkt. Jag missar ingenting där ute och kan vara inne hela dagarna med gott samvete. Det stressar mig inte alls att jag oftast inte ens kommer ut om dagarna. Vi gör inget annat än att mysa jag och bebisen. Med hans lilla kropp sovandes på mitt bröst behöver jag ingenting mer i hela världen.

Jag var nog lite hård mot mig själv när jag sa att jag inte passade att ta hand om en nyfödd. Att det inte gick ihop med min personlighet. Det gör det visst. Mitt ganska lilla, jämfört med andra, behov av rutiner är perfekt just nu. Dagen blir vad den blir. Jag rättar mig efter bebisen och har noll problem med det. Sover han när jag vaknar somnar jag också om. Här finns inga måsten eller någon speciell mall dagen behöver följa. Tydligen tycker jag konstigt nog att det är ganska mysigt att ta hand om dessutom. Känner mig inte som en blöjbytande ko. Inte än i alla fall.

Jag längtar efter sena nätter och djupa samtal som inte är bebisrelaterade, men jag vet ju att det kommer. Jag är inte så uttråkad som jag trodde jag skulle vara.

Bebisen behöver ett namn och vi kan inte bestämma oss. Just nu har vi två kandidater och några bubblare det står mellan. Han heter ett nytt namn varje dag på test, men det känns aldrig 100. Tänk om det aldrig känns 100? Ljuger folk när de säger att de bara ”visste”? Det känns så tråkigt att vi inte bara vet. Att det inte är självklart. Är det det för alla andra? Eller bara väljer man något till slut?

236 gillar

Kommentarer (96)

 • Matilda

  |

  Sånt mys ni har <3 Vi bestämde namn i förväg. När vi hittade något som båda gillade valde vi det. Men det tog ett tag (flera månader) efter bebisen kommit som det kändes som ett bra och passande namn. Kändes dock skönt att redan ha bestämt, och nu kan vi inte tänka oss att det skulle kunnat vara något annat namn. Bara ta nåt ni gillar, då kommer det bli bra 🙂

  Svara

 • Tess

  |

  Man bara väljer ett namn och sen vänjer man sig. Vi hade valt innan han kom och jag kan inte säga att han såg ut som en William direkt, men 6månader senare så är det så självklart att han heter William 😅. Älskar att du bloggar så mkt trots bebis!

  Svara

 • Sabina

  |

  Det är så olika för alla verkligen, vi visste redan innan jag plussade för jag drömde om Mio min Mio låten flera nätter innan jag tog ett test så Mio var liksom självklart då 😃 medan min mans syster har velat som bara den i 1-2 månader innan de beslutat sig för namn på sina tre barn 😂

  Svara

 • Julia

  |

  Vi hade bestämt namn innan så vi bara körde på, men en i min föräldragrupp (före covid alltså) berättade att de hade ett par namn som de pendlade mellan och de hade typ bestämt sig för ett namn, men hon var egentligen inte helt säker. Då hade pappan tryckt upp barnens namn på en mugg och gav henne den på mors dag så då fick han heta det fast hon inte var helt nöjd🙈

  Svara

 • Hanna

  |

  Med min systerson tog det flera månader innan de bestämde sig för ett namn, de körde på ett arbetsnamn under tiden. Med lillasyster (ett år senare) så var det helt annorlunda och hon fick sitt namn med en gång

  Svara

  • Hanna

   |

   Kan tillägga att min man bytte namn när han var 16 för det var ändå ingen som använde det namnet på honom 😂

   Svara

 • Ellen

  |

  Först och främst vill jag tacka dig för att du delar denna resa med oss, så stort av dig! 🙂
  Ni ”klär” verkligen i rollen som föräldrar och rätt som det är kommer ni att hitta rätt i namndjungeln.

  Världens största grattis till er lilla människa och grymt kämpat, ge dig själv en rejäl klapp på axeln!

  Svara

 • Therese

  |

  Mitt andra barn har ett namn som inte länder 100%, men det går ingen nöd på någon utav oss ändå! 😅

  Svara

 • Sofie

  |

  Med vårt första barn hade vi ett favoritnamn innan han var född (trots att vi inte visste kön) och det var självklart för oss när han föddes att det skulle bli det 😊
  Med barn nummer två tog det ett par månader innan vi bestämde oss och det var ändå inte solklart när vi väl bestämde oss 🙈

  Svara

 • My

  |

  Så mysigt med nyföddstiden, vad härligt att du kan ta det som det är och njuta i stunden 😍
  Det är inte lätt det där med namn. Vi hade två namn under graviditeten, ville inte bestämma oss innan hon var född, men jag kände mot slutet att det ändå lutade mer åt det ena namnet. När hon kom kändes inget av namnen självklara. Vi låg på neo och de frågade ofta om hon hade fått ett namn. Vi velade och undrade om hon verkligen såg ut som namnet det lutade de åt så till slut bara sa vi att det blir det nu! Vi berättade för personalen som skrev det överallt och vips så bara blev det så. Nu kan jag inte tänka mig nått annat, men det ÄR läskigt att namnge en annan person!

  Svara

  • Johanna

   |

   Som att jag själv har skrivit hela kommentaren från början till slut fast vi har en pojke😅

   Svara

 • Jessica

  |

  Vi hade två namn som förslag innan första sonen föddes, sen sa sambons mamma ett namn och när han kom ut så bara passade det namnet 😊❤️ Till andra barnet hade vi bara ett namn vi gillade, vilket innebar att han helt enkelt fick heta det 😝❤️

  Svara

 • Jessica

  |

  Nejdå, de är så svårt! Vi velade i veckor och valde tillslut ett namn. För att sen få panik när vi berättat de och tillslut landa i namnet som pappan velat från vi plussade och jag sagt nej nej nej. Kändes tryggare än de konstiga är de ens ett namn som vi valt?
  Sen blir de liksom självklart tillslut. Typ. Haha.

  Svara

 • Sara

  |

  GAH vilken ljuvlig plutt han är! ❤️

  Svara

 • Sara

  |

  Med våra två första hade vi bestämt innan förlossning och var helt säkra direkt när de kom ut. Vi var riktiga självgoda jäklar som ba ”hur kan man låta bäbisen vara namnlös i flera dagar/veckor/månader”. Nu med trean kunde vi inte bestämma oss alls så ja, stackarn var namnlös ett bra tag 😆

  Svara

 • Annica

  |

  Vi hade en lista med 5 namn vi gillade. När bäbis väl kommit kände vi inte att något av namnen passade. Blev inget av dom. Sen sa jag: ”det ser ut som en X”. Min man höll med trots att han ratat namnet tidigare. Men X blev det 🙂 jag vet att han ångrade det lite sen, men det släppte och nu kan han inte tänka sig något annat namn.
  Samma grej med lista på 5ish namn till andra barnet. Tur vi fick tjejer för vi kunde inte komma överens om ett enda killnamn:P
  För syrran tog det strax över 2 månader att hitta rätt namn. Ingen panik 🙂

  Svara

 • Petra

  |

  Helt ärligt så var vi inte överens överhuvudtaget men vi hade några namn som båda gillade även om de inte kändes helt perfekt. Till slut kände jag att ”något måste ju ungen heta” så tog det som passade bäst och fyllde i papperna och frågade pappan om det var ok att jag skickade in dem och det var det. Jag blev lite stressad av att alla frågade och började kalla barnet vid olika namn så tror det bidrog lite till beslutet. Men vi är nöjda och han passar verkligen i sitt namn men det kom mer och mer allt eftersom barnet lyssnar till sitt namn tycker jag.

  Svara

 • Frida

  |

  Vi hade en släkting som sa ”Nu tar ni det namnet! Punkt slut!” … det behövdes! Inget namn kändes naturligt. Men såhär snart 5 månader efter han kom är det självklart en Ture vi fått. Tror bara det är att välja ett namn och vänja sig vid det. Det kommer inte säga ”klick”. Hur ska man kunna sätta ett namn på sin guldklimp ens?! Haha

  Svara

 • Ida

  |

  Vi hade ett namn innan han kom som jag var sådär på men det var samtidigt enda namnet vi tyckte var ok båda två. Så när han kom fick han heta det och det skavde lite lite en stund men nu är det det finaste namnet och han skulle inte kunna heta något annat ☺️

  Svara

 • Sofia

  |

  Vi hade två namn som vi var överens om redan när första bebisen låg i magen. När hon kom ut var namnet givet! När det var dags för nästa barn var ju pojknamnet redan klart sedan innan, så då hittade vi ett fint flicknamn som skulle passa till vår tjej. När lillebror föddes blev det ju namnet som varit med från start, så båda våra barnnamn levde med oss länge! Jag tror att när ni väl bestämmer er kommer namnet att ”sätta sig”. ❤

  Svara

 • Malin

  |

  Första valde vi namn innan pga att jag visste att jag aldrig skulle kunna välja när man väl sett honom. Älskar namnet nu men absolut fick man vänja sig o man ifrågasatte sig själv mååånga gånger, men de och man själv växer in i det.

  Andra barnet hade vi ett namn vi hoppades att vi skulle välja när vi såg honom. Väntade tre dagar o kände efter o kom inte på nått bättre så tog det. Och nu är det ju så självklart när man vant sig. Det ÄR ju deras namn.

  Så mitt tips: välj ett fint namn ni gillar, och skit i om det känns märkligt för det går över ❤️

  Svara

 • Elvira

  |

  Eventuellt (förmodligen) tycker du att det är superstörigt med folk som kommer med namntips – isåfall är det bara att ignorera detta – men har ni övervägt Henry? Tycker han ser ut som en Henry 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh tycker du? Jag tycker nog också det. Han heter Henri ibland 🥰

   Svara

   • Emma

    |

    Henri känns ju klockrent!

    Svara

   • Elvira

    |

    Ja det tycker jag! Passar så fint ihop med Frédéric och Regina 🙂

    Svara

    • Krista

     |

     Verkligen passande trio namn! Stavningen Henri är fin och han lär ju kallas Henri av de flesta istället för Aaanrrri (eh hoppas jag inte förolämpar nån fransk nu).

     Svara

   • Malin

    |

    Hade inte heller tänkt på det namnet tidigare, men nu tycker jag också det känns helt klockrent! Dock Henry enligt mig, men det är ju inte mitt beslut <3

    Svara

  • Tuva

   |

   Min första tanke var också att han ser ut som en liten Henry!🤩

   Svara

   • Emmy

    |

    Haha tänkte jag också! Vad roligt 😄

    Svara

  • Tess

   |

   Så sjukt! Har också tyckt att han ser ut som en Henry/Henri från allra första början 😍

   Svara

  • Elin

   |

   Tycker också att han ser ut som en Henri 😍

   Svara

   • My

    |

    Jag har hela tiden tänkt Henry/Henri eller Felix på er lille! <3

    Svara

  • Fanny

   |

   Kommer en dag sent här men är chockad att så många säger Henry?? För när ni gick ut att ni skulle ha pojke har jag tänkt på namnet Henry sedan dess haha. Känner inte ens er men av någon anledning ”passar” det in mer era namn. Lycka till med valet ❤️

   Svara

   • Egoina

    |

    Verkligen så sjukt 😂 Måste vara för att jag tidigare skrivit att jag gillar det namnet?

    Svara

 • Maria

  |

  Med dottern hade vi ett namn innan hon föddes. Och hon var en Frida redan när hon föddes ❤, så där var det inga problem.
  Men när sonen föddes två år senare, blev det klurigare. Jag hade några egna favoriter, men mannen ville verkligen ha sin farfars namn till honom. Jag var tveksam. Han kändes inte som en Harry, så han var utan namn ett par veckor. Sen helt plötsligt en eftermiddag när jag satt och ammade honom, och tittade ner på honom när han låg där och myste. Så kände hela jag att; nämen, du är ju en Harry ändå. Ropade på mannen och sa det, att jag också kände det nu. Och från den stunden blev han vår Harry ❤

  Svara

 • Anja

  |

  Min kille började kalla vår son Neo och plötsligt hette han det för alla sa det. När jag var gravid sa jag att barnet absolut inte får heta Neo. Men nu heter han det hehe. Och passar i det för han är så söt. Men jag brukar kalla honom Hektor också.

  Svara

 • Anja

  |

  Vill du förresten ha namnförslag?

  Svara

  • Egoina

   |

   Gärna! 😂 Vad ser han ut som?

   Svara

   • Ellen

    |

    Jag tycker han ser ut som en liten Valter, Sune, Hugo eller Edvard:) Henry som ngn skrev tycker jag också passar fint!!

    För oss tog det tre veckor ungefär att bestämma oss. Valde mellan tre olika och tog det som funkade bäst internationellt och det jag kände att hon passade som. Min man var inte lila övertygad men nu känns det väldigt rätt! Lycka till med namnet, det kommer kännas rätt när ni bestämt er o använt samma namn ett tag!

    Svara

   • H

    |

    Tycker han ser ut som en Oscar, Karl eller Henrik, inte för att de kanske är de finast eller mest inspirerande namnen haha. Vet inte ens om barn idag heter Henrik? Henri som du sa i en tidigare kommentar är finare! 🙂 Ebbe, Sixten, Kasper, Knut eller Alexander hade han också kunnat heta. Han ser ut som ett klassikt ”gubb”-pojknamn haha förlåt. Hade du frågat om förslag på finaste pojknamn hade de kanske inte varit dessa jag hade föreslagit 🙈

    Svara

   • Hanna

    |

    Ser ändå ut som en liten henri! Alt Elton eller oliver 🥰

    Svara

   • Louise

    |

    Han ser ut som en Victor!😄

    Svara

   • F

    |

    Gamla namn är de finaste namnen! Arvid? Axel? Något som låter mjukt. Henry låter så hårt tycker jag.

    Svara

   • Lina

    |

    Jag tycker han ser ut som en André ❤

    Svara

   • Anja

    |

    Vilgot känner jag spontant. Andra namn jag tror skulle passa är Sune, Esbjörn, Joel, Joar.

    Svara

 • anna med litet a

  |

  Har aldrig fattat det där med att känna in vad barnet heter. Vi hade bestämt namnet innan och när barnet kom blev det det. Det är ju vi som bestämmer. Fattar inte hur man ska ”känna” in vad barnet heter eller ser ut att passa i. Tror kanske man gör det för svårt för sig själv genom att vänta. Det kan ju inte bli lättare då? Ni får singla slant eller så tärning! 😃

  Svara

 • Emma

  |

  Vi hade ett namn, och sedan ett påhittat arbetsnamn när bebisen låg i magen. Döm om vår förvåning när bebisen föddes och såg ut exakt som sitt arbetsnamn! Så det blev det.
  Andra barnet hade vi också ett namn, men ut kom en bebis av annat kön än de sagt på ultraljudet. Så bara att börja om … men det blev till sist ett namn som liknade det vi hade tänkt.

  Svara

 • Erica

  |

  Jag hade ett favoritnamn som min sambo var ok med, jag var inställd på det men beredd att ändra om bebisen inte såg ut som en ”sån”. Det är ett lite längre namn, så i början kändes det som ett för stort namn för en liten baby, men han växte snabbt in i namnet och det kändes mindre konstigt för var dag. Mellannamnet har jag ångrat ett par gånger, men är nog nöjd med det 90% av tiden.
  Jag tror man bara måste välja, då vänjer man sig och bebisen växer in i sitt namn!

  Svara

 • Annika

  |

  Han är så söt! 😍
  Kom på att han ”måste” ha ett bilnamn så Dino, Morris, Austin (Aston) Ferris ( Ferrari) eller får han heta F jr 😂

  Svara

  • Hej

   |

   Morris passar jättebra tycker jag 🙂 Eller Roger, det hade passat med era namn.

   Svara

 • Robert

  |

  Eftersom ni heter E och F får han väl heta G då? Fast egentligen är det ju R och F så då blev det svårare. 😉

  Svara

  • Ellen

   |

   Gustav? Tycker jag också han ser ut som 🙂

   Svara

   • Robert

    |

    Svårt med namn. Börjar på G iaf. 😉

    Svara

 • LuuH

  |

  För sambon var det viktigt med ett internationellt gångbart namn (han har alltså inte det). För mig var det viktigt att det inte var ett jättevanligt namn (vilket jag såklart har), så trevligt när man alltid är 2-3 st med samma namn i klassen, på jobbet etc… NOT. Snart kommer ju listorna över vanligaste babynamnen 2021 ifall ni vill undvika de vanligaste, eller få inspiration 😂

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså det här är så jävla random och knäppt, men jag har råkat ge honom ett namn i mitt huvud. Jag har ingen aning om varför, och har inte sett bild på honom ens (är blind), men i mitt huvud heter han Linus. Som sagt ingen aning om varför, men du verkade positiv till liknande kommentarer så ville dela med mig 🙂

  Svara

 • Linda

  |

  Jag hade ett namn som jag verkligen ville, men min sambo sa nej. Tillslut valde vi ett annat namn, men jag kan fortfarande känna att jag önskar att han hade fått heta mitt förslag. Nu är han 5 månader.

  Svara

 • Sabina

  |

  Han ser ut som en liten Lucas 😍

  Svara

 • Denice

  |

  Han ser i mina ögon ut som en Aston 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Vår flicka fick ett av de namnen som var i topp 2. Det kändes aldrig helt 100 med något av dem. Men idag, 17 månader senare, kan jag inte tänka mig henne heta något annat… 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Kan vara svårt att komma överens om ett namn då man förknippar namn med egna reflektioner och minnen på personer .Det hjälper heller inte om man har en åldersskillnad och kommer ifrån olika bakgrunder/länder osv.

  Svara

 • Hanna

  |

  Vi har två barn och det har inte känts självklart eller rätt direkt med namnen. Med första hade vi (jag) ett favoritnamn innan och när förlossningspersonalen frågade så svarade min man det namnet och vips stod det på tavlan och på BB ”döpte” vi henne och då fick det va beslutat. Blev mer självklart efter hand som det mesta med en liten bebis!

  Med andra hade vi svårare att bestämma innan. Tyckte pojknamn var svårt! Det blev inte lättare för att han kom ut. Vi bestämde oss för att testa olika namn men efter första testrundan tyckte min man att vi bara skulle köra på det. Eftersom det var mitt favoritnamn gick jag med på det, även om det absolut inte kändes helt 100. Men jag tyckte det var jobbigt att bebisen inte hade ett namn! Efter hand kändes namnet bra även denna gång!

  Nu väntar vi tredje och bestämde därför att vi måste bestämma namnet innan! Nu har vi ett kandidatnamn och ”kommer inte på nåt bättre”.

  Summa summarum har det för oss varit långt ifrån ”man väljer de vackraste namn man vet till sina barn” som min handledare så….. utan mer en lite jobbig process där vi fått krysta ur oss ett beslut men som efterhand känts väldigt bra och till slut helt rätt ❤

  Svara

 • Hanna

  |

  Han ser ut som en Loke.

  Svara

 • fio

  |

  Så här har vi i alla fall tänkt, om det kan vara till inspiration: vi har valt tilltalsnamn som vi tycker låter levnadsglada, obekymrade och starka, helt ”nya” namn, dvs inte samma som någon släkting eller förebild. Eget namn till egna personer. Sen har vi valt ett andranamn till vardera barn efter viktiga släktingar, för att de ska bära med sig sina rötter (jag har inget sånt namn själv utan bara tre slumpmässiga och det känns så random och i så fall onödigt med tre stycken?) Och så har båda barnen varsitt tredje udda namn som nåt slags lyckobringare. Eller magisk touch. Gud vad flummigt det låter, men de har alltså tre namn var, med bestämda ”syften”. På det viset var det lättare att välja eftersom de här olika kategorierna av namn var så uppenbara (för oss) så vi tog helt enkelt ett ur varje kategori. Men det var svårt ändå! Hade mängder av namn på varje lista och strök sakta men säkert något åt gången tills de som kändes mest rätt var kvar. Det tog halva graviditeten plus hela betänketiden efteråt… hehe

  Svara

 • Emmie

  |

  Vår första hade sitt namn bestämt från start eftersom min man hade velat ha det namnet sen han var 15. Det tog mig tre månader efter att hon kom innan jag kände mig bekväm i namnet så jag kallade henne bara för smeknamn i början 😅 nummer två gick namnlös i en månad. Vi skrev ut identiska namnlistor och kryssade i de vi gillade och jämförde sen hade vi två namn kvar att välja på men kom ändå inte överens så till slut valde jag ett och började kalla honom det och då fastnade det 😅 nummer tre fick namnet strax efter RUL för vi ville ha ett namn som matchade de andra och hittade inga bra 😂

  Svara

 • Rebecka

  |

  Vi hade svårt att namnge vår son men jag tyckte det blev lättare när jag identifierade vilka ”krav” namnet skulle ha 😂 Det är ju olika för alla men för mig vad det typ ”ett enkelt icke-hittepå-namn som åtminstone någorlunda fungerar internationellt och som inte ligger på topplistan av förnamn”.

  Svara

 • Myh

  |

  Tycker han ser ut att veta Axel eller Valter 😊

  Svara

 • Emmelie

  |

  Vår äldsta var namnlös i nästan 2 månader. Mot slutet hade vi tre namn och en kväll fick jag nog och sa till sambon ”nä, nu måste hon ha ett namn, välj ett” så blev det det 😂 hon är sitt namn idag även om jag var väldigt fäst vid ett annat under graviditeten 🙂 Hennes lillebror var väl namnlös i tre veckor och där var det ändå lättare, på honom ”syntes” det vilket som passade bäst 😅

  Svara

 • Louise

  |

  Han ser ut som en Theo tycker jag 🙂

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag hade min sons namn Timothy innan och han fick heta det. Nu kallas han mest Timmy 2 ar senare men det kanns sjalvklart att han ar en liten Timmy (aven om jag sjalv inte valde det blev liksom bara sa haha)

  Svara

 • Dolores

  |

  Vi hade ett namn som hängde med typ hela graviditeten, fick till och med presenter med det namnet på. Men så sista månaden smög sig ett annat namn in, så när dottern föddes hade vi plötsligt två alternativ. Dagen efter frågade jag min man vad han tänkte om namnet och han sa ”det tycker jag att du ska få bestämma” med tydlig syftning på mitt livs prestation dagen innan! 😅 Så då bestämde jag och nu såhär snart 9 år senare känns det helt sjukt att hon skulle heta något annat!

  Svara

 • M

  |

  Min absoluta favorit är Hugo<3 tycker han ser ut som en också:) klingar så fint, så romantiskt:')

  Svara

 • Emelie

  |

  Henri var ett bra namn. Får upp de här när jag kollar på honom (du skrev att du tar emot förslag): Lukas/Lucas, Maximilian, Robin, Leon, Pontus, Anton, Elias, Adam. Bebisen känns som en kille med ett kortare namn. Sååååå söt.

  Svara

 • Camilla

  |

  Tycker han ser ut som en Björn, Axel eller Valter, lite ”gubbiga” namn som nån annan skrev🙈 eller Ebbe kanske?

  Svara

 • Johanna

  |

  Du kanske ska se om Game of Thrones? Kommer ihåg att du sa att det var så många fina barnnamn där när ni såg det första gången 😉

  Svara

 • Hanna

  |

  Men Samuel! Eller Christian.
  Där.

  😃

  Svara

 • Lina

  |

  Min förstfödda son fick ett namn som hans pappa valde. Jag fullkomligt avskydde namnet och kallade bebisen för just bebisen i tre månader. Sedan hade jag blivit van vid namnet och började använda det jag med. Nu tycker jag att han passar att heta det han heter.

  Son nummer två fick ett namn jag valde. Verkligen inget favoritnamn för mig, men det passade till storebrorsans namn så det fick bli bra så. Nu är det otänkbart att han skulle heta något annat.

  Så ja. Jag tror att man vänjer sig vid det mesta 😂

  Svara

 • F

  |

  Jag kom på ett så himla fint namn. Tor!

  Svara

 • Frida

  |

  Vi hade våra favoritnamn redo men tänkte att vi väntar med att se om de fortfarande kändes rätt när barnet väl var fött. Men jag vet inte om vi ens tänkte på om de passade barnen. När jag fortfarande låg där på förlossningen var det så självklart, de namnen var ju fortfarande våra favoritnamn!

  Så vi valde alltså snarare de namn vi gillade bäst än något som ”passade”. Blev Henry och Frank <3

  Svara

 • P

  |

  Min son är 16 månader och vissa dagar känner jag fortfarande att hans namn inte är 100% rätt. Men alla andra namn känns också fel så det får liksom vara som det är 😂

  Svara

 • Johanna

  |

  Vi valde namn efter en vecka, men först hette han Fred i några timmar innan min sambo ändrade sig, så blev det Alfred. Det stod mellan de två namnen i slutet.

  Dock sa vi fel flera gånger första veckorna, det var Arvid, August osv hahah.

  Nu är han dock en självklar Alfred.

  Svara

 • Linn

  |

  1 av 3 barn kändes namnet självklart. Direkt när hon föddes visste jag bara. Sambon var däremot inte lika övertygad. Med dom andra två tog det flera veckor innan vi bestämde oss. Idag känns namnen på alla tre självklara men nja, namnen kommer verkligen inte bara till en i alla fall

  Svara

 • Acie

  |

  Stort grattis till er fina bebis!
  Jag tycker att han ser ut att heta Ted ♥️

  Svara

 • Marie

  |

  Precis som det ska vara! Bara massa mys! Storebror såg ut som det vi hade högst upp på namnlistan. Lillebror var mycket svårare, tog tre veckor innan tyckte att något på listan passade.

  Svara

 • Vendela

  |

  Jag tycker att han ser ut som en liten Louie 😍

  Svara

 • Michelle

  |

  Inget känns rätt för mina två i början. Vi tog bara två fina namn. Nu är det självklart att dem skulle heta det, och att det passar dem😄

  Svara

 • Malin

  |

  Personligen tycker jag Henri skulle passa honom superbra!
  Med vårt första barn så hade vi ett namn vi båda gillade, men när hon kom såg hon inte alls ut som jag föreställde mig så det blev ett annat namn. Nu väntar vi en till tjej och har bestämt att ta det namnet vi båda gillar, för det är verkligen vårt favoritnamn. Känner att barnen växer ju in i de namnen de får, så även om det inte känns helt hundra på en gång så kommer det att bli det tillslut. 🙂

  Svara

 • Natalie

  |

  Hon hade inget namn när hon föddes. Vi pratade om en del namn men kunde inte bestämma oss. Sen en kväll tog min man ut gamla skolkataloger och vi leta inspiration därifrån. Sen så hittade vi ”Clara” och så fick hon heta 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Vi hade bestämt innan då jag hade en känsla att det var en tjej… ut kom en pojke haha! Så han var namnlös i några veckor, hade tre favoritnamn och provade ett varje dag, tog det som kändes minst konstigt att kalla honom 💁‍♀️

  Svara

 • R

  |

  Men det är ju helt klart en liten Theo! Inget namn jag tänkt på tidigare men det bara kom när jag såg honom. Hej Theo!

  Svara

 • hejhej

  |

  Jag tycker att han ser ut som en liten Felix! <3

  Svara

 • A

  |

  Min son kommer vilken dag som helst nu (v.39), varit solklart sedan v. 20 att det blir en Henry. Finns ju en liten risk att det inte känns rätt när han väl kommer ut, men tror det är ganska klart.

  Svara

 • Martina

  |

  Har ni funderat på Conrad? Tycker det är så fint!

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag fattar inte hur folk kan se på sina barn vad dom heter när dom föds. Har inte gjort det med någon av mina 3 barn. Namnen kändes inte rätt när vi bestämde dom, det kändes inte 100. Men man växer med namnet och sedan kan man inte tänka sig att bebis skulle heta något annat ♥️

  Svara

 • Amanda

  |

  Mitt tips är att ta reda på vad namnen ni gillar betyder och på så sätt kanske ni finner något ni tycker är fint eller han framstår som. Ditt namn betyder tex drottning på latin.

  Svara

 • Klara

  |

  En kompis och jag pratade om det när hon fått barn – en bebis ser ju inte ut att heta någonting vettigt? Om man skulle döpa barn efter vad de ”ser ut” att heta skulle väl alla människor heta typ Korven, Plutten och Klumpen? 🙂 Lycka till med namnet, jag är säker på att ni kommer att landa i någonting som känns bra för er <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant 😂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv