Follow my blog with Bloglovin

Den stora dagen är här

 

Jaha. Här kommer ännu en uppdatering om min graviditet igen. Det finns ju knappast något annat jag kan tänka på just nu. Jag har beräknad födsel idag. IDAG! Tänk att datumet jag fokuserat på sen jag plussade i februari är här. Då kändes det som miljoner år hit.

Var hos min barnmorska idag och bad henne kolla läget. Hon verkade lite förvånad när hon undersökte mig. Sa att tappen är mjuk och öppen några centimeter. ”Vadå NÅGRA???”, sa jag. ”Jo men 3 ungefär, 2-3 kanske”. Hon gjorde en hinnsvepning och sa att hon hoppas att vi inte ses på vår bokade tid nästa vecka. Gah, vad pirrigt! Jag vet att det inte behöver sätta igång snart ändå. Men något har i alla fall hänt. ”Dina förvärkar har gjort nytta”, sa hon.

Något som dock gjorde mig orolig är att mitt urinprov som de skickade på odling visar samma sparsamma bakterietillväxt som tidigare. Det är ingen skillnad på det provet och andra prov jag lämnat under graviditeten som de valt att inte behandla. Förutom blodet då. Enligt min barnmorska finns det ingen bra förklaring till varför det plötsligt skulle vara så mycket blod i mitt urin och hon tycker att läkaren borde utreda det. Jag får vänta på att läkaren hör av sig, men det känns ju inte så bra. Min barnmorska sa dock att det ibland händer oförklarliga grejer när man är gravid och att det kanske beror på känsliga slemhinnor/ att man blöder lättare. Så vi får hoppas att det bara är något sånt.

Igår hade jag en riktigt bra dag. Hade så mycket energi att jag knappt visste var jag skulle bli av. Gick och fikade med mig själv, fönstershoppade på stan, köpte strumpor till bebisen och sen gick jag hem och städade hela lägenheten. Tvättade, skrubbade, bytte sängkläder, sorterade och moppade varje centimeter.

Vi har stopp i avloppet i köket och har provat alla husmorstips för att lösa det. På väg hem från jobbet köpte F massa grejer på Biltema för att göra ett ordentligt försök att fixa det. Han kom hem och vi satte igång, men det gjorde ingen skillnad. Innan jag visste ordet av det hade han rivit ut allt under diskbänken, dragit ut diskmaskinen och kopplat loss rören så att det kom avloppsvatten på hela golvet och stänkte överallt. Det stank avlopp i hela lägenheten och all städning kändes förgäves. Begravde huvudet i händerna och andades djupt. ”Vad händer älskling, har du värkar?”, frågade F. ”NEJ JAG HAR ETT PSYKISKT SAMMANBROTT”, svarade jag. Haha herregud, verkligen det sista jag behövde skulle hända dagen innan BF.

Nu är stanken borta och avloppsvattnet bortstädat, men det är fortfarande stopp. Disk överallt och kaos. Borde kanske gå in och diska det i duschen, men orkar verkligen inte. Håll tummarna för att F kan lösa det ikväll och att vi slipper avloppskaos när bebisen bestämmer sig för att göra entré.

203 gillar

Kommentarer (21)

 • Natalie

  |

  Vi brukar köpa en jättebra avloppsrensare från Clas Ohlson, Mudin heter den. Den är verkligen super! 🙂

  Svara

 • Camilla

  |

  Hejsansvejsan!
  Jag kissade också mycket blod under graviditeten. Hade inte heller bakterier som dem ville behandla. Dock! Jag visste sedan innan att jag har haft njurstensanfall (även detta under graviditet). När stenarna/gruset vill komma ut, så skrapar dem sidorna och även irriterar slemhinnorna vilket gör att man kissar rätt mycket blod. Mitt kiss såg ut som faluhusfärg. Man behöver inte ens ha ont om dem är små, när dem vill passera. Det kan vara en möjlighet till varför du kissar så mycket blod. Njursten är även en större risk under graviditeten. Så om du får jätte ont i magen långt ner som senare börjar stråla ut i flanken, så kan det vara njursten. Hoppas allt går bra under förlossningen! Lycka till!

  Svara

  • Gabriella

   |

   +1 här! Jag hade samma sak (dock med bakterieodling, men ingen nämnvärd smärta) när jag var gravid. Hade haft rätt envis njurbäckeninflammation innan graviditeten men som behandlades och sen var det bra i ett par månader innan jag började kissa grumligt och rött? Utreddes och fick inget svar men min BM påminde mig om att dricka 2+ liter/dag (hehe inget problem då direkt, megatörstig konstant) och det liksom sköljde väl ut vad som nu var på g. Fortsatte med regelbundet drickande även efter graviditeten och jag som alltid fick UVI superlätt har nu helt sluppit! Håller tummarna att det är samma för dig🤗💕

   Svara

  • Emmy

   |

   Tänkte skriva exakt samma sak! Små stenar kan ge exakt den effekten.

   Svara

 • Robert

  |

  Då håller vi tummarna!

  Svara

 • Caroline

  |

  Men anlita nån? Har ni ingen typ förening eller ansvarig för byggnaden som har kontrakt med nån firma? Kommer inte på vad det heter haha.
  Men vi har behövt få hem slambil som går in med en fet slang å suger ut allt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jo, det får vi såklart göra om det inte löser (hehe) sig. Men vill testa själv först!

   Svara

 • Johanna

  |

  Gud, så spännande! Kom nu lilla bebis! <3

  Svara

 • Annie

  |

  Bästa inlägget på länge. Tänker på er lite extra nu ikväll när ni förmodligen rensar avlopp! 😬❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah tack det behövs ❤️

   Svara

 • Katharina

  |

  Hoppas att läkaren ringt dig angående detta,
  Det känns udda och inte alls bra 🥺

  Svara

 • Ronja

  |

  Hann börja jubla inuti när jag såg rubriken och första bilden… Lur! Hoppas det löser (😌) sig och att bebisen kommer snart! Lycka till 😍

  Svara

 • Paulinn

  |

  Fick lämna massor av urintest för stickorna visade uvi vid varenda kontroll. Svinjobbigt typ omöjligt att hålla sig 5 h för kunna kissa i koppen. Fick behandling ibland men bara när jag hade andra symtom oxå, typ lågt sittande ryggsmärta eller sjukdomakänsla i kroppen. Håller tummarna för dig och F. Hoppas er lilleman behagar komma snart

  Svara

 • Emma

  |

  Ååååh vad spännande!! Så nära nu att du kan ta på det ju!😍 Lycka till när det är dags! Håller tummarna för att det är snart🥰

  Svara

 • Ingo

  |

  Oj vad sjukt, typ samma hände mig. Jag hade börjat få värkar och hade svinont och då upptäckte vi att det trängde upp avloppsvatten från en golvbrunn i källaren. Så vi fick ringa nån avloppsjour som fick komma och rensa. De filmade i rören och såg att det satt fast en sked i röret som det fastnat massa papper och annat runt och som orsakat stopp, och den satt liksom hårt fastkilad i nån skarv så det tog flera timmar att få loss den. Under tiden satt jag i vardagsrummet och svettades och hade regelbundna värkar. Men de fick loss skeden till slut och vi sparade den som ett litet minne från den kaotiska dagen.
  Sen föddes barnet på morgonen efter 😊

  Svara

 • Mathilda

  |

  Min granne sa häromveckan (apropå att jag snart har bf) att inför alla hennes förlossningar har hon blivit helt sjukt energifylld precis före, så vem vet det kanske är ett tecken :).

  Svara

 • Elena

  |

  Hej ❤️
  Jag tänkte att jag kanske faktiskt ska passa på att skriva någon gång. Har läst din blogg under många år.

  Har funderat om jag ska skriva något, för vill ju inte komma och låta negativ, men va fan. Jag vill inget illa.

  Det har varit otroligt fint att följa din graviditet, lite läkande för mig. Fick ett tidigt missfall för ganska prick ett år sedan och mådde länge dåligt över det.

  När du gick ut med din graviditet kunde jag inte vara glad för din skull, utan alla känslor av misslyckande kom tillbaka och svämmade över mig.

  Fick ta en paus från din blogg några veckor för att kunna bearbeta mina egna känslor, som jag tydligen inte hade tagit tag i. Men nu är jag bara genuint lycklig för din skull, och hoppas att mitt plus också kommer snart.

  Du och F verkar vara jättefina människor och kommer bli superfina föräldrar ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh jag förstår verkligen ❤️ håller alla mina tummar att ditt plus kommer snart ❤️❤️ tack snälla!

   Svara

 • Karin

  |

  211112 är ju bra födelsedatum 👌🏻 Hade också en sån hang up på datum, ingen av barnen prickade in mina önskemål 😅

  Svara

 • Anna

  |

  Det är när energin o rastlösheten kommer som
  Bebis kommer 😂 Fast såklart på kvällen/natten när man är helt slutkörd 😂
  Fast med barn nummer två kom aldrig någon energi men barn nummer två kom ändå 😂 Så
  Spännande!!!

  Svara

 • Malin

  |

  Hej!
  Nu när jag tänker efter hade jag massa energi dagen innan förlossningen blev. Jag tog två promenader varav en lång och ville ta en till. Min sambo hindrade mig då han sa att vi behövde vila ifall det var dags (hade börjat blöda). Och sen på natten satte värkarna igång med full fart och 12h senare var hon ute. Hoppas din kommer snart. Det är en lång väntan om det dröjer..!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv