Follow my blog with Bloglovin

Gravid vecka 39

 

Jag är tre dagar in i vecka 40! Kan detta vara min sista gravid-veckouppdatering? Jag hoppas det. Om inte hoppas jag att han kommer den 12 november. 211112. Tänk vilket sifferfint datum!

Min kropp

→ Förvärkarna är tillbaka och det med besked. Fy vad segt det är alltså. Ibland är det ilande menssmärta med ett tryck som håller i en stund för att sedan släppa. Precis när ”värkarna” blir regelbundna och jag börjar tro att det satt igång på riktigt slutar det, och vissa dagar är det bara en konstant diffus molande smärta långa perioder.

Det som gör mig så opepp är att jag inte kan hitta min livmodertapp. Har känt efter för att se om jag kan känna den och se om den mjuknat något, men då jag inte ens kan nå den säger min barnmorska att det är ett tecken på att den är opåverkad. Hade jag bara vetat att det händer något så hade jag varit okej med att ha ont, men så drygt när det inte verkar påverka. Ska till barnmorskan igen på onsdag, på min BF. Då ska hon kolla läget och se om det går att göra en hinnsvepning. Hoppas!

→ Halsbrännan fortsätter. Kan absolut inte äta stark mat. Förlåt för too much information, men ibland kommer det upp spya när jag när jag ligger ner eller böjer mig fram. Tydligt att det är mycket trångt i min mage. Känns som att magsäcken är i halsen.

→ Foglossningen kommer och går den med. Har falsk ischias ibland. Tens-maskinen hjälper faktiskt! Glad att jag köpte en sån.

 

 

Annars då?

Det är synd det är så mycket krämpor relaterat till att vara gravid, annars skulle jag vilja vara det hela tiden. Är så rädd för hur jag kommer må psykiskt efter graviditeten. Hur hormonfallet kommer påverka mig, amningen och att ha PMS igen. Ser verkligen inte fram emot det. Att få vara såhär psykiskt stabil, glad och harmonisk har varit helt underbart.

Om det varit progesteronbrist/östrogendominans som varit ”mitt problem” hoppas jag att graviditeten har väckt mina progesteron-receptorer så att jag framöver kommer må bättre. Har läst att det kan funka så. Hoppas verkligen. Det kommer bli så svårt att gå tillbaka till att må dåligt så stor del av tiden igen när jag blivit van vid det här. Som sagt, synd det är så många fysiska krämpor, annars hade jag lätt blivit surrogatmamma. Förutsatt att jag kan bli gravid igen då.

 

183 gillar

Kommentarer (26)

 • Robert

  |

  Relaterar. 😉

  Svara

 • maria

  |

  Oh no. Jag har ”bara” xx1221 i mitt personnummer och det är skitjobbigt att skriva i dagens digitala samhälle 😆 Han kommer snubbla och bli irriterad hela tiden. Haha! Men ja jag erkänner, 211112 ser coolt ut i skrift 😁

  Svara

  • Sara

   |

   Ja eller hur! Jag har ××1112, det är jobbigt nog att se hur många 1or man skrivit 🤣

   Svara

  • Jessica

   |

   Jag har 900109, ganska jobbigt med haha. Men 211112 hade varit så coolt ändå ❤️

   Svara

 • Elinda

  |

  När jag väntade lillebror (första föddes med urakut snitt så räknades som första gångs föderska) så var jag på förlossningen lördag kl 15, (5 dagar efter BF) pga känt liiite mindre rörelser och mest pga ville veta om det var på g. Fick veta att livmodertappen var 100% opåverkad. Hade inte ens haft förvärkar. Inte gjort någon hinnsvepning alls. Men! Prick 21.30 samma kväll så blev det värkar all in. Han föddes 17.30 på söndagen. Så att tappen inte är påverkad betydde i mitt fall ingenting ❤️ Det kan gå superfort!

  Svara

 • BB

  |

  Jag har 19910111 och speciellt när jag precis fyllt 18 så var det flera gånger som jag fick höra ”men du fyller ju år i oktober” och de har även vänt och vridit på om det är 1/11 eller 11/1. Nu är man så gammal att bara de ser 19*** så räcker det men de var faktiskt tillräckligt ofta för att kunna bli irriterad på det som jag fått förklara för personal vad det står på min legitimation.

  Svara

 • Jenni

  |

  Håller med om att det är ett coolt datum, men för en som är gift med en man vars personnummer är xxx222-2xxx vet jag att det inte är lika roligt i verkligheten 😂 men i er sons fall kan det ju vara värt för att det blir ett jäkligt speciellt datum, för min man är det ju bara massa tvåor haha!

  Hoppas på hinnsvepning nästa vecka och att ni snart får ses face to face ❤️ och en liten *lyckospark* inför förlossningen när det väl är dags!

  Svara

 • Vanessa

  |

  Hpller tummarna för coolt datum! Vi får väl se om mitt ena barn kommer vara impad eller upprörd över sitt personnummer. Jag tycker det är coolt som satan iaf 2020xx22-x222. Men en jävla massa tvåor är det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jättecoolt ju! Jag älskar tvåor! Synd jag inte kan vänta till 2022-02-22 😍😂

   Svara

 • Ulrika

  |

  Läste på asabea’s Instagram att hon inte hade valt hinnsvepning igen 🤔 kommer inte ihåg exakt varför men tror hon har skrivit om det, kan vara värt att läsa!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ska läsa! Gillar henne!

   Svara

   • Malin

    |

    Jag fick en hinnsvepning (men BF +9) och det gjorde inte ont alls, och några timmar senare kom värkarna igång. Jag hade frågat om det tidigare men fick då svaret att om man gör det för tidigt och trappen inte är mjuk så får man oftast bara ont. Men min var jättelyckad, lyssna på experterna! 😊

    Svara

   • Sofi

    |

    Jag fick hinnsvepning i vecka 37+5 redan, och det gjorde inte ont eller något. I vecka 38+0 är min dotter född iår 😍 Jag hade lätt valt hinnsvepning igen!

    Svara

 • JK

  |

  eftersom jag är lite envis och tydligen lite dum cyklade jag till min överburenhetskontroll inkl hinnsvepning. det var inte jätteskönt att cykla hem
  igen efter den musvevningen så rekommenderar alternativt transportmedel!🤷🏻‍♀️🙈😄

  Svara

 • Rebecka

  |

  Mådde också psykiskt bra under graviditeten och det har fortsatt så (min son blir snart två)! Hoppas det blir så för dig också.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så skönt att höra ❤️

   Svara

 • Emma

  |

  Snart så!! 😍 skriver faktiskt detta medans jag ammar min pojke som kom igår natt!!! 9 dagar tidigare än beräknat. Har varit sjukt häftigt att följas åt så tätt. Ser fram emot att fortsätta följas in i den nya vardagen sen! 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men GRATTIS!!! Så underbart ❤️❤️❤️

   Svara

 • Stina

  |

  Testa drick mjölk! Jag brukar göra det när jag har sura uppstötningar, kanske fungerar lika bra när man är gravid. 😊

  Svara

 • Sofie

  |

  Så fin du är! Önskar dig ett stort lycka till när det väl är dags! Har varit så härligt att följa din graviditet.. Tänk att han snart är här!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Lizette

  |

  Åh, tänk att det snart är dags för dig! Är så avundsjuk. Födde min son i januari i år, och har precis som du mått så mycket bättre både under graviditeten men också efter (ammar fortfarande delvis, så kan säkert ha med det att göra). Men jag hoppas verkligen att det är som du skriver – att även mina receptorer har vaknat till liv!

  Och lite pepp – jag hade också förvärkar hur länge som helst, och kände precis som du att det gör ju för fan ingen skillnad. Jag har bara ont. Men sen när han väl skulle ut så öppnade jag mig från 3 cm till 10 cm på mindre än fyra timmar och fick en jättepositiv upplevelse av min förlossning!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Ellie

  |

  Stort lycka till, önskar jag dig! Jag har följt dig under alla år och tycker att det är så spännande att du nu ska få en bebis! Jag fick själv en för 8 månader sedan, det är riktigt knäppt och omvälvande men också väldigt intressant och utvecklande tycker jag. Många kramar till dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Johanna

  |

  Hej! Vad är det för en tens som du har köpt? Är sugen på att köpa en och tar gärna emot tips!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv