Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

Nope. Ingen bebis än.

Jag hade fel om att det skulle bli en oktoberbebis. Men novemberbebis, det kommer det garanterat bli. Tänk att jag ska bli mamma denna månad. Svårt att greppa.

Får lite separationsångest när jag tänker på det. Just nu är jag så van vid att vara gravid att jag glömmer bort att jag är det ibland. Blir stressad över att det är mitt ansvar att se till att han rör sig som vanligt hela tiden. Jag tänker inte på eller registrerar rörelser längre. Det bara är. Som en del av mig. Vem är jag när jag inte är gravid längre? Hur känns det? När jag tänker på det känns det som en halv kropp. Tomt och ensamt.

På tal om separationsångest har det gått förvånansvärt bra att inte jobba. Ja, jag smygläser fortfarande Slack, men det är det enda. Nyfiken. Inte sugen på att jobba. Helt tvärtom faktiskt. Känner mig så okreativ och trög. Hade inte klarat mig länge utan mina listor i telefonen. Klarar inte av att hålla en tanke i huvudet mer än några sekunder innan den är borta igen.

Vi storhandlade idag och fyllde kyl, frys och skafferi till bristningsgränsen. Och ovanpå det har vi matkasse som levereras utanför dörren. Nu behöver vi inte lämna lägenheten på veckor om vi inte vill. Och det är väl det som är tanken också.

 

209 gillar

Kommentarer (23)

 • Sandra

  |

  Åh vad spännande! Låter mysigt ändå att ni förberett allt och kan känna att ni kan vara i bubblan när den väl kommer, utan distraktioner!

  Jag som beslutat att inte skaffa barn tycker det är så mysigt att få läsa om din resa, då jag själv inte kommer uppleva det. Tack för att du delar med dig!

  Svara

 • Sarah

  |

  Nämen du är ju SÅ FIN, vilket gravidglow!!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Zoe

  |

  Jag trodde också att jag skulle känna mig ensam och som om en del av mig var borta när bebisen kommit ut. Såg framför mig första duschen som icke gravid att jag skulle känna att hon saknades liksom, men till min stora förvåning kändes det inte märkligt alls? Kändes som det naturligaste i världen att hon var på utsidan nu. Jag ska dock säga att hon är snart 5 månader och jag har inte varit ifrån henne mer än kanske som högst 30 min. Jag saknar liksom henne när hon sitter i bilstolen bredvid mig för länge. Jag tror att jag är mer åt det extrema hållet (kontrollbehov??? 🤪) men jag är med henne 24/7. Min kille skämtar om att det är mamman och bebisen. Och pappan. För hon och jag sitter i princip fortfarande ihop.
  Jag har många vänner som inte alls är likadan utan lämnar bort till någon i dess närhet/lämnar hemma med pappan för att ha tjejkvällar osv. Jag tar med mig bebisen. Jag känner inte ännu att jag skulle kunna slappna av och ha roligt annars.
  Ja. Jag har nog ett kontrollbehov som kanske behövs jobba på… men… jag vill inte…

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

  • Maja

   |

   Åh, jag tycker inte att du ska förminska din vilja att inte lämna bort din bebis till ett kontrollbehov! Det är ju en jättehärlig känsla att du vill vara med ditt barn så mycket! Det är klart att det kan vara något du behöver jobba på, men det är väl lika normalt att vilja vara med sin bebis som att vilja vara utan den? Det gör en inte kontrollerande eller till en hönsmamma tycker jag. Vi har helt enkelt olika behov.

   Jag var inte heller borta från min bebis den första tiden, kanske två gånger på max en timma vardera till hon var 6 mån. Vid 9 mån började jag vara borta en kväll i veckan några timmar på en fritidsaktivitet, men ingenting utöver det. För min del handlade det verkligen inte om kontrollbehov, jag hade t ex inga problem när pappan tog över föräldraledigheten (vid 11 mån) eller när dottern började förskolan (vid dryga 18 mån). Jag ville helt enkelt vara med henne, såg ingen anledning att vara utan. Sen ammade jag och vi valde att inte ge flaska så då behövde hon vara med mig. Framför allt var vi tillsammans alla tre när vi var lediga!

   Svara

   • Zoe

    |

    Tack! Det är nog mer alla som säger åt mig att det är kontrollbehov, mer än att jag själv känner att det handlar om det. Jag litar ju på att det går bra när hon är med sin pappa tex, men jag bara vill vara med henne hela tiden?? Känner verkligen inget behov av egentid. Det kommer ju garanterat senare, att jag kanske vill ta bara en promenad själv eller göra något. Men just nu är jag så glad att få vara med henne bara 🥰

    Svara

  • Sabina

   |

   Min bebis är 7 månader och jag känner samma, har åkt och handlat mat ensam några gånger sedan hon föddes men annars är vi jämt tillsammans och jag älskar det 🥰 jag har också märkt att andra tycker att man är knäpp men jag skaffade ju barn för att jag vill vara med barnet, egentid hade jag i 32 år och nu vill jag verkligen inte missa en sekund av bebistiden känns det som!

   Svara

 • emelie

  |

  Snart är han här och ni två blir tre som en hel familj <3<3

  Svara

 • Sofia

  |

  Det är säkert olika för alla men jag var helt hög på att inte vara gravid. Hade ganska mkt foglossning på slutet och vad bara sååå glad över att kunna rör på mig igen. Men också så chockad över hur mkt magmuskler man använder av att gå, blev trött i magen efter vanliga promenader. Blev också så sjukt sugen på att börja med diverse sporter som jag är helt ointresserad av annars. Fick t ex världens sug efter att börja med orientering haha.

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Vad jag känner igen mig, det kändes så konstigt att tänka att jag inte skulle vara gravid längre. Men sen blev jag mamma och då förstod jag inte hur jag någonsin kunde varit något annat än just mamma.
  Varje fas som tar slut är jobbig, men sen väntar ju något minst lika bra i nästa fas ❤

  Svara

 • Emma

  |

  JA!! Har tänkt likadant! HUR kommer det kännas att inte vara gravid!? 😂 Men jag antar lika naturligt som att inte vara det, innan man blev det så kunde man ju inte föreställa sig hur det skulle kännas att någon rörde sig därinne 😄

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur, så märkligt 🙈 Men ska också bli lite skönt, haha.

   Svara

 • Sofi

  |

  Vad härligt! Längesen jag besökte din blogg men fick nu ett infall. Att du är gravid var roliga nyheter ❤️ Vi träffades en gång för hundra år sen på en bloggfest på Båten i Malmö, då hade jag också en blogg men den har jag låst för längesen 😄 Jag har själv en novemberbebis, men hon blir 4 denna november. En mysig månad att födas i. Då händer där något kul mellan halloween och julen 😍 // ”beciell”

  Svara

  • Egoina

   |

   Hej! Kul att du också har en novemberbebis 🥰 Hoppas det är bra med dig!

   Svara

 • Emilia

  |

  Vilket glow! Du ser så fräsch ut, själv såg man ju ut som sju svåra år i slutet 🙈 Hur har du gjort med hudvård och smink under graviditeten? Har du använt samma produkter som innan du blev gravid? Jag är nygravid och har nåt vagt minne av att man inte ska använda syror eller liknande under graviditeten? Varför har jag ingen aning om 😅 men hur har du gjort?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla!! Det är smink som gör det, haha. Jag har faktiskt inte ändrat så mycket. Jag har varit försiktig med retinol och syror + sol. Men annars har jag kört på som vanligt med fokus på extra fukt. Jag har haft tur, har haft jättebra hud under graviditeten. Har inte märkt någon skillnad alls. Enda skillnaden är att jag inte tappar hår.

   Svara

 • Pernilla

  |

  Ååh alltså det ÄR så spännande nu! 🙉 Stort lycka till när det är dags, you can do this! 💪🏼👨‍👩‍👦🙏🏼♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Vanessa

  |

  Åh vad spännande, nu är det nära! 🍿Har ni fastställt faderskap än då? (För att vara lite yrkesskadad, det är skönt att ha gjort bort innan)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha va? Nu måste jag googla igen tror jag…haha.

   Svara

   • Vanessa

    |

    Du ser du hade något kvar att göra! 🤣

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha ja, tack!

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv