Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Kökslucka på vift, rosa smink & körkort hos polisen

Här är några snapshots från första veckan av min föräldraledighet!

 

Testade en ny rosa ögonskugga, fick feeling och använde den som rouge också och svepte till slut den i hela facet 🤪

”Vad fint du har sminkat dig”, sa F när han såg mig. ”Du ser ut som en liten påskkärring”.

 

Har varit på Ikea för att spika sista renoveringsvalen som behövde göras innan bebisen kommer. Bland annat garderober.

 

Badrumsinredningen kommer också bli från Ikea. Vi vill bygga in tvättmaskinen med en lucka så att den inte syns, men det finns inga färdiga möbler till det. Funderar därför på att ta en kökslucka till det.

Vi skruvade av en lucka från ett visningskök och sprang snabbt som tusan ner till badrumsavdelningen för att se om de matchade. Det är en liten nyansskillnad. Men fasningen matchar! Vi tror inte att man kommer tänka på färgskillnaden eftersom möblerna kommer vara i varsin ände av badrummet, men om det ser konstigt ut kan vi bara lacka.

 

Fick brev från polisen om att mitt körkort kommit in som hittegods. Jag visste knappt att det var borta.

 

Viktigt att nämna att det är F som tappat bort det (han har hämtat paket till mig) och inte jag!!

Ångrade mig genast när jag hade hämtat det. Nu hade jag ju chansen att slippa ha ett körkort och så tog jag inte den?

 

Har varit på Väla köpcentrum flera gånger för olika ärenden. Obligatorisk smoothie. Nu tror jag ta mig tusan vi är helt kittade. Till och med en TENS-apparat har jag skaffat.

 

Äter 6 dadlar om dagen för att det ska vara bra inför förlossningen. Det står till och med i Koranen! Bara en sån grej.

Men gillar inte dadlar, så försöker hitta goda alternativ. Fick tips från er att fylla dem med mandelsmör, doppa i smält choklad, på med flingsalt och in i frysen.

 

Hade inte mandelsmör och tog jordnötssmör istället. Det blev så sjukt gott!!! Kan verkligen rekommendera. Smakar som en pralin.

 

Såhär kan livmoderns kvällssnacks se ut. Hallonbladste, nattljusolja och dadlar. Jag gör även knipövningar varje dag klockan 12 (har satt påminnelse på telefonen).

Jag gör vad jag kan för att optimera för min livmoder 😅💪🏼❤️ Jag vet såklart inte om någon av dessa saker gör skillnad egentligen. Men kan ju inte skada.

 

Åt matlåda med spagetti och köttfärssås till första avsnittet på nya säsongen av You. Den verkar lovande. Gillar att handlingen verkar styra åt ett lite annat håll och inte bara är samma.

 

Igår var jag på min sista AWn innan bebisen kommer. Tror jag i alla fall. Om inte jag hittar på någon spontant. Har inte något socialt planerat på flera veckor.

Sanna frågade i vår grupp vem som ville med för några dagar sedan. ”Jag kommer om dagsformen är bra och det inte är för långt”, sa jag. Hon bokade en restaurang som på riktigt är 10 meter från vår port. Haha

 

Gick till Barrica och åt tapas. Baconlindade dadlar (hehe), jordärtskocka och panerade räkor bland annat.

 

Och crema catalana till efterrätt. Beställde en kaffe och de andra beställde kaffedrink. ”Åh jag hade också velat ha en kaffedrink”, sa jag.

Sen kom de med vår beställning och sa ”och en kaffedrink till den gravida”. Så fint. Fick en liten tår i ögat 🥲

 

167 gillar

Kommentarer (12)

  • K

    |

    En nyfiken fråga som du kanske inte vill svara på, men testar!☺️ Om jag minns rätt så valde du att avstå vaccinering nu under graviditeten med anledning av att du ändå var så försiktig och isolerad? Nu när restriktionerna släppt en del så upplever jag dock som att du träffar väldigt mycket människor och är ute på restauranger, på jobbet, i gallerior etc. Hur känner du kring graviditeten och Corona? Har oron släppt, eller valde du att vaccinera dig till slut?
    Hoppas du inte tar denna fråga som något negativt! Är bara lite för nyfiken för mitt eget bästa 😅
    Tänk, snart är lillpojken här!😍🥰

    Svara

    • alicia

      |

      Många verkar slappna av nu och restriktionerna är ju hävda så det är väl förståeligt på sätt och vis. Men man måste nog ändå vara lite försiktig. En nära vän har precis fått covid, hon är ovaccinerad p.g.a. en särskild allergi, och hon har redan hunnit in ett dygn på sjukhuset. 🙁 Hon flängde inte alls runt på stan eller annat, utan har distansarbetat i flera veckor, men förra helgen gick hon med 2 vänner på restaurang och det är troligtvis då hon fick det… Så ibland räcker en enda gång ute. 🙁

      Svara

  • Robert

    |

    Så smarrigt! Tror förresten att jag skall testa den där ögonskuggan. Verkade bra! 😉

    Svara

  • M

    |

    Vad fint att du också fick en kaffedrink ❤️ Jag uppskattade så mycket hur andra ansträngde sig när man var gravid, ofta personer jag inte ens kände. När jag var höggravid var jag och åt brunch med en kompis. Det var en mindre brunch och osten som stod framme var mest mögelost och så som jag inte kunde äta. När jag suttit ner i ett par minuter kom de ut från köket med en liten ostbricka med olika hårdostar som jag kunde äta, så himla fint ❤️

    Svara

  • Fanny

    |

    Vilken fin rosa färg!! Varifrån är ögonskuggan? 🙂

    Svara

  • Rebecca

    |

    Mellistipset på instagram har jättegoda recept med dadlar! (Jag var också skeptisk men är nu omvänd!) Om inte för nu, så tips inför när bebisen sen är stor och ska börja med lite goda och nyttiga mellanmål ☺️

    Svara

  • Carro

    |

    Bästa är ju att göra dadelbollar 😋

    Svara

  • AR

    |

    Hej! Inge bra att bygga in tvättmaskinen, luckan ska stå öppen när den inte används så det inte börjar lukta mög i den mellan tvättarna. Risk för mögel!

    Svara

    • Josefin

      |

      + 1 på den. Alltid öppen lucka + tvättmedelsfack. (pga mögel)

      Svara

  • Ellen

    |

    alltså det är något så fint med höggravida tillsammans med sin partner på ikea haha<33

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️❤️

      Svara

  • Zoe

    |

    Men alltså VA? Upphittade körkort skickas ju till Transportstyrelsen och makuleras? De gjorde dem med mitt, trots att jag förlustanmält det och det hittades. Det var standard sa de. Så jag fick ordna nytt 😖

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv