Follow my blog with Bloglovin

Sofies minibabyshower

I onsdags jobbade jag min sista dag på Malmökontoret och då det antagligen dröjer länge tills jag kommer vara i Malmö nästa gång frågade jag Sofie och Ida om vi skulle ta en AW. “Gärna”, svarade de och jag bokade bord till oss på Klang Market.

Men inte visste Sofie att jag hade en liten överraskning planerad! Jag smet från kontoret tidigare för att jag “behövde ringa Frédéric” och sa att jag skulle möta dem på restaurangen.

 

Men i själva verket gick jag till restaurangen för att pynta. Hade lämnat pynt och presenter där tidigare på dagen. Pyntet är förresten från min egen babyshower. Frédéric, aka min hoarderpojkvän, sparade det för det “kan vara bra att ha”. Och det var det faktiskt denna gång. Haha.

 

Gjorde som min mamma brukade göra på julafton när jag var liten. Hon brukade förutom de “riktiga presenterna” köpa många mindre presenter och slå in bara för att det skulle bli många presenter. Eftersom det bara var vi två på julafton ville hon se till att jag ändå hade känslan av många presenter.

Samma sak gjorde jag med Sofie för att det skulle se fint ut. Två riktiga presenter och sen utfyllnadspresenter som en tvättsvamp och en flaskborste exempelvis.

 

Sen kom dem! Det var så gulligt för det tog ett tag innan Sofie förstod. Hon blev verkligen så överraskad!

 

När Sofie och Ida satte sig vid bordet kom det fördrinkar som jag beställt. Skål för Sofies bebis!!!

 

Jag hade förberett lite lekar!

Först fick Sofie svara på olika påståenden om sitt och Dans föräldraskap, exempelvis “vem kommer vara med chill med skärmtid” och “vem kommer ta flest bilder på barnet”. Hon fick även gissa vad Dan hade svarat som jag hade frågat i förväg.

Nästa lek var att skriva ner så många ord man kom på under två minuter i olika kategorier. Även jag och Ida var med på det och det var faktiskt en kul aktivitet att köra mellan varven när vi väntade på maten och så. Det blev dessa kategorier ifall någon vill inspireras:

Gravid- och bebisrelaterade ord som börjar på bokstaven B
Saker man kan ha (och borde ha) i en skötväska
Namn på djurens barn (t.ex. hundvalp)
Låtar som innehåller något av ordet baby/bebis/barn (på valfritt språk)
Namn på kändisars barn
Topp 10 mest populära barnnamn 2020, pojknamn och flicknamn 

 

Vi beställde mat! Jag valde tryffelburgare med extra dipp. Mest för att jag var sugen på pommes.

 

Det blev presenter såklart! Köpte en teddyoverall som jag själv fick på min babyshower och blev så glad över. Perfekt att klä på bebisen med och lägga i vagnen när det är kallt. Och hallå att ens bebis ser ut som en liten björn? Orkar ej.

 

Vi avslutade kalaset med efterrätt. Jag och Sofie gick på toaletten preciiis innan efterrätten kom vilket var lite fail. Ida satt snällt och väntade på att vi skulle komma tillbaka innan hon började äta trots att det var chokladfondant. Är inte det vänskap så vet jag inte :’)

 

En riktigt fin kväll med dessa två! Babyshower i all ära, men nästa gång hoppas jag att vi alla kan dricka vin!!

 

178 gillar

Kommentarer (9)

 • Annie

  |

  Man blir ju lite varm i hjärtat av att se Ida igen. Har saknat henne sen Bluebox-tiden!

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

 • Carolin

  |

  Så himla fint fixat! ”Små” detaljer som att fördrinkarna kommer in ”av sig själva” gör så mycket!
  (Jag har skickat ett mejl till dig, vet inte om du har sett det? :))

  Svara

  • Egoina

   |

   Hittade ditt mejl i skräppost. Åh det vill vi jättegärna 😍 Ska svara dig imorgon!

   Svara

 • Sara

  |

  Så fint planerat!

  Svara

 • My

  |

  Var det här hennes riktiga babyshower eller bara något litet extra som du ordnade?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var något litet extra som jag ordnade. Jag kan tyvärr inte vara med på hennes babyshower (som hon vet att hon kommer få, så jag spoilar inget). Har bestämt mig för att jag från och med nu fram till min förlossning ska jag hålla mig nära F och inte träffa många människor. Stort kalas med massa människor som jag vanligtvis inte träffar + lång pendling kollektivt känns alltså inte aktuellt de närmaste veckorna. Men kändes så tråkigt att missa, så är glad att jag fick till en egen liten grej <3

   Svara

 • Robert

  |

  Blev jag sugen på den där burgaren också. 😉

  Svara

 • Lovisa

  |

  Åh så fint! Ni verkar vara så gulliga mot varann och det är fint 💕 Mamma gjorde också alltid småpresenter för det var bara vi och brorsan. Fortfarande än idag 30+ får jag typ plackers och andra småsaker inslagna ibland haha 😆

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv