Follow my blog with Bloglovin

Ät- och drickbara höjdpunkter från min vecka

Men hallåja kära kanelbullesemla som jag åt på kanelbullens dag i måndags. Kanelbullen i sig var inte särskilt imponerande. Men det kunde jag förlåta när den sällskapades av grädde och mandelmassa.

 

Kändes stort att äntligen få lov att börja dricka hallonbladste 😌 Det ska vara bra för livmodern. Men man rekommenderas att börja dricka det först efter vecka 35.

 

Skulle kunna leva på caprese just nu. Med bröd till. Mmm. Jag älskar att ha nektarin i, men F gillar inte det så det fick bli till bara mig.

 

Hade besök av en norsk kollega som hade med sig Kvikk lunsj! Nostalgi. Fick alltid Kvikk lunsj och varm choklad när vi var ute på tur när jag var liten <3

 

Överraskade Sofie med en minibabyshower. Beställde alkoholfria drinkar till oss och jag blir aldrig besviken. Restauranger är generellt SÅ bra på att göra mocktails. Till och med godare än vanliga drinkar ibland. Det är som att de anstränger sig lite extra. Här fick jag en syrlig och bubblig variant med smak av ananas och mango.

 

Köpte kardemummabulle till mig och Ida. Alltså kardemummabullar när de är bra är kanske det bästa som finns. Denna fick mycket väl godkänt.

 

YES NU HÄNDER DET! Julmusten är här! Drack upp hela på två kvällar. En tjej på Instagram skrev att man inte kan dricka julmust när man ammar : O Vet inte om det är sant, men ifall ifall passar jag på nu.

 

Råraka. Kanske det godaste som finns. Som att äta ett enda stort chips!

 

Citrusperioden är också här! Åt en Tango (hur gulligt namn!) som var helt perfekt sötsyrlig.

 

Mamma kom och hjälpte mig att måla en vägg. Hon hade med sig fika som vi åt bland kaoset med allt som vi plockat ut från vitrinskåpet. Biskvier och ananas mmm.

 

Ostmacka i hissen imorse.

 

Och en pumpkin latte på det. Nu längtar jag efter tomtelattesäsongen!

119 gillar

Kommentarer (28)

 • Leni

  |

  Jag levde på julmust den första månaden med bebis (läs: halsade direkt ur 1,5 liters-flaskan på nätterna efter bebis ammat). Var lätt besatt. Idag är barnet 8 år och verkar inte ha påverkats negativt av detta på något sätt. Men han tycker inte om julmust…

  Svara

  • Egoina

   |

   ”Han tycker inte om julmust” 😂

   Svara

 • Sofie M

  |

  Det är klart att du kan dricka julmust när du ammar! /barnmorska

  Svara

  • Egoina

   |

   Tur!! 🙏🏻

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Älskar de här matinläggen, allt ser så himla smaskigt ut och blir så inspirerad 😀
  Gjorde en kanelbullesemla själv häromdan efter att googlat söder internet om var man kan köpa dem (flera dar efter 4 okt så fanns ju inga), till andra sugna kan jag tipsa om att blanda 2 msk mandelmassa+2 tsk grädde+1 krm mortlad kardemumma+2 msk rostad flagad mandel, det blev perfekta “mandelmassan” att ha i bullen 🙂

  Svara

 • Jasmine

  |

  Hittade du hallonbladste’t i någon butik eller beställde du? Har letat lite men inte hittat någonstans än.. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Köpte i hälsokostaffär! 🤗

   Svara

 • Sara

  |

  Alltså det med mocktails, håller 100% med! Ibland väljer jag hellre mocktails än cocktails ute för det är så mycket godare!

  Svara

 • Victoria

  |

  Inte dricka julmust? 😂😂 det som hände för mig iaf när jag drack julmust var att kroppen producerade äääännu mera mjölk. Så hade man en period då bebis ökade o tuttarna var urblåst ballonger o man drack ett glas så ska du få se på gigantiska o stenhårda meloner dagen efter. Drack bara något glas här o där så antar att kroppen anpassar sig om man dricker mera. Samt tror inte det är så för alla. 😊❤

  Svara

  • Egoina

   |

   😅🤩

   Svara

  • Rebecca

   |

   Att julmust ökar mjölkproduktionen stämde även för mig! Inte mig emot, bra med mjölk och så är ju must så gott. ☺️

   Svara

 • Evelina

  |

  Julmust! Pratade prick idag om att med mitt första barn kunde jag inte dricka julmust när jag ammade för då blev hon ultrasur. Slump? Samband? Man är ju så jäkla nojig så blev ingen julmust den julen. Så därför jag tar igen det varje år sen dess genom att dricka extra mycket tidigt…

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så sjukt! Haha bra du tar igen 😂👌🏼

   Svara

 • Sara

  |

  Julmust vet jag inte…men när min första var typ 7 veckor gammal åt jag rätt mycket färsk ananas på ett studentfirande och ungen fick typ kolik och sov inte flera nätter i sträck… Bara ett tips…. 🙂

  Svara

 • C

  |

  Dina inlägg är så mysiga nu. Gulle dig! Hoppas att du kan minnas tillbaka på sin graviditet som en mysig och härlig tid trots stressen ni haft! ❤️ Ser så mycket fram emot att kika in i bebisbubblan, du kommer ju vara den gulligaste mamin nånsin!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh tack ❤️

   Svara

 • Karro

  |

  Åh, du kommer få höra sååå mycket konstigt om vad man inte kan äta när man ammar. Det mesta går inte alls över till mjölken på det sättet (proteiner gör; t. ex. mjölkprotein, soja etc.).

  Men små bebisar har omogna tarmar, och i desperata tider vill man hitta en orsak till bebisens magont – och då känns ju gaser pga. lök, kolsyra etc. rimligt. Men gaserna bildas i tarmen och bröstmjölken från blodet (och förhoppningsvis har man inte fullt med bubblor i blodet) 😊 Mitt tips när alla goda råd haglar är att ta ett djupt andetag och själv söka fakta bakom påståendena, gäller det amning så är Amningshjälpen fantastisk (finns grupper på facebook, både en där man kan få råd av alla och en där enbart så kallade hjälpmammor svarar).

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • H.

  |

  Man kan dricka allt inkl vin när man ammar thank u very much!!!!!!! 😂👌 Hatar dessa jävla myter om att allt man tittar på går över i bröstmjölken ÅNEJ DU ÅT GURKA DIN UNGE KOMMER HA ONT I MAGEN OCH FISA I TVÅ VECKOR, mm eller så e de för att han e typ 6 dagar gammal och tarmarna är helt värdelösa på att hantera livet utanför magen 🙂 😂 Nä, höll mig ifrån koffein och alkohol HELT i onödan i tre månader efter första fl pga gammaldags myter!

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Robert

  |

  Blir så sugen på en sån semla när jag ser den. 😉

  Svara

 • Sofi

  |

  Åh snälla gå inte på de gamla myterna!!! Du kan äta ALLT och dricka ALLT, inget går ut i bröstmjölken (förutom typ tobak och vissa läkemedel) när du ammar!! Till och med alkohol (men det är olämpligt på andra sätt när du ska ha hand om en bebis…) Ingenting går över i bröstmjölken knappt! Seglivad myt.

  Svara

 • U

  |

  Det sköna med att ha ungen på utsidan är att alla regler vad man får och inte får äta försvinner 😁

  Svara

 • Linn

  |

  Åh jag har en och en halv vecka tills min bebis kommer. Inte unnat mig nåt särskilt fram tills nu, men nu i och med att jag går på föräldraledighet tänkte jag göra det. Då visar det sig att jag fått graviditetsdiabetes! Out of nowhere klarar moderkakan inte av kolhydrater längre. Så nu får jag bara äta fiberrik kost typ bönor och grönsaker tills bebisen är ute 😆 Sånt antiklimax. Tänker så mycket på den bullen jag ska äta när bebisen är här 🥲

  Svara

 • Annica

  |

  Herreguuuud alla jävla myter om vad man ska och inte ska äta/dricka när man ammar. Som en skrev där uppe, man försöker desperat hitta anledningar till varför ens barn skriker.
  Jag läste en bok som heter Praktika för blivande föräldrar. Superbra, där slår dom hål på myter som saknar forskning och går igenom vad det faktiskt finns forskning på. Jag tyckte jag fick bra koll så att när någon kom med sina myter så kunde jag säga nejstoppduharfellåtmigvaraifredochdrickamittglasvinsomiNteskadaramningen. 😀 det första kapitlet i boken handlar om jämställt föräldraskap, det bör alla läsa. Speciellt pappor!

  Svara

 • Julia

  |

  REGINA!!!! Och alla andra människor som förstår innebörden av att äta en VÄLBAKAD fika!! Jag har testat massor med ställen och bjuder på mina guldgruvor nu, om du inte hunnit testa dem redan – st Jakobs Stenungsbageri, all deras fika är topp. Men deras kardemummabulle smälter rakt av i munnen, otrolig!!!! Conditori Tessina i Malmö, kanel och wienerlänga – har inga ord för denna. Tacka mig sen!!

  Svara

 • Desiree

  |

  Kvikk lunsj finns på rusta i storpack 🥰

  Svara

 • Elinda

  |

  Nu ska du få höra det bästa!! Är själv besatt av kvikk lunsj sen jag bodde i Norge 2010. DE FINNS PÅ RUSTA!! 😃

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv