Follow my blog with Bloglovin

Vår babyshower

Förra helgen hade Hannah bjudit oss på ett hamburgerevent på Madame Mustasch. Vi skulle ses klockan 15.00 och gå en hamburgerkurs. Pepp på burgare gick vi till restaurangen…för att istället mötas av ett rum fyllt med alla våra nära och kära!

 

SURPRISE sa de! Vi fick bubbel och hälsades välkomna.

 

Det blir tyvärr inga hamburgare sa Hannah, däremot babyshower!

 

De hade gjort så fint! Och lokalen hallå! Dröm att få ha en del av Madame Mustasch för sig själv. Så mysigt där.

 

Hannah berättade dagens plan. Vi skulle börja med att de blivande föräldrarna skulle mötas i tre deltävlingar.

 

Första deltävlingen gick ut på att vi skulle köra radiostyrd bil två varv runt ett bord snabbast. Ni kan ju gissa vem som vann… Jag förstod knappt hur kontrollen funkade. Men F jobbar faktiskt med bilar, så det är fusk. Japp köra leksaksbil är exakt det jag tror han gör om dagarna.

 

Andra deltävlingen var en provsmakning. Vi fick provsmaka barnmat och gissa vad den innehöll. De var snälla och gav oss bara frukt och efterrättiga sorter.

Jag fick imponerande 4/4 rätt. F fick 1 rätt. Jag skrattade så mycket när han sa sina gissningar. Han trodde en var hjortron och en annan var lemoncurd. Ändå gulligt att han tror att det är normala smaker på barnmat.

 

Sista deltävlingen gick ut på att vi fick ett påstående, exempelvis ”vem kommer få sista ordet vad gäller bebisens namn” och sen skulle vi med hjälp av lappar svara Regina eller Frédéric.

De andra i rummet fick också gissa, vi blundade när vi räckte upp lapparna och sen fick vi poäng beroende på om vi svarat som majoriteten i rummet.

 

Vi åt mat såklart! Denna fiskrätt var otrolig!! Så jäkla god.

 

Och till efterrätt den smuligaste smulpajen ever. Precis som de ska va.

 

På bordet låg det lappar som gästerna fyllde i. Vi läste dem tillsammans när vi åt frukost dagen efter. Så mysigt. Blev rörd över alla gulliga saker som folk skrev. Blev ju som att läsa en hög med komplimanger om en själv.

Insåg att jag och F är sjukt stereotypiska. Jag fick alla mjuka värden som ”mammas lugn”, ”mammas goda hjärta” och F fick saker som ”pappas analytiska förmåga”.

 

Jaha vem vann tävlingen då? Jo F! Här ser ni mitt gracious loser face in action.

 

KOMPISAR <3

Alltså så fint det var att ha vår familj och vänner samlade såhär. Blev lite gråtig när vi åt middag och jag blickade ut över borden. Man ser ju aldrig alla man tycker om samlade på en gång. Kändes lite som ett bröllop? Fast ännu bättre för jag slapp planera och styra upp det själv, haha.

Det hade varit en affärsidé ändå? Överraskningsbröllop! Man ger en bröllopsplanerare en budget och förtroende och sen dyker man upp på bröllopet bara och ser vad det blir. Hade passat mig perfekt! Roligare så.

 

Jag och mamma matchade omedvetet i djurmönster.

 

Vi fick så fina presenter att det är helt galet. Blev chockad över folks ansträngning och tanke. Vi fick många saker som vi inte ens visste att vi behövde och önskade oss.

Det största paketet var från Sofie och Dan och innehöll en badbalja. De åkte tåg med det och Sofie berättade att de hade gått förbi barn på vägen som sett paketet och sagt ”waaaow”. Haha.

 

Tänk att vi ska bli föräldrar!!! Jag ska ha barn med denna jäkla pangkille. Hur kunde jag ha sån tur.

 

Efter några timmar började gästerna droppa av och vi var ett litet gäng som stannade kvar, drack drinkar och pratade barnnamn.

Jag blev så himla sugen på en Kaffe Karlsson och beställde en alkoholfri variant. Det var inte god. Längtar efter the real deal. Snart snart.

 

Vid niotiden tackade vi för oss, gick hem och öppnade alla presenter…och sedan började F föra in allt bebisrelaterat i excel för att få en överblick på allt vi hade och vad vi saknade. Haha så knäppt och gulligt. Det var inte mycket vi saknade efter alla presenter kan jag säga. Guld värt ju.

Tusen tack alla som kom och gjorde denna dag fantastisk! Är så galet tacksam och rörd att våra nära styrt upp något så fint till oss. Vi har världens bästa vänner och familj! <3

 

292 gillar

Kommentarer (21)

 • Jenni

  |

  Så fint dom gjort för er, det är ni verkligen värda! ❤️ Vilken lycka för både er och bebisen att vara omgivna av så fina och omtänksamma människor!

  Svara

 • Sara

  |

  Men…hade F tänkt gå på hamburgarkurs i kostym? 😄

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja 😄

   Svara

 • Robert

  |

  Säkert jättesmarrigt! Tänkte faktiskt samma sak om F som stod i en annan kommentar. Skumt att han hade ”rätt” kläder på sig för tillfället med tanke på att ni skulle göra nåt annat. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Han tycker om att klä upp sig och det var en festlig tillställning. Vi skulle fira ett projekt Hannah klarat av. Hade med oss present och allt (trodde vi i alla fall, det var Felicia som skulle fixa haha). Men visst låg det lite i bakhuvudet att det skulle kunna vara en babyshower 😀

   Svara

   • Robert

    |

    👍

    Svara

 • H

  |

  Jag fixade ett överraskningsbröllop för kompisar en gång. Fick en budget och de fick fyra olika datum, men de visste inte vilket av de som gällde. De fixade kläder och en gästlista. Sen fixade jag resten! Det var kul, och svårt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Såå kul 😍 Fast tror ändå att jag hade velat veta datum när jag tänker efter 😅

   Svara

 • Vanessa

  |

  Han är så härligt blå din sambo (de där personlighets-färgerna).
  Smart idé med överraskningsbröllop!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja han är superblå 🙈

   Svara

 • A

  |

  Min sambo älskar excel och jag ser framför mig hur han sitter med sin fil inför att vi ska få barn och tjatar om ”kolla det här kommandot, då kan man göra såhär!!” hehe.

  Men du – jag ska gå på babyshower snart (min första). Vad köper man? Vad blev du gladast över? Att jag ska köpa bubbel och ’egen-lyx’ till mamman är redan givet – men barnet bör väl få något också 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂 Alltså jag skulle säga att jag blev precis lika glad för saker som vi behöver som fina saker som mest är ”extra”. Men om det finns något som du vet att de behöver så är det ett säkert kort. Jag fick tex massa apoteksaker som jag blev sååå glad över. Nu är det ju snart vinter, kanske en overall, tossor eller mössa? Pyjamas är också något man använder mycket i början har jag förstått. Ha så kul 😍

   Svara

  • Helen

   |

   Jag blev mest glad över saker som kan användas senare!
   Som en liten klean kanteen-flaska, en minikånken, en mindre termos 😊

   Svara

 • Lisa

  |

  Alltså F och min kille är så lika! B.la. Jobbar Båda med bilar och för in allt i excel. Typ 2 veckor innan förlossning frågade min sambo ”ska jag göra en algoritm som räknar ut när du troligtvis kommer föda” man bah nej tack jag kommer nog märka det ändå 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så kul. All information finns i det där dokumentet nu. Storlek, färg, vad det är för typ av plagg, vem vi fått det av osv. Det går att sortera och ta fram statistik på ALLT 😅

   Svara

 • Lovisa

  |

  Åh vad fint fixat och roliga lekar 😍 Sen måste jag säga att ditt gracious loser face verkligen var Oscarsgala worthy, I could never!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack! 😂

   Svara

 • Linnéa

  |

  Men shit vilken grej! Vilken dag och kväll ni fick!
  Om jag ”får” en babyshower hade jag också velat ha det tillsammans med min sambo. Han var inte så på idén, utan tyckte att det var mest för mig, men vi får väl se, haha!

  Svara

 • Josefine

  |

  Så himla fint ordnat. Förstår känslan över att ha alla samlade, så fint! Särskilt efter denna speciella tid när man knappt kunnat ses 🥰 jag är fortfarande(3 år senare och en graviditet till) ledsen & besviken över att ingen orkade bry sig om att fixa nån liten babyshower åt oss.

  Svara

 • Jessica

  |

  Bästa idén med överraskningsbröllop ju 😂 hade lätt gjort det för att slippa styra upp själv!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv