Follow my blog with Bloglovin

Inför bebis fixardagen

Denna vecka är helt galen. Vi planerar Q4 för fullt på jobbet och alla dagar förutom idag har jag haft möten precis hela dagen. Knappt hunnit äta lunch. Men jag älskar stressiga perioder. Det är kul när det händer saker.

Idag checkade jag ut tidigare och mamma kom och hjälpte mig bebisfixa.

 

Började med att sortera bebisens saker. Sorterade ut allt vi kommer använda de närmsta månaderna och resten packade mamma ner i flyttlådor så att vi kan flytta det till den nya lägenheten för att frigöra plats här hemma.

Packade även ner annat vi inte kommer behöva inom en snar framtid och tömde några byrålådor för att få plats med bebisens saker.

 

Det blev denna hög. Bye bye så länge, ses snart igen!

 

Sorterade ut allt som ska tvättas.

Bebisen har plötsligt MASSA kläder. Vi har köpt typ 5 plagg och resten har vi fått eller ärvt. Så himla snällt av mina kompisar att ge mig massa kläder. Och så mysigt att tänka på att vår bebis ska ha på sig samma plagg som mina kompisars barn haft <3

 

Greta visade alla tricks hon lärt sig. Gulligaste i världen är när mamma säger pang och hon lägger sig på rygg och ”dör”.

 

Och vi hade två fikapauser såklart. Här ananas och gräddbullar mmmm.

 

Sist men inte minst gav vi oss på att sätta ihop vagnen!

 

Vilket vi lyckades med efter lite frustration. Ibland är det liksom FÖR lätt så det låser sig helt, haha.

 

Sen åkte mamma och Greta hem igen <3

Vi hann med en hel del idag och det känns SÅ SKÖNT. Känner mig så lättad och mindre stressad. Nästa grej på listan är att måla en vägg (har spacklat massa hål osv, så den behöver fixas till), skapa en blöjstation i badrummet och storstäda hela lägenheten. Sen börjar vi bli redo!

 

166 gillar

Kommentarer (27)

 • Jennifer

  |

  Vad snyggt golv ni har! Vad heter golvet? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! Det är 3-stav vit mattlackad ekparkett. Köpte det på Hornbach för 255 kronor kvadratmetern.

   Svara

 • Viktoria

  |

  Åh Greta ❤️

  Tänker på min jack russell som jag var tvungen att säga hej då till i februari. Saknaden är fortfarande enorm. En fantastisk hundras 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Astrid

  |

  Har också ärvt massa barnkläder till min 2-åring som småsyskonet nu får ta över i november, så mysigt att plocka fram igen :).

  Är i vecka 33 så börjat följa dig nu det senaste för kul att läsa om någon som är ”lika gravid” som jag haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! Och välkommen 🙂

   Svara

 • Carro

  |

  Ett tips när det gäller städningen är att ta in en firma som gör det åt er – vist, det kostar en del men er tid, din kropp och allt annat ni stressar/oroar er över gör att det kanske är skönt att slippa en grej till att tänka på ❤️
  Sen fattar jag att det kan kännas jobbigt att släppa in någon annan in i lägenheten, men de allra flesta firmor är sjukt proffsiga och det finns typ inget som slår att komma hem till en helt ren lägenhet 😆😁

  Svara

 • Johanna

  |

  Åhh så mysigt att det närmar sig!

  Små bebiskläder är ju för gulliga, och både skönt och fint att ni kunnat ärva så mycket! Vi har fått en grabb som växer så det knakar. Han är 6 månader och 11,5kg! 😱 det krävde 2,5 år innan jag vägde lika mycket! Men han har ju också kläder i storlek 12-18 månader just nu! 😂

  Svara

 • Emma

  |

  Hej! En idé för att underlätta inför kommande försäljning är att ni fixar fint i lägenheten nu innan bebis kommer och ordnar med fotografering av lägenheten nu, inför kommande försäljning. Kan vara svårare att städa och få undan bebisgrejerna när bebis är här. Skönt att bara få ut annonsen när ni är redo om bilderna är klara sedan innan! Mäklare vi hade sa att man kan fota ett år innan försäljning till och med. Lycka till med allt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det var tanken, men det blir för stressigt tror jag. Får se hur jag känner nu när jag flyttat bort alla grejer 🙂

   Svara

 • LuuH

  |

  Sånt myyys 😍

  Svara

 • Robert

  |

  Hej, på Svorskan och Greta! 😉

  Svara

  • Kari

   |

   Hej Robert! 😁

   Svara

   • Robert

    |

    😁

    Svara

 • Pauline

  |

  När går du på föräldraledighet?<3

  Svara

  • Egoina

   |

   Preliminärt blir det 22 oktober beroende på hur jag mår 🙂 <3

   Svara

 • Dolores

  |

  Det för med ärvda kläder är så himla mysigt! När min dotter föddes och var liten tillhörde vi en församling med många barnfamiljer och kläderna gick runt i flera generationer. Så mysigt när en mamma med tonårsbarn kom fram och bara ”nämen, den klänningen hade min dotter när hon var liten!” ❤️

  Svara

 • Annie

  |

  Har en fråga angående lägenheten, äger ni två lägenheter nu eller har ni sålt ”den gamla”? Trots flyttkaos så verkar de ändå så bekvämt att ni ändå har tid att packa ihop allt i den gamla samtidigt som ni renoverar den nya 😀

  Svara

 • Felicia

  |

  Åh vad skönt att få sånt där fixat! 😍 Off topic men jag håller på att flyttpacka nu och har letat efter en stoor flyttlåda att packa skrymmande grejer i, men inte hittat nån. Den där vagnkartongen verkar perfekt! 😁 Så tipsar om att spara den om ni har den kvar 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi ska spara den! Även kartongen till babyskyddet kommer blir perfekt att packa i 🙂

   Svara

 • Jannie

  |

  Hur har du lyckats få ett så buskigt och fint ”träd” med palettblad? Jag har lyckats driva upp mina från frö till planta.. samt planterat om de i större krukor. Men de är så klena? Ingen riktig spänst i vare sig blad eller grenarna.. Har du nypt bort skott eller bara låtit växa fritt? Eller några andra bra tips?

  All stress kommer lägga sig så snart den lille är ute. Det lugn man ”automatiskt” får av att ha sin älskling sovande på bröstkorgen får liksom allt annat att verka trivialt..
  kram!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, vi klipper den regelbundet. Åh ja ska bli så mysigt <3

   Svara

 • Anonym

  |

  Ska du skriva ett inlägg om babyshowern?

  Svara

 • rebecca

  |

  Så härligt med fix!! Det var också min tanke när jag var gravid. Blev beviljad gravpenning och gick hem nästan 2 mån innan bf. Då skulle jag röja hemma, plock fram julen, julbaka, fixa julklappar, städa sådant man aldrig städar regelbundet som t.ex. lister och duschväggar och packa bb väskan. Döm min frustration när vår kille valde att titta ut i v 34 + 6……….

  men du, babygymmet och amningskudden har du väl nytta av första tiden?!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh 🙈 Jag tänkte använda gravidkudden som amningskudde och babygymmet trodde jag inte man använde direkt. Men det gör man kanske?

   Svara

   • Emma

    |

    Babygymmet kan börja användas nästa direkt. Perfekt med magträning för bebis när den är runt 2 veckor:)

    Svara

    • Egoina

     |

     Ah okej tack, då behåller jag babygymmet här hemma 🙂

     Svara

Lämna en kommentar

Arkiv