Follow my blog with Bloglovin

Måndag till onsdag

I måndags var det enda jag ville att äta röd mat, tydligen. Mår lite illa av och till. Det går lätt att bota, men jag behöver äta något typ hela tiden. Gärna frukt.

 

Tema rött följde med in i middagen. Pasta med tomatsås. Var INTE sugen på parmesan. Mycket märkligt, men kroppen vill vad den vill.

 

Sov knappt någonting natten till tisdag. Vid 06.00 struntade jag i att försöka mer och gick upp och sminkade mig istället. Så lyxigt ändå att sitta och sminka sig i lugn och ro innan världen vaknar.

 

Åt en frukostfavorit just nu: Vaniljyoghurt, jordgubbar och Crunchy från Ica.

 

Gick en runda på stan efter jobbet.

 

På jakt efter dessa! Mina bröst växer inte längre, jag har istället börja växa på bredden. Växer nog cirka överallt. Mitt midjemått är flera centimeter bredare och mina bh:ar passar inte längre runtom. Denna extension från Lindex är ett life hack!

Var kan man hitta bra amnings-bhar förresten? Köpte en på H&M som är galet obekväm. Jag vill ha en som är bekväm, men ändå fin.

 

Har ni råkat hamna på ett inlägg i min blogg från 2017 tänker ni kanske? Nej, denna halloumiwrap intogs i nutid. Gott vare.

 

På kvällen jobbade jag och bevakade Apple eventet. Sällskapades av kladdkaka från Ginger hälsobar. Den är så sjukt god. Fick med två andra kakor som present. Nog tacksamt att se gravid ut : ))

Har kommit på att jag är mycket mer sugen på sött än salt denna graviditet. Har ju inga cravings, men sötsuget är i alla fall en grej.

 

I onsdags hälsade jag på Lina och fick träffa hennes bebis som är två månader. Tog inga bilder, men det här fick jag med mig hem. Blöjor och massa prylar som kan hjälpa till när man ammar. Jag vet inte hur mycket saker jag fått av vänner och bekanta. Tycker det är fint hur generösa folk är.

 

139 gillar

Kommentarer (42)

 • Jennifer

  |

  Nej men LÄGG AV din bild på halloumitacos gav mig allvarliga gravidcravings (är för övrigt i typ samma vecka som dig, 32!)
  Snälla berätta utförligt om innehållet i Tomat-mojset 🤤 Jag måste äta detta imorgon!

  Svara

 • Jenni

  |

  Det är lite sjukt hur glad jag blev av att läsa meningen ”Gick en runda på stan efter jobbet” 😍 Kan bara tänka mig den befrielsen och är verkligen glad för din skull att just den biten blivit så mycket bättre för dig!

  Svara

  • Egoina

   |

   Gulligt av dig att bli glad över det! Det är som ett nytt liv! 🙂 <3

   Svara

 • M

  |

  Köp amningslinne istället. Så mycket skönare och så slipper du kyla magen i vinter om du har vanlig tröja. Levde i de från hm under min amningstid.

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! Tack 🙂

   Svara

 • Caroline

  |

  Under min första graviditet så köpte jag också 2 amningsbhar från HM som jag tyckte var fina, men som var så sjukt obekväma. Sköterskan på BB såg att jag hade det kämpigt så hon tipsade om att istället köpa en mjukare variant från Lindex, vill minnas att det var typ ett 2-pack för 200-300 kr. Och det var det bästa tipset någonsin! Dom var så sköna att jag kunde använda dom dygnet runt både när jag ammade och sen igen under nästa graviditet.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack, ska spana in! 🙂

   Svara

   • Caroline

    |

    Kappahls är också sköna. Hade bara de. Orkade inte prova andra haha

    Svara

  • Linda

   |

   Jag köpte också från Lindex 2 för 199 tror jag det var för 2 år sen 🙂
   Använder dem än idag som vanlig bh 🙂

   Svara

 • Marie

  |

  Kolla på boobs hemsida, jag har den som heter fast food. Väldigt skön men önskar jag tagit svart istället för lila.
  Sedan är min favorit denna som är lite sportigare:
  https://www.zalando.se/bravado-designs-t-shirt-bh-black-brt81a003-q11.html

  Enda nackdelen är att det är lite svårt att knäppa den med en hand i början innan spännet har mjukat upp sig lite, eller vad man ska säga 😄. Sedan gillar jag Lindex amningslinne.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! 😀

   Svara

 • Sarah

  |

  Rekommenderar verkligen att gå till en renodlad underklädesbutik och få hjälp att hitta en skön amnings-BH. Gjorde det med första barnet och är så glad för det. Plus att det är den enda som passar under denna graviditet 😅
  Kan dock vara bra att vänta till efter bebis är född och amningen stabiliserat sig lite, för att veta vilken storlek som egentligen funkar.
  Jag körde på mjuka amnings-BH:ar från Kappahl direkt efter födseln (för att ha något direkt, fick köpa en storlek större än dom som funkade i slutet av graviditeten) men den bra BH:n funkade mycket bättre när man ville klä sig lite bättre och kanske träffa lite folk 😊

  Svara

 • Linda

  |

  Angående amnings-bh tipsar många om Boobs (som tyvärr inte passade mig storleksmässigt) annars är ett tips att köpa freyas! Kan du ha mjuka bh-ar från tex Lindex kör på det. Jag såg tipset om bara amningslinne, det funkar nog om du har små bröst/inte vill ha så mycket stöd, men jag ville hålla mina enorma boobs på plats lite mer 😉 dock kan du ju ha amningsbh under ett amningslinne..

  Här finns många fina bh-ar: https://www.feminint.se/mamma/amnings-bh

  Svara

 • My

  |

  Kappahl har kanon bra tycker jag! Älskade dem 👍🏼

  Svara

 • Maria

  |

  Håller med ovan gällande Boob, så sjukt sköna amningsbehåar, hade också köpt från H&M, men de var så obekväma att de klippte jag sönder i ren frustration. (Hej hej, hormonell) Ehum…

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Sofie

  |

  Jag köpte mina amningsbh:ar på Lindex så jag rekommenderar dig att kika där. Bh:arna var väldigt mjuka och sköna👍🏻 Använde dessvärre inte dem så länge då amningen inte riktigt funkade för mig/oss men bh:arna var i alla fall bra😊

  Svara

 • Ingrid

  |

  Twilfit/Change har fina och sköna amningsbhar, Lindex likaså. Amningslinne är annars väldigt smidigt upplevde jag 🙂

  Svara

 • Ina

  |

  Älskar din fina sjal, vill du berätta vart du köpt den? 💕 Måste också säga att du är så vacker, tycker verkligen graviditeten klär dig 🤗

  Svara

  • Egoina

   |

   Den är från Quinte. Tack snälla!! <3 🙂

   Svara

  • Frida

   |

   Håller med om exakt dessa!!! Sköna att till och med sova i!

   Svara

  • Emma

   |

   Håller med! Helt klart skönast och prisvärda!

   Svara

  • Marie

   |

   Jag håller helt med om bonprix amningsbh!! Även deras vanliga Bh-ar

   Svara

 • Klara

  |

  https://www.bonprix.se/produkt/amningsbeha-2-pack-ekologisk-bomull-svart-918389/#image

  Den här amnings-BHn älskade jag. Den är kanske inte jättesnygg, men heller inte pissful. Men axelbanden är sååå mjuka och breda, den täcker liksom hela bröstet och tyget är mjukt utan att vara sladdrigt. De har klarat tvätt jättebra. Använder dem fortfarande ibland fast jag slutat amma. Har typ E-kupa och de funkade på mig.

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag hade en amningsbh från Boob som var så skön! Rekommenderar den verkligen. Köpte några andra från H&M och Lindex, men det blev aldrig helt bra. Boobs bh är väldigt mjuk och skön, använde den redan som gravid. Den töjer sig ganska mycket så gå inte upp i storlek. https://www.boobdesign.se/produkter/gravid-amning-underklader/fast-food-bh-classic-svart-s Finns just nu på rea i vit färg. 🙂

  Amnings t-shirt är också att rekommendera, så slipper man flasha magen. Finns också bra variant hos Boob, väldigt bra material och håller länge. Använde även dem som gravid då magen får plats bra i dem.

  Ett annat tips om man själv vill skyla sig lite medan man ammar in public är att köpa en sån vanthållare (https://www.polarnopyret.se/barnklader/kollektioner/forskolestart/vanthallare-svart-60018813-198?gclid=EAIaIQobChMImcTzrfKM8wIVkdayCh1mPQduEAQYASABEgK_TvD_BwE&gclsrc=aw.ds) och sätta fast en liten filt i den. Den andra änden knäpper man fast på sin tröja uppe vid axeln, vips så har man en lite mer privat amningsstund med sitt barn. Jag lade den lite på sidan, ut över min överarm, så hade jag ändå ögonkontakt med barnet.

  Lycka till med din graviditet. Du skiner verkligen som gravid (det gjorde du innan också, men det är något speciellt med gravida).

  Svara

 • Ulrika

  |

  Amningslinnen är det BÄSTA som finns, älskar både HMs och Lindex. Köp massor är mitt tips hehe. Med vänlig hälsning, läckta massa hela tiden och bebis kräktes osv osv. (Och man går ju ner i vikt så lite olika storlekar med)

  Svara

 • Jenny

  |

  Köpte både från hm och Lindex när sonen va liten, hm-bharna användes knapp, satt liksom inte bra. Lindex amningsbhar däremot, hade dom dag som natt! Har denna: https://www.lindex.com/se/p/7464072-80-svart-amnings-bh?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=surfaces-across-google&gbraid=0AAAAADrsaxEoBhe25xPyh2dH-XKSsB5JK&gbraid=0AAAAADrsaxEoBhe25xPyh2dH-XKSsB5JK&gclid=EAIaIQobChMIgv7YiYiN8wIVx5rVCh1VTwqJEAQYAyABEgIMMfD_BwE&gclsrc=aw.ds
  även haft dom på mig mestadels under denna graviditeten eftersom mina bröst vuxit väldigt mycket denna gång. Vill tipsa om att gå upp typ 2 storlekar om du köper amningsbh nu innan bebisen har kommit, (kan va skönt o ha iallafall någon hemma innan bebisen kommer och sen köpa fler) brösten växte vansinnigt mycket när mjölken rinner till och produktionen har stabiliserat sig! Haha såg ut som jag hade världens inplantat för brösten stog rätt ut! O jag har små bröst i vanliga fall 😅

  Svara

 • Annica

  |

  Min andra dotter är 9 veckor nu och jag har jättelätt att få mjölkstockning. Insåg för några veckor sedan att jag hade för trånga och dåliga amningsbhar! Så mitt tips är att leva i amningslinnen de första veckorna, de är mycket snällare för brösten. Speciellt i början med mjölkstas och hårda bröst. Sov också i amningslinne! Dom från hm funkar jättebra tycker jag. Sen köpte jag en amningsbh från boobs och det är fanimej det skönaste i bh väg jag nånsin haft. Kommer aldrig sluta använda den 😀 jag har den trekantiga som passar folk med lite mindre bröst. Avskyr brottarrygg, men det kanske passar folk med större bröst bättre.

  Svara

 • Christina

  |

  Jag levde i amningslinne och kofta typ! Slipper man visa så mycket hud när man ammar offentligt (om man som jag inte va så bekväm med att flasha hela magen) dessutom behöver man nästan ha bh/linne på nätterna eftersom man läcker så mycket mjölk och då tyckte jag det va mycket mer bekvämt med ett linne än en stel bh haha 😊

  Svara

 • sara

  |

  bh utan bygel!! lättare att få mjölkstockning med de om det trycker på brösten, framförallt i början när brösten spänner/regleras som mest. Men jag som haft mycket mjölk hela tiden ÄLSKAR lindex mjuka i två pack som andra tipsar om, men även att ha amningslinne och då funkar hms kanon 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! (På en del av bilderna) 😉

  Svara

 • LuuH

  |

  Amnings-BH från Lindex (https://www.lindex.com/se/p/8132866-80-svart-2-pack-amnings-bh) och amningslinnen från HM (https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0534164047.html).
  Frågan om att enbart köra amningslinnen beror nog på hur stora bröst man har, hade aldrig funkat för mig som har C-kupa i vanliga fall, sen blir ju amningsbrösten ENORMA 😅 just öppning vid axelbanden tycker jag varit viktigt, har aldrig behövt visa någon mage på så sätt.

  Svara

  • sara

   |

   har 95/100 E och får ner mina amningsbomber i hms linne i både l och xl, konstigt nog Haha

   Svara

   • LuuH

    |

    Ja såklart, men svarade på att köra enbart linne utan någon amnings-BH och då tycker jag att man behöver det extra stödet som en BH ger 😊☝️ menade inte att kläderna är för små haha 😅 använder ju själv de jag tipsade om.

    Svara

 • Linnea

  |

  Jag har ”fast food elevate” från boob. Testade massa andra men de var sjukt obekväma. Alla andra med stor ”kupa” är alldeles för stor runt om revbenen/ryggen. Denna sitter dessutom snyggt och är mjuk och bekväm 🙂

  Svara

 • AR

  |

  Jag använde knappt amningsbh, levde istället i amningslinnen! Hade säkert 10 st olika från HM och Lindex. Använde de under mina vanliga tröjor/skjortor/blusar och drog då bara upp tröjan och ammade. Då blir inte magen bar eller kall heller.
  Köpte också en sån här https://glammom.se/amningsbhar/bhar-utan-bygel/boob-pullover-sleep-bra-soft-pink/?gclid=CjwKCAjw4qCKBhAVEiwAkTYsPNaSPVy6ZUlCS8YD0wCPXz7c27cAxiYTe8BSiYxmWRjj2k6f9TYZ9RoCq58QAvD_BwE eller nån liknande som var otroligt skön första dygnen när brösten bytte storlek 10 ggr/dygn innan bebisen lagt rätt leverans så att säga 😂

  Svara

 • S

  |

  Haha inser att det här kommer låta lite märkligt men måste dela med mig! Fick tips av en bekant att klippa sönder och knyta nättrosorna från bb, så det blir en topp istället. Då får bröstvårtorna luft, bra för läkningen i början, och bomberna hålls på plats. Inget annat funkade för mig när det var som värst! Sen fick jag tips om MAMkompresser, klippte dom på hälften så räckte dom längre.
  Sen boob, Lindex osv som många har skrivit😊

  Svara

 • Louise

  |

  Kika på Glammom 👌🏻😊

  Sen vill jag tipsa om Amningshjälpens slutna grupp på Facebook, där kan du få stöd och tips och det finns även utbildade hjälpmammor💕 det finns så sjukt mycket myter om amning så är bra att vända sig till utbildade direkt, BVC är tyvärr inte alltid fullt kunniga inom amning.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv