Follow my blog with Bloglovin

Köttkonsumtion, barnvagnar och ett protesttåg

Snapshots från veckans vardagar:

I väntrummet hos läkaren i måndags för att undersöka njuren. Vid det här laget kände jag mig tämligen säker på att min smärta inte var muskel-relaterad, var därför övertygad om att det var njuren och blev så förvånad när läkaren sa att allt såg fint ut på ultraljud.

Fick ju svar senare i veckan att det var revbenet, men här i måndags kände jag mig ganska ledsen. Konstigt ändå att man vill hitta något fel, men man vill ju ha en förklaring.

 

Jag var på dåligt humör, orkade inte laga något och F gick med på donken-middag. Woho. Mmm Elmaco.

 

Från en middag till en annan. Gjorde pyttipanna en dag. Kändes nostalgiskt. Jag har ju matansvaret här hemma och lagar mat till F som står på bordet när han kommer hem i princip varje dag. Det minsta jag kan göra då han gör allt annat.

Tog bild på all mat jag lagat under en vecka för att göra ett blogginlägg, men struntade i det när jag insåg att alla rätter innehöll kött. Gud vad lat jag har blivit med vår köttkonsumtion. Det är inte medvetet, snarare är problemet att det är omedvetet. Jag tänker inte längre. Jag har ju varit mån om sånt tidigare, men när vi var uppe i vilja-bli-gravid-karusellen blev allt annat oviktigt och sen i början av graviditeten var det svårt att få i sig mat överhuvudtaget och då var sista prio vad det var. Men nu är det dags att börja tänka igen.

 

Jag har börjat gå promenader igen! Väldigt korta sådana och min kondition är katastrof, men jag har inte ont! Så himla skönt!

 

Gick solig promenad på lunchen och kände mig så lycklig. Stackars slitna hår. Ska klippa mig nästa vecka.

 

Köpte med mig sallad och kardemummabulle hem.

 

Idol = kvällssnacks. Såhär såg det ut en kväll. Nektarin, choklad, magnesium och sheetmask. Denna mask (annonslänk) är en favorit. Köpte fler nu när jag såg att de har 20% på allt på Skincity! Det är generöst med serum i den och det som blir över använder jag kommande dagar.

 

I fredags var jag på kontoret. Ska försöka åka till kontoret då och då fram tills jag går på föräldraledighet. Det är lättare med överlämning när man kan sitta bredvid varandra tycker jag. Det blev finlunch på uteservering!

 

Och så gick vi rakt in i ett protesttåg. “Mer lek och mindre läxor”, ropade dem. Vi hejade på.

 

Sen var det dags att lära ut det tråkigaste med mitt jobb: Ads manager. Sa till Ida att till det här behöver vi något sött. Vi köpte allt vi var sugna på. Hjälpte inte mycket mot alla buggar, men absolut till tålamodet.

 

F hämtade mig efter jobbet och vi åkte för att provköra barnvagnar. Skulle ju inte göra det, men nu blev det så ändå och vi ångrade oss genast. Det blev tusen gånger svårare. Men alltså att se sin kille rulla en barnvagn?? Om jag inte redan tyckte han var het liksom.

 

Då det helt obegripligt finns ett stort intresse för barnvagnar hos er (haha <3) kan jag berätta att vi hade bestämt oss för en Bugaboo Donkey 3. Två anledningar egentligen, dels för att vi vill ha ett syskon om det går (man kan göra den till en dubbelvagn) och för att jag gillar korgen på sidan.

Men när vi provkörde kändes Fox smidigare och mer lättkörd. Började tänka att det kanske är dumt att köpa vagn till eventuellt syskon redan nu? Vi kan ju byta vagn sen när/om det är aktuellt. Dessutom har vi en liten bil och planerar inte att köpa ny bil riktigt än, kanske det då är smart att välja en vagn som är aningen mindre? Vad tycker ni?

 

Sen blev det fredagsmys!

 

Tacos såklart. Japp, F’s islåda är nu även med inomhus. Snart blir det intervention.

Och sen var det hääälg.

151 gillar

Kommentarer (72)

 • Sofie

  |

  Vi tänkte också en del på det här med syskon när vi köpte vår vagn men nu när vi har ett barn till har vi inte gjort om den till syskonvagn då det skiljer 3 år mellan barnen och det gott och väl räcker med en ståbräda till äldsta barnet 🙂

  Svara

  • Michaela

   |

   Samma för oss! Vi ville ha tätare mellan barnen men livet ville annorlunda. Så vi kör också på vagn (som man kunde göra om till dubbelvagn men aldrig gjorde) och ståbräda!
   Eller ibland vanliga vagnen och en sulky om vi båda är med och ska gå längre rundor.

   Svara

  • Eva

   |

   Vi kör också ståbräda. Funkat bra trots att storebror bara var två när lillebror kom. Jag hade bärsele med till bebis som nödlösning om stora skulle bli trött av att stå.

   Svara

 • Frida

  |

  Har ni ekonomisk möjlighet att köpa en vagn nu, och en ny senare så gör det som blir bekvämast för er! Helt klart det jag helst lägger mina pengar på som småbarnsförälder – förenkla livet! 😂

  Svara

 • Marie

  |

  Vi har en Emmaljunga Nxt90 outdoor edition och det är verkligen precis att den går in i bagageluckan på våran lilla Suzuki s4 cross😅. Vi får alltid tetrispacka när vi ska någonstans. Jag skulle säga att välj den som är skön att köra och smidig att ta med sig 😊. +så att ni kan ha babyskyddet på chassit!! Ni kommer att fälla upp och fälla ihop den många gånger. Ibland kan jag önska att vi hade valt en smidigare vagn men den är perfekt att gå på elljusspåret med så det jämnar ut sig. 😊

  Svara

  • Lisa

   |

   Vi tog också Nxt90 F. Och tanken är att köpa ett dubbelchassi när det blir syskon. Vi tror också att syskon blir ganska tätt för oss. Eftersom man ofta inte får bestämma när de ska ske så kommer vi försöka relativt tidigt. Sen var storleken på barnvagnen viktigt för oss och trodde att emmaljungas inte skulle ha en chans. Men provade joolz och nxt90 i bagageutrymmet och skillnaden var verkligen marginell. Så testa lasta in barnvagnen! Sen har man sällan med sig alla delar ändä, förutom vid riktiga långkörningar (t.ex. när ni ska till Norge) och då räknar man ju med en del packpussel ändå 🤷🏼‍♀️😊. Till vardags kommer vi sätta babyskyddet på chassit eller ha bärsele och bärsjal när vi behöver ta bilen. Så då behöver man inte alltid ta med sig chassit heller 😊

   Svara

 • Josefin

  |

  Köp för nu och inte för framtiden, framtiden vet man ingenting om.
  Är tanken (man vet ju aldrig där heller om varken du eller bebis gillar det men om man utgår från vad man tror) att rulla vagn dagligen på promenader osv, är de ens en fråga att välja mellan den som är skönast att rulla eller en annan undrar jag?
  Massa lyckönskningar till er

  Svara

 • Emma

  |

  Väntar vår första bebis nu i okt/nov och vi var med i valet och kvalet mellan Donkey och Fox eftersom vi med önskar ett syskon inom relativ kort framtid. Slutade i att vi köpte en Fox eftersom jag tycker som du att den var mycket smidigare! Sen vet man inte hur det blir med syskon och om det ens går att få en tvåa.. Så då har vi sagt att vi isåfall får sälja Foxen och köpa en Donkey om vi lyckas få en liten skrutt till❤️

  Svara

 • Sandra

  |

  Hahaha alltså älskar islådan!! så ambitiöst ändå

  Svara

 • Jessica

  |

  Vi hade en Britax Smile 2 (som jag älskade, sålde den med sorg) men när vi väntade andra barnet ganska exakt 2 år efter första köpte vi en begagnad bugaboo donkey att ha som syskonvagn. Den blev inte använd många gånger, dels var sitsen nästan redan för liten för min 2åring som inte är varken lång eller bred så det var inte så bekvämt för henne och sen ville hon gå själv hela tiden ändå. Fortsatte använda britaxen och sålde bugaboon ganska snabbt. Ståbrädan var också helt onödig för oss. Så jag håller med kommentarerna ovanför, planera för nu och inte för vad som kanske behövs i framtiden.

  Svara

 • Sara

  |

  Vi köpte fox 2 utan att reflektera över om den gick in i bagaget eller ej.. troligtvis då vi har en combi med stort bagageutrymme och för att fox 2 känns så smidig jämfört med andra vagnar. Vi blev dock förvånade då vagnen i princip svalde hela bagage utrymmet. Så vilken vagn det än blir skulle jag tipsa om att måtta vagnen versus bagageutrymmet så ni vet att ni får in vagnen eller ej.
  Vi är så nöjda med fox 2, så kan varmt rekommendera den. Smidig (stort plus när man bor i stan och lägenhet) och enkel att fälla ihop och manövrera. Lycka till i barnvagns jakten!

  Svara

 • H.

  |

  Bugaboo är ju superpoppis, men själva gick vi på Britax smile 3 då vi bor i stan och jag tackar mig själv varrrje dag 😂 Herregud vad smidig den är – märker knappt av att den är med när jag går i butiker – kan liksom gå i dom trångaste små gångarna. Vi köpte den också pga liten bil, men det är fan knappt att den går in ändå så nu när han sitter funderar jag på att byta till en ännu mindre (och lättare!) mvh svag 😂.

  Svara

  • Myh

   |

   Vi har en Smile 3, älskar den! Men tar plats i bilen. Köpte därför en mindre vagn som ligger i bilen hela tiden. Rekommenderar det 🤩 vi köpte en Cybex Balios S lux som extravagn i bilen. Använder nästan den mer än smilen just nu haha

   Svara

 • Anna

  |

  Vet inte så mycket om Bugaboo förutom att många jag känner som kört deras vagnar har ångrat sig och bytt redan till första barnet. Och de som haft andra vagnar till första barnet och bugaboo till andra har verkligen ångrat sitt byte. Har förstått det som att de bara funkar bra på plan mark och inte på tex kullersten och skogspromenader. Men de här finns nog många andra som har bra koll på.

  Svara

 • Evelina

  |

  Som andra skrivit, köp en vagn för nu. När vi fick vårt andra barn hade vi både en vanlig vagn med ståbräda och köpte till en dubbelvagn. Finns otroligt många fina, knappt använda vagnar second hand också så där kan man göra fynd om man inte vill/kan köpa nytt.

  Svara

 • Anna

  |

  Se absolut till att vagnen ni väljer passar i bakluckan! Det gjorde inte vi och såklart passade inte vagnen heller 🤦‍♀️
  Annars köp den som passar eran livstil bäst.

  Svara

 • Anna

  |

  Tänk i nuet! 😊

  Vi köpte en emmaljunga super viking, bästa vagnen enligt oss då vi bor på ”landet”. Vi ville ha en smidig men robust vagn som rullade smidigt på alla våra hundpromenader. Den har rullat många mil 😊 Seeeen har det tillkommit några i vagnparken 🙈 Vi har en Baby jogger city mini eller vad den heter (fick köpa den billigt och den vagnen har vi på förskolan, blev så bökigt och hålla på med i och urlastning och hade man det stressigt kanske man glömde den eller så var vagnen dyyyyblöt efter hundpromenaden innan osv). Efter två år var det dags för bebis nummer två. Då behövde vi en syskonvagn som för oss är smidigare än en ståbräda i och med hundpromenader. Då blev det en emmaljunga double 735, jättesmidig 😁 Super vikingen har vi haft som en innevagn nu i stället, läs söva bebis eller pausa bebis samtidigt som man har ett annat barn och man måste exempelvis laga mat. Bästa av allt, du behöver inte stå o rengöra vagnen när du kommit in för att våga ha inne. Tänk höst med löv och slafs på hjulen och vinter med salt och annat äckel. För några månader sen tillkom det en annan trehjulig vagn som har sig fram överallt typ som den numera treåringen kan sätta sig lite snabbt och pausa i tillsammans med ettåringen utan att man behöver ha dubbelvagnen eller en jobbig ståbräda. Såååå…. Köp till nuet! Jag tänkte att en barnvagn är ju en barnvagn. Se hur de gick 😂 Dock har vi köpt våra begagnade ä, hittat jättefina vagnar i nästan nypris till jättebra priser. Så jag tycker ändå det känns försvarbart med fyra vagnar 😁 Efter vintern tror jag dock att dubbelvagnen ryker 😞 Lycka till! 💕

  Svara

 • Lisa

  |

  Vi tänkte som er men landade i att välja Fox, och ångrar det inte en sekund! Det går i rätt mycket saker under vagnen så vi har inte saknat att ha en väska på sidan och har inte behövt en sån väska man hänger på handtaget heller. Om det kommer ett litet syskon får vi lösa det då, antingen byta helt eller köpa en billigare begagnad syskonvagn. Känns som att man inte alltid har med båda barnen överallt utan delar upp sig ibland, och då vill vi har kvar vår Fox till småsyskonet 🙂 Dessutom har vi tänkt köpa en cykel-/löparvagn där båda kan sitta sen ❤️

  Svara

 • Sandra

  |

  Vi köpte Donkey just för att vi planerade ett till syskon relativt tätt och det kändes onödigt att köpa ytterligare en vagn när syskonet kom. Det var mitt argument för att få välja vagn “vi kommer ändå behöva köpa den här vagnen senare om vi får ett till barn”. Det blev inget syskon, men ångrar mig inte över valet. Du kan packa med så mycket grejer i vagnen, så värt. 🙂 Jag gillar inte att ha en hängande skötväska över handtaget, utan har en ryggsäck med blöjor och extrakläder m.m. som får plats i sidokorgen + min handväska och andra mer eller mindre viktiga saker nära till hands. Under vagnen lastar jag övriga saker, om jag handlat något medan jag varit ute, har med exv. träningskläder m.m. Tror du att du kommer vara mycket ute på vift under dagarna så är Donkey absolut att rekommendera.

  Svara

 • Sandra

  |

  Tips med islådan (som jag tycker är genialisk btw för jag måste också ha kalla drycker) är att köpa nån lite snyggare låda? Då kanske du står ut mer? Haha. Kanske ingen sån där stor iskylare/hink för champagne om han bara ska ha en läskburk, men en mindre variant? 😀

  Svara

 • Malin

  |

  Ska man vara en i mängden som kommenterar vagn? Absolut 😂

  Köp det ni vill ha, gillar du sidokorgen så är det ju jättebra! Men ska man ha två syskon i vagnen ska det vara väldigt tätt mellan syskonen. Sittdelen har en ganska låg viktgräns (som nås tidigare med pojkar oftast pga större) och en treåring har noll intresse att sitta i en vagn. Så om Fox känns smidigare skulle jag köra på den!

  Svara

 • Lisa

  |

  Köp för nu! Mitt barn på 15 månader använder knappt vagn längre, går gärna och långt. När hon blir storasyster vid 21 månader kommer vi satsa på ståbräda.

  Svara

 • Frida

  |

  Som så många andra redan har skrivit så köp vagn för nu! Vi har en fox 2 och är TOKnöjda! Vi har en VW Tiguan men vagnen tar upp i stort sätt hela bagaget nu när vi har liggdelen. Annars är den galet smidig! Köp till adaptrar så att ni kan fästa babyskyddet på vagnen – BÄSTA när bebis somnar i bilen och man ska in någonstans för att handla.

  Svara

 • Emma

  |

  Jag skulle absolut aldrig köpa Bugaboo men så gick vi till en affär och provkörde vagnar… Det blev en Donkey 😂

  Vi planerade också för syskon och ville ha syskonmöjligheten. Det blev 3 år mellan barnen men den äldre satt ändå en del i sittdelen (vid vab t ex) och sen när den lilla bytte till sittdelen köpte vi en ståbräda till stora istället. Bra vagn som hållit i 4 år nu för oss, den funkar bra i affärer och är super när det kommer till att lasta den med saker som matkassar, förskolepåsar, sopor etc. Tar såklart plats i bilens bagageutrymme men det gör väl alla vagnar mer eller mindre.

  Just ja, en nackdel med att ha köpt Donkey med framtidstankar om syskon var att det var lite klurigr att köpa till de extra delarna som behövdes 3 år senare. Detta pga de hade hunnit släppa två nya versioner av Donkey och delar med vårt limited edition-tyg fanns ingenstans att köpa 😅

  Svara

 • Helena

  |

  Jag hade köpt för behoven nu och inte för vad som ev kan hända i framtiden. Ni har ingen aning om vad ert barn kommer tycka om vagnen och ev när ett syskon kommer. Om ni inte redan provkört Britax Smile 3 kan jag varmt rekommendera den. Toppen som både cityvagn och att köra i naturen med. Enkel att fälla ihop och tar liten plats. Plus att den INTE har ergonomisk sittdel vilket jag tycker är toppen.

  Svara

 • Liv

  |

  Har Fox2 som jag varmt kan rekommendera! Smidig, lätt att köra. Vill ha ett syskon om 3-4 år och då tänker jag att det räcker med ståbräda eller köpa ny vagn så i så fall.
  Jag har ångrat i efterhand att vi inte köpte en begagnad vagn, fett onödigt att lägga så mkt pengar på en ny när man kan få en fin begagnad till halva priset, så kolla Marketplace

  Svara

 • Julia

  |

  Jag har en bugaboo donkey 2 och jag ÄLSKAR den. Vi köpte den när vi skulle ha barn nummer 2 och den har varit fantastisk. Vi har två år mellan de äldsta barnen och vagnen har använts flitigt! När man bara har ett barn med sig så gör man den liten och korgen bredvid är så smidig. Nu fick vi barn nummer 3 relativt tätt efter nummer 2, så vi har ju haft ännu mer nytta av den. Nu använder vi den 90% som vagn till minsta, mellanbarnet står på ståbräda och stora går själv, men emellanåt kör vi dubbelvagn till lilla och mellan och ståbräda till stora.
  Nu har jag visserligen inte provat Fox, men jag skulle inte byta ut denna vagnen för något!

  Svara

  • Julia

   |

   Kan tillägga att vi går mycket både i stan och i skogen och på landet och donkeyn funkar överallt!

   Svara

 • Moa

  |

  Älskar vår fox men har ingen erfarenhet av något annat. Däremot går den precis in i bilen nu när vi har liggdelen på, var lite svettigt första gången när vi trodde att vi hade gjort bort oss. Som någon skrev här så går det att få in mycket under vagnen och min bästa grej är Bugaboos organizer! Suuuperbra! Där får några blöjor och våtservetter plats, mm mm, så skippa otymplig skötväska 😊
  Stort lycka till med allt! 🤍

  Svara

 • Jonna

  |

  Vi köpte en Emmaljunga supernitro med första barnet då den var jättebra att köra och vi tyckte om designen. Sen ville vi ha ett barn till (vi ville ha 2-3år mellan barnen) och blev gravida ganska snabbt så det är 2 år mellan barnen och köpte då en bugaboo donkey (begagnad). Den tar betydligt mycket mindre plats i bilen både när vi använde två sitsar eller ståbrädan än vad Emmaljungan gjorde. Men vi upplever donkeyn ”rangligare” och lite mer ostabil men funkar bra på asfalterade vägar vi fick dock punktering fort så valde att köpa punkteringsfria däck (hade det på emmaljungan också) vilket är underbart! Hade jag varit gravid med första nu så hade jag köpt en donkey från start.

  Svara

 • L

  |

  Tycker ni ska köpa donkey 2. Mycket mer prisvärd och alla tillbehör är billigare.

  Svara

 • Robert

  |

  Smarriga bilder! Sen ser vi förstås fram mot klippningen nästa vecka. 😉

  Svara

 • KM

  |

  Köp en fox2 🙂 Liggdelen tar mkt plats ja – men den byter ni ju ut efter ca 4-5 mån. Ang syskon, vår dotter är 2.5år och åker aldrig vagn längre så är ca 2.5-3 år årsdifferensen ni tänker på så köp en Fox, ståbräda löser allt (Y)

  Men jag var också inne på Donkey pga sidofacket, verkar sjukt nice med så mkt place men smidighet går väl före om man inte ska storhandla med vagnen alltid

  Svara

 • Anna

  |

  Hej,

  Vi valde också mellan Donkey och Fox 2 men då vi har haft svårt att bli gravida och gjort IVF så vågar jag inte planera så långt in i framtiden att vi faktiskt kan få turen att få ett syskon. Jag är i v. 27 nu och försöker leva i stunden. Valet föll därför på en Fox 2 då den var smidigare och mindre, samt att sååå många kompisar som också bor i lght i stan har rekommenderat den.
  Fick dock tips av flera kompisar att köpa den från en holländsk sida då det är mycket billigare. Jag kollade upp vad vi skulle ha och skrev till deras kundtjänst ”Hello, We are very interested in buying a Bugaboo Fox 2 + accessories. If we order all of our wanted items from you, are you able to give us a better price than seen online? These are the objects:” och så listade jag namn och länk till det vi ville ha. De återkom efter några timmar med nytt pris som var billigare än hemsidan. Dock så ville jag få ner det lite till och skrev ”This is a very good deal and we are ready to place an order tomorrow if we can agree on xxxx euro evenly. If so, please confirm and let us know what information you need from us in order to buy this from you.” Då fick jag ytterligare lite rabatt. Vi beställde Fox 2 med svart chassi och grey melange klädsel, dryckeshållare, myggnät (regnskydd igår tydligen), åkpåse och skötväska. Vi sparar drygt 4200 kr jämfört med om vi hade köpt allt i Sverige istället. Det är gratis hemleverans och i de fall som någon av mina vänner har behövt reklamera något (solblekt klädsel) så har det gått supersmidigt och de har fått nya delar. Vi har beställt från https://babyplus.nl/
  Vad jag förstår det så är den inte optimal för att köra i terräng men om man bor i stan så är det ju citymiljö man bör utgå från. En kompis som bor i Norge har också Fox och tycker att den går bra att köra både i snö och vid hyttan bara man låser framhjulen. De ggr det har varit mer än 15 cm snö så har hon dragit den efter sig istf att köra den framför, men i södra Sverige är det ju oftast inte de snömängderna.
  Jag hittade en blogg som recenserar barnvagnar och tyckte att hon lyfte fram för- och nackdelar på ett bra sätt https://ombarnvagnar.com/2020/05/bugaboo-fox-2/
  Lycka till med köpet vad det än blir 😊

  Svara

 • Filippa

  |

  Vi köpte en donkey när tvåan kom och gillade framförallt sittdelen, att en liten bebis kunde ligga lite uppåt om du förstår vad jag menar? Första ungen hade vanlig emmaljunga där man fick antingen sitta el ligga o han hatade liggdelen och kunde aldrig vara i den. Han kunde ju inte vara i sittdelen heller eftersom han inte kunde sitta… Så m tvåan var det sååå lyxigt att kunna ha sittdelen o bara kunna lägga ner den nästan helt så att hon kunde se lite. Helnöjd unge. Men man vet ju inte vilket barn man får, vet inte heller hur fox-vagnens sittdel är. Bara ngt som var en revolutionerande lösning för oss 😊 och som de andra säger – tacksamt att få in vagnen i bilen…

  Svara

 • Ninnie

  |

  Det är svårt att veta på förhand vad man kommer att behöva av en barnvagn. Vi hade en Britax go, perfekt för mig som lätt får ont i handlederna då den hade ergonomiskt handtag. Uppskattade också mycket den stora varukorgen undertill, som bakluckan på en mindre bil 😉 Även om det kan kännas stressande så är troligtvis bästa sättet att hitta just “sin” vagn att provköra. Har du vänner med barn(vagn) kan du kanske be att få ta en runda runt kvarteret med deras vagn?

  Svara

 • Petra

  |

  Vi har precis köpt en bugaboo fox 2, bebisen kommer i November och vi är jättenöjda med den vagnen än så länge 🙂 den känns väldigt lätt att rulla och är snygg!

  Svara

 • Anna B

  |

  Fox 3 släpps 6/10 så om ni är inne på Fox så vänta in den istället. Går att förhandsboka!

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi tyckte inte det kändes värt det. Inte så mycket nytt. Eller?

   Svara

   • Fanny

    |

    Jag vet inte hur det funkar i barnvagnsvärlden (absolut noll barnintresse) men i många andra världar går priset på förgående modell ner lite när det kommer en ny modell.

    Svara

    • Egoina

     |

     Vi antar att det är därför det just nu är 15% rabatt på den modellen? Andrahandsmarknaden har dock inte hängt med än, de vill ha nästan ha lika mycket som den kostar ny (efter rabatten), haha.

     Svara

 • Sofie

  |

  Personligen hade jag inte köpt vagn för framtiden utan för nuet. Ett syskon är inte givet hur mycket man än önskar det och även om det blir ett syskon kanske det inte blir så tätt att syskonvagn är aktuellt. Det viktigaste skulle jag säga är att vagnen går in i er bil. Vagnen har man med väldigt mycket och har ni mindre bil är det definitivt bättre att välja en mindre och smidigare vagn. Valde själv inte Bugaboo men vet flera som har just Fox-modellen och som är väldigt nöjda!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har vagnen med sidokorg – detta utan att vi ska ha syskon till lillen. Hade antagligen dött utan den korgen. Så användbar!

  Svara

 • LuuH

  |

  Kan bara instämma i kören, köp för nuet! Har 20 mån mellan barnen och äldsta är nu 2 år 3 mån och ska ha springcykeln var vi än drar, så har slutat använda syskonvagnen utan kör singelvagnen igen 😅

  Svara

 • M

  |

  Köp en vagn för nuet. Gud, det var svårt att välja vagn, babyskydd och sånt, tyckte jag. I värsta fall får man sälja och köpa en annan vagn om det känns fel sen. Det kanske du har koll på, men de flesta vagnar finns filmer på youtube. Skitbra att titta på efteråt för jag hade så himla svårt att komma ihåg de olika modellerna i affären

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Använde Donkeyn hela tiden även med bara ett barn, så smidigt vid utflykter och handlingar med allt utrymme på sidan. Det där med små sitsar som jag hört på olika ställen tyckte inte jag var nåt bekymmer trots två långa jätteungar.

  Svara

 • E

  |

  Jag har bara ett tips och det är om ni köper en vagn för två är att ni ska akta er för framåtvända vagnar. Helt värdelöst för barnet, inte bara min åsikt utan helt enligt forskning. Det finns många framåtvända vagnar idag som inte ens går att vända bakåt, så kolla upp det noga.

  Svara

 • Em

  |

  Personligen skulle jag först och främst prioritera hur praktiskt och säker den är. Om det inte fanns någon vagn som var ljusår bättre än de andra så skulle jag prioritera närproducerat. Jag vill stötta den svenska eller europeiska industrin och dess arbetare snarare än skicka mina pengar till Kina där ju arbetsförhållandena och miljöutsläppen (både i produktion och leverans) är kända för att vara sådär. Så med det sagt så skulle jag nog välja en emmaljungavagn. Men tycker det är så viktigt med lite hållbarhetstänk (på alla plan) och försöker stötta närproducerat på alla sätt jag kan (livsmedel osv också)

  Svara

 • Tanten

  |

  “Jag har ju matansvaret här hemma och lagar mat till F som står på bordet när han kommer hem i princip varje dag” Jag är ingen språkpolis men gillar den här meningen så mycket. Läste den för min F som också log åt att din F står där på bordet i princip varje dag 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Elin

  |

  Hej! Brukar inte kommentera din blogg, men har läst den läääänge! Jag är en av dem som var nyfiken på vilken vagn ni skulle välja. Köpte en bugaboo Buffalo till vårt första barn. Sen när lillasyster föddes var han tre och fick en ståbräda och jag kan ju säga att det var en rejäl statussymbol på förskolan! Han var mer taggad på att få en ståbräda än ett lillasyskon där ett tag. Så. Livet. Det löser sig! Lycka till!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så gullig 🥰

   Svara

 • Erica

  |

  Jag älskade min bugaboo donkey! Sålde den när storasyster var över fyra och lillasyster två år. Älskar att man snabbt kan fälla sitsen till halvliggande då dom somnat. Ståbräda hatade min stora tjej, det var kul i fem minuter men jag vill ju gå massor. Använde vagnen både på både långa promenader med hunden och i stan. Ja tom joggat! Har testat andra men dom känns så otympliga?

  Svara

 • E

  |

  Tips är att också kolla så att vagnen ryms i hissen/bakluckan/balkongen (eller var ni nu tänkt använda den). Nu kommer jag inte ihåg hur hissen såg ut i ert nya hus men vi köpte begagnat en i princip oanvänd emmaljunga då första ägaren hade flyttat och konstaterat att den inte rymdes i hissen. Sen hade vagnen stått som extravagn hos morföräldrarna 😅

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Haha, vi köpte en vagn som inte ens gick in genom vår lägenhetsdörr. Vi hade mätt dörröppningen men tänkte inte på att dörren inte gick att öppna helt. Lite snopet när vi skulle rulla in den första gången 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! Hur löste ni?

   Svara

   • En annan Regina

    |

    Vi har som tur är barnvagnsrum där den fick plats 😊

    Svara

 • Ida

  |

  Foxen! Planera för livet nu och inte sen. Vi var säkra på att vi ville ha ett syskon tät innan sonen kom. Nu tänker vi tvärtom och vill ha längre mellan. Man vet liksom inte vad livet när med sig 🤷🏼‍♀️☺️ Hade dock väntat till 3an kom om ni har möjlighet, mest pga andra handsvärdet sedan om ni vill byta längre fram ☺️

  Svara

 • Anna

  |

  Finns inget mer irriterande än folk som har donkey! Så stora. Man måste vänta på nästa hiss för att den man annars kunde ha delat med har en donkey. Man får inte plats i bussen, för någon har en donkey. Skaffa inte en sån. Och, som några skriver. Även om man försöker på varje ägglossning är det inte säkert att man får syskon så tätt, plus att man kanske inte vill ha så tätt! Emmaljunga Nxt är bra!

  Svara

  • Egoina

   |

   Den har ju typ samma bredd som Donkey? Skiljer en och en halv cm.

   Svara

 • Linda

  |

  Kanske någon redan skrivit det, men provpacka vagnen i bilen! Nöj er inte med att kolla mått, det är så mycket mer komplicerat märkte vi 😅 De stora kedjorna låter er ta med vagnen ut mot att ni lämnar typ ett leg. i kassan.

  Svara

 • Amanda

  |

  Foooooox!!! Har den själv, och den är så smidig!! Lätt (kanske inte så stor skillnad när de är små, men vagnens vikt är konstant och bebisens ökar ju) och smidig. Det får plats med mycket under och den är bara så smidig. Får perfekt plats att gå i gångarna på tåg, genom biljettkontroller osv. Barn tätt är fortfarande ganska lång tid med en vagn, så ta en som är smidig nu. Om det kommer ett syskon kommer ni ju dessutom inte alltid att ha båda barnen på samma ställe, så vi har gjort bedömningen att en smidig enkelvagn alltid behövs oavsett antal barn och täthet.

  Svara

 • Blomma

  |

  Kanske ska tipsa F om att det finns burkkylare som man sätter runt burken 🙂

  Svara

 • Victoria

  |

  Köp inte donkey 🙈🙈 hatade allt med den. Sjukt oskönt att ungen sitter på sidan, all vikt blir ju sned. Dubbelvagnen går knappt in nånstans. Finns tusen anledningar till att jag hatar den. Men skulle inte ens använda den om jag så fick betalt.
  Britax smile 2 (eller 3) är rena rolls roycen i jämförelse.

  Svara

 • Rebecka

  |

  Köp för nu! Foxen är super, enda nackdelen med bugaboo generellt är att hjulen är för små om man bor på ett ställe med mycket snö, men det lär ju inte vara ett problem i Skåne.

  Svara

 • Frida

  |

  Instämmer med de andra, köp för nuet!

  Här är vad mina vänner alla ville när de väntade sitt första barn och resultatet:
  Person 1 ville ha syskon med ungefär 3 års skillnad. Hon blev gravid på en gång, ett års skillnad på barnen.
  Person 2 ville ha syskon med så lite åldersskillnad som möjligt. De valde att inte skaffa fler barn och skilde sig.
  Person 3 ville ha syskon med 4-5 års skillnad. Syskonet kom nästan 6 år senare.
  Person 4 ville ha syskon med detsamma. Barnet är nu 16 mån och min vän har ännu inte fått tillbaka sin mens.

  Man vet aldrig vad som händer i framtiden, lev nu!

  Förresten, tips på födelsedagspresent/julklapp till F är väl en snyggare behållare han kan ha sin is i? Eller en burkkylare, en sån ‘sleeve’ man har runt burken/flaskan? 🙂

  Svara

 • Milla

  |

  Längesen nu men vi hade en Brio Smile som vi sedan satte ståbräda på. Lovar att ni kommer bli mest nöjda med en smidig, lättkörd vagn! Ni kan alltid sälja och köpa ny om det skulle behövas 🙂

  Svara

 • Ulrika

  |

  Jag tycker alla dyra vagnar är värdelösa. Köpte en fox till barn nr 1. Användes 6 månader och sedan hatade han den (den är böjd så märkligt i sittdelen). Vi köpte en cityjogger och bullade upp honom med kuddar = perfekt! Barn nr 2 fick först liggdel i cityjogger och sedan sitta (har en enkelvagn och en dubbelvagn så bara att flytta över liggdelen mellan dem) så smidiga, tar liten plats och praktiska (enda negativa är lite korg under.) inköpta på marketplace, andrahand kändes så mkt bättre med barn nr 2!

  Svara

  • Ulrika

   |

   Tillägg: spjälsängskudde bakom ryggen och även de minsta barnen sitter perfekt i cityjoggern

   Svara

 • Natalie

  |

  Vi köpte Emmaljunga ntx90 förra året och vi är supernöjda, det går att göra den dubbel för en unge till. Som vi väntar redan nu, födde vår dotter 10 september 🙂

  Svara

 • Emily

  |

  Åh, köp en donkey!!! Jag ÄLSKAR korgen. Och gjorde som du tänkte själv o köpte en buffalo (versionen innan fox) först för att det blir inte aktuellt med syskon så tätt. Men det blev det o där fick vi köpa ny vagn o sälja den gamla.. går ju det med men hade lätt köpt en donkey direkt för jag upplever ingen större körskillnad dem emellan när bebisen väl är där, när de körs tomma blir d större skillnad tycker jag. Så jag röstar på Donkey 😉 korgen är verkligen bäst för alla prylar man vill ha med/handlar/vill ha lättåtkomligt!

  Svara

 • Diana

  |

  Har haft min donkey 3 sedan sonens födseln. Har aldrig ångrat mig. Bytte till sittvagn vid 5 mån. Sitter jättebra i den. Älskar korgen bredvid. Lätt att vika ihop. Inte bredare än en vanlig vagn. Går bra i all terräng.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv