Follow my blog with Bloglovin

Gravid vecka 31

Va? Inte ett gravid vecko-inlägg igen redan väl? Jo, nu ska jag försöka styra upp. Jag går ju in i ny vecka på torsdagar men mina veckoinlägg har blivit förskjutna med nästan en vecka och jag kommer aldrig ikapp eftersom jag inte vill posta för tätt.

Men nu struntar jag i det! Även om jag skriver anteckningar i telefonen för varje berörd vecka är det svårt att skriva “så långt efter” då saker ändras så fort och dessutom har jag mycket mer nytta av era tips om det är mer i nutid.

Idag gick jag alltså in i vecka 32! Så här var vecka 31.

 

 

Min kropp

→ Mysteriet med mitt ryggont har fått sin förklaring! Det är inte njuren, inte muskler och inte bäcken-relaterat. Vår karatebebis har sparkat sönder mitt revben!! Jag har en spricka eller skada på mitt revben. Helt sjukt. Trodde knappt det var möjligt! Vanligtvis tar det 6 veckor för en sån skada att läka, men då han ju rör sig och pressar där inne hela tiden kan det inte läka. Det kommer alltså inte bli bra förrän efter förlossningen. Men det är inget farligt och så skönt att ha fått en förklaring.

Det funkar helt okej på dagen, jag tar smärtstillande när det blir för jobbigt. Det värsta är på natten då det är i princip omöjligt att sova eftersom revbenen pressas ihop. Man ska ju helst sova på sidan när man är gravid, men det går inte. Jag försöker sova halvt på sidan, halvt på rygg och bulla upp med kuddar, men det går sådär.

→ Bebisen har fixerat sig! Barnmorskan kände på min mage och konstaterade att huvudet låg ovanför min navel. “Är du verkligen säker, jag tror att det är rumpan”, frågade jag. Hon kände vid mitt bäcken och kunde känna något som kändes som ett huvud där också. Hon dubbelkollade med ultraljud och visst hade han vänt sig och fixerat sig dessutom. Coolt att jag hade rätt ändå!

 

→ Mitt bäcken har blivit så mycket mer stabilt sen han vände sig och jag har knappt någon foglossning. SÅ JÄKLA SKÖNT. Det är som att ha fått livet tillbaka att kunna gå utan att varje steg gör ont. Det är ett jättetryck neråt och en ständig känsla av att vara kissnödig när jag står upp som inte är särskilt behagligt, men mycket hellre det än foglossning.

 

 

Nytt för denna vecka

→ Det känns som att magen sjunkit. Det kanske är för att han vänt sig. Men det känns som att det inte är lika trångt upptill längre. Något mitt revben tackar ödmjukast för. Visserligen vet jag att det är små galna bebisfötter som pekar uppåt som kan sparka till när som helst : ))

→ Nu bestäms ögonfärgen! Tycker det är så spännande. Jag är helt säker på att det blir bruna, men F tror att det kan bli blå. Vi får se! Jag läste att man kan veta säkert först när bebisen är 9 månader.

 

172 gillar

Kommentarer (31)

 • Sofia

  |

  Åh lider med dig och ditt revben! Hostade (?!) av ett förra hösten och den smärtan var v i d r i g. Hoppas han håller sig lite lugn där inne så det får chans att läka ❤️ Kämpa på!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • U

  |

  Oj redan vecka 32! Det går så fort. 😮 Shit vad galet att han lyckats göra en spricka i revbenet, hoppas han lugnar ner sig lite eller åtminstone börjar sparka längre ner eller på andra sidan

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Julia

  |

  En kul grej med ögonfärg! Jag hade blå ögon tills jag var fyra, och sen efter det blev dom gröna. Inget påhittat alltså utan har bilder där det verkligen syns att de var blåa, så man kan tydligen aldrig veta helt säkert haha

  Svara

  • Egoina

   |

   VA! Så märkligt och coolt 🙂

   Svara

   • Malin

    |

    Min dotter hade väldigt intensivt blå ögon fram till ca 3 års ålder också. Nu är hon 5 och har fått mina gröna. Så coolt hur det kan ändras!

    Svara

    • Angelica

     |

     Samma här! Var blåögd till ca 5 års ålder och nu gröna 👍👍

     Svara

  • Emma

   |

   Jag skulle precis skriva att jag läst att det kan dröja ända upp till 4 års ålder innan ögonfärgen ändras, även om det är ovanligt. Min man har inte gett upp om att vår 1,5-åring ska få hans gröna ögon 🤣

   Svara

  • Sandra

   |

   Jag hade också blå ögon länge, som sen blev grön!
   På 1177 står det att ögonfärgen kan ändras fram till 6 års ålder, så jag hoppas fortfarande att min blåögda tvååring får mina gröna ögon 😂

   Svara

  • M

   |

   Min ögonfärg ändrades när jag kom in i puberteten!

   Svara

  • Monika

   |

   Jag tänkte precis kommentera detsamma! Hade också blåa ögon till runt 4års ålder och nu är de VÄLDIGT gröna. 😅

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  What kan det hända, hur vanligt är det?? Låter helt fruktansvärt. Så “kul” med allt som kan dyka upp under en graviditet lite som rysk roulette preggo edition, vissa får inga problem alls medan andra bara pang brutet revben varsågod.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur 😂 Man kan hosta sönder revben också, så verkar handla om otur typ. Vet inte hur vanligt det är 🙈

   Svara

 • Tilda

  |

  Jag hostade så pass mycket så jag fick en spricka i ett revben för typ två år sen… Jag kan fortfarande inte sova på den sidan, i alla fall inte hemma då vi har en ganska hård madrass haha.

  Svara

 • Lisa

  |

  Aj aj! Stackare. Prova att sova lite mer halvsittande. Vet ju inte vilket revben du har en skada på, men det blir mindre tyngd på ryggen om man har lite lutning än om man ligger platt. Bulla upp med massa kuddar och/eller lägg något under bäddmadrassen. Hoppas det kan hjälpa!

  Svara

 • Anna Maja

  |

  Det vanligaste som jag förstått är att bebisar föds med blå ögon som mörknar under första åren om de ska bli brunögda. Min egen bebis föddes med mörkbruna ögon som bara ljusnat lite till något slags mellanbrunt. Jag är glad över att han ärvt sin pappas fina ögonfärg. Det roliga är att han ändå ser lite rödlätt ut i håret (jag är rödhårig, blåögd och väldigt ljushyad och tål inte alls solen), men uppenbarligen inte har mitt pigment för han blir brun som en pepparkaka på sommaren precis som sin pappa. Det är så spännande att följa sitt barns utveckling i utseende och kunna peka på att “detta måste komma från mig”, “detta måste komma från dig”.

  Svara

 • Maja

  |

  Om du inte redan har införskaffat en stor lång kudde är det verkligen dags nu.! Alltså inte en vanlig amningskudde som är rundad utan en sån som är som en lång korv. Jag ville typ inte lämna sängen (eller soffan) när jag hade köpt den, den gjorde det så mycket lättare att få stöd där det behövdes.

  Jag använder den fortfarande drygt 3 år senare, både för att stödja mig själv i sängen och som skydd för att inte dottern ska trilla ut.

  Den jag har heter Domoo large vill jag minnas.

  Svara

  • Helen

   |

   Ja!! Jag köpte en nu, till tredje graviditeten, en BB hug me. Önskar jag hade haft den från första graviditeten!
   Den är så fantastisk, och ska tydligen gå att använda som amningskudde senare.

   Dyr, men så värt det ❤

   Svara

   • Marie

    |

    Älskar min bb hugme! ❤️ Har använt den varje dag sedan bebisen kom när hon ska amma och nu är hon 1. Kommer använda den igen när jag får sova själv igen för tyckte den var toppen när man sover på sidan. 😊

    Svara

  • My

   |

   +1 på doomoo, vet inte exakt vilken jag har men den var underbar under graviditeten och använder den fortfarande så fort jag är hemma och ska amma såhär 8 månader senare, även mysig för bebisen att sova med runt sig och som lite fallskydd! Kommer ta mig tusan aldrig kunna lägga undan den. Perfekta kudden med små kulor i som formar sig såå gött och stöttar där man vill ha den!

   Svara

  • Annica

   |

   Jag köpte en liknande lång kudde begagnat och herregud vad skön den är att sova med! Både som gravid och ickegravid. Värt alla pengar!

   Svara

 • Jenni

  |

  Jäklar vad sjukt ändå att han lyckats sparka sönder ett revben! Även om jag läser i kommentarerna att man kan hosta sönder det så känns det sjukt att en så liten bebis kan göra nåt sånt ❤️ kul att använda det när han blir äldre “nej du får ingen glass för du sparkade sönder mammas revben” eller dra skräckhistorier för andra när han är äldre “ja en gång sparkade sonen sönder mitt revben, den smärtan som följde!” men skönt iallafall att foglossningen gett med sig ❤️ peppar peppar!

  Spontant tänker jag kring besöket hos BM och fixeringen att det måste vara mamma intuition? Du känner ditt barn och den intuitionen är så himla viktig att lita på och inte låta nån kalla dumheter eller vifta bort. Du är mamma ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja den historien lär han få höra 😂❤️

   Svara

 • fanny s

  |

  Tänk att en sådan liten människa kan orsaka ett brutet revben, jag är mindblown! Bra jobbat bebis 🤓 Tur att bebisar är otroligt söta och beroendeframkallande, annars vete tusan om mänskligheten skulle fortgå med tanke på allt kvinnor får utstå 😅 Skönt iallafall att det inte var något allvarligare, och hoppas att du får må bra under omständigheterna ❤️

  Svara

 • Petra

  |

  Åh så jobbigt med skadat revben 🙈❤️ Jag fick problem med njuren iom min graviditet och det gjorde också så sjukt ont att sova på sidan, som man ju blir rekommenderad. Jag sov på rygg istället eller halvt sida/rygg. Hoppas det går över snabbt efter förlossningen iaf!😊

  Svara

 • Isa

  |

  Jag har bruna ögon (typ hasselnöt) – min fästman blå/grå. Båda våra barn fick blå. Sonen ljusblå/grå och dottern typ mörkblå…..

  Svara

 • rebecca

  |

  så kul att du läst det om ögonfärgen, enligt vår BVC ssk tar det flera år för den att “bestämmas”. Ska bli spännande att se om vår kille på 8,5 månad behåller sina brun/blå

  Svara

 • ida

  |

  Jag läste nån gång att nästan alla bebisar föds med blåa ögon, inte förrän tidigast efter sex månader kan man se vilken ögonfärg de kommer få.

  Jag trodde revbenen bara kunde sparkas sönder de sista veckorna, verkar vara en stark bebis. Du kommer nog få springa efter honom mycket! 😀

  Svara

 • Robert

  |

  Här går man in i vecka 37 på måndag… 😉 Trodde inte revben var så ömtåliga. Man får tydligen passa dem noga.

  Svara

 • Lina

  |

  Jag har läst att ögonfärgen kan förändras upp till typ 6-7 år😱 min snart treåring hade endast mörkblå ögon i ca 6 månader innan det började bli lite grönt vid pupillen. Fortfarande mer blå men det gröna området växer så jag tror att han nog blir ganska grönögd till slut. Spännande!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv