Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Jag hade en riktigt bra dag igår. Fick träffa mina kollegor, äta lunch tillsammans och snylta på deras peppiga energi. Men fysiskt var det ingen bra dag. Jag har så ont i ryggen att jag inte vet var jag ska bli av. Smärtan är konstant oavsett vad jag gör. Igår var den värsta dagen hittills. Men nog om gravidkrämpor i detta inlägg. Det är i alla fall anledningen till att det inte blev något måndagsinlägg, så nu kommer ett tisdagsinlägg istället!

Ny vecka!

→ Personen som ska vikariera för mig under föräldraledigheten började igår och det är ingen mindre än….Ida!! Min före detta kollega och (nuvarande) kompis Ida! Lite tråkigt att vi inte ska jobba tillsammans, men så roligt att hon ska hålla ställningarna när jag är borta. Ska bli så kul att få lära henne *allt jag kan* i några veckor nu. Saknat att jobba med henne.

→ Igår skickade vi in en rapport gällande renoveringen vi vill göra i nya lägenheten så att styrelsen kan ta ställning till det och ge oss ett godkännande. Jag har inte orkat prata om det här, men i korta drag har de inte direkt varit medgörliga hittills. De har till och med anlitat jurist och projektledare redan innan ansökan ens var inne. Visst att man gör det när en ansökan kommer in och styrelsen inte har kunskap att ta ställning till det – men redan innan man ens vet vad det handlar om? Känns ju märkligt. Inte minst dyrt för föreningen…

I alla fall: stort tack till F som har pratat med en miljon olika hantverkare och experter, samlat in alla intyg, ritningar och sammanställt allt i en rapport. Jag har korrat och skrivit ihop vissa stycken (kändes som att vi satt och skrev en C-uppsats, haha), men han har dragit det tyngsta lasset <3 Hoppas VERKLIGEN föreningen godkänner snart så att vi kan boka badrumsrenovering och kök. Börjar bli lite stressigt.

→ Vi har bestämt oss för vilken vagn vi vill ha! Jag gjorde det enkelt för oss och utgick från topp tre mest populära vagnar och era tips, sen tog jag ett beslut utifrån vilka features jag gillade mest. Presenterade beslutet för F som höll med. Älskar att det blev så enkelt? Vi är egentligen två mycket veliga personer (speciellt F…ehhh), men nu bara bestämde vi oss. Tänker inte ens provköra. Målet nu är att hålla utkik på Blocket. Vi känner inte behov av att köpa en helt ny vagn, men med tanke på att vagnen ska användas i många år och förhoppningsvis även till syskon vill vi ha en som inte är så sliten och relativt ny.

 

131 gillar

Kommentarer (16)

  • Sofie

    |

    J9ag hade också sjukligt ont i ryggen en period av graviditeten, trodde att det liksom skulle vara så. Har ju hört att det kan göra ont i kroppen som gravid. Gick iaf till naprapat men de vill ju knappt ta i en som gravid. Till slut fick jag sån panik och började googla ryggskott-övningar och hittade från
    Youtube och då släppte det onda inom någon dag. Jättefåniga övningar, men enkla att gör och helt sjukt att det släpper om man gör dem. Jag trodde inte man kunde få ryggskott som gravid, och tänkte att det var gravidrelaterad smärta men nu i efterhand är jag ganska säker på att det var ryggskott.
    Om det känns så för dig med, så kan jag verkligen tipsa om att söka på ryggskott på Youtube och ta snubben som ligger på en massagebänk hehe. Det var magiskt när smärtan släppte. Hoppas det kan släppa för dig med <3

    Svara

  • Robert

    |

    Förstod väl att det var nåt när det inte kom nåt inlägg igår. 😉 Hoppas du får ordning på smärtan.

    Svara

  • Linda

    |

    Alltså BRF renoveringar kan bli en dyr historia för föreningen om BRI gör fel. I min förening var vi inte så noga i början av flera stora renoveringar. Resultatet? 25 vattenskadade lägenheter som alla behövde omfattande renoveringar. Vem fick i slutändan betala? BRFs försäkring och BRF. Jag förstår föreningen som tar det säkra för det osäkra i början av en stor renovering som rör vatten/stammar osv. Efter detta är vi superstrikta, kräver intyg, ritningar osv och tar in både jurister och experter för att få hjälp att besluta vad som är okej och inte. Detta i kombination med pandemi och hemarbete gör att fler blir restriktiva med att godkänna renoveringar för det är så många som blir störda av bilning osv så är det nog lika bra att föreningen försöker vara noggrann (man får försöka tänka att det handlar om välvilja)

    Svara

    • Egoina

      |

      Det förstår jag verkligen! Tycker det är bra att man är noggrann. Men i vårt fall känns det inte som välvilja. Lång historia. Men exempelvis struntar de i att svara på frågor, säger påståenden som visar sig inte stämma och ordförande sa redan innan de visste vad vi ville göra att de kommer neka vår ansökan…🙈 De har gjort allt för att göra det svårt för oss. Men vi får hoppas att det blir godkänt nu och för vår del är det nog positivt att jurist osv redan är inblandat, då kan det nog gå lite fortare 😊

      Svara

      • Mila

        |

        Usch vad tråkigt! 🙁 Förlåt men spontant får jag känslan av att de hoppas ni lägger ner renoveringsplanerna bara för att de inte orkar höra jobbiga ljud de kommande veckorna…
        Har en vän som ville göra något så enkelt som att byta ut plattorna på uteplatsen mot ett litet trädäck, men direkt satte sig BRF på tvären och började krångla. De lämnade in massor av förslag (hennes man är ingenjör så han har stenkoll på ritningar och sånt) och flera ratades utan bra anledning och vissa fick de inte ens svar på! Otroligt märkligt beteende kan jag tycka… Jag hoppas det löser sig för er!

        Svara

  • Sandra

    |

    Angående vagn – PROVKÖR! Jag hade bestämt mig för en vagn, men när vi provkörde vagnar så landade vi i en annan då den jag tänkt inte alls var behaglig att köra, så jag rekommenderar verkligen att ni provkör för ni kommer antagligen använda den rätt mycket 🙈

    Svara

  • Ida

    |

    Åh, vad drygt med lägenhetsrenoveringen… Jag ska hålla tummarna att er ansökan beviljas snarast! Vill tipsa om Facebook Marketplace för begagnade prylar. MYCKET snabbare och mer tillgängligt än blocket. Säljs allt möjligt till riktigt bra priser på marketplace, och ni ser en ungefärlig plats redan innan ni visar intresse osv. Lycka till!

    Svara

  • Sarah

    |

    Provkör vagnen!!! Lovar att det är nödvändigt. Det är så himla olika vad man tycker om och du kan bli förvånad av vad du faktiskt kommer tycka!
    Jag tex klarar inte av Britax! Enligt mig är de klumpiga och sjukt jobbiga att köra. Breda baktill och svårstyrda, men vet samtidigt folk som älskar dem! Såå provkör 🙂

    Svara

  • Malin

    |

    Vi provkörde enbart den vagnen vi köpte, vilket var en begagnad. Drog några varv på gården men inte mer. Hade gjort lite research innan men inte testat mig fram liksom. Jag tyckte det kändes bra och tvivlar på att jag kommer tycka den är trögkörd eller klumpig när väl bebis och jag ska ut på promenader 🙂

    Svara

  • MK

    |

    Provkör åtminstone två olika vagnar!!! Just do it! Det tar ca 15 min och det är VÄRT det! (Om du inte bestämt dig för en Bugaboo Donkey 3 då behöver du nog inte provköra hehe)

    Du skriver Blocket men jag antar att det inkluderar Marketplace… 😉

    PS. Jag testkörde inte min första vagn. Sen när bebis kom så var jag lite irriterad på vissa features och åkte till BabyWorld och provkörde massa olika. Kom hem med en Bugaboo Fox. ÄLSKADE den.

    Svara

  • Edith

    |

    Håller med alla – PROVKÖR!
    Om ni inte bestämt er för Donkey, det är populäraste syskonvagnen av en anledning 😎 (jag köpte själv en Fox2 som jag valde efter att ha provkört Smile3 som jag först trodde att jag hade bestämt mig för)

    Svara

  • Sandra

    |

    Här kommer en till jobbig människa som säger provkör! Vi hade bestämt oss för en vagn utan att ha provkört något, väl i butik där vi klämde och kände kom vi ut med en vagn som var allt vi sagt att vi INTE ville ha, och raka motsatsen till det vi sagt att vi ville ha 🙈😅 älskade den vagnen, och båda barnen har rullat i den, totalt 6 års tid 💜 hade jättesvårt att skiljas från den när yngsta var färdig med vagntiden.

    Svara

  • Lizette

    |

    Vi ”provkörde” ingen vagn, köpte en begagnad som vi hört gott om av grannen. Fick med hela kittet med sittdel, liggdel, åkpåse, babyskydd+isofix, regnskydd, myggnät – allt som kan tänkas behövas, för 5000:-. Skulle man sen störa sig asmycket på vagnen får man väl sälja den vidare, helt enkelt.

    Svara

  • Susanne

    |

    Jag sällar mig till skaran som uppmanar till att provköra. Vi trodde vi skulle ha en Britax men provkörde sen Emmaljunga och tyckte att den var mycket stadigare. Sen att de är producerade i Sverige och endast på beställning och med miljövänliga material gjorde att vi föll för den. Vi höll utkik på blocket och lyckades hitta en bara två år gammal för 5000 med regnskydd och myggnät. 🙂

    Svara

  • Sofia

    |

    Fan vad alla pratar om att provköra. Ooorka. Det är väl bara att rulla den några varv vid köp. Gunga den lite för att se så den inte är så ranglig osv. Jag har köpt flera vagnar begagnat via Tradera osv som fått skickas till mig. Är man missnöjd är det ju bara att sälja ich köpa en annan. Man ska inte knussla till det så mycket.

    Svara

  • Lisa

    |

    Lovar att det är värt att provköra! Man ska ha den i typ 3 år och man stör sig så lätt på små detaljer… sen är det extra värt för att få en känsla för hur/var tyngdpunkten i vagnen ligger, hur man kan lasta den med typ skötväska osv. Testade en Britax Smile som tippade av skötväska tex. Tar lite tid men såå värt det även om man sen köper en begagnad. Puss!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv