Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Har ni bestämt namn på bebisen?

F har bestämt namn ja. Han kallar bebisen vid namn numera. Jag har inte gått med på namnet, men det är lurigt gjort av honom för nu känns det ju som att bebisen heter det. Blir jättekonstigt att välja ett annat nu. Dessutom har vi inget annat…haha. Vi får se! Jag behöver se honom för att veta.

 

Hur många barn vill ni ha?

För mig känns det viktigt att ge mitt barn ett syskon. Jag har inga syskon och det är något jag alltid tyckt varit trist. Jag har ju ingenting att jämföra med och det finns såklart positiva aspekter med att vara ensambarn, men jag tror att syskon hade fått mig att känna mig mindre ensam i livet. Jag vet att man inte är garanterad att få en bra relation till ett syskon bara för att det är just ett syskon. Men att växa upp tillsammans med någon och faktumet att det finns en annan person som vet din bakgrund och var du ”kommer från” är en trygghet i sig som får en att känna sig mindre ensam i livet, tror jag.

Som vi känner just nu vill vi ha tre barn. Jag tror dock att vi är lite giriga eftersom det inte gick superlätt och omtumlade av all kärlek att vi inte egentligen kan svara på den frågan just nu. Vi får se hur det blir med ett barn.

Jag har alltid tänkt att jag vill ha tre eller fyra, men samtidigt har jag svårt att se mig själv som mamma till så många barn. Jag gillar det i teorin, men är ganska osäker på hur jag kommer känna i verkligheten. Min personlighet rimmar bättre med ett barn, haha. Men som sagt vill vi ha i alla fall ha två barn. Om vi kan! Det vet man ju aldrig. Vi är mer än nöjda med det barnet vi får om vi inte kan få fler <3 F säger btw redan ”våra barn” i plural. I hans värld har vi redan massa barn.

 

 

Asså dina brillor är så snygga! Du har säkert skrivit tidigare varifrån dom är… Men please var har du köpt dom?

Tusen tack! Det är dessa från & other stories (reklamlänk). De är mina favoriter som jag använder dagligen typ halva året. Det är lite lustigt för det var egentligen bara ett spontanköp efter jobbet en dag, så kul att de kom att bli mina absoluta favoriter! Blev lite nervös nu att de skulle sluta säljas, så din kommentar fick mig att beställa ett back up-par. Haha.

 

Tack för en bra blogg och stort grattis till Er <3. Jag och min sambo har nu bestämt oss för att försöka bli gravida och försökt sedan förra månaden. Fick mens i helgen tyvärr men nu är det nya tag på nästa ägglossning i september. Dock har jag börjat fundera på hur man ska tänka kring alkoholbiten innan man ens plussar.. hur tänkte du? drack du fram till BIM eller avstod helt? Drack du mindre mängder? ska på en kräftskiva någon dag efter min förväntade ÄL och vet inte hur jag ska tänka. Stort tack på förhand!

Tänker du för att optimera chansen att bli gravid (alltså om alkohol påverkar fertiliteten), eller tänker du på om alkohol skadar det befruktade ägget? Vad gäller det förstnämnda har jag inte hittat någon forskning som tyder på att en ”normal” icke överdriven alkoholkonsumtion skulle påverka fertiliteten negativt. Jag avstod dock alkohol i perioder ändå för att testa, men för det mesta inte.

Vad gäller att avstå alkohol för att man kanske är gravid – ja jo kanske om man googlar, vissa säger att man ska undvika perioden mellan ÄL och mens. Men liksom…hur kul är det när man försökt bli gravid i en evighet? Jag klarade inte av att leva som om jag vore gravid hela tiden i längden. Det var för påfrestande för psyket.

Vissa menar att det befruktade ägget inte tar skada alls och andra menar att det gör det. Jag vet inte. Jag vet bara att det verkligen inte är ovanligt att ha druckit alkohol innan man vet att man är gravid. Men jag är ingen expert och ska inte uttala mig egentligen. Gör så som du tycker känns bäst <3 Håller tummarna för er!!

 

Vad jobbar du med och vad gör du på ditt jobb?

Jag jobbar som Social media manager på Prisjakt. Jag har ansvar för kommunikationen och annonseringen på våra sociala medier på alla 7 marknader vi finns på. I korta drag handlar det om att jag sätter kommunikationsplan, skapar strategi, planerar innehåll, placerar ut budget och följer upp. Det gäller både våra egna sociala medier, men även kampanjer genom byråer och på andra plattformar som exempelvis TikTok, Snapchat, Twitter eller med influencers. Jag leder även idémöten en gång i veckan med vårt branding team där vi brainstormar och planerar innehåll till vår kommunikation i stort, i alla våra kanaler.

 

Har du någon känsla för om bebisen kommer vara tidig, sen eller punktlig?

Jag tror att han kommer vara tidig! Minst två veckor. Folk säger till mig att inte tänka så eftersom jag kommer bli besviken. Men alltså jag vill ju inte att han ska komma tidigt. Vi är så stressade med allt som behöver fixas och verkligen inte redo. Han verkar vara redo dock. Känns som jag ska föda närsomhelst helt ärligt.

 

Hej, det här är inte kritik – bara undrar hur du tänker kring att äta mat som musslor när du är
gravid med tanke på risken för matförgiftning. Själv blev jag avrådd att äta sån mat (skaldjur, lever, rädisor, salami och dyl., vissa ostar osv osv) så har undvikit under hela min graviditet. Bor inte i Sverige så tycker det är lite intressant att jämföra…

Jag har inte hört någonting om musslor eller andra skaldjur. Tvärtom – jag har läst att det är jättenyttig mat att äta som gravid. Jag har inte hört något om rädisor heller?? Men vad gäller chark, mjuka ostar, rått kött, mat som legat framme länge osv så undviker jag. Jag skulle dock inte få panik om jag skulle råka äta något, bakterierna är trots allt extremt ovanliga. Det första jag ska äta efter graviditeten är förresten blåmögelost med fikonmarmelad GAH SÅ SUGEN!!!1 Kan man ha med det i BB-väskan? Gott det kommer lukta : ))

 

 

Är du rädd för något gällande förlossningen och efter den?

Jag är jätterädd för att akut behöva göra kejsarsnitt. Jag hoppas att man kommer på det i tid i så fall så att vi mentalt kan förbereda oss. Efter förlossningen är jag mest orolig för det psykiska. Graviditeten är ju rent psykiskt som antidepressiv medicin för mig. Har aldrig varit så stabil i humöret någonsin. Är rädd för en totalkrasch när bebisen kommer ut. Hoppas inte.

 

Hur länge planerar du att jobba innan föräldraledigheten?

Hade egentligen tänkt jobba in i det sista. Men ni har fått mig att förstå att det kan vara en bra idé att gå några veckor tidigare. Komma ner i varv, unna mig själv saker, vila och hinna läsa min förlossningsbok exempelvis. Min ersättare på jobbet börjar på måndag och planen är att sakta men säkert lägga över mina arbetsuppgifter på henne. Sen smyger jag iväg, haha.

 

Är du en spara eller en slösa?

Jag är en spara. Jag har i princip aldrig gått jämnt ut en månad, jag sparar pengar varje månad. Pratar om normala månader då och inte när vi köper lägenheter eller renoverar… Jag har dock blivit bättre på att unna mig saker och att inte stirra mig blind på vad saker kostar. Det sistnämnda är en vana som är svår att bli av med när man växt upp med lite pengar. Jag tycker fortfarande, trots att jag haft bra ekonomi i många år, att det är en extrem lyx att kunna köpa det jag verkligen vill ha istället för det som är billigast. Att inte behöva planera maten utifrån vad som är på extrapris utan vad jag är sugen på. Jag uppskattar även andra små lyxiga saker i vardagen som att kunna köpa en take away kaffe, äta på restaurang eller åka taxi. Varje gång tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som kan leva precis som jag vill utan att oroa mig för ekonomin.

Blev ett sidospår där, men jo jag är en spara. Jag prioriterar att kunna ha råd med mina långsiktiga drömmar. Men ibland unnar jag mig att slösa.

 

 

Hur länge kommer du vara föräldraledig och vad ser du mest fram emot med ledigheten (förutom att umgås med sin son såklart)?

Svarade på denna fråga på min instagram story, men jag svarar här också. Jag har tänkt vara ledig i 9 månader, sen ska F vara ledig och sen får vi se. Min chef är jättegullig och säger att vi kan ta det som det kommer och beroende på hur det känns.

Helt ärligt ser jag inte fram emot föräldraledigheten. Jag är sämst på att hålla rutiner, komma ut, göra saker, gå upp i rimlig tid, vara social osv om jag inte ”måste”. Jag är rädd att jag bara kommer sitta hemma och bli deppig. Dessutom älskar jag att jobba, jag gillar att tillhöra ett sammanhang och att känna att jag åstadkommer saker. Vem är jag utan det? Jag hoppas att mina extroverta kompisar drar ut mig på grejer så att jag inte bara sitter hemma och ruttnar. Förhoppningsvis träffar jag även nya kompisar! Har dock svårt att tro att jag kommer gå på typ öppna förskolan och sånt, så jag vet inte hur. Kanske får tvinga mig själv, annars är risken att jag aldrig lämnar lägenheten.

 

Har ni köpt barnvagn än? Vilken blev det?

Nej. Usch alltså, börjar få ångest. Vi måste verkligen ta tag i det. Ni har fått mig att inse att det löser sig, att bebisen knappt behöver någonting och att jag kan fixa saker när han kommer. Så jag känner mig mycket mer trygg och lugn. Men just vagn och babyskydd måste vi ta tag i. Varför känns det så jobbigtttt.

 

136 gillar

Kommentarer (65)

 • Isabell

  |

  Nu kommer du säkert få massor med barnvagnstips men vill du ha ett från en som inte alls är särskilt barnvagnsintresserad och också tycker det är jobbigt att ta tag i sånna lite större praktiska grejer så kommer ett här. Typ varannan förälder du möter ute går och drar på Buggaboos och det har sina orsaker. Den ska vara den lättaste på marknaden (skönt när man slänger in den i bilen), smidig att köra och allmänt bra. Köp en sån som går att dra ut till syskonvagn redan nu så slipper ni byta sen. Vi trivs jättebra med vår (fick barn i början av juli). Älskar sidokorgen som sitter bredvid bebisen, den sväljer allt! Satsa på en adapter som gör att ni kan klicka på babyskyddet (vi har från Maxi cosi) direkt på vagnen så slipper ni lyfta ur bebisen ur babyskyddet och lägga i vagnen när ni typ ska in och handla.

  Ser att det ligger ute en fräsch på Blocket i Lund nu för 9500 med fler dyra tillbehör. Det är svindyrt, jag vet. Men som ny med de tillbehören tror jag den kostar uppåt 16000. På riktigt, åk och köp den så slipper du tänka mer på detta. Tror inte ni ångrar er! 😀 Sen klickar ni hem ett babyskydd från Maxi cosi från första bästa hemsida. Om ni tänkt ha flera barn kan det vara skönt att köpa ett helt nytt så man vet att det håller några år. Sen kan ni hålla utkik efter en sån där adapter begagnat!

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow tack snälla!! ❤️ Ska kolla genast!

   Svara

 • Susanne

  |

  Roligt att läsa dina inlägg som alltid, speciellt kul med graviditeten ♥️

  Här kommer några råd som du kan strunta i om du vill såklart 😊

  Vagn kan ni ju köpa begagnad, kanske nån bekant ska sälja sin? Se till att den får plats i hall, hiss, bil bara 🙂 Går ju att sälja vidare om ni inte skulle vara nöjda.

  Babyskydd bör man köpa nytt eller av nån ni känner som kan intyga att den är okrockad , vi valde mittemellan-prisklassen Britax-Römer 😊

  Svara

  • Gabriella

   |

   Åh +1 på detta med begagnad vagn! Vår är superfin men alltså visst är det skönt att inte behöva tänka ÅH NEJ om det blir någon liten repa på chassit eller liknande. Sprillans vagn kändes för mig som kritvita skor gjorde i mellanstadiet, att jag liksom behövde hålla efter konstant? Fast splurga på en ny om ni vill det såklart❤️

   Jag snittades oplanerat och såklart är det ju inte allas upplevelse men wow det var så lugnt hanterat och bra ordnat allting, jag bara åkte med. Oavsett vad som händer fixar du det. Stor kram!

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

 • Kattis

  |

  För mig har en uppväxt med lite pengar inte direkt gjort att jag fått sparsamma vanor, haha. När mamma började tjäna pengar (betydligt mer än innan) när jag var i tonåren så började hon unna oss grejer… vi skulle aldrig sakna något igen. Ett beteende som följt med mig i vuxen ålder kan man väl säga. Nu försöker både jag och mamma lära om 😉 det kan vara okej att inte alltid få det man vill ha i stunden om det bidrar till att man kan få det man vill ha i längden. Ett resonemang som fick sig en törn när mamma blev sjuk dock, meeeen vi harvar på! Haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 😂 Hoppas det är bättre med din mamma ❤️

   Svara

 • Sandra

  |

  Barnvagnsdjungeln.. mon dieu. Känns som man måste kunna så mycket och ta massa beslut? Inte visste vi om vi ville ha luftpumpade eller skumfyllda hjul??? Vändbar sittdel, vad är det ens. Och så är det så dyrt så man vill inte göra fel?? Haha! Vi köpte iaf en Britax Smile innan vår kiddo kom pga vann bäst-i-test.se och vi orkade inte hålla på hehe. Sen ångrade jag mig efter att ha testat mammagruppens vagnar, sålde vår och köpte en begagnad Bugaboo Fox. Nu snart 2 år senare är den fortfarande our best friend ;´)

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Alla känns väldigt nöjda med Bugaboo 👌🏼

   Svara

 • Annika

  |

  Inget måste med vagn heller! En bärsjal när bebben är nyfödd, billigast begagnat o klart bäst 🙂 Jag har 3 barn, haft vagn till alla, o ingen av dom som bebis har velat ligga i vagnen 🙂 Sen när dom kan sitta så här de varit lättare, men liggdelen hade jag kunnat strunta i 🙂 men bebisar o mammor är olika, jag förstår fortfarande inte när jag ser flera mammor på barnvagndpromenader Hur dom lyckas 🙂 bärsjal e mysigt 😉 Så ingen stress med vagn heller!

  Svara

  • Sara

   |

   Åh samma här. Tre barn och alla har verkligen avskytt att ligga i vagnen. Ergonomisk bärsele hade jag till alla och dom älskade det. Inget tungt att dra på och krångla med när man är ute utan bara gå och vara. Skönt! Sen när de blev större så blev det sittdelen men liggdelen är fortfarande som helt ny och otroligt fin. Hade den mer som extrasäng att lägga ner dem i hemma när de sov och man ville ha dem nära sig i huset.

   Svara

 • Zoe

  |

  Jag kände exakt som dig när det gäller det psykiska, att jag aldrig mått så bra som under graviditeten. Jag hade i princip aldrig ångest, förutom relaterat till bebisen, och var liksom.. lugn och trygg i mig själv för första gången? Så jag oroade mig precis som du att det skulle vips försvinna typ direkt efter förlossningen. Så oroad att min bm skrev i min journal ”ingen tidig hemgång rekommenderas” så att jag absolut skulle få vara kvar på BB minst två dar.
  Men lyckan när det inte alls blev så! Visst, dag två grät jag hela dagen men det var för att jag inte sovit på typ 3-4 dar, haft en lite jobbig förlossning (var fundering på akut kejsarsnitt för att hon hade för hög puls hela natten…. Lagomt påfrestande för psyket…) och sen sov min bebis bara och åt ingenting så jag blev orolig att jag gjort något fel, var världens sämsta mamma osv osv osv osv. Men, jag fick stöd och vi åkte hem efter PKU testet dag 2 och efter det släppte all oro och vi bara myste och hade det såå bra! Och jag har mått bra sen dess också! Nu när hon är 9 veckor så har jag ibland lite ångest när jag ska sova, faktiskt. Börjat tänka på gammalt skit igen av nån anledning? Men jag har obearbetat skit i bagaget så det är inte så konstigt.
  Det jag ville säga var, oroa dig inte! Du kommer säkert fortsätta må bra efteråt. Det är såklart tuffa stunder som ny mamma, men wow den kärleksbubbla ni kommer leva i kommer fortsätta göra så det inte finns plats för onödigt oroande ♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   Skönt att höra! Tack för att du delar med dig ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Vill bara säga att du behöver inte oroa dig för akut kejsarsnitt, jag har gjort det med båda mina barn (och jag har operationsskräck och får panikångest av det) men jag meddelade personalen om det och min man var noga att berätta det med. De är så duktiga när de vet om det och narkosläkaren/läkarna hjälper en verkligen igenom hela operationen. Nu sist jag gjorde det har jag otroligt bra minnen då narkosläkaren till och med fick mig att skratta. Även stöttningen efter på BB var otrolig (även om min man fick åka hem pga covid.) och jag kände mig sedd. Sen om det blir urakut blir man helt nedsövd och är inte vaken. Så försök att släppa nervositeten även om det är svårt och skriv gärna med det i ditt förlossningsbrev och berätta för personalen på plats så hjälper de dig. 🙂 Det kommer gå så bra så vad som än händer. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Mila

  |

  Om jag kan få barn så vill jag bara ha ett och det är min man helt med på också. Vi har stort behov av lugn och ro, egentid, så känns som om vi som föräldrar skulle må bättre av att inte ha för många barn runt oss. Kanske låter ego? Men tänker det är viktigt att man är den bästa versionen av förälder och inte ökar riskerna för konflikter och dåligt mående. Många blir lite upprörda och drar igång någon debatt om att ”ensambarn är konstiga!”, ”man mår inte bra utan syskon” o.s.v. men jag tycker det är fördomsfullt att säga sådant. Jag har en barndomsvän som jag ser som min syster. Men även en storebror och kan säga att vi har väldigt sporadisk kontakt. När pappa nästan dog i vintras kände jag mig otroligt ensam i att rodda i alla sjukvårdskontakter, trots att jag har en bror… Min man har två syskon men samma lite bristande relation till dem, så vi har sett den andra sidan av att ha syskon, där visst, man älskar sina syskon så klart, men står vänner och partner tusen ggr närmre.
  Kul att läsa dina svar. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Man mår visst bra utan syskon! Tycker absolut inte det är något fel att vilja ha ett barn. Man måste göra det som är rätt för en själv. Tänk vilken lyx för ert barn att få er odelade uppmärksamhet. Det har sina fördelar och nackdelar med både och. Helt med på vad du menar att andra människor i ens liv kan få en lika viktig eller viktigaste roll än ett syskon ❤️

   Svara

   • Mila

    |

    Ja, jag tror också det kan passa min lilla familj faktiskt. 🙂 Vi är inga lantliga personer heller så troligtvis lär vi bo centralt och i lägenhet i många år till och då kommer det alltid finnas grannbarn i närheten ändå.

    Svara

  • F

   |

   Jag antar att all okunskap om att det skulle vara dåligt att vara det enda barnet också är anledningen till varför folk nästan alltid säger ensambarn och inte endabarn. Man är inte ensam bara för att man inte har syskon!

   Svara

   • Egoina

    |

    Visste inte ”endabarn” var ett ord. Men helt klart bättre att använda det 🙂

    Svara

   • Mila

    |

    Ja, men visst är termen ensambarn ganska opassande? Jag är uppvuxen i lägenhet och bara i samma höghus bodde det 4 tjejer i samma ålder som jag kunde knacka på hos när som helst, och i huset bredvid hade jag ytterligare 3 vänner i min ålder. Så jag var inte alls ensam och det hade inte spelat roll hur många eller få syskon jag hade haft (min bror är rätt mycket äldre så vi lekte inte ihop).

    Svara

    • I

     |

     Fast handlar väl inte om att man tänker att barnet inte kommer ha någon att leka med. Är väl snarare i framtiden, när man är vuxen som det kan underlätta att ha ett syskon (man kan hantera saker som rör föräldrarna ihop, barnen kan få kusiner osv vilket gör att man har anhöriga kvar längre osv)

     Svara

     • Mila

      |

      Ja, jag har som sagt inte alls den erfarenheten då jag och mitt syskon inte alls är tighta och samma med min man, han har väldigt lite kontakt med sina 2 syskon. Det kan ofta kännas som ett svek när ett barn får ta på sig ansvar vad gäller sjukvårdskontakter eller begravning då syskonet backar och inte ställer upp så mycket som man önskat (eller det uppstår konflikter kring det). För mig har min bästa vän och min man varit de absolut största stöden i livet, inte mitt syskon även om det så klart finns kärlek oss emellan (kusiner blir det heller inte då mitt syskon ej kan få barn). Är jätteglad för de som har en toppen relation med sitt/sina syskon, men det är inte så det sett ut i mitt liv helt enkelt och jag tror inte man ska ta för givet att alla syskon är/blir väldigt tighta med fin relation.

   • C

    |

    Jag är ensambarn och min sambo också. Planen var att få många barn men det blev bara ett. Så nu är vi tre ensambarn här hemma och faktiskt ingen av oss blir kränkta av ordet ensambarn.

    Svara

    • F

     |

     Har någon påstått att man ska bli kränkt? Det handlar väl mer om att att det är ett bättre ord överlag.

     Svara

  • Elin

   |

   Jag är ensambarn och har alltid älskat det! Inte hänt en enda gång att jag saknat syskon och har alltid haft extremt lätt att skaffa vänner, vilket jag tror beror på att jag är så trygg i mig själv. Jag har dock kusiner som jag stått nära under min uppväxt, men nu är ju de som mina syskon och deras barn kommer bli som ”kusiner” till mitt barn. Tror inte det finns några rätt och fel. Man kan aldrig förutspå relationer och framtid 🙂

   Svara

 • T. Miliie

  |

  Det finns försäkringsbolag som erbjuder en tjänst (i samband med barnförsäkringen) där en ”lånar” ett babyskydd tills det är dags att byta upp sig till en bilbarnstol, så skickar en bara tillbaka babyskyddet och den andra kommer på posten. Sen vid nästa storlek gör en bara likadant igen, och sen igen tills dom är stora nog att sitta utan. Supersmidigt!
  Vi använder det själva det till vårt barn och vi är jättenöjda, kommer göra det med vårt kommande barn också.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så smart! Ska kolla upp!

   Svara

 • Emma

  |

  Var inte rädd för kejsarsnitt! Min förlossning slutade med akut snitt, men jag har aldrig känt mig så väl omhändertagen av vården någonsin som då. Det var ett superproffsigt team och allt gick bra.

  Gällande barnvagn gjorde jag så här: jag läste några test, la vinnarna på minnet, och när någon modell dök upp begagnat i närheten köpte jag. Det enda man egentligen behöver kolla är att den är lätt att fälla samt får plats i bil/hiss etc.

  Svara

  • Egoina

   |

   Fint att höra! <3 Och så smart vagn-knep 🙂

   Svara

 • Linn

  |

  Känner igen mig så mycket i det du skriver om att du är en ”Spara” då du växt upp med lite pengar. Jag har samma bakgrund, växte också upp med en ensamstående mamma som fick vrida på varje krona varje månad och jag har också väldigt svårt att köpa dyra saker. Jag får lite ont i magen av det och köper gärna det billigaste, även om jag gott och väl har råd att köpa det som är lite dyrare (och då kanske av bättre kvalitet). Skönt att inte vara ensam om de tankarna och känslorna, min sambo förstår inte alls 😂

  Svara

 • Sara

  |

  Ett tips är att hyra babyskydd så slipper ni ombesörja att sälja sen (för det går väl typ inte). Vi hyr babyskydd och bilbarnstol. Andra stolen har man till barnet är ca 4, sen får man nästa stol som man får behålla. Behöver alltså inte stå med vare sig babyskydd eller barnstol efter att de är färdiganvända. Hyr genom IF!

  Svara

 • Johanna

  |

  Sett flera som kommenterat om Bugaboo och den var klart lättrullad! Vi valde dock Emmaljunga NXT60 istället pga den kändes mer grusvägskompatibel och vi promenerar mer på grusväg än i butiker ☺️

  Svara

 • C

  |

  Du kommer att få nya rutiner med bebisen och du kommer att behöva kliva upp både vid rimliga och orimliga tider 😀
  Jag minns att dagarna med bebis gick väldigt fort trots att man inte gick ut på hela dagen ibland!
  Du kommer få en massa besök, sen är det BVC-tider, några promenader och vips så har 9 månader gått!

  Svara

 • Frida

  |

  Har du tittat på norskt? Vi köpte en sprillans ny vagn från Stokke åt vår förstfödde, fem år senare använder lillebror den! Finns ju många modeller men vi gillade inte hur låg Bugaboo är, kändes som barnet är i avgasrörshöjd? Gillar vår Stokke för den är så stilren plus att barnet sitter högre upp.

  Svara

  • Egoina

   |

   Är ni långa? Både jag och F är korta, tänker att vi kanske inte kommer uppleva Bugaboo som låg då, haha 🙂

   Svara

   • Evelina

    |

    Jag är 160 och tycker att Bugaboo ser ut som dockvagnar för dom är såå låga 😬

    Svara

   • Josefine

    |

    Vi har verkligen varit så himla nöjda med vår Bugaboo Fox, min man är 190cm och jag 165 och den funkade fint för oss båda. Höjden varierar på de olika Bugaboo-modellerna så där kan en ju testa sig fram hos återförsäljarna.

    Svara

 • Malin

  |

  Jag fick akut snitt, det hade jag absolut inte tänkt mig, men tyvärr blev det så. Narkosläkaren var otroligt lugnande men en sak de inte sa, men som min kompis som tur var sagt innan, titta inte upp mot lampan, den har speglar så man kan se hela processen! Det kanske vissa vill, men absolut inte jag.

  Sen är det ju vanligare att det faktiskt går bra och man slipper snittet, men i förebyggande syfte ville jag bara säga till 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för att du sa, men gud jag kommer ju inte kunna låta bli att titta :O

   Svara

  • Ellen

   |

   Haha, det borde jag lyssnat på innan! Fick också ett akut snitt, vilket jag i efterhand är väldigt möjd över då jag ”slapp” värkarbetet då det tidigt i igångstartandet av förlossningen upptäcktes att bebisens hjärtfrekvens gick ned av värkarna (som var så små att jag inte ens kände dem). Under själva snitte tittade jag bara på min man som satt vid huvudet, men efteråt då jag skulle sys ihop var min man med bebisen och jag kunde inte låta bli att titta upp i taket där ”spegellampan” var och jag såg hur jag blev igensydd vilket var rätt sjuk grej att se!!!

   Men allt gick som sagt bra och jag instämmer i de som sagt att du inte behöver vara rädd för att det ska bli akut snitt. De som opererar är verkligen proffsiga och det går väldigt snabbt, plötsligt är bebisen ute utan att du egentligen märkt att de snittat dig!

   Svara

  • Sandra

   |

   Jag kommer ihåg att jag kollade upp under prepparbetet och såg hur dem tvättade/steriliserade och nämnde att jag kunde se allt som händer. Så dem vinklade lampan lite och satte upp skynket ordentligt så att jag inte kunde se. Var väldigt skönt, är inga bilder jag vill ha i mitt huvud.

   När det kommer till barnvagn (på tal om inget i denna kommentaren :P) så tyckte jag det var skönt att komma till butik och känna på dem. Vissa ratade jag bara pga hur handtaget kändes; för grova/stora stygn, gummit/lädret på handtaget gick inte tillräckligt långt ut så man höll i metallen. Någon tyckte jag att bromsen var obekväm för foten att använda och någon fick jag ont i mina händer när jag skulle ändra handtagsvinkeln.

   Svara

 • Johanna

  |

  Inför min första förlossning var jag också rädd för kejsarsnitt. Har idag två barn och blev akutsnittad med båda. Första gick det snabbt från beslut och ner till operationssal och med andra fick jag vänta en stund. Då hade jag barnmorskan och/eller sköterskan hos mig hela tiden (plus min man såklart). Dom tog så väl hand om mig, pratade, förklarade, frågade. Så ville bara skicka lite lugnande ord om akut snitt med 🥰

  Och faktiskt, när dom efter 3,5 dygns förlossning frågade om jag blev väldigt besviken om det beslutades om ett snitt blev jag faktiskt bara lättad 🙈

  Svara

 • Anna

  |

  Gud barnvagn är så tråkigt. Vi åkte till Babyworld och sa bara ”vi vill ha en som är lätt att ta med på kollektivtrafik/tåg/flyg och lätt att falla ihop, hög nog för min långa sambo och som funkar på de flesta underlag”. Fick förslag på Bugaboo och Britax Smile 3 men herregud Bugaboo, lägga så mycket pengar på en jäkla vagn? Nej tack. Och sen när vi insåg att man kunde köpa ett paket med Britax Smile så man fick babyskydd också (utöver liggdel och sittdel) och som går att sätta fast på vagnen direkt så tog vi beslutet på en sekund. ”Det blir bra, nu tänker vi inte mer på det”. Har varit jättenöjda hittills 🙂

  Svara

  • Annica

   |

   Vi är jättenöjda med Britax smile också! Vettigt pris för vagn plus babyskydd 🙂

   Svara

  • Viktoria

   |

   Åh är också supernöjd med vår britax. Använder den nu till barn nr 2 och den är fortfarande lika skön att köra, fälla ihop och tar knappt någon plats i bilen. Sen ett plus för mig var att jag inte behövde lägga över 10 000kr på en vagn. Vet att alla tipsar om buggaboo men den enda modellen jag varit i närheten av är min kollegas och den tog upp hela bagageutrymmet i min bil. Så jag tycker inte den är smidig i förhållande till bilen, men absolut bekväm att köra.

   Svara

 • Sofia

  |

  Alltså detta med barnvagn. Kände precis som du att det var asjobbigt, det fanns tusen val och allt var så jävla oklart. Hur skulle jag kunna veta mina behov!
  Efter att bebisen kommit så pratade vi om det i min mammagrupp, och alla var ense om att vi stressat upp oss i onödan. Vagnarna på marknaden är bra allihop, och ingen av mammorna brydde sig så mycket längre. Alla var nöjda med sina köp, vagnen rullade och barnen låg bekvämt. Det jag svamligt försöker säga är att allt blir bra, ni kan inte välja fel!

  Svara

 • Jenni

  |

  Jag var ensambarn tills jag var 13 då min mamma fick barn med en ny partner. Det som jag tänker mycket på är hur jag ska klara allt när min pappa går bort. Han har partner idag men man vet ju inte hur det ser ut då, om hon är i livet osv. Jag har partner idag men samma sak där, man vet ju inte då. Så bortsett från att ha nån att växa upp med önskar jag minst 2 barn för att ingen ska behöva sköta det praktiska själv. Finns inga garantier i det heller så klart, och allt är inte svart eller vitt, men eftersom det är tankar jag bär på tycker jag det är viktigt att tänka på för eventuella barn också.

  Så roligt att läsa lite mer om hur du jobbar! Svårt att förstå utifrån en titel när man inte är insatt. Så jag hoppas att det inte smyger fler spännande svar på stores som vi missar här hehe. Har inte riktigt fattat hur det funkar!

  Svara

 • Robert

  |

  Tycker nog att F kan lugna sig med namnet tills det känns bra för dig också med ett namn. 😛

  Svara

  • Katharina

   |

   Håller helt med här.
   Hade inte uppskattat den sortens beteende!
   Namn ska man ändå vara överens om.

   Svara

 • Therese

  |

  Gällande vagn, kommer ni åka mycket bil? Välj en som är lätt att fälla ihop och fälla upp, som tar lite plats. Vår vagn kan jag fälla med en hand! Kommer ni köra mycket på grus? Välj vagn med större hjul för lättare framkomlighet! Begagnat är alltid bra att kolla, finns många fina klipp att göra! Lycka till!

  Svara

 • Magdalena

  |

  Jag kände mig också så väl omhändertagen under förlossningen, slutade i akutsnitt och var sedan hos jättebra personal på BB. Man bestämmer inte bara sådär att det ska bli kejsarsnitt. När vi fick beslutet om kejsarsnitt hade det gått flera timmar av kontroller (kände mig lugn och trygg hela tiden). När läkaren sade ”Nu ringer vi till operation” så blev jag ganska lättad eftersom förlossningen varit utdragen och jag var helt slut.
  Det lite tråkiga var att jag missade en del av upplevelsen när sonen kom eftersom jag var ganska borta. Min man var med vid operationen och kunde berätta om hur sonen sett ut, hur alla rummet såg lättade ut när han fullkomligt vrålade när läkaren lyfte ut honom ur magen osv. En narkossköterska tog ett par jättefina bilder på oss när de höll fram sonen så jag och min man fick se honom, det är jag så himla glad för ❤️

  Svara

  • Ella

   |

   Att man inte bara sådär bestämmer om snitt är inte helt sant. Om man under pågående förlossning märker att barnet plötsligt mår väldigt dåligt kan det beslutas om ur-akut kejsarsnitt – eller katastrofsnitt som det också kallas. Jag är osäker på detaljerna, men har för mig att det dröjer 10 minuter från beslut till att mamman är nedsövd och bebisen ute. Jag upplevde det som att jag plötsligt hamnat i någon sjukhusserie. Från stillsam musik, ivrigt inhalerande av lustgas och småprat med BM till att ligga livrädd och gråtande i en säng som personalen springer med i korridoren.

   Det vore en lögn att säga att det var en fin upplevelse för mig. Snarare ett trauma. Jag födde mitt första barn vaginalt och var inställd på att göra det igen, så jag kände mig liksom …lurad, på den fina upplevelsen jag SÅ sett fram emot att göra om. Men! Hade inte beslutet fattats så fort så hade dottern antagligen inte överlevt, och nu 10 år senare är det viktigare att ha henne här, än vilket sätt hon gjorde entré i världen på.

   Svara

 • Linnea B

  |

  Så mysigt att läsa! ❤️
  Innan vi fick vår dotter så har vi alltid sagt att vi vill ha två barn. Men nu är jag rätt osäker.. hon har hunnit fylla 2 och är så rolig, trotsig, härlig, sover bra, är frisk och mår jättebra och jag älskar att umgås med henne.

  Jag är så orolig att ett syskon ska förstöra vår relation, och jag älskar henne så mycket och tror inte jag kan tycka om ett eventuellt syskon på samma vis..? Är också jätteorolig att barnet skulle få någon allvarlig sjukdom, liksom att vi har haft jättetur som fått ett friskt barn och så blir vi ”giriga” och skaffar ett till och det skulle behöva massor med vård dygnet runt? Jag tycker det känns så himla tufft. För samtidigt vill jag att hon ska ha syskon och dela saker med när hon blir större..

  Svara

  • A

   |

   Åh! Så skönt att höra att jag inte är ensam om exakt de där tankarna!

   Min lilla är precis fyllda två, och det finns just nu ingen längtan alls efter syskon. Även om jag alltid sett 2-3 barn i mitt liv. Jag är som du orolig för hur vår relation skulle påverkas, hur jag o min man ska orka en till (o då har vi förstått att vi har ett ”lätt” barn). O så är det oron för sjukdomar! Vår lilla är född med en sjukdom (som hen inte påverkas av idag, men som ev kan behöva opereras i framtiden), o det gör mig så orolig för om en ev operation kommer samtidigt som ett syskon och hur det kommer påverka allt. Och hur kommer syskonet att uppleva att den stora är sjuk och kan komma att kräva viss omsorg? O tänk om ett småsyskon får samma sjukdom (sjukdomen kan vara ärftlig)? Den oron klarar jag inte av att gå igenom ytterligare en graviditet!

   Men har försökt landa i att det idag inte finns syskon på kartan, men skulle livet och längtan förändras då får jag ta det beslutet då. Jag är inte en sämre förälder eller människa för att jag inte skaffar fler. O mitt barn kommer inte bli en sämre människa utan syskon. 🙂

   Svara

   • Linnea B

    |

    Åh, men detsamma! Trodde jag var helt knäpp som går runt och tänker såhär. Tack för att du svarade!

    Svara

 • Bea

  |

  Haha asså shit vad folk hetsar om vagn! Det är verkligen det allra viktigaste å mest spännande med att få barn? 😅 Mitt barn ratade vagnen så jag hade egentligen bara behövt sjalen…
  Men om du vill ha ett till tips (haha) så köp en vagn som babyskyddet passar på eller att det finns adaptrar (så bra när man går till och från bil och om barnet somnar i babyskyddet och man ska på affärn osv) 😊

  Svara

 • Anna

  |

  Jag fick en vagn med liggdel+babyskydd som man kunde klicka på vagnen av min moster som hon använt till min kusin. Tyvärr hade de inte kvar sittdelen. Köpte en begagnad vagn med sittdel när det var dags att byta, den kostade 1500 kr😄 så jag har verkligen inte lagt mycket pengar på vagn, känns väldigt bra😄

  Svara

 • Anna

  |

  Eftersom du bor nära Ängelholm måste jag tipsa om BabyV som ligger i Varalöv strax innan Äholm. Köpte min vagn där och har nog aldrig fått så proffsig hjälp någonstans innan.

  Svara

  • Hannah

   |

   +1 på den! BabyV är fantastiska!

   Svara

 • Paulinn Fritz

  |

  Jag hade med mig massa ost, kex och marmelader till bb😁. Så värt att ha med den lilla kylväskan( fanns kyl på bb oxå). Bästa beslutet btw. Aldrig har osten smakat så gott som efter en förlossning.

  Svara

 • Katharina

  |

  Har du pratat med F om det med namnet/att han typ bestämt sig så?
  Det är ju ändå ert barn.
  Det blir ju lite konstigt att göra så mot dig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nejdå, jag tycker det är gulligt att han gör så! <3 Han kommer inte tvinga mig mot min vilja. Men ja, lite lurigt av honom är det, haha.

   Svara

   • Katharina

    |

    Haha, det är minsann rätt lurigt av honom 😆

    Svara

 • Camilla

  |

  När min sambo skulle iväg och handla lite snabbt första dagen på bb (vi låg inne 4dagar )så var hormonstinna jag väldigt tydlig ”köper du inte en liten ostbricka så behöver du inte komma tillbaka”😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv