Follow my blog with Bloglovin

Renoveringsplaner

Har fått en del frågor om vad för renoveringsplaner vi har och vad vi har tänkt göra med lägenheten. Det är klart jag kan berätta mer om det!

Här är planlösningen i dagsläget.

 

Såhär vill vi göra.

→ Flytta köket till matsalen för att få ett extra sovrum och föra sällskapsytorna närmare varandra.

→ Göra badrummet större genom att inkludera den lilla ”hallen”.

→ Öppna en gammal dörröppning i sovrummet samt bygga en klädkammare mellan det och sovrummet bredvid.

 

Nuvarande köket.

 

Blivande matsal/kök.

 

Badrummet och hallen vi vill inkludera.

 

Bakom garderoben längst till vänster i detta sovrum har det funnits en dörr.

Det är de stora grejerna, sen är det en hel del jobb med ytskikt (det är vävtapet i typ alla rum), vi ska höja taket på vissa ställen där det har sänkts och behöver dra om elen för att nämna några grejer. Allt är väldigt gammalt och i dåligt skick. Både kök och badrum är från 80-talet och lägenheten är i desperat behov av kärlek. Men vi ska såklart behålla så mycket vi kan. Det är exempelvis originalgolv i nästan alla rum som är superfina.

Vi behöver godkännande från föreningen innan vi kan köra igång, i alla fall vad gäller att flytta köket. Det är inte egentligen särskilt stora ingrepp så det borde inte vara något fara. Vatten till köket tar vi genom väggen från badrummet (det finns en gammal öppning där) och ventilationsstammarna finns i den lilla trekantsväggen bredvid gästtoaletten. Vi tror alltså att det inte kommer vara några problem, men det vet vi först när vi fått alla utlåtande och intyg. Håll tummarna!

 

 

Såhär såg planlösningen ut när huset byggdes 1932. Synd att serveringsgången är borta. Charmigt med ett herrum btw? Haha.

 

136 gillar

Kommentarer (28)

 • Klara

  |

  Vad spännande! Och roligt att de originalplanen från 30-talet, så sjukt många rum??? Hur stor är lägenheten?

  Svara

  • Egoina

   |

   Man ser man lite av grannarnas lägenheter också på den gamla ritningen. Det är i princip lika många rum som nu 😊 133 kvadrat.

   Svara

 • E

  |

  Åh men nu glömde du att förklara de sär typ ”blocken ” på ritningen som du frågade om på insta. Är de serveringsgången?

  Svara

  • Egoina

   |

   De där rutorna är där skorstenar är 😊

   Svara

 • M

  |

  Kommer ni ta upp golvet i nuvarande köket för att se vad som finns därunder? Eller vet ni redan?

  Svara

  • Egoina

   |

   Säljaren säger att när balkongen byggdes så revs halva golvet. Så tror vi kommer hitta ett halvt originalgolv under plastmattan, eller ingenting. Har vi tur finns det gamla kvar och går att laga, men antar att det kommer bli helt nytt golv där. Vi får se 😊

   Svara

 • Tuva Miliie

  |

  Så fint! Ska bli jättespännande att följa 🙂
  Personligen är det värsta jag vet (när det kommer till planlösningar då) när ens sovrum kan användas som en passage vidare i ens hem. Vill att där är det stopp! Möjligtvis ett angränsande badrum men ryser av tanken att kunna gå vidare till ett annat rum därifrån. Vet inte varför det är så.

  Men jag förstår alltså er tanke med det i och med att det är det stora badrummet och en vill ha det lättillgängligt med barn😊

  Svara

 • Anna

  |

  Så för att bada eller duscha måste man i framtiden gå vi sovrum…?

  Svara

  • emeli

   |

   Tänker på det jag med.. Blir det inte jobbigt när det ska duschas med allt spring som lär uppstå/svårt att vara ifred i sovrum samt dubbla dörrar på det? Ursprungliga planlösningen var nästan bättre på så vis med badrum och toalett vid hall fast den biten verkar vara en del av trapphuset idag? Nåväl, fin lägenhet allmänt och ni kommer säkert trivas fint när den väl är klar och redo <3

   Svara

   • Egoina

    |

    Det var en svår nöt att knäcka. Men vi kom fram till att då det bara är vi som ska bo där är det rätt nice med ingång till ”master bathroom” från sovrummet (speciellt med barn!). Men sen behåller vi en dörr från det som är tänkt som kontor också – just för att det inte ska bli passage genom vårt sovrum om vi har övernattningsgäster tex. Vad gäller två dörrar med två lås finns det lösningar för sånt, så att de låses samtidigt. Det är alltså tänkt att ingången genom kontoret/gästrummet är ”huvudingången”. Vi vill att det rummet ska kännas mer som ett sällskapsrum än ett sovrum, i och med man går genom det får att komma till ena balkongen också.

    Men har vi gäster som inte behöver duscha är det tänkt att man ska använda gästtoan. Tycker faktiskt det är skönt att ha ett privat badrum endast till familjen. Tänker mig att vi kommer vara glada för det sen när det är kaos med bajsblöjor och tvätt. Haha. Och sen har vi ett gästbadrum som alltid är fint 🙂 Vi tycker alltså att det blir en bra lösning. Alternativet var att slå ihop badrummen till ett stort med ingång från hallen. Men vi kom fram till att vi ville ha en gästtoalett och en privat toalett.

    Svara

   • Egoina

    |

    Att ha badrum längst ut hade inte funkat nu, då hade vi haft balkong i badrummet. Haha!

    Svara

 • Emmy

  |

  Spännande! Vad kommer ni göra själva, och vad kommer ni anlita hantverkare för?

  Svara

 • Mona

  |

  Hej ”Egoina”!
  Jag är nyfiken på hur du fick tag på din gamla ritning på våningen. Har själv flyttat till Drottninggatan till en gammal lägenhet och skulle vilja se hur den såg ut en gång när tiderna begav sig! Tack för en trevlig blogg också! /Mona

  Svara

 • A

  |

  Är det pga praktiska skäl (vatten osv) som ni lägger köket i mitten och inte i en hörna tex där vardagsrummet är? Tänker med mat-os osv osv! Så himla himla fin lägenhet, ser verkligen fram emot att följa allt!

  Svara

 • Robert

  |

  Var tvungen att googla på herrum. På ett ställe stod det att det är till för att ”vi män” skall ”röka cigarr och snacka politik” efter middagen. Lät ju jättekul. 😉

  Svara

 • Elsa

  |

  Tips på en jättebra grön färg till sovrum, beckers Lav

  Svara

 • E

  |

  Ser ut som rätt liten yta mellan diskho och spis? Personligen tycker jag att den ytan är den absolut viktigaste i ett kök, gärna att bänken är minst 80 cm. Men såklart en smaksak 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror den är 90 eller 100. Ritningen är verkligen inte exakt. Gjorde den snabbt i Photoshop baserat på planlösningen från annonsen 😂 Så ta den med en nypa salt. Meningen var egentligen bara att visa planlösningen.

   Svara

   • Malin

    |

    90 cm är ju bredden på en dörr, så mellan spis och diskho ser det ut att vara kanske 30 cm på ritningen?

    Det är rätt tight, men å andra sidan går det kanske inte att göra på något annat sätt med tanke på att ni ska ta vattnet genom den väggen. Om man inte sätter igen dörröppningen från hallen till nya köket, och bara har dörren mellan kök och vardagsrum? Då kan ni ju bredda köksinredningen där och få till mer bänkyta mellan diskho och spis.

    Svara

    • Egoina

     |

     Som sagt, ritningen är inte skalenlig eller exakt. Kollade nu på köket vi ritat och avståndet är 90 cm. Det bedömer vi som tillräckligt 😊

     Svara

 • Marie

  |

  Haha kände mig så dum när jag tittade på den ursprungliga planlösningen och inte kunde hitta toaletten. Började fundera på om de byggt till den i efterhand 😄. Tänkte varför inte om huset byggdes 1932? Var inte förrän jag läste kommentarerna som jag fattade att det ursprungligen låg till höger om köket. 😂

  Svara

 • Vanessa

  |

  Maj gad vad kul att följa! Älskar att du precis som en annan blivit äldre, så vi har fortfarande samma intressen. För 10 år sen tyckte jag att det var kul att se dig galeja och nu njuter jag av nesting och inredning tillsammans med dig 🤣❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 😍❤️

   Svara

 • Ellen

  |

  Men det där kommer ju bli toppen, vad kul!

  Svara

 • Sara

  |

  Herregud, hur man vet att man jobbat för mycket denna veckan: läste konverteringsplaner istället för renoveringsplaner.. tänkte vad tusan händer nu?! 😂😂 så fel det kan bli 😂😂

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv