Follow my blog with Bloglovin

Gravid vecka 25

 

Kropp och mående

Har hittills sovit som en stock hela graviditeten förutom vissa undantag. Men helt plötsligt rapar jag hela tiden när jag försöker sova. Känns som att bröstet ska sprängas av luft. Har testat att sova nästan sittandes, men det funkar inte heller.

Var hos barnmorskan och fick tips på tabletter som jag hoppas hjälper. Hon frågade mig när på dagen jag tar mina tillskott och då insåg jag att jag börjat ta dem kvällstid (missade en morgon och sen har det blivit förskjutet) ungefär samtidigt som nattrapandet (haha) började. Kanske är det därför? Har jag tur så är det en bidragande orsak. Ska alltså börja ta dem på morgonen igen.

Foglossningen har i alla fall varit okej denna vecka och jag lyckades strosa fram när vi hittade på saker i Norge utan större problem. Bra kämpat stackars ostadiga bäcken.

 

 

Veckans tanke

Vad är grejen med folks besatthet över att få berätta för mig hur stoooor jag är? Jag förstår att jag ser gravid ut och tycker generellt det är trevligt när det uppmärksammas, men varför måste det av främlingar alltid göras i kontexten att jag ser ”för” gravid ut? Så himla märkligt beteende. Jag tar generellt inte illa upp över ”oj du ska föda när som helst”-kommentarer, men när folk inte bara kan släppa det där när jag säger att det är tre månader kvar gör mig faktiskt irriterad. De vill verkligen poängtera att jag är stor, för stor, – onormalt stor.

Efter chockat ansiktsuttryck och ”ooooooj, vaaa? NÄÄ?? Är du säker?!” säger de saker som ”min dotter ska föda i augusti och hennes mage är inte alls så stor”, ”det måste vara en gigantisk bebis” och ”jaha ja men då är det ju tvillingar”.

Alltså jag tar inte illa upp över att folk säger att jag är stor, det kanske jag är, men är så trött på att det sägs på ett sätt som om det vore något fel och konstigt. Vad är poängen med det? Vad vill de uppnå när de fortsätter tjata om magens storhet (🥰)? Det är ju olika för alla och det är många faktorer som spelar in. Hur bebisen ligger, moderkakan, hur magen såg ut från början, fostervatten, livmodern osv osv. Trött på alla oförskämda jävlar. Låt min stora mage va ☺️

 

På tal om min mage. Här är vecka 18 vs vecka 25.

Blev så chockad när jag jämförde med den gamla bilden. Den känns exakt lika stor?? Gulle mig som tyckte den var stor då : ))

224 gillar

Kommentarer (56)

 • Claire

  |

  Nämen är du verkligen SÄKER på att du ska föda om 3 månader, du som är gravid, som att du inte skulle veta 😂

  Svara

 • Zoe

  |

  Av någon anledning älskar folk att kommentera storlek, och det har fortsatt även nu efter min bebis är född.. : – )
  Jag tog och tar inte heller illa upp, min bebis växer så det knakar och mår jättebra så att behöva höra ”oj vad stor hon är!!!” och att hon blir jämförd med andra mindre bebisar hela tiden vet jag inte är något negativt. Men man känner ändå.. OK 👍🏼 :))) varje gång.
  Min barnmorska sa till och med ”det här blir ingen liten bebis utan skulle gissa på närmre 4kg och säkert längre än genomsnittet också.” Sen kom hon ut, 3448g och 48cm.” Så typ exakt på genomsnittet som brukar vara 3500 och 50cm.
  Och sen, VAD SPELAR DET FÖR ROLL? Jag blev dock orolig att jag skulle föda en jätte bebis som första och att det skulle göra ännu ondare osv osv….. så tycker folk bara ska back off. Kommentera aldrig storlek, på något. Förutom möjligtvis om man får in en för liten portion mat som man betalat för. Då ska man kunna säga till.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Folk är ju inte kloka. Inte för att det är poängen men din mage verkar inte alls extra stor på något sätt. Folk borde verkligen fatta att man inte ska kommentera sådär puckat, tror de att det var tur att de sa nåt om magens storlek så att man tänker jaha bäst boka in en extra kontroll och så upptäcks att oj det var tydligen tvillingar! 🤨

  Svara

 • Zoe

  |

  Btw. Du är fantastiskt vacker som gravid. Det är det enda jag tänker på när jag ser dig. Hur lycklig och hälsosam du ser ut.

  Svara

 • M

  |

  Tänk att magen aldrig får vara. Jag var tydligen så liten att jag inte kunde få en normalstor och frisk bebis! Helt galet att få höra av okunniga människor att bebis är odjur och inte växer som hen ska. Dessutom hade jag en svår graviditet så det underlättade inte! Och hon var frisk, hon blev prematur men var faktiskt stor och mådde bättre än vad barn som föds den veckan brukar göra.

  Svara

 • E

  |

  Att folk orkar kommentera storleken på magen. Jag fick alltid höra att min mage var så liten men en liten antydan till att allting inte kan vara bra när magen var så liten. Sedan kom en lite bortförklarande kommentar om att ”ja, du kan ju inte få en så stor baby när du annars är så liten, hehe”. Suck.
  Tror nog din barnmorska har koll på läget!

  Svara

 • Vanessa

  |

  Haha jag hade så sett fram emot att folk skulle kommentera min mage så jag fick skälla ner dem. Men inte en jävel kommenterade! Så besviken. Skämt åsido, man ska fan aldrig kommentera folks magar, kvinnokroppen överlag. Du och din mage är helt fantastisk ❤
  Börja fråga om deras senaste gång de bajsade och sen när de ser obekväma ut ”vadå jag trodde vi pratade om privata saker”

  Svara

 • MLL

  |

  Hatade också när alla skulle säga så till mig. Eller i början var det ”åååh vad liten mage” (som i något fint och bra). Sedan när det var 2-3 månader kvar började jag få kommentar i stil med dem du fått, t.o.m. frågan om det är trillingar? Precis det man vill höra… det som störde mig mest var nog liksom skillnaden i kommentarerna? Att det gick från något ”bra” till något ”dåligt” att vara stor. Helt sjukt vilken mundiarré människor har.

  Svara

 • Pia

  |

  Men usch för folks kommentarer om magar!! (Och här kommer en till, haha) Jag är avis på din (och typ alla andras) gravid-mage! När jag va gravid fick jag inte så ”rund” mage, mest tjock mage haha. Kände mig så ful hela tiden fast man borde varit stolt! (Vilket Jag också var förstås, men du fattar säkert)

  Svara

 • Malin

  |

  Jag fick höra hela tiden att det inte syntes att jag var gravid, det var inte heller roligt att höra. Okej om någon enstaka skulle påpeka det men när jag fick höra det hela tiden. Är ganska rund från förut, säkert därför folk inte tyckte att det syntes, men jag tyckte själv magen blivit så stor. Jag blev mest orolig att något var fel när alla påpekade varje dag. 😕

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har aldrig varit gravid själv men min mamma blev väldigt stor både när hon väntade mig och min lillasyster. Jag vet att hon vid flera tillfällen berättat om en kommentar hon fick på morfars begravning. Mamma var då gravid med min lillasyster och morfar begravdes i slutet på juni. Min syster är född i mitten på november. Då var det en kvinna (avlägsen ingift släkting) som sa typ att ”Du ska väl ha när som helst” och mamma sa, precis som du, satt det var några månader kvar. Kvinnan gav sig inte. Vet inte hur mamma avslutade den konversationen men hon kan vara ganska vass så jag kan tänka mig. 😅 Men det jag vill komma till är: Varför har andra (speciellt kvinnor) så stort behov av att kommentera gravidmagar och hur kan man göra det till en kvinna på hennes pappas begravning? Folk alltså!

  Svara

 • Mila

  |

  Jag är övertygad om att smalhysterin även har spillt över till gravida kroppar. Det anses eftersträvansvärt och vackert att ha en mycket liten gravidmage för då tänker man undermedvetet att det blir färre bristningar, förlossningsskador, graviditetskilon att försöka få bort senare osv… Lite som i Hollywood eller rika delar av USA där kvinnor köper planerat kejsarsnitt ett par veckor för tidigt för att slippa den där sista perioden med enorm mage. Allt för att inte låta kroppen ”förfalla”…🙄 Det är så sjukt.
  Jag hoppad jag kan plocka fram min inre bitch om jag är gravid och ”stor” i framtiden – de som kommenterar på det viset behöver tryckas till även om långt ifrån alla vill såra…

  Svara

 • Sandra

  |

  Men kan inte folk förstå att alla bara är olika och har olika storlekar på sina magar när de är gravida? Det är ju så olika och det betyder inte att bebisen är skitstor bara för man har en större mage. Man är bara olika. PUNKT. Sluta jämför med andra liksom. Dessutom har väl de inte med din mage att göra. Håll tyst om sånt som inte är din ensak.

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag fick också massa kommentarer om min helt sjukt enormt stora mage (verkade alla tycka då, jag tyckte den var en vanlig gravid-mage). En av mina grannar som aldrig ens hälsat trots att vi varit grannar i några år var tvungen att stoppa mig för att berätta hur stor mage jag hade och fråga om jag väntade tvillingar 🙄 även okända människor i affärer och så kommenterade. Fattar inte heller varför det var så viktigt att få understryka till en gravid person att hon är onormalt stor men det behovet finns tydligen hos många 😑 som om man inte redan hittade saker att oroa sig för själv liksom.

  Svara

 • Carro

  |

  Fattar inte heller den där besattheten av magens storlek, det säger liksom ingenting! Vissa har stor mage och vissa har liten, man kan få en stor eller liten bebis oavsett och det enda som spelar nån roll är väl att man själv och bebisen mår bra? 🤷‍♀️ Fick kommentarer om att jag hade liten mage när jag var gravid och kändes ibland som att folk sa det som att det nästan var nåt duktigt, vilket dels kändes skevt att min kropp ska kommenteras och bedömas på det sättet (speciellt som gravid) men även får en att fundera på om allt verkligen står rätt till. Sa till slut bara att barnmorskan säger att allt ser helt normalt ut så då litar jag på det, punkt slut. Och ut kom en bebis som var precis på medelkurvan!

  Svara

 • Nikolina

  |

  Oj vad jag kände igen mig! Jag är lång och lite grövre bygd men har alltid varit ”normsmal”, jag fick också höra så vid alla mina tre graviditeter och när jag tänker tillbaka på känslan så fick de mig att typ skämmas lite över att jag var stor fast att jag väl egentligen hade en helt normal mage. Men så här i efterhand så skäms på dem och inte på min mage!
  Du har verkligen inte en ”för stor” mage utan en alldeles lagom mage för dig och din bebis såklart. Gillar att du lyfte detta mycket märkliga beteende! Kram

  Svara

 • Carolina

  |

  Så fruktansvärt tråkigt att våra kroppar ska bli recenserade och bedömda till och med när vi skapar liv! Du strålar och är vackrare än någonsin med din perfekta mage! ❤️

  Svara

 • Maja

  |

  Angående stor mage så tror jag detta beror på hur magar ser ut och visas på TV. När någon är gravid och snart ska föda i en TV-serie/film så visas bara ”lagom” stora (små?) magar. De är nästan alltid samma storlek och aldrig så stor som en 9 månadersmage verkligen är… Så än en gång får människor en skev uppfattning om kvinnokroppen… Sen är det som du säger, alla magar är olika! Min mage tog tid på sig att bli stor pga av mina magmuskler som ”höll” in bebisen alldeles för länge. Jag hade såna problem med andningen och blev så lättad när magen äntligen ”föll” ut 😄. Jag kunde andas igen! Men efter det kom så kommentarerna om stor mage etc etc. Jag röt i åt en kompis när hon kommenterade på min stora mage… bara för att man är gravid så är man inte okänslig för kommentarer om ens kropp, man har det svårt som det är med allt nytt och konstigt som händer i kroppen. Och så ska människor komma och påpeka att din mage inte är ”som den ska vara”… så nästa gång säg till dem, var ärlig om hur sårande och irriterande det kan vara. Så kanske de slutar säga såna dumma saker 😊.

  Var stolt över din kropp och fina mage! Du håller på och skapar en människa!

  Svara

 • Läsare

  |

  Ett tips är att inte berätta när bebisen ska födas, bara för den närmaste kretsen. Hade en vän som gjorde så, det ledde till en del obekväma stunder då folk blev förvirrade men sedan sade hon åt vissa att ”jag skiter väl ut den då jag skiter ut den”. Hon sade även ”ingen aning, det ser jag då vattnet går”. Hon var ganska rolig 😀 men överlag, fy för att kommentera magar, så onödigt?!

  Svara

 • Mia

  |

  Inte klokt om dom säger så. Säg ifrån. Jävligt dåligt att kommentera någons kropp. Jag skulle bli så arg. Kram.

  Svara

 • Jenny

  |

  Jag fick också kommentarer som t.ex ”oj jag trodde det var dags vilken dag som helst!” När det var över tre månader kvar. Jag tyckte det kändes lite obekvämt som om det var något ”fel” på min mage, vilket det såklart inte var. Får även konstaterande kommentarer titt som tätt (fem gånger sedan april av olika människor) att det syns att jag är gravid igen.. Det är jag inte. Är bara inte lika smal som innan jag fick barn och magen är inte samma form som innan- det är väl inget konstigt egentligen? Blir så matt och ledsen av att folk tar sig rätten att kommentera ens mage så där.

  Svara

 • Victoria

  |

  Jag som varit lätt överviktig typ hela mitt liv och har daglig ångest över det blev fruktansvärt ledsen och triggad när varenda jävel skulle berätta hur stor jag var när jag var preggo.
  Folk fattar inte att sånna kommentarer verkligen kan såra. Hatar alla som ska kommentera andras kroppar, vikt och utseende.

  Svara

 • Karolina

  |

  Är också gravid och är typ 1,5 vecka före dig. Grannen hälsade häromdagen genom att säga ”tjena tjockis” och beordrade att få se min mage (jag gick) och sambons farmor meddelade att jag ju bara blir knubbigare och knubbigare för varje gång hon ser mig, och så var hon hemskt nyfiken på hur många kilon jag gått upp egentligen 🤷🏼‍♀️ Vet inte om dom kanske tror att dom ger mig en komplimang men glad blev jag inte

  Svara

  • Lina

   |

   Min morfar sa glatt ”du har ju gått upp i vikt sedan sist, det syns tydligt :)”

   Jag är inte gravid…

   Svara

 • Frida

  |

  Hatar att folk ska kommentera hur man ser ut så fort man är gravid. Som sagt så finns det många olika orsaker om man har stor eller liten mage.
  Jag är ganska lång/smal och bar vanliga kläder men en storlek större så jag kunde ”dölja” min graviditet väldigt väl (googlade tips ).
  Endel kanske gillar uppmärksamheten men jag tycker är jobbigt.

  Svara

 • Mia

  |

  Så trött på detta också. Min förra graviditet så fick jag enbart höra att jag var så liten. ”Åt jag ordentligt?” Att min ”kropp var gjord för att skaffa barn” Denna gång är jag större ja, och får absolut höra det. Nu oroas det för stort barn istället och att det är så konstigt att jag är så stor denna gången. Aldrig kan det bara få vara en mage som skapar ett liv i sig. Fan vad det ska jämföras och pratas om konstant.

  Svara

 • S

  |

  Så irriterande med allas kommentarer! Alla bär sina barn olika, magen säger egentligen väldigt lite om bebisens storlek. Jag fick höra att min mage var så liten vilket också blev stressande då jag blev orolig för att bebisen inte mådde bra, fick tillräckligt med näring osv?? Men ut kom en ”lagom” stor bebis! Jag började säga ”okej” bara när folk kommenterade och jämförde. Ska tillägga att vi var flera på jobbet som var gravida samtidigt så blev en hel del prat om magars storlek. Som avslut: Du är jättefin och har varken för stor eller för liten mage, den är ett helt perfekt hem för din bebis ❤️

  Svara

 • M

  |

  Låter jättedumt med dessa kommentarer! Huga.

  Känner igen det du beskriver om förvåningen kring att magen vuxit. Min mage växte i perioder kändes det som? Ungefär samma veckor som dig så blev jag märkbart större för att sedan stanna av i växttakt liksom. Sjukaste var nog när han kom ut och man undrade hur han fått plats i magen

  Svara

 • Alexandra

  |

  Avskyr när folk kommentarer ens kropp. Värsta som finns.

  Min andra graviditet väntade jag tvillingar, men plötsligt i vecka 16 vaknade jag en natt av väldiga smärtor i magen. O fick åka ut till sjukhuset.. Där kunde man se en blödning i magen. O tydligen så hade min kropp släppt ifrån sig tre ägg och ett hade fastnat o hade nu gått sönder. Man ville då inte göra en operation pga bebisarna, men tillslut hade jag sån smärta att jag blev medvetslös, o en operation behövdes göra akut. I samband med operationen dog ena tvillingen, men min pojke i magen klarade sig, (vilket jag är väldigt tacksam för).

  Jag var så förvirrad under hela min graviditet om jag skulle vara glad eller ledsen. Men när de då kom kommentarer om tvillingar bröt jag oftast ihop.

  Jag menar bara, att ingen vet vilken historia eller sorg någon bär på, så att fälla en kommentar om någons kropp är så obegripligt för mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • S

  |

  Samma här, folk kommenterade jämt hur stooooor jag var. Alla gånger jag varit gravid har jag fått en rejäl kula som växte mest framåt. Och alla är olika. Vissa blir stora framåt, andra mer utbrett på sidorna osv. Har fått för mig att folk faktiskt glömmer hur stor man blir när man är gravid och dom tycker nog att andra ser större ut än sig själv oavsett om de själva var så stora. Jag vet inte, onödigt och lustigt är det iaf.

  Svara

 • Johanna

  |

  Ville bara skriva att du är lika vacker som alltid Regina! ❤️ Det riktigt strålar om dig! 🤩 Lyssna inte på personer som saknar vett, det finns alltid sånna tyvärr… Till mig sa de samma sak. Försök att inte lägga din dyrbara tid på dessa tråkiga människor. Tänk på dig själv, din sambo och er framtid och gör saker som får dig att må bra… 🥰

  Svara

 • Linda

  |

  Tycker att det är konstigt att bara för att man är gravid så är det helt okej för andra att kommentera ens utseende. Innan, under och efter!

  Sedan har jag sagt till flera gånger att man gärna få säga att ”magen är fin” istället för ”så stor mage”. För jag antar att det är det man menar.

  Och du är superfin! <3

  Svara

 • Estelle

  |

  Fick också höra att jag var sååå stor, t o m att jag borde sluta äta när jag hade 3 månader kvar. hej och hå liksom 🙃🙃🙃 Begärde tillväxt ultraljud för att kolla om bebisen är för stor (blev ju orolig av att höra att bebisen är för stor när jag är rätt liten)… visade sig att min pojke var alldeles för liten och fick igångsättning för att få ut honom. Så man ska definitivt bara skita i folks jävla ignorans och löjliga kommentarer. Du är superfin! 🥰

  Svara

 • Robert

  |

  Relaterar. Eller ja, inte riktigt kanske. 😉 Jävla ”trevliga” människor det finns. Läste en del av vad som berättas bland kommentarerna här också. 😛

  Svara

 • Annica

  |

  Fick barn för 2 veckor sen och har fått frågan om hur mycket jag gått upp i vikt flera gånger under graviditeten. Varför frågar man det liksom? Noll relevant för någonting. Svarade alltid att jag inte visste (sant) och då brukade det komma någon lustigkurrekommentar om att barnmorskan glömt. Då sa jag rakt ut att jag haft ätstörningar och att prat om vikt är triggande för mig och jag vill inte fokuserar på vikt under graviditeten (eller efter för den delen). Då har dom alltid blivit tysta och sagt lite skamset att det låter klokt att inte veta 😁

  Svara

 • Linnéa

  |

  Å herregud, jag fick höra det sååååå många ggr…av kvinnor, bara av kvinnor! Manliga kollegor har mer sagt ”nu börjar magen bli större” eller ”nu syns det att du är gravid”. En man på jobbet sa: ”Är du gravid!!! Det har jag missat” typ någon månad innan födsel. Å ja, jag var stor, hade skiiiitstor mage. Men grejen när folk säger: ”nu spricker du nog snart” eller ”är du säker på att det bara är en” som visste när jag skulle föda, är att de bara är dumma i huvudet. Som om jag inte skulle veta hur många bebisar jag hade i magen eller när det var dags. Idioter är sådana människor. Min tös var iaf stor och fick födas med akut kejsarsnitt 1,5 vecka tidigt. Hon vägde 4290 och var 54cm lång. Jag hade 1,8l fostervatten (man ska ha ca 1l). Hon är frisk och megaperfekt!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Man blir så trött! När jag var gravid med mitt första barn var jag på ett cocktailparty i typ vecka 28. Jag hade lockat håret, tagit på mig en fin klänning och sminkat mig, kände mig så fin. Det var en tjej där (hon jobbade dessutom som sjuksköterska) som ägnade en lång stund åt att oja sig om hur stor min mage var, hon jämförde den med någon kompis mage som var mycket mindre osv. Jag blev så ledsen och det slutade med att vi, tillsammans med några vänner, gick därifrån och satte oss på en restaurang istället. I efterhand kom jag såklart på massor av slagfärdiga saker att säga men där och då blev jag bara ledsen.

  Svara

  • Helen

   |

   Usch, så hemskt för dig!
   Jag brukar också få kommentarer om att jag är stor, men kommer aldrig på vad jag ska säga!

   Vad kom du på i efterhand som jag kanske kan ta till mig?

   Svara

 • Jo

  |

  Hur tänker du kring vaccinet nu när deltavarianten sprids så enormt och rapporter tyder på att den är farligare för gravida? Jag har landat i att jag tänker ta det ändå trots att jag först tänkte avvakta tills bebis är ute, för riskerna med att få delta som gravid skrämmer. Verkar vara så mycket svårare att skydda sig mot den varianten också 🙁

  https://www.theguardian.com/world/2021/jul/30/pregnant-women-urged-to-get-covid-jab-amid-rise-in-hospital-admissions

  Svara

 • Linda

  |

  Jag fick tvillingar i höstas och folk sa till mig hela tiden att ”magen är inte så stor för att ha tvillingar”. 😑 Det var den dock, har sett bilder 😂 Bor i ett land där främlingar tror de har rätt att ta alla gravida på magen men tack vare corona utsattes jag för det bara en enda gång under de 7,5 månader de höll sig där inne. Fattar inte grejen. Skulle en kvinnas kropp bli allmän egendom bara för att hon är gravid? 🤔

  Svara

 • Johannaf

  |

  Måste bara fråga var klänningen är ifrån? Tror du kan ha skrivit det tidigare men kan i så fall ine hitta det inlägget (:

  Svara

  • Egoina

   |

   H&M mama. Har fått den av en kompis, den är alltså inte köpt nyligen 🙂

   Svara

   • Johanna

    |

    Tack! 😊

    Svara

 • Zandra

  |

  En gravidmage är aldrig bra i vissas ögon, antingen är den för stor eller för liten. Alltid ska kvinnokroppen kommenteras. Jag fick också höra ”åh det måste vara dags snart?” ”Är du helt säker på att det inte är tvillingar för du är väldigt stor”. Magen var stor men ut kom en liten bebis på 2.8kg & 48cm lång!

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag fick höra att jag var stor, ända fram till vecka 34, då jag helt plötsligt fick höra att magen var liten, vilket istället gör en nojig att något är fel. Men bebis växte normalt, jag ökade i vikt men magen blev inte så jättemycket större. Fattar inte hetsen med att kommentera…..

  Svara

 • Jeanette

  |

  Fy för folk!

  Svara

 • E

  |

  Jag är ca lika långt gången som du med mitt tredje barn, och tycker din mage ser helt perfekt ut! Min är förmodligen lite större. Fått lite kommentarer i stil med att jag väl ska föda snart, men försöker att ta det med ro. En del är bara idioter och jag fick såna kommentarer de tidigare graviditeterna också. Jag har dock fött helt genomsnittligt stora/små bebisar och återhämtat mig fint efter förlossningarna. Kroppen är grym som gör allt detta, oavsett vad puckon tror om hur det ”borde” se ut i vilken fas.

  Svara

 • Desiree

  |

  Folk har inget hyfs. Jag gick med min nyförlösta dotter i barnvagn och en ytligt bekant undrade i vilken vecka jag var.

  Svara

 • Hannas

  |

  Jag har fått lite känslan under alla mina tre graviditeter att man blir liksom lite allmän egendom när man är gravid. Folk tar sig friheten att klämma och känna på magen utan att fråga och just den där kommentaren om storlek är ju verkligen standard…..

  Svara

 • Nathalie

  |

  Vad olika man är! Jag som blev sååå glad när folk sa att jag var stora för då tänkte jag att barnet var stort och växte. Och jag själv säger det som en komplimang för att vara snäll, att mena ” vad hälsosamt barnet är som växer så ” 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Då missförstod du nog. Har inget emot att vara stor eller att någon säger att jag har stor mage 😍 Tycker inte det är något att ta illa upp över, det är ju en bebis där inne.

   Svara

 • Nathalie

  |

  Ps: bra att du skrev det så jag nu längre aldrig tänker säga att nån har stor mage 🙈 såg det bara som en komplimang ❤️

  Svara

 • Emma

  |

  Jag fick också höra att jag hade en stor magen men jag tog det som något positivt. Bebisen låg där inne och växte och gottade till sig så jag var bara nöjd. Jag har dock aldig varit sån som brytt mig om hur en kropp ser ut. Så länge den fungerar så är jag nöjd. Vi hetsar så mycket om hur kroppen ska se ut att vi glömmer vad den är till för tills dess att man tappar förmågan att göra något. Då inser man värdet av en fungerande kropp igen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med 🥰 Men det är ju oförskämt att få den gravida att känna att det är något fel med en stor mage.

   Svara

 • Camilla

  |

  Jag tycker i alla fall att din mage ser helt perfekt ut. 🥰 Och det fullkomligen strålar om dig så vacker du är. ❤️❤️❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv