Follow my blog with Bloglovin

Två och en halv dag i Norge

Förra lördagen var vi packade och klara för att sätta oss i bilen för att åka till Norge. Det kändes så overkligt att gränsen plötsligt öppnats och att vi faktiskt kunde åka dit. Jag kunde inte riktigt tro det och var orolig hela vägen att vi skulle behöva vända hem vid gränsen igen.

 

Men vi kom in! Här är vi framme med en välkomstdrink i handen. Tur att vi åkte när vi gjorde, nu är gränsen stängd igen : O

 

Fick present av mitt kusinbarn. Han hade gjort detta halsband till mig <3 Trodde jag, det var tydligen till bebisen och inte till mig haha.

 

Det var supersommar i Norge också och vi åkte ner till stranden för att ta ett kvällsdopp. Alla förutom jag i alla fall. Satt här och tittade på.

 

Sen åkte vi hem och åt middag. Mmm grillat.

 

Dagen efter blev det stranden för hela slanten.

 

Jag och Freddy paddlade ut på äventyr.

 

Helan och halvan 👋 Så kul när gravida skriver “snart kan jag inte använda min killes kläder längre”. Det har jag aldrig kunnat, haha.

 

Jag har alltid tyckt att det är så mycket roligare att bada i Norge. Jag har kommit på varför. Där vi bor i Skåne är det så långgrunt, känns som att man kan gå halvvägs till Danmark innan det blir djupt. Men i Norge blir det djupt direkt och oftast hoppar vi från stenar eller simmar ut till en brygga. Så mycket roligare ju? Hemma måste man piiiina sig i vattnet sakta och sen simma i halvmetersvatten.

 

Hemma igen efter en dusch testade vi trenddrinken kondenserad mjölk + lime. Var gott och fräscht, men hade varit godare med en skvätt rom i om jag ska vara ärlig.

 

Sen spolar vi fram ett dygn och här är vi på dagstur i Drøbak. Det blev en kusinbild framför en fin husfasad.

 

Och en bild med min älskling såklart. Tänk om jag fick en krona för varje gång han tar på min mage. Tycker det är så gulligt. Det är det sista han gör innan han somnar och det första han gör när han vaknar.

Har btw noll problem med att folk tar på min mage. Tycker bara det är mysigt och blir smickrad att folk vill känna, haha. Inte främlingar såklart dock, men alla andra. Det är fritt fram.

 

Glasspaus!

 

Haha alltså den här glassen. Kunde inte välja och bad om en kula chokladglass, “lite mjukglass” och “lite krokantströssel”. Den ena kulan motsvarade typ 4 kulor och “lite mjukglass” blev ett helt berg. Jäklar vad generösa de är, tänkte jag. Mmm sen vägde de glassen!! Haha så fult gjort. 150 kronor kostade den : ))))

 

Vi kollade i affärer, spanade loppisstånd på torget och sen köpte vi med oss mat i affären och lunchade i en park.

 

Sen mös vi runt i den fina miljön, shoppade en ljusstake till nya lägenheten och tog bild framför en gullig gul bil. Lyckades sätta oss i bilen för att åka hem exakt innan regnet brakade ner. Vår bil och inte den gula då alltså innan någon gör sig lustig i kommentarsfältet 😉

 

Väl hemma igen lagade vi spagetti med köttfärssås. Jag och barnen anordnade bröllop för barbiedockorna. Dessa dockor och Dixie fick titta på.

Dagen efter åkte vi hem till Sverige igen. En kort visit, men bättre än inget. Supermysiga dagar i Norge! Hoppas det är möjligt att åka tillbaka snart igen ♥

162 gillar

Kommentarer (8)

 • Alicia

  |

  Vad mysigt, verkade som ni hade det väldigt bra!
  Hade du inte kunnat göra ”Min perfekta matdag” som Sandra Beijer la upp på sin blogg? 🥰

  Svara

 • Elin

  |

  Men! Du bor ju jättenära kullaberg!! Där är ju alla badstränder som du beskriver – klippiga och djupt direkt. Dessutom mycket fräschare vatten än i sundet. Dit och bada med er!

  Svara

  • En annan Elin

   |

   Ja precis! Eller bada i Västra hamnen nästa gång du är i Malmö. Eller ute på piren/cement i Landskrona är ju också djupt?? Jättenära + du är väl i La rätt ofta ändå hos din mamma? Lite långt att åka till Norge för att bada 😅

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha, ja jag fick det att låta som att det inte är djupt någonstans i Skåne. Så är det såklart inte. Men känns liksom som att jag har en annan badmentalitet när jag är i Norge, typ 🐋

    Svara

 • F

  |

  Är din norska familj som du besöker, från din mammas eller pappas sida?
  Härligt att du äntligen fick träffa din familj i Norge <3
  Min bror bor i Oslo och har inte träffat honom på evigheter. Längtar tills jag kan åka dit eller när han kan hälsa på mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är alltid pappas sida, har knappt någon kontakt med mammas sida. Förstår det, hoppas ni kan träffas snart <3

   Svara

 • Robert

  |

  Satte ni er i den gula bilen alltså? Eller ja, det var inget förresten. 😉 Gillar förresten vädret på “Gula bilen”-bilden. Typiskt “lite avbrott från solen”-väder.

  Svara

 • Mia

  |

  Jag gillar långgrunt. Så skönt att kunna gå länge i vatten. Va vilken dyr glass. Är Norge så dyrt? Kram.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv