Follow my blog with Bloglovin

Gravid vecka 23

 

Det känns som att skriva dessa vecko-gravidinlägg är det enda jag gör just nu. Förstår om de är ointressanta. Är bara att scrolla sig vidare då, skriver de mest för min egen skull.

Vecka 23! Från och med denna vecka är bebisen juridiskt ett barn och det är möjligt att rädda honom om han kommer ut ur magen. Antagligen hade det inte gått så bra och jag hoppas att han stannar inne länge till, men galet att tänka på att han är så pass färdigbakad.

 

Min kropp

→ Har haft ont/varit trött i ryggen nästan varje dag och när jag väl har ont finns det knappt något jag kan göra för att det ska bli bättre. Att ändra sittposition på stolen eller kudde i svanken hjälper knappt. Det enda som hjälper är att vila raklång och länge. Ibland är inte ens en hel natt tillräckligt. Men sedan jag började sova med en kudde mellan benen (tips från er, tack!) för några dagar sedan har det blivit bättre.

→ Jag kan nu se bebisens rörelser utanpå magen. Trevligt för F som får vara lite mer delaktig. Jag tycker mig inte “få svar” när jag trycker på magen, men känner ändå att vi kommunicerar på något sätt. Exempelvis “säger han till” när han tycker att jag ska ändra position. Det är så konstigt att rörelser i magen är en helt normal grej nu. När jag började känna av honom tyckte jag det var så läskigt att jag inte ville att F skulle gå till jobbet. Jag ville absolut inte vara ensam med en alien i magen.

 

 

Mitt mående

Jag har inte mått särskilt bra denna vecka. Jag känner mig nedstämd, ledsen och på dåligt humör. Jag har hittills älskat att vara gravid, men nu känner jag mig så less. Jag känner mig som en fånge i min egen kropp. Jag är trött på att ha ont, jag är trött på tyngden ner mot underlivet, att ständigt vara kissnödig, inte kunna böja mig ordentligt, inte kunna ligga på mage och jag är trött på att vagga fram.

Jag har ibland tänkt att gravida vaggat med vilje, för att liksom framhäva att de är gravida. Haha nej så är det ju verkligen inte. Mvh/ person som är rörlig som ett kylskåp med foglossningskänningar och tryck mot fiffi. Längtar efter att kunna röra mig smidigt och vara osynlig igen.

 

Veckans aptit

Har inte varit så hungrig de senaste veckorna, har till och med glömt bort att äta ibland. Men denna vecka har jag känt mig omättligt hungrig. Mellanmål är ett måste. Helst nektariner, yoghurt och sesamknäcke med ost.

 

123 gillar

Kommentarer (22)

 • malin

  |

  Jag tycker det är så FINT att du delar med dig av så mkt runt din graviditet🌺

  Svara

 • C

  |

  Vackraste mamin i stan! Håret, stilen, wow!

  Svara

  • Egoina

   |

   ☺️❤️

   Svara

 • Tess

  |

  Dessa inlägg är veckans höjdpunkt! Älskar att du delar med dig av såväl högt som lågt <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jennie

  |

  Jag förstår EXAKT hur du känner och under min andra graviditet var min målbild hela tiden att jag visste att så fort barnet är ute försvinner alla krämpor. Helt sjukt! Man har ont så länge men helt plötsligt är fogarna liksom typ bra (?!?!), man kan ligga på mage och är inte längre kissnödig hela tiden (undantaget om man samlar på sig 1000 liter vätska sista veckorna som man bland annat kissar ut).

  Så håll ut och man måste faktiskt inte njuta av att vara gravid trots att man är lycklig över bebisen 🙂

  Svara

  • Caroline

   |

   Njah, långt ifrån alla blir smärtfria.
   Jag hade ont i fogarna i tre år efter förlossning och ka fortf känna av det.

   Svara

 • J

  |

  Stort grattis till graviditeten 😍
  Jag födde min son i vecka 24, trodde precis som du att det absolut inte kunde gå bra så tidigt men det har gått jättebra. Cirka 90 % överlever i vecka 24, så otroligt häftigt med neonatalvård. Inte för att det kommer hända dig men kan ju va lugnande att veta ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️

   Svara

 • Isa

  |

  Kämpa på, alla gravida förtjänar medalj! Har för mig att margaux när hon var gravid visade en kudde i någon vlogg som man kunde ha för att ligga på mage? Såg ut ungefär som ett O har jag för mig.

  Svara

 • Elin

  |

  Inte relaterat till inlägget, men försökt hitta din Landskrona guide men inte lyckats, skulle du kunna länka? 💕

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror inte jag gjort någon, kan inte minnas det i alla fall. Om jag har är den säkerligen inte aktuell längre 🙂

   Svara

   • Elin

    |

    Åh okej, kanske blandat ihop med något då, men tack ändå 😊

    Svara

 • Linnéa

  |

  Ett tips (som du säkert får tre miljoner av) är att köpa ett foglossningsbälte. Det finns olika, bla ett som du sätter precis under magen för att avlasta. Jag hade en väldigt stor mage (stor bebis och nästan dubbel mängd fostervatten) och det bältet räddade mig så att jag iaf kunde gå promenader. Jag valde ett sådant som man spänner åt så magen liksom trycks lite upp eller vad man ska säga. 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  En stor och fin mage var det iaf.
  Mvh /originell kommentar

  Svara

  • Victoria

   |

   Men har du levt under en sten den senaste tiden eller?

   Svara

 • Marie

  |

  Då ger jag ett annat tips. Häng lite i en pool ett tag. Gärna lite djupare och gå runt i den. Du kommer att känna dig smidigast i världen.

  Svara

 • Marie

  |

  Jag köpte en gravidkudde från bbhugme. Bästa någonsin! 😀 😍 Den är skitdyr men när jag var gravid var den räddningen att sova med. Den funkar också super bakom ryggen (som ett U) när man sitter i soffan och jag har använt den varje dag, för att amma, sedan bebisen kom och nu är hon snart 11 månader. 🙏 Tror att du kan rulla den som ett O och ligga på magen också.

  Svara

 • Lovisa

  |

  Tycker också dina gravidinlägg är supermysiga❣️ OCH, jag hade galna cravings på nektariner och naturell yoghurt som preggo… 🤤

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv