Follow my blog with Bloglovin

7 saker jag ser fram emot med semester

 

Igår gick jag på semester! Det blir en annorlunda semester för vår del då vi har en del att stå i med renovering och fix. Men ska försöka njuta lite också. Michaela gjorde ett så mysigt inlägg med saker hon längtar efter med semestern. Jag hakar på!

7 saker jag ser fram emot med semester:

 

Maten. Mat som knappt behöver tillagas. Enkla sallader, frukt som smakar mycket mer, skaldjur i mängder och pizza på stranden.

 

Känslan av att vara på väg. Sitta färdigpackad i bilen med förväntningar om allt det roliga som ligger framför en.

 

Doften av sommarregn. Blöta sandaler, klänningen som klibbar sig längs kroppen och den torra asfalten som färgas mörkgrå.

 

Glassen. Mjukglass med godistopping från Sannas kiosk, gelato med smak av pistage och choklad och magnum strawberry white.

 

Semesterlooken. Inga byxor, inga strumpor, inget som sitter åt och lockar som får självtorka i värmen.

 

Norge. Vara borta men ändå hemma, umgås med familjen, fräscha upp norskan och köpa nostalgi i matbutiken.

 

Vara med F dygnet runt. Vakna av pussar, långsamma frukostar, syssla med sitt eget men ändå tillsammans och planera dagarna med pronomen vi.

 

182 gillar

Kommentarer (22)

 • C

  |

  NJUT! Sista semestern som du kan vila på riktigt på mycket länge ❤️ Nästa sommar kommer bestå av blöta små UV-dräkter, bortkastade solhattar, tusen bajsblöjor, bebis som drar dig i håret och klöser dig i ansiktet, sömnlösa nätter men ett hjärta som sprängs av kärlek!

  Svara

 • Jenny

  |

  Det här har du säkert hört många gånger, men tänk – sista semestern utan barn! Så tänkte jag månaderna innan förlossningen… “sista påsken innan vi är föräldrar”, “sista midsommar innan bebis föds”, “nästa sommar är jag mamma!” osv.

  Just nu sitter jag i husvagnen med mina två små som precis somnat. En helt annan semester än den jag hade för fem år sen… Kan ibland sakna att ha semester utan att behöva bry mig om någon annan än mig själv. Men jag skulle heller aldrig vilja byta bort det jag har just nu ❤️❤️

  Svara

 • M

  |

  Håller med ovan! Passa på att njut! Jag har en ett åring och semester är inte avkoppling och det är så mkt man inte längre (just nu) kan göra.

  Svara

  • Sara

   |

   Mmm din kommentar osar verkligen pepp och glädje!

   Svara

   • Johanna

    |

    Tur att jag inte hann svara ”M” och skriva hur min upplevelse är av första sommaren med bebis. Då hade du Sara märkt hur peppig och glad ”M” är om man ställer henne mot den här mamman.

    Svara

 • Pernilla

  |

  Wow, vad god den pizzan såg ut 😍 vilken pizzeria är den köpt på?

  Svara

  • Egoina

   |

   Regio ☺️

   Svara

 • Sanna

  |

  Jag tycker kommentarer som ovan är så otroligt tråkiga. ”Passa på att njut” ”det är inte semester med barn”. Fick också sådana kommenterar när jag var gravid och det förtar verkligen peppen.

  Det är bajsblöjor och sömnlösa nätter, det vet man, men det är ännu mer av stunder som är så otroligt njutbara. En rultig liten mage kladdig av jordgubbar, lockar av badvatten i en liten nacke, liten nakenfis som springer runt och njuter av friheten, en liten som tjuter av skratt när hen skvätter med vatten i lilla poolen osv i all oändlighet. Herregud vad jag njuter.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack behövde det ☺️❤️

   Svara

  • Sara

   |

   Men precis!!! Så jävla underbart med barns enkla och oförställda glädje. Har en 2-åring och en i magen som kommer i oktober och vill upptäcka allt med dem! Äntligen någon som förhoppningsvis vill bada i havet en hel dag (om mina barn brås på mig och inte sin badkruka till far då, oklart med 2-åringen än så länge).
   Varför skaffar man ens barn om man inte vill förändra sitt liv eller umgås med dem? Det är ju inget tvång liksom.

   Svara

   • C

    |

    Barn har man hela livet, förhoppningsvis i typ 70 år. Småbarnsåldern varar kanske 5 år. De 5 åren är en parentes. Jag skaffade ej barn för att ha sömnlösa nätter eller byta blöjor i 70 år. Sticker inte under stol med att jag ser fram emot stora barn och att småbarnstiden är en transportsträcka.

    Svara

  • M

   |

   Var ju verkligen inte illa menat (kommenterade ovan)! Älskar att ha barn och det är supermysigt! Men det är ju också intensivt, det vet väl alla? Men en måste väl få skriva njut utan att det ska vara negativt? Jag menade det i alla fall inte så.

   Svara

  • Jenny

   |

   Min kommentar var mer ett konstaterande än en värdering, det var så jag menade iallafall. Ungefär som vid studenttider… “sista påsklovet innan studenten”, “nästa månad har jag slutat skolan” och “nästa vår jobbar/pluggar jag”. Visst kan man ibland sakna gymnasietiden, utan att för den skull vilja göra om det..? 😉

   Svara

 • Kajsa

  |

  Älskar detta inlägg!!! Så otroligt MYSIGT!

  Svara

 • Anna

  |

  Njut av semestern och lyssna inte på de som säger att du inte kommer kunna vila igen på länge. Jag har två små barn som jag är själv med den mesta av tiden och allt som du ser fram emot med semestern är absolut görbart med barn och jag hinner även läsa lite böcker, odla och återhämta mig. Ibland låter det som att få barn är att gå från ingenting till ett absolut kaos men så behöver det inte alls vara och skulle det vara så så är det inte hela tiden och för alltid.

  Svara

 • Robert

  |

  Nu vill jag att det kommer sommarregn. Mörkt ute, så vem vet. 😉

  Svara

 • Helen

  |

  Men pizza!
  Sen jag blev gravid har jag varit ohälsosamt sugen på pizza. Ständigt och jämt!
  Meeen, en röst säger mig att man inte kan äta pizza jämt. Så jag går här och längtar och suktar.. men snart har det gått en vecka sen senaste pizzan så då kanske övriga familjen är lite sugen igen!

  Svara

 • Sofia

  |

  Semester utan barn – fantastiskt. Semester med barn – fantastiskt men på ett helt annan sätt. Som vissa skriver ovan så finns det såklart dagar där men lite längtar tillbaka efter en solstol och en god bok. Men sen kommer dom där stunderna som bara är såå magiska. Vår lilla 1,5 åring kom idag fram och kramade med och sa ”mamma älskar dig” och då kan livet inte bli bättre! Glad sommar!

  Svara

 • Anna

  |

  Jag har också semester nu tillsammans med min sambo och våran tvååring, älskar att varje dag se lyckan i min sons ögon när han testar något nytt. Igår var vi och badade, världens äventyr för en liten tvååring! Du har verkligen något att se fram emot❤️

  Svara

 • Linda

  |

  Jag har ÄLSKAT semester med min dotter! Och hunnit njuta! Jag har haft turen att få till det så att jag har kunnat vara hemma väldigt stor del av varje sommar. Vi har gemensamma intressen och njuter av att hänga i stallet, på stranden och i skogen, med vänner osv. Då har jag ändå varit själv med henne för det mesta och har kunnat njuta som bara den 🥰 (& gör det fortfarande nu när hon är 10).

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Sista stycket där var något av det finaste jag läst. Tillsammans fast ändå göra sitt. Introvert love heaven 😄
  Fin parbild också den ovan på båten 💕

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv