Follow my blog with Bloglovin

Lördag + söndag: kalas, loppisfynd & en utdragen rysare

I lördags var det kalasdags! Mammas sambo fyllde år. Vi plingade på med blommor, present och gamla skruttiga gender reveal-ballonger.

 

Greta hälsade mig välkommen genom att slicka av min body lotion. Smaskens tyckte hon.

 

Mamma dukade fram fika och F lutade sig “ur bild”, trodde han.

 

Tårta! Med drottningssylt och lemoncurd. Godaste tårtan jag ätit på länge. Briljant idé att ha lemoncurd i gräddtårta.

Vi fikade tills vi inte fick ner en smula till, Greta visade oss vilka konster hon lärt sig och sen var det dags att åka hem igen.

 

Köpte mat på vägen hem. Ingredienser till att göra paprikasoppa och sesamknäcke bland annat.

 

Sen blev det ny dag enligt min kamerarulle. Tårta till frukost! Då mår man.

 

Jag skulle på utflykt. Caroline drog med mig på loppis i Landskrona.

När jag skulle betala frågade kvinnan i kassan om jag möjligtvis kom från Norge och om jag gått på Koppargårdens dagis. När jag svarade ja berättade hon att hon var min dagisfröken då, att hon kände igen mig på mina ögon och att hon tänkt på mig senast häromdagen. “Du var en så oberäknelig unge”, sa hon med glimten i ögat.

Så gulligt att hon kände igen mig, men vadå oberäknelig? Har alltid fått höra att jag var världens enklaste barn. Nu kommer det fram. Haha.

 

Firade loppisfynd med liten Tychobiff på Tycho Brahe. Hade kunnat flytta tillbaka till Landskrona endast pga de där såserna </3

 

Vad köpte du på loppisen då?? Sorry för cliffhangern. Det blev två fat. Detta tårtfat.

 

Kolla så gulliga fötter! Nu har jag en ursäkt att göra tårta snart. Kaaaanske en gräddtårta med drottningssylt och lemoncurd?

 

Och ett glasfat i form av ett snäckskal. Så vackert. 30 kronor styck gav jag för dem.

Har en målbild att jag och F dukat fram skaldjur, ostar och vin i nya lägenheten och att bebisen sover bredvid. Då ska detta fat vara med!! Jag har och har haft så många målbilder relaterat till bebisen förresten. Är sånt intressant att läsa om, eller bara cringe?

 

Tog mig hem från Landskrona och hämtade ett hemligt paket på vägen. Hade ingen aning om vem som skickat. Det var stort och ganska tungt. Så nyfiken!

 

Det var från Libero. De skickade en present som tack för att jag medverkade i deras podd. Nämen alltså så snällt. Och kolla så mycket grejer till bebisen. Blev helt gråtig när jag öppnade. Jag ORKAR INTE att han ska ha en haj-handduk och en UV-mössa med en krabba på.

 

Det var varmt och vi cyklade ner till stranden. F för att han ville bada, jag för att jag ville äta glass. Valde kulörtströssel för man bli ju så glad.

 

Sen cyklade vi hem och duschade. När jag kom ut ur duschen hade F dukat fram snacks till EM-finalen.

Vilken rysare det var! Glad att EM är över ändå, jag orkar inte med deras förkrossade ansikten när de missar en straff. Det är för hemskt. Men F var mycket glad.

Och sen var helgen slut!

144 gillar

Kommentarer (24)

 • Kattis

  |

  Men HELVETE va sjukt att hon kände igen dig?! Vuxen och i fel land, det är ju helt makalöst??? Är så imponerad

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, jag måste tillägga att jag alltså gick på dagis här i Sverige (det med Norge var bara en grej hon kom ihåg om mig). Annars vore det ännu sjukare 🙂

   Svara

   • Kattis

    |

    Hahaha jaha! Ja det gjorde det lite mindre sjukt men ändå, riktigt skarpt öga.

    Svara

  • Caroline

   |

   Mina fröknar känner igen mig också och jag dem. Är 35 år.
   Inte jättekonstigt..😅

   Svara

 • M

  |

  Är det medvetet att ha flera målbilder?

  Jag hade två stycken: vara hela familjen på BB och att komma hem med bebis. Ingen av dem blev riktigt som jag tänkt mig pga Corona och besöksförbud som trädde i kraft ett par dagar före BF. När jag var gravid tänkte jag mig att en eller två målbilder räckte men det hade nog varit bättre med flera och lite liksom simplare målbilder. Jag hade målat upp större scenarion som jag fick skrota väldigt kort inpå förlossningen.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det bara blev. Har kommit på att jag nog gör så generellt med allt i livet, har målbilder gällande det mesta. Åh förstår vad du menar. Men hur skulle du kunna veta att en himla pandemi skulle hända liksom. En målbild/grej jag fantiserade om när jag mådde illa i början av graviditeten var när vi skulle berätta för våra familjer. Men visade sig sen att jag tyckte mest det var jobbigt pga blev så pissnervös, haha. Kanske de där målbilderna är mysigare att tänka på/peppa sig själv med än vad de faktiskt blir i verkligheten sen.

   Svara

   • M

    |

    Haha, för mig var det tvärtom gällande att få berätta! Jag mådde så dåligt att det var ren lättnad att få berätta att jag var gravid. Hade trott innan att det skulle vara sååå nervöst, men kände liksom “Mår så jävla dåligt att jag inte bryr mig om vad någon tycker eller tänker”, det var nog kanske den enda fördelen med illamåendet

    Svara

 • Julia

  |

  Snacksen till fotbollen såg goda ut. Men försöker förstå varför han inte la osten, charken och oliverna på samma fat? Eventuellt oliverna i en liten skål så oljan inte behöver rinna på träskärbrädan? 😅 haha, kunde inte låta bli att kommentera det, var ju gulligt iallafall 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha undrar samma… 🙂

   Svara

 • Lily

  |

  Men alltså! Nu blir jag nyfiken på vad förskoletanten heter. Jag gick på samma förskola, kanske t.o.m samtidigt, är 90:a. Hade en favorit som hette Carina, nyfiken på om det är hon. Vill ju träffa henne! 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Gjorde du? Gud så roligt. Minns du mig? Var jag oberäknelig?? hahah. Elsie heter hon. Hmm jag minns inte alls Carina. Men minns typ ingen, bara hur vissa såg ut.

   Svara

 • Linn

  |

  Hej Egoina!
  Postade min fråga så sent på förra inlägget att jag lägger in igen nu för att ha chans att få ett svar 😁

  Jag blev helt hooked på ditt helsingborgsinlägg förra året där du tipsade massor. Jag och sambon har därför bestämt oss att åka till just helsingborg när vi får några dagars egentid och lämnar våra 3 små barn hemma. Vi åker från Sundsvall så resvägen är en bit.. :’) därför är jag lite mån om att det ska bli bra.

  Det har dykt upp några frågor som jag undrar om du kan hjälpa mig med? 🙂
  1. Om man går landsborgspromenaden. Den verkar vara väldigt lång om man ska gå hela. Brukar du göra det eller ska man gå norra/södra delen?
  2. Om man vill äta gott kött till middag. Vilken restaurang bör man då välja?

  Tack för toppenblogg. 🙂
  /Linn

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, jag brukar inte gå hela. Du kan gå på den var som helst och gå så långt du har lust. Jag skulle rekommendera från city och mot Sofiero så långt ni orkar. Kött vet jag inte. Kanske KOL? 🙂

   Svara

 • emma

  |

  Älskar målbilder, både att ha och höra andras! Läser gärna ett sånt inlägg! Jag ska snart flytta ihop med min tjej (jag bor i Lund och hon i Stockholm så vi har aldrig bott ens i samma stad förut!) och vi knarkar målbilder. En av våra bästa är att hon kommer hem från jobet / skolan och jag antingen sitter och skriver eller fixar nåt hemma. Just det vardagliga. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • BB

  |

  Gjorde marängtårta med lemoncurd mellan marängbottnar och sen grädde, jordgubbar och choklad på 🤤

  Svara

  • Egoina

   |

   Så gott 😍🤤 det är nog min favorittårta ändå!

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Grovt avundsjuk på det underbara tårtfatet med fötterna, vilket fynd! 😍🤩😍
  Målbilder är bra tycker jag så man får lite positiva halvfantasier även om de inte inträffar. Hade ett gäng och så hade jag en annan skum sak för mig minns jag nu. Hade sån massiv foglossning och allmänna smärtor att det var svårt att se att de bara skulle försvinna. Så jag satt ofta hemma i fönstret och spanade efter mammor med bebisar i barnvagn och blev så glad när jag såg dem se “normala” ut eller vad man ska säga. Typ kolla hon har en bebis och kan gå normalt! Satt och spanade massor bakom min gardin som ett riktigt creep 😁

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh! ❤️

   Svara

 • Elin

  |

  Alltså tårtfaten är ju lätt de finaste jag sett!! Avis!

  Svara

 • Robert

  |

  Osis för F att han inte kom undan fotot där, haha. Fast nu undrar vi alla vad du hade för hyss för dig på dagis. 😉

  Svara

 • Kari

  |

  Fattar inte det med oberäknelig? Du ville i en period ha alla kläder bakochfram, men det kan det inte handla om. Du lekte med killarna fram tills du kunde skånska, så de trodde kanske du var den tysta typen ett tag? 😂 Det var du INTE som barn.😁

  Svara

 • Emmi

  |

  Hej, vet du hur man kan beställa en sådan libero nessesär? Eller man måste samla blöjkoder? / Emmi

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag hade som målbild att läsa i trädgården med bebis sovande bredvid! Hon är 3 månader, jag har inte öppnat en bok sedan hon föddes, hon hatar att sova på dagen och det är alldeles för varmt för att ha henne ute ens! Jag misslyckades verkligen med den målbilden haha!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv