Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Vad har ni för sommarplaner?

Det blir att fixa med flytten, renovering och försäljning samt börja fixa inför bebisen. Skrev precis in allt vi måste fixa i ett excel-ark och gah…det är en del ja…haha. Om det öppnas upp och vi kan åka till Norge kommer vi göra det, men tvivlar på att det kommer hända.

 

Hur ser ditt liv ut om 5år, boende, arbete m. m….

Om jag får drömma fritt: vi har köpt ett hus, jag jobbar med något annat (som kanske inte är något helt annan men i alla fall inte innefattar sociala medier) och vi har börjat kolla efter semesterboende i södra Frankrike eller norra Italien. Vår pojke har förhoppningsvis fått ett syskon och jag och F är lika kära som nu.

 

 

Hur lyxar du helst till det? Både vardagslyx och om du vill fira något.

Det kan vara olika saker. Jag försöker komma på något som jag tycker skulle kännas lyxigt just då. Det kan vara en lång spa-ritual i badrummet med min bästa ansiktsmask, att gå och köpa en iskaffe eller några favoritpraliner, att strosa på stan med målet att köpa något fint till mig själv, ett glas bubbel med en kompis, en riktigt god middag, en lyxig behandling eller köpa något jag velat ha länge. Det som just då känns en en extra fin treat.

 

Vilken träning gillar du mest/minst?

Mest: promenader, cykla, dansa. Minst: allt annat, haha.

 

 

Vad är dina bästa återhämtningstips när du varit social?

Tillåta sig att vara totalt osocial och gömma sig från världen. Inte ens svara på ett sms. Strunta i att rulla upp. Om man bor tillsammans med någon kan man säga att man vill syssla med sina egna grejer och vara själv en stund. Sen lägger man sig i sängen med något gott och kollar på serier.

 

Om du kunde ge ditt yngre jag ett råd, vad skulle du ge för råd då?

”Det löser sig”. Herregud vad jag har oroat mig över saker i onödan. Har oroat mig för precis allt. Önskar så att jag istället bara hade slappnat av, njutit av nuet och haft en tilltro till att allt skulle bli bra.

 

Hur tänker ni kring äktenskap?

Kan bara svara för mig själv då vi inte pratat om det. Jag vet faktiskt inte. Jag tänker inte på det alls längre. Jag tror inte det spelar någon roll för mig om vi någonsin gifter oss eller inte. Skrev om det här för några månader sedan som ni kanske minns. Jag tror det kändes viktigare innan jag hade en bebis i magen. Nu känns det automatiskt som att vi är en familj. Jag tror det är det jag har längtat efter, en samhörighet, ett gemensamt mål, att bli ett vi, en familj.

Jag kan absolut tänka mig att gifta mig någon gång, men det är helt okej om det inte blir så. Jag har i alla fall insett att jag inte vill ha ett stort extra-allt bröllop. Den tanken ger mig bara ångest. Hatar att planera stora event, haha. Men en liten tillställning eller bara skriva på papper – ja kanske. Men som sagt, det är inget som känns viktigt för mig just nu.

Gillar dock tanken på att vi alla tre har samma efternamn, men jag vill inte byta till F’s och han vill nog inte byta till mitt. Så jag vet inte hur det skulle gå till. Skulle också gärna vilja ha en ring…mest för att det är fint? Men den kan jag ju köpa själv. Haha.

 

Tre prylar du inte kan leva utan!

Min telefon, återfuktning till ansiktet och solglasögon. Telefonen av uppenbara skäl, återfuktning då jag hatar att vara torr och solglasögon då att behöva kisa kan vara det jobbigaste som finns.

 

 

Beskriv din ultimata matdag!

Frukost 🥞
Lidls tjocka kokosyoghurt med jordgubbar och fröknäcke med ost. Med grönt te och färskpressad apelsinjuice.

Lunch 🥗
Ceasarsallad med krispiga krutonger och bacon. Med kolsyrad lemonad.

Fika 🍩
Kardemummabulle och en cappucino.

Middag 🍔
Tacos med salsa, guacamole och hårda skal. Med ett glas bubbel och cola zero.

Efterrätt 🍰
Gino.

Kvällsnacks 🧀
Blåmögelost med fikonmarmelad, salta kex och honungsmelon.

Gud blev så hungrig nu!

 

Jag vill veta hur man får ett bra tiktok-flöde!!!
Jag laddade ner appen häromdagen efter mycket att det tittar på på Youtube är ursprungligen från tiktok. Skrollade några kvällar och det var väl helt okej. Men gillar asmr så sökte på det och det skulle jag aldrig gjort. Så mycket äckligt ätande och uäk som kom upp att jag nu inte längre vågar gå in k appen. Hur gör jag? Måste jag följa/gilla saker? Jag gör inte det på Youtube och där har jag ju ett okej flöde men det kanske inte är uppbyggt på samma sätt. Behöver tips från en tiktok-expert!

Scrolla ”for you” sidan och gilla/spara/kommentera sånt som du tycker är intressant och svep snabbt förbi annat. Det kommer ta minst två timmar innan Tiktok ”lär sig” vad du gillar, så håll ut. Och var beredd på att det blir lite knas i början om du t.ex. gillar ett klipp med en ekorre, så blir det bara ekorrar ett tag 😅 Men när din algoritm är inarbetad kommer det bli bra. Jag äääälskar tiktok! Uppdatera mig hur det gick!

 

 

Hej! Jag har en fundering som du kanske kan hjälpa till med. Jag ser ofta att du tar med din kille när du träffar (vad jag tror är) dina kompisar. I mitt gäng är det alltid uppdelat när vi ska ses, ingen tar med sig sin kille! Vilket jag tycker är tråkigt ibland eftersom jag vill att min kille ska bli kompis med mina kompisar och även mina kompisars killar såklart, samtidigt som jag också verkligen uppskattar umgänge med mina tjejkompisar endast. Men den där mixen är så svår att få till tycker jag? Och en gång när jag ville ta med min kille till ett häng reagerade min tjejkompis typ som att det var jätteirriterande och störigt att han skulle hänga med för då “kunde vi inte prata om tjejgrejer”.

Hur gör du när du vill bjuda med F? Frågar du dina kompisar innan om det är ok eller har det bara blivit så att han hakar på och de tycker det är roligt? Jag hade verkligen önskat att det var mer avslappnat, särskilt när jag faktiskt bor med min kille och ibland känner att jag måste be honom gå hemifrån när mina kompisar ska komma. Samtidigt vill man ju inte vara eller ha en toffel, haha…

Det är snarare han som tar med mig om man ska vara petig. Det var hans kompisar från början, men de är såklart också mina nu. Hannah som är en av mina bästa kompisar är t.ex. F’s bästa kompis också.

Vet precis vad du menar, i vissa gäng är det exakt som du beskriver. I mitt ”Helsingborgs-gäng” eller vad man ska säga är det inte så vilket jag tycker är kul. Vi är kompisar, inte kön. Samma sak när vi umgås ännu fler, typ firar midsommar eller så. Det blir inte automatiskt att tjejerna grupperar sig för sig och killarna för sig. Så trist det är tycker jag? Typ ”nu ska killarna ta disken” som att de sitter ihop, eller när det erbjuds en shot från en kille är det underförstått att det bara är andra män som tillfrågas. Märklig grej.

Ibland anordnar vi tjejgrejer med sånt vi tycker är kul utan killarna. Men när jag har bestämt träff med folk är F nästan alltid välkommen och jag tycker inte det begränsar våra samtal. Är väl bra för honom att få lyssna på ”tjejgrejer”. Oftast ansluter han lite senare och då hinner vi ju med både och. Men såklart vill man träffa sina kompisar i mindre konstellationer ibland för att få annan dynamik, och jag vill självklart hänga med folk utan F ibland – och det är ju helt okej. Men att det alltid ska vara standard att partnern inte är välkommen tycker jag är märkligt. Har ett ex vars kompisar jag aldrig träffade. Så märkligt att tänka på i efterhand. Ta upp detta samtalsämne med din kompis. Kanske har hon bara ”låst sig” i hur hon tänker? Är ju bara kul med fler kompisar!

 

116 gillar

Kommentarer (28)

 • Linda

  |

  Ang efternamn vid ev giftemåln(och kanske för bebis också?) numera får du ha två efternamn! Så du fig F kan ta varandras och så blir familjen ett dubbelnamn. Så snyggt säger jag som själv har dubbla efternamn!

  Svara

 • Ida

  |

  Ni kanske redan tänkt på detta, men om inte så bör ni skaffa testamente i och med att ni äger bostad ihop plus ska få barn. Sambolagen är inte tillfredställande ur en juridisk synpunkt om det värsta händer. Ta hjälp av någon att upprätta ett lagligt testamente där ni själva reglerar vem som ska få era tillgångar, förutom laglotten då, den är redan lagstadgad. ❤️ Grattis bebis och boende ❤️❤️

  Svara

  • R

   |

   Tyvärr räcker inte testamente! Detta pga att barnets laglott inte kan testamenteras bort (men är man gifta ärver makar före barn). Dvs, om man inte gifter sig och den ena dör kommer barnen ärva minst 25 % av det gemensamma boet (hälften av den dödes hälft, även om man har testamente alltså!) och då kommer överförmyndare komma in i bilden och risken är att den kvarlevande inte har råd att t.ex. bo kvar i boendet. Så har man gemensamma barn och inte är gifta behövs både testamente och en livförsäkring som gör att den kvarlevande har råd att köpa ut barnen ur dödsboet om det värsta skulle hända. Mycket att tänka på 🙂

   Svara

 • Agnes

  |

  Angående giftemål, det kan vara bra att vara gifta om man har barn och gemensamma tillgångar t ex boende. Makar ärver varandra och det kan vara behjälpligt om olyckan skulle vara framme. Det är enda anledningen till att jag skulle gifta mig faktiskt, barn och hus. Oromantiskt kanske… Men kan vara värt att kolla in för- och nackdelar.

  Svara

  • H

   |

   Det är av just den anledningen som jag och min Sambo har pratat om att gifta oss. Är mer en praktiskt än romantisk person och har en del oro när jag tänker på att min Sambo inte kommer att ärva mig om jag skulle dö. Vi har precis köpt en dyr lägenhet och har gemensam ekonomi och jag vill att han ska få halva lägenheten och alla sparpengar. Inte mina föräldrar eller syskon. Visst kan vi skriva testamente, men känns enklare att bara vara gifta. Trots det är vi inte ens förlovade… Vi båda är lite fast i att gifta sig/förlova sig ska vara den ”ultimata kärleksfulla gesten” och ett stort steg i livet, även fast vi båda tycker att det mest är viktigt ur en juridiskt synpunkt. Men skaffar vi barn har vi sagt att vi måste vara gifta haha.

   Svara

 • Mila

  |

  Jag gifte mig i maj och velade mycket kring det där med efternamn. Många sa ”ta dubbelt!” men för det första matchar inte våra efternamn (mitt är väldigt utländskt, min mans är väldigt svennigt!) och för det andra blir det ju så lååååångt. 😮 Nä, jag behåller mig. Får fundera vidare om det blir barn framöver, men äsch, tänker också att jag är inte mindre mamma för att mitt barn samma efternamn som jag. 🙂

  Svara

  • Jo

   |

   Funderade också på det där och höll kvar mitt namn! Vi har iofs båda supersvenniga namn men samtidigt yrken som är väldigt knutna till namn och person, orkade inte börja lära om folk och nu när vi ska få barn tänker jag också att jag inte är mindre mamma bara för att vi inte delar efternamn. Att barnet ska få hans efternamn beror dessutom enbart på att det tilltänkta förnamnet klingar mycket bättre ihop med det, hade det passat bättre ihop med mitt hade vi valt det istället 😃

   Svara

  • Sandra

   |

   Jag har ocksa behallt mitt efternamn! For mig var det viktigt att vi gifte oss / det betyder mycket for mig, men av nagon anledning kan jag inte slappa mitt efternamn..vet inte riktigt varfor – men det kanns typ som att jag bryter med min familj som jag star valdigt nara. Saklart forstar jag att efternamn har noll att gora med ens relation, men det ar nagot som tar emot..tror att om vi har tur nog att fa barn, sa byter jag nog efternamn da!

   Svara

 • Lisa

  |

  Hej Regina!
  Nu när jag läste om kompisar kom jag och tänka på Caroline och August. De var frekvent med på din blogg förut men vet att du skrev att de skulle flytta. Flyttade de långt ifrån er så att ni inte ses lika ofta längre? Minns att jag var lite avundsjuk (men inte på ett missunnsamt sätt såklart) på er relation att ni blev så tighta kompisar i vuxenålder 😊

  Svara

  • emma

   |

   Har också tänkt på det här! Känns så creepy att undra över någon annans vänner men har varit lite orolig 🙁

   Svara

 • Michaela

  |

  Vi gifte oss 2015 och behöll våra efternamn men sen när vi fick barn ville båda heta samma som bebis men ingen av oss ville ha varandras efternamn eller dubbelefternamn.

  Lagen ändrades då också så man kan hitta på ett eget efternamn och om ingen annan heter det så får man ansöka om det. Sagt och gjort, vi pusslade ihop våra efternamn, fick ett nytt som båda var jättenöjda med och nu är det bara vår lilla familj på nu fyra som heter det. Ganska häftigt att ha startat en helt ny släkt där vi är nummer 1-4.

  Svara

 • Annica

  |

  Som någon redan skrivit ovan så är det bra om ni skriver testamente om ni inte ska vara gifta. Jag tyckte själv det kändes konstigt att vara 30 och skriva testamente men händer det värsta så kommer man vara glad att man gjorde det.
  Vi väntar andra barnet och bestämde i våras att slå ihop vår ekonomi till gemensam. Jag har alltid velat ha ett ”riktigt” bröllop men när vi satt där så kändes det vettigt att bara gå och gifta sig. Vi vill ju dela livet ihop 🙂 någon vecka senare blev vi sjuka och fick ställa in en resa och frågade oss ”Vad kan vi göra för roligt för att kompensera den inställda resan? Vi kan gifta oss?”. Typ 1,5 månad senare hade vi en borgerlig vigsel på stranden och överraskade våra föräldrar med det. Det blev jättemysigt! En bröllopsfest kan vi ha senare när det passar 🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Håller med övriga om att juridiskt är det smidigt att vara gifta. Vi bokade möte med en jurist via banken (en gratis timma) och frågade hur vi enklast hanterade all praktiskt kring hus (som han ägde sen innan) och andra tillgångar. Då var vår son typ några veckor bara. Han största och tydligaste råd var GIFT er. Det går att skriva kring det men det är krångligare och svårt att få vattentätt. Då måste en jurist göra det och det kostar en slant. Vi var dock förlovade så vi såg till att bli gifta lite snabbare (mindre än ett år senare). Däremot behöver man ju inte ta varandras namn, har kompisar som fortfarande heter olika trots gifta. Jag ville inte heta som makens exfru och han ville inte ta mitt. Så vi tittade på våra föräldrars givna efternamn som barn och valde ett av de vi gillade. Vi tycker dubbelnamn är för långa och vi ville dela namn med vår son, bägge två. Jag känner mig verkligen som mitt nya efternamn såhär 5 år senare och har svårt att relatera till att jag var Helena Annatnamn innan.

  Sen passade vi på att festa till bröllopet då vi fyllde 30 respektive fyrtio. Så vi planerade en mellanstor fest med ca 60 gäster (både släkt och vänner) och hade en helt fantastisk dag. Jag är inte blödig och romantisk men den dagen ligger mig så varmt om hjärtat snart sex år senare. Var som att vi både firade vår liv fram till den punkten men också välkomnade vår gemensamma framtid. Så juridik i all ära, men själva dagen var också magisk. Jag köpte secondhand klänning och vi hade en enklare lokal. Så inte dyrt – bara festligt och mysigt!

  Men det viktigaste är ju att ni känner er som en enhet och är lycklig, men glöm då inte fixa juridik. Se över vem som får livförsäkring vid ev. dödsfall, på många blir det automatiskt barnets och då kan det vara svårt att behålla huset då pengarna blir satta i förvaltning… satan vad trist juridik är men viktigt.

  Svara

 • Anna

  |

  Det är ju nu när ni ska ha barn som ni kanske borde gifta er 🙂 allting blir mycket lättare då, och man slipper fixa med faderskapsintyg. Gällande efternamn: barnet och ni kan ha dubbla. Katralen Depardiue eller vad han kan tänkas heta 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, I wish. Han heter Åslund. Jag kan ju inte heta ”Regina Åslund” efter att ha fått höra ”Regina? …som Regina Lund?” hela mitt liv.

   Svara

   • Jessica

    |

    Sjukt smidigt om du byter till Åslund ändå ju, om folk ändå vill relatera till Lund 😅

    Vi tog bådas namn trots att båda namnen är långa och inte passar så bra ihop med varandra. Ingen av oss var beredd att ta bort sitt namn och ingen ville vara ensam om dubbelt så det fick bli så tillslut. Gillar att vi har samma efternamn nu även om det är långt och inte klingar perfekt ihop 😂

    Svara

  • M

   |

   Haha, måste bara skriva att jag tycker Depardiue lät så himla fint!

   Svara

   • Egoina

    |

    Jaa hade gärna hetat det!! haha

    Svara

 • Mia

  |

  Tips till TikTok. Om ett klipp du inte är intresserad av kommer upp i flödet så håll in på skärmen så kommer alternativ upp och du kan tryck ”inte intresserad” Då lär den sig typ direkt att inte visa mer sånt! ☺️

  Svara

 • Anna-Lena

  |

  Jag jobbar som mäklare i södra Frankrike, så hör av er om ni sak börja kolla på semesterboende här! 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • Hanna

  |

  Skåne blir grön region fr måndag. Kolla upp vad det betyder för ovacvinerade (på fhi.no eller regjeringen.no), men tror också du har lov till hjemmekarentene om du besöker nära släkt (osäker vad som räknas)

  Svara

 • Andreas

  |

  Ett annat tips kring efternamn är ju att se vad ni har för efternamn någon generation bakåt i släkten, där hittar ni kanske ett fint efternamn ni båda kan enas om? Så gjorde jag och frun när vi väntade barn, sjukt smidigt att alla har samma efternamn.

  Det kan vara lite jobb med att bevisa för Skatteverket att ni har haft namnet längre inom släkten, men gamla kyrkböcker o så brukar fungera bra för det! Ancestry har bra databaser, och är lätt värt en månads abonnemang för att få hjälp med allt sånt!

  Svara

  • Andreas

   |

   Kan även tillägga att man kan gifta sig civilt i typ Köpenhamn på Rådhuset, då behöver man inga vittnen med sig (och det kostar inget!).
   Nu i sommar brukar också många kyrkor ha drop-in-vigsel, det enda man behöver ha fixat är hindersprövning från Skatteverket, så passa på att ordna hem sådana omgående så ni har i god tid 🙂

   Svara

 • Sabina

  |

  Vill bara tipsa om att Skåne från måndag räknas som grönt område och det är fritt fram att åka till Norge utan karantän! 🥳

  Svara

 • Robert

  |

  Gillar tanken på den ultimata matdagen. 😉

  Svara

 • emmelie

  |

  Hej! Vet att du skrev om (eller jag ni hade väl en paus/breakup ett tag) att ni hade det tufft och det tog tid att komma tillbaka till att va lyckliga. Kah är i en sits där jag blivit sviken, slutat va kär i min kille men beslutat mig för att förlåta. Han är kär i mig och är lixom som vanlig. Men jag är inte där & är så rädd för att jag aldrig ska känna samma känslor igen. Ibland känns det som vanligt & ibland får jag panik och drar mig undan på fysist och känslomässigt. Ni verkar ju superbra igen. Har du tips på att hitta tillbaka? Hur gjorde ni?

  Kram & lycka till med bebis & nya boendet.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv