Follow my blog with Bloglovin

Tisdagssnack

En måndagshälsning som blir en tisdagshälsning istället, hej!

Gah vilken nagelbitare det var igår när Frankrike mötte Schweiz. Stackars F! Det blev straffar och vi orkade knappt titta. F eftersom han ju hejar på Frankrike och jag eftersom jag visste att någon snart skulle må jättedåligt. Blundade som tur var när sista straffen slogs och slapp se fotbollsspelarens förkrossade ansikte när målvakten räddade. Usch. Och ikväll ska Sverige spela. Gah, mina nerver!!

En ny vecka och min todo-lista har aldrig varit längre. Vi köpte ju nytt boende förra veckan och snart ska karusellen sättas igång med planering, val, renovering, flytt och försäljning av nuvarande lägenhet. Vad gäller det sistnämnda har vi tänkt bo kvar i vår lägenhet i alla fall tills badrummet i den nya är klart. Vi ska renovera köket också, men då vi har tänkt flytta köket och göra om planlösningen kan vi använda det gamla och ”spärra av renoveringen” när vi bygger det nya och sen tvärtom när gamla köket blir till sovrum. Vi lär inte kunna undvika att bo i kaos helt och hållet, men jag känner att så länge vi har allt vi behöver (kök och badrum) och kan spärra av det vi renoverar för stunden för att slippa se det kaosigaste går det bra.

Vi får nycklarna i början av augusti och jag hoppas vi hinner med det värsta innan jag är superhöggravid och ska föda i alla fall. Det var mitt krav när vi kollade nytt boende – antingen får flytten ske innan oktober, eller så får vi vänta. Jag vill ha det tryggt och lugnt omkring mig i november när bebisen kommer. Ska erkänna att det är lite bekvämt att vara gravid just nu ändå. F har varit tydlig med att jag absolut inte får göra någonting mer än att peka, välja och tycka. Låter otroligt lyxigt, haha.

Två saker jag ser fram emot denna vecka: Fixa naglarna och middag hos Hannah på lördag.

Veckans nervösa: Sverige-matchen ikväll!! Vore så kul om vi gick vidare, hoppas hoppas.

Veckans tråkiga: Förhandla räntor. Herregud vilken tråkig syssla. Tur F kan göra det, jag hade gått med på första bästa.

Tacksam över: Frédéric som klappar magen varje morgon innan han går upp, kommer hem med olika typer av läsk för att jag ska ha något kul att dricka och ritar hjärtan på mina frukostägg. Han är inte typen som köper blommor eller gör stora gester, men kärlek i vardagen – där är han bäst <3

 

195 gillar

Kommentarer (14)

 • Hanna

  |

  Åh vad gulligt. Hellre en kille som F, som gör dom små sakerna som kan lyfta en annars helt kass dag, än någon som slår på stort någon gång om året typ 🥰 Även om det såklart också är trevligt 😂
  Och stort grattis till nya lägenheten.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja 🥰❤️ Tack så mycket!

   Svara

 • C

  |

  Jag har lyckats vara gravid dom 2 senaste flyttarna vi gjort! Lite jobbigt att inte kunna hjälpa till som man vill. Men också ganska skönt att slippa bära 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   😂👌🏼

   Svara

  • Jag

   |

   Här med! Men nu har jag revansch med nr tre, ska inte byta hem överhuvudtaget den här gången 😄

   Svara

 • emma

  |

  Åh det där med olika sorters läsk är så fint och bra! Försöker göra samma för min tjej som inte dricker så hon ska ha nåt kul när jag och mina kompisar vinar loss. Tips på kul läsk mottages tacksamt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag gillar de flesta från san pellegrino. Kolsyrad lemonad i olika former är också gott 😍

   Svara

  • Sara

   |

   Alltså Somersby sparkling spritz är lycka på flaska!!! Så jävla god, kommer bli min drink i sommar helt klart.

   Svara

 • Robert

  |

  Hej! Blev man sugen på att fixa naglarna också. 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag var både gravid och superdupermagsjuk min senaste flytt. Var faktiskt skönt att bli instängd i ett rum och slippa bära och fixa 😅😬

  Svara

 • Frida

  |

  Minns inte om det var du (men jag troooor det) som inte gillade vikta chips så mkt?! Köpte iallafall en påse Bjäre chips till fotbollen ikväll och det va inte ett. endaste. vikt. chips. Till min stora besvikelse 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åh Bjäre chips är bäst <3

   Svara

 • Kristina Ponting

  |

  Åkte förbi ett stort tält vid ett hotell och ut kom lite killar och dom såg inte glada ut! Jag tänkte: Det gick vist inte så bra i matchen, sen for jag hem till hundarna.

  Svara

 • Alicia

  |

  Kul med flytt!! Så himla mysigt med en äldre lägenhet, ser så himla fin ut!! Har ni koll på byggnadsvård (förvaltning av äldre lägenheter)?? Tänkte bara tipsa annars för vet så himla många som renoverar lite för ”fort” i äldre miljöer och ångrar sig sedan när de lär sig lite mer om byggnaders historia och liksom själen i det hela. Eller ångrar sig när de säljer pga. ”varsam renovering” är så eftertraktat. Tanken är väl lite att inte enskilda personer ska riva ut och göra om allt utan mer anpassa och fixa till så att det passar en själv, men samtidigt bevara kulturarv osv. till kommande generationer (gamla material håller ju ofta i hundratals år till skillnad från nya). Ska bli kul att följa allt nytt som händer med boende och bebis!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv