Follow my blog with Bloglovin

Senaste vardagsdagarna

Det blev en väldigt kort vardagsvecka för min del. Jag hade tagit ledigt i tisdags och i fredags var vi lediga på mitt jobb vilket jag helt hade missat, så det kom som en trevlig överraskning.

 

Veckan startade här med regeringskris i bakgrunden när jag jobbade.

 

Men sen blev det trevligare när det blev tisdag och jag hade tagit ledigt för att gå på spa med min mamma. Hon fick det i 60-årspresent som ni kanske minns.

 

Jag bokade morgonspa till oss på Hotell Öresund! Först åt vi frukost. Här är omgång nummer tre.

 

Sen var det dags för spa! Vi levde lajf i utomhuspoolerna.

 

När vi badat klart var det dags för våra behandlingar. Jag hade bokat en ansiktsbehandling till mamma och en gravidmassage till mig själv.

Min massage kändes som en hittepå-grej. Typ som när Ross låtsas att han är massör och improviserar med träslevar. Haha nejdå, inte så illa. Fick ligga på sidan på en brits och så strök hon över min kropp med olja, typ. Och det var det i princip. Verkligen ingen massage i alla fall. Mamma var jättenöjd med sin behandling dock. Hon sa att det var den bästa ansiktsbehandlingen hon varit på.

 

Efteråt fönstershoppade vi på stan och fikade innan vi skiljes åt. Så mysig dag <3

På vägen hem ringde mäklaren mig och sa att säljaren bestämt sig för att välja oss(!) och direkt när F kom hem från jobbet åkte vi och skrev kontrakt : O

 

Här är vi nysignade!

Efter kontraktskrivandet skyndade vi oss hem för att blåsa upp ballonger och sen snabbt ut igen för att hinna ta vår gender reveal-bild innan solen gick ner.

 

Och ja, jag inser nu i efterhand att det var lite klyschigt med blå ballonger. Haha… Men ibland får man lov att vara lite töntig. Någon skrev att det vore intressant att höra hur jag tänkte kring detta. Och alltså jag tänkte inte? Var bara så pepp på att berätta och det bara blev.

Jag lovar alltså att det inte är så att det var tvunget att vara BLÅÅÅÅ för att det är en POJKEEEE.

 

Fick drömmigaste budet någonsin utanför dörren en morgon!

 

Det var från Fresh.Land som levererar ekologisk frukt och grönt direkt från skörd till dörren. Otroligt lyxigt. Kände mig som en tv-kock när jag bar in allt i köket.

Sen blev det helg och dags att äta upp mitt bud : ))

 

185 gillar

Kommentarer (37)

 • Nicole

  |

  Åh, vilken trist massage! Halva grejen med riktig (ja, jag skriver riktig för precis som du skriver låter detta som någon hittepåvariant) gravidmassage är ju att få ligga på mage på massagebänken som är anpassad för gravida och har ett typ ”hål” för den vackra gravidkulan! Så boka in dig på en riktig gravidmassage någon annanstans, det är du värd <3

  Svara

  • Egoina

   |

   En kompis berättade detta sen. Kände mig så lurad!! Haha. Ska googla lite och boka ”riktig” massage 🙂

   Svara

   • Sofie

    |

    Här kommer pessimisten och säger att det måste inte bli bättre för det. Jag hade så ont i ryggen en period som gravid och gick till två olika för massage. Men de ville ju knappt ta i de smaker ju bara ut oljan över kroppen. Mitt tips är spar pengarna och ta massage efter förlossningen istället. Allt ammande/bärande tär på ens rygg och så mer värt att gå på massage nu när de inte är rädda att ta i en 🙂

    Svara

 • E

  |

  Midsommarafton är väl typ alla lediga som jobbar kontorstider? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ja, jag fick tillfällig hjärnsläpp. Hade typ glömt att det ens var midsommar 🙂

   Svara

 • Annica

  |

  Det finns gravidmassage där man ligger på mage på en massagebänk där biten i mitten på bänken är borttagen så gravidmagen kan hänga ner. Det är såååå skönt! Mer värt pengarna

  Svara

 • Sara

  |

  Så fin dag med din mamma <3

  Svara

 • Aina

  |

  Älskar verkligen den här typen av inlägg när man får en mysig inblick i hur föregående vecka såg ut för dig, personligt och härligt! 🙂 Känner också att jag måste ta upp det här med ballongerna och kommentarerna som du fick gällande det. Jag tycker att det är SÅ fel av andra att lägga sig i vad du som blivande mamma gör och inte gör, ditt gender reveal var helt perfekt och du är strålande vacker <3

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

   • Isabell

    |

    Blir nyfiken på om du och din sambo diskuterat något kring er syn på kön, genus och uppfostran? Har ni likande uppfattning/vilja där? 😊 Du skriver att du själv inte tänkte riktigt utan var sugen och bara körde- var det samma för F tror du?

    Önskar inlägg med svar från senaste frågestund-inlägget! Jag frågade om den ultimata matdagen! 😋🌮🧇🥗🍤🍫

    Svara

 • Anna

  |

  Tycker det är så fint med alla inlägg så kärleksfullt skrivet om ert kommande barn. Läser din & Sandra Beijers blogg o ni är gravida samtidigt. Skillnaden är i hur ni känner inför det du är som gjord och redo för det här och S verkar fortfarande inte längta särskilt efter sitt egna barn utan skriver mest om hur hon längtar efter alla kläder hon ska passa i igen och festande, hångel…för mig som inte ens kan få barn är det sååå provocerande. Känner fler härinne så? Hon borde ha en trigger – varning på alla otacksamma inlägg vilket är hittills alla som handlar om hennes barn. Visst att det var oplanerat men kära nån så omoget hon beter sig. Tack Egoina för att du tar det här för vad det är – ett mirakel. Vilken mamma du kommer bli.

  Svara

  • Johanna

   |

   Så orättvist och elakt att skriva så om Sandra. Vem är du att dömma och veta? Känner både Regina och Sandra så bra genom bloggarna tydligen så du vet vem som kommer bli lycklig och därmed också en lyckad mamma. Vi kämpade 10 år med ofrivillig barnlöshet och har varit genom typ allt. Fått känna på hur det känns att leva och efter ett sent missfall av flera önska att man bara fick dö. Nu är han här och jag har ibland önskat att han aldrig kom. Vi blir ju matade från samhället att barn är enda vägen för att vara lyckade och lyckliga. Trodde alla år vi kämpade att jag skulle skratta mig genom vakna nätter för nu var bebisen äntligen här. Skulle aldrig mer känna mig olycklig för det går väl inte när man är mamma. Sen kom verkligheten med en bebis som en käftsmäll. Måste självklart skriva innan hatet väller in att jag älskar honom och han har det sjukt bra hos oss. Men jag hade haft en lättare start som mamma om han blev till oplanerat för det är inte lätt för en bebis med alla förväntningar man har efter en sån kamp. Rest runt hela Norden och gjort behandlingar och belånat hela huset. Tänker att du inte behöver bli triggad av vad Sandra skriver för du kommer också bli mamma på ett en dag på ett eller annat sätt. Och när du märker hur jobbigt det är kommer du minnas mig😘❤️

   Svara

   • Johanna

    |

    Ångrar sista raderna. Förlåt! Jag vet självklart inte om du blir mamma eftersom det inte framgick var du är i för process. Det var otroligt okänsligt av mig. Förlåt! Ville bara ge hopp att det finns så många alternativ och hjälp att få om man vill och kan. Vilket du såklart vet om. Fick sån ångest när jag hade skickat❤️

    Svara

  • Micaela

   |

   Jag vill ha en trigger på din kommentar – varning för oempatisk människa.

   Sluta följ Sandra om du inte mår bra av hennes graviditet. Jag tycker att man får ta ansvar för sina egna triggers, mår jag dåligt av något som jag aktivt kan välja att inte läsa/följa så är det ju snarare MITT ansvar att göra det snarare än att det är den andra personens ansvar att vara alla andra till lags. Då är man ju bara lat?

   Och då ska jag tillägga att det finns en 50/50 risk att jag inte heller kommer kunna få barn, så jag känner ändå att jag med samvete kan bemöta din kommentar. Det ÄR jättesorgligt att inte kunna få barn, om man vill, men det betyder inte att hela världen måste älska sina graviditeter eller hylla sina barn på sociala medier.

   Jag hoppas innerligt att det finns andra här inne, som likt mig, kan känna lite hopp i Beijers sätt att beskriva sin graviditet. Även om att få barn är en av mina högsta önskningar i livet så är inte att vara mamma något jag vill förvandla min personlighet till och det betyder inte att jag kommer att älska eller uppskatta mittt eventuella barn mindre, som du insinuerar.

   Med det sagt – Egoinas sätt att beskriva sin graviditet är också fint. Det är inte samma sätt som Beijer för GUESS WHAT, det är två olika personer med olika graviditeter och det är väl härligt att båda får finnas utan att någon annan kommer med pekpinnar hur man skall känna/tänka/tycka.

   Svara

  • I

   |

   Tycker du är väldigt hård och dömande, vem är du att påstå att någon annan inte längtar efter sitt egna barn? Alla hanterar det olika.

   Svara

  • Jo

   |

   Nämen vad ÄR det här för kommentar?! Hur ont din barnlöshet än gör är det otroligt respektlöst förminska andras upplevelse av en graviditet på det här sättet. Sandras inlägg har varit till sån otrolig tröst för mig de senaste månaderna, och att se någon be om triggervarning på dem och kalla dem otacksamma och omogna får mig att se rött. Tack vare Sandra (OCH min barnmorska, som bekräftat att det jag känner är vanligare än man tror) tog jag mig igenom de tre första månaderna av psykiskt mörker, och då väntar jag ett planerat barn och har alltid vetat att jag nån gång vill bli förälder om det går! Har haft sån avgrundsdjup ångest, i mina mörkaste stunder övervägt abort eller hoppats på missfall, och har nu äntligen börjat se ljuset igen och kan lite försiktigt tro på att det kommer att bli bra. Alla svävar inte på små rosa moln som gravida, och de att någon vågar stå för den saken och vara ärlig om sina känslor är det bästa som hänt i mammahörnet av internet på länge. Uppriktigt glad för Reginas skull att hon mår bra psykiskt, men alla gör inte det. Och det kan man styra över lika lite som man kan styra över om man drabbas av depression eller ej.

   Svara

   • Helena

    |

    Blev så berörd av din kommentar, då jag hade exakt samma känslor under min graviditet. Ville så gärna njuta av den men mådde så dåligt. Vill bara säga att det blir bra! Har nu en pojke på snart 2 år som jag älskar oändligt, fast jag trodde det var omöjligt som gravid.

    Svara

    • Jo

     |

     Tack <3

     Svara

  • P

   |

   Men detta var väl ändå en lite onödig kommentar? Alla ser olika på föräldraskapet och det enda viktiga är väl att folk tar väl hand om sina barn och ser till att de mår, bra samt gör sitt bästa. Folk har olika känslor, förutsättningar, livssituationer osvosv.

   Det måste ändå vara ok för folk att inte tycka att det är ett ”mirakel” och att allt annat är meningslöst ungefär. Om du inte håller med henne eller hennes känslor betyder ju inte att det är fel, det kanske är preciiis det andra behöver läsa som känner liknande? Och så kan du läsa här om känslor som påminner mer om dina egna istället.

   Och nej det är inte för att jag kände likadant som Sandra (läser för övrigt inte hennes blogg ens), för så är det verkligen inte. Förutom att jag konstant längtar efter snus? Så jag kanske också är dålig iofs. Men vi har väl nog med regler och mallar att passa in i som mamma och kvinna…

   Svara

  • Em

   |

   Nej men sluta. Du har ju ingen aning hur en människa tänker och känner bara för att de delar med sig av max 5% av sina tankar och dagar.

   Svara

  • Egoina

   |

   Jag förstår dina känslor <3 Men du måste komma ihåg att Sandra är en riktig person. Hon har sina egna upplevelser och känslor och hon har all rätt att uttrycka dem. Tycker det där var väldigt taskigt och orättvist skrivit om henne. Det finns inget rätt eller fel och jag tycker det är fint och modigt att hon är ärlig. Tror många kan känna igen sig och även kanske jag själv den gången jag blev gravid 2016 (om det blivit något).

   Men som jag skrev inledningsvis – jag förstår dina känslor. Jag förstår också verkligen varför folk reagerar på din kommentar, men känner ändå att jag vill bekräfta dig i det. Men det är inte Sandra som provocerar dig egentligen, du bär på en smärta som du låter få utlopp för på fel sätt. Jag blev själv lite "provocerad" när hon gick ut med det med rubriken "SÅ.". Men sen insåg jag att det 10000% handlade om mina egna känslor. Det är inte rätt av mig att applicera dem på andra. Kanske du inte borde läsa hennes blogg nu? Om det provocerar dig tycker jag du ska låta bli. Ta hand om dig själv och ta ansvar för dina känslor.

   Slutligen vill jag bara säga att jag hoppas av hela mitt hjärta att du får bli mamma, på ett eller annat sätt <3

   Svara

   • Felicia

    |

    Så fint svarat Regina. Ovanligt att vara nyanserad och icke-dömande i dagens samtalsklimat. Håller med dig, det är svårt att se någon annan få det där man själv vill ha och inte kan få, och sen inte verka tacksam eller glad över det på det sätt man själv tänker sig att man hade varit. Och alla känslor är okej att ha, både att vara ambivalent inför sin graviditet och att vara missunsamm gentemot någon som är gravid och inte verkar uppskatta det fantastiska i detta. Men det är bra att tänka ett varv innan man skriver detta till en annan person, för vi har alla individuella upplevelser som vi inte kan styra över. Och om SB känner så som hon gör är det ju bra att hon ventilerar det, istället för att trycka undan och känna skam och skuld inför. Men, som Regina skriver, kanske inte så bra för dig att läsa om det påverkar dig negativt?

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

 • Em

  |

  Vad är det för fel med blåa ballonger? Tycker det är töntigt att hänga upp sig på. Diskussionen om färger uppkom ju för att barnen inte skulle påverkas av ”tjej” och ”pojk” grejer. Din son är ju inte ens född än, exakt hur påverkas han av att ni höll blåa ballonger? Äsch, mer blått åt folket. Både till tjejer, pojkar, kvinnor och män. Släng in lite grönt och rosa i mixen också. Nu babblar jag, men ligger ute i 26 graders värme så skyller på det.

  Svara

 • Madelene

  |

  Åh fick också en sån där extremt mesig gravid”massage” (JA citationstecken för det var fan inte på riktigt) och kände mig så jävla besviken efteråt att jag grinade. Hade sett fram emot att få knutar mellan skulderbladen utknådade men det enda jag fick var ett oljigt kittel.

  Svara

 • Robert

  |

  Är det inte dags att få igång din mamma på maratonträning igen? Kan tänka mig att hon är sugen på ytterligare en halvmara såhär tio år efter den förra. 😉

  Svara

  • Kari

   |

   🤣🤣🤣 Vart fick du luft ifrån? 😁

   Nu blir det Gretapromenader istället. 😁

   Svara

 • Mila

  |

  Vilket fint svar till personen som var besviken på SB. Det är så lätt att man projicerar sina känslor på andra. Men tänk om vi alltid gjorde så? Tänk om vi konstant var sura på grannen, vännen, kollegan som beklagar sig över någonting just vi önskar vi hade? Livet är i grunden orättvist. Vissa föds rika, vissa blir gravida vid första försöket, vissa har en kronisk sjukdom sedan barndomen… Vi måste sluta hänga upp oss på andras känslor och istället hantera våra egna så bra det går.

  Svara

  • Egoina

   |

   Precis ❤️

   Svara

 • Jessica

  |

  Så roligt med nya lägenheten och jag tycker de blåa ballongerna var såå fina på bilderna 😍
  Går ju inte att göra rätt med kläder och färgval till bebisar och barn idag. Så jag tänker kör på det du vill och gillar! Det viktiga är väl att man stöttar om barnet själv sen framöver vill nåt annat och att man normaliserar att alla ser olika ut och gillar olika ❤️

  Svara

 • Kajsa

  |

  Va fräsch mamma är, hälsa henne! Älskade hennes blogg när det begav sig ⚘

  Svara

  • Kari

   |

   Tusen tack! 😍

   Svara

 • Mikaela

  |

  Jag tog också en gravidmassage när jag var i vecka 34. Såg fram emot den dagen så mycket men blev så besviken! Trodde jag skulle få ligga på mage på en sån bänk för gravida men jag fick ligga på sidan. Det gav ingenting mer än att jag blev klibbig och det var ändå riktigt dyrt.

  Svara

 • Marie

  |

  Blev också besviken på min gravidmassage. Fick sitta på en obekväm plaststol och böja ned huvudet så fick riktigt ont i nacken 😒. Tur att jag kunde ta det på friskvårdsbidraget så jag behövde inte betala så mycket själv i slutändan 🙂. Hade köpt klippkort på fem gånger..

  Svara

 • Josefin

  |

  Men snälla, gender-reveal är väl ändå blå för pojke och rosa för flicka. Skulle du köpt rosa ballonger för att avslöja att det blev en pojke? Eller kanske orange? Eller vita, som ett oskrivet blad som inte vill definiera kön? Ibland är det så tröttsamt när allt ska vara PK. Man orkar liksom inte det och allting behöver inte ha en dold agenda. Blå ballonger för att avslöja kön säger väl inget i hur du kommer uppfostra din son.
  Jaja, STORT grattis till pojken, är så glad för din och er skull! <3

  Svara

 • Caroline

  |

  Jag tänker att den dåliga massagen beror på myten om att massage kan dra igång förlossningen, skapa missfall osv.
  De kanske inte är trygga nog och vill inte riskera att få skulden för något.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv