Follow my blog with Bloglovin

En pojke

 

Vi bad barnmorskan skriva flicka eller pojke på en lapp om hon såg vilket kön det var och inte säga det till oss. Sakta gick hon igenom bebisens kropp för att se så att det såg bra ut och att den utvecklats som den ska. Gick som på moln ut ur byggnaden. Allt är bra med vår bebis.

Vi hann inte längre än över gatan innan vi otåligt öppnade kuvertet. ”Pojke” stod det på lappen och då brast det. Vi höll i den lilla lappen och grät tillsammans på en bänk på Burger Kings uteservering. Det var som att alla känslor bara exploderade på en gång. Det hade såklart inte spelat någon roll vad det stod på lappen, det var inte det viktiga. Men att få veta att allt är bra med vår bebis och komma ett steg närmare till vem det är inuti i min mage är en av mina mäktigaste stunder i livet. Tänk att det är en riktig person där inne och att han mår bra.

HAN! ♥

 

518 gillar

Kommentarer (76)

 • Sofia

  |

  Är oxå gravid och älskar att få uppleva allt tillsammans med dig, även fast vi inte känner varandra. Grattis till pojken 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! <3 Tack så mycket!

   Svara

 • Maja

  |

  Grattis så mysigt!!! Måste bara fråga vart klänningen kommer från, så fin!

  Svara

  • Egoina

   |

   Gina Tricot! Måste dock säga att den är sjuuukt kort. Jag har på mig storlek XL. Nu har jag förvisso mage, rumpa och sånt som fyller ut haha, men den är superkort.

   Svara

 • Camilla

  |

  Men grattis till er båda!!!
  Jag har BF 14 nov, hade RUL igår och fick reda på att vi också väntar en liten pojke. Så kul att kunna följa dig samtidigt som man själv går igenom samma fas graviditeten ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Grattis!! <3

   Svara

  • Frida

   |

   Grattis!! <3 (Både till dig Regina, och till dig Camilla!)
   Väntar också en pojke, också BF 14 nov och håller med. Bästa i sommar är ju att både du och Sandra Beijer är gravida, helt rätt i tiden för mig personligen som läsare hehe

   Stort lycka till! <3

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha <3 Grattis!!

    Svara

 • Mila

  |

  Åh jag gissade rätt hehe. 🙂
  Vad kul, grattis! Jag kan förstå det är kul att veta könet eftersom man inte vet någonting annat. Hade man kunnat se hårfärg hade ju det varit jätteroligt också, även om det så klart spelar 0% roll i längden… 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men exakt! Hade jag kunnat så hade jag tagit reda på varenda liten grej om honom. Så nyfiken på vad det är för någon i min mage!! <3

   Svara

 • My

  |

  Minns ett inlägg du hade om populära emojis och inte kunde förstå varför det blå hjärtat var i top 10 eller något sånt. Du skrev ”det är väl inte för att folk som har söner använder det”. Ööhhh – vad fan hände med den åsikten?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för din trevliga kommentar på mitt glada inlägg om min pojke 🙂
   Menar du detta inlägg: https://egoinas.se/2016/12/06/topp-10-emojis-under-2016/ ?
   Vad som hände? Jo, jag blev gravid och corny. Lovar att inte blå:ifiera hans liv sen. Eller vi får se, det råkar vara både min och F’s favoritfärg.

   Svara

   • mariam

    |

    haha vilken jävla ton

    Svara

  • A

   |

   Vet du vad My, ska jag lära dig en sak? Det går att tänka en tanke utan att behöva slänga ur sig den till vederbörande? Häftigt va?! Grattis till din nya kunskap – hoppas du använder den lite oftare framöver, för det där var en jäkligt otrevlig kommentar på ett inlägg som handlar om något av det troligen största Regina varit med om.

   Svara

  • Sara

   |

   Precis som A skriver, man kan gå vidare på internet eller i livet utan att skriva en otrevlig kommentar. Testa, jag lovar det kommer gå bra.

   Och grattis till er!

   Svara

   • Linnea

    |

    Själv tycker jag att det var befriande med blått i dessa ängsliga tider! Stort grattis till er båda!

    Svara

    • Felicia

     |

     +1 Linnea du har helt rätt i det

     Svara

 • Jonna

  |

  Sa ju det! 😁 Mina gissningar brukar faktiskt stämma, vet egentligen inte vad det är som avgör men jag får bara en stark magkänsla. Ska bli spännande att se om jag kan gissa könet på mina egna barn sen!

  Stort grattis till pojken!!!

  Svara

 • Frida

  |

  Alltså!!!!!! Så roligt! Jag väntar också en pojke.. fast han kommer nu i juli ❤️ Så stort att kunna säga han! Helt plötsligt blir det en person 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! Eller hur, känns mer ”på riktigt” att kunna säga han och inte den <3

   Svara

 • Tina

  |

  Stort grattis! ❤❤❤

  Svara

 • Sara

  |

  Åh, vad fint! Kan på något sätt förstå känslan, även om jag inte har några barn själv. Att det egentligen inte spelar någon roll men att det på något vis ändå blir mer ”definitivt” och ”verkligt” ju mer fakta man får om bebis.

  Jag var helt tvärsäker på att det var en tös där inne. ☺️

  Svara

 • Linn

  |

  Stort grattis! Jag fick en son i december 2020 och tycker det är så kul att följa din resa 💛

  Svara

 • Camilla

  |

  Åhh stort grattis till er! Är lite avis på bebis som får er till föräldrar, tror ni kommer vara kick-ass päron! ❤️🙌

  Svara

  • Egoina

   |

   Så snällt sagt <3

   Svara

 • Emma

  |

  Grattis! Om det inte kändes på riktigt innan så gör det definitivt det nu 😍

  Svara

 • Malin

  |

  Grattis till er lilla kille!! Vad kul!

  Svara

 • Jackie

  |

  Grattis! 💕 Så glad för er skulle! Trevlig Midsommar! 🌞🌼

  Svara

 • Linda

  |

  Grattis!! Jag väntar mitt andra barn som också är en pojke. Har en tjej sen tidigare. Det är så roligt hur glad man blir när man får veta, och man blir liksom lika glad oavsett. Men det blir ju verkligare då på något sätt, en riktig liten person i magen.

  Svara

 • Hilda

  |

  Åh så kul! Grattis! 🥰 Såg dig igår i Hbg och ville gå fram men vågade inte. Men gillar du om man går fram till dig?

  Svara

  • Egoina

   |

   Du får gärna hälsa om du ser mig 🙂

   Svara

 • Julia

  |

  Men så kul att du och Sofie är gravida samtidigt och att båda ska få pojkar. Grattis ännu en gång. Den pojken är lyckligt lottad som har er som föräldrar 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • My

  |

  Men så kul och spännande! Det är typ första gången jag hade rätt! Jag gissar 90% av gångerna fel, till och med på min egen unge som jag var säker på var en pojke….
  Hade du nån känsla innan om vad bebisen hade för kön?

  Svara

  • Egoina

   |

   Var stensäker på att det var pojke! Hade blivit mycket chockad om det stod flicka.

   Svara

 • Dolores

  |

  Haha, alltså, jag drömde inatt att jag träffade dig på en loppis och du sa ”hon” om bebisen och jag bara 😱😱😱 är det en flicka?? Och du sa ja, och alla andra får veta imorgon… Känns på något sätt rät skönt att det inte stämde! 🙈
  Stort grattis till lille pojken! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   😂❤️

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Alltså jag måste sluta läsa din blogg ute, för mycket offentliga tårar i kollektivtrafiken på sistone 😭❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh <3

   Svara

 • Linn

  |

  Åh grattis! Jag tyckte också det var så magiskt att få reda på att det var en liten flicka i min mage. Personen som jag drömt och undrat om så länge är alltså en dotter. Key: tårar! 🥲 Det är så fantastiskt! För mig blev allt så mycket verkligare efter det.

  Svara

 • Ellen

  |

  GRATTIS!

  En helt ot fråga men måste ställa den. Har precis börjat använda syror i min hudrutin och är så nojig över solskyddet? Använde syra på kvällen, smorde in med spf50 på morgonen, spf50 igen några timmar senare och sen ytterligare ett lager nu kl 17. Har varit ute mellan ungefär kl 13.30-17.30. Mitt ansikte bränner lite vilket jag inte upplevt förr, kan det bero på för dålig spf idag? Känns helt omöjligt att smörja in med spf50 varannan timme hela dagen ju…

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej men alltså det ska ju verkligen räcka! Kanske är något fel på solkrämen? Eller så är det kanske syran du märker av som ”bränner”? Vad var det för syra förresten? Jag använder BHA på kvällen, men är försiktig med AHA nu på sommaren. Och jag använder alltid spf 50, slarvar dock med att påföra nya lager under dagen men bränner mig ändå aldrig i ansiktet.

   Svara

   • Ellen

    |

    Tack för svar. Detta med syra är skräckblandad förtjusning för mig! Var tvungen att kolla och det var BHA. Bränner är nog fel ord, mer sticker? Men kommer såpass många timmar efter syran… Känner mig lugnare nu iaf, TACK! 😌

    Svara

    • Egoina

     |

     Så konstigt!! Du har gjort allt rätt i min mening iaf.

     Svara

  • Ulrika

   |

   Jag gjorde ett misstag… Jag använder både syror och retinol. Tidigare i våras hade jag svettats/haft keps på mig så mitt solskydd i hårfästet/toppen av pannan hade försvunnit. Några dagar senare såg jag att jag hade fått mörkare pigmentfläckar där. Det var inget jag märkte när det hände alls! Det kan också ha hänt över längre tid (hårfästet är svårt, och jag har ofta keps som sitter precis där). Detta var för flera månader sedan, jag trodde inte alls solen skulle vara så stark, och jag var absolut inte ”ute i solen” / solade eller något, cyklade typ på jobbet, käkade lunch ute.. Inte mer än så. Dessa märkena är det dock nog mest jag som ser, min kille såg inte ens det även när jag påpekade det. Nu är jag mycket mer försiktig, men inte mer än du verkar vara.

   En grej jag också började med var att endast använda det på problemområden, jag har inte riktigt behov för det i pannan eller på näsan tex (där min spf lätt kommer av pga keps/mask/svett), utan bara vissa ställen på kinderna. Också använder jag det mer sällan, istället för varje kväll bara ett par gånger i veckan.

   Svara

 • Rebecka

  |

  Grattis till din pojke! Jag kollade inte upp könet men var 100% på att det skulle vara en flicka, sen kom världens bästa pojke ❤️

  Svara

 • Linda

  |

  Brukar vara inne och läsa din blogg lite då och då 🙂
  Grattis till den lilla killen 💖
  Är så avundsjuk på alla som får gå på ultraljud osv.
  Jag fick en son juli 2019 utan att jag visste om att jag var gravid 🙂
  Så har ju ”gått miste om ultraljud, sparkar, bebismage” ☹️
  / Mamma till William 🙂

  Svara

  • Isabell

   |

   Vilken vecka föddes han i? 😯

   Svara

   • Linda

    |

    Isabell: Dom misstänker att jag gick över ca 2 veckor 🙂

    Svara

 • Linda

  |

  Grattis, såå kul!! Har själv en flicka och hann tänka att jag inte alls ser mig som en ”pojk-mamma”. Sen kom jag på att jag väntar en pojke. Med bf på lördag 😳 Vet att min kropp är helt redo och han kan komma när som helst verkligen, men känner mig inte alls redo 😅

  Svara

 • Emma

  |

  Åh grattis till pojken! <3

  En sjukt random fråga, men på senaste tiden har min tvål blivit vattnig efter ett tag och när jag googlade på det så kom ett av dina blogginlägg från 2015 upp där du hade samma problem, haha! Hur gick det? Har det löst sig? Kom du på vad problemet var? Jag blir tokig! Det kommer ju inget annat när man googlar och när jag frågar vänner verkar jag vara den enda som upplever det 🥺

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha! Jag tänker på det där ibland, det var SÅ konstigt. Nej jag vet fortfarande inte och det har inte hänt sedan dess.

   Svara

 • Ho

  |

  Grattis! En fråga då jag är orimligt nyfiken. Gjorde du rul på Helsingborg lasarett? Ville nämligen att personalen skulle skriva på lapp så jag och min man kunde få reda på kön samtidigt eftersom han inte fick vara med, men fick höra att de absolut inte får göra så av olika anledningar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej vi gick privat. Har också hört att de säger så på lasarettet. Vad var anledningarna?

   Svara

   • Hanna

    |

    Grattis till pojken!
    Vart går ni? Har din sambo fått följa med på kontroller?

    Svara

    • Egoina

     |

     Najaden. KUB och RUL har vi gjort på mamma Mia. Han har fått följa med på KUB och RUL då vi haft tur och det varit tillåtet just då. Men inte på något annat.

     Svara

   • Ho

    |

    Aha okej! Jag har skrivit olika anledningar men minns knappt vad hon sa lol 😅 men det var i alla fall bestämt av högre ledning att det skulle vara så

    Svara

 • M

  |

  Åh grattis ännu en gång, gråter varje gång jag läser dina inlägg både här och på insta. Är så glad för er skull❤️❤️❤️

  Svara

 • Therese

  |

  Åh grattis till en pojke! Är så genuint glad för eran skull, minns det som igår när jag väntade min första son, en magisk tid. Unnar verkligen alla den fina känslan.
  Jag gissade på pojke, med eran pojke är jag uppe i 17 rätta gissningar på kön i rad haha. Vad sjukt! Men kul ”gåva” om man får säga det. Jag gissade rätt på båda mina söner också 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   17 gånger!! Ändå coolt, haha 🙂

   Svara

 • Mikaela

  |

  Grattis!!!😍🧸💙💙 Jättefin klänning på dig❣️❣️❣️

  Svara

 • Sabina

  |

  Åååh 🥺 Stort, stort grattis! Följt dig sen urminnes tider och det är som att följa en gammal vän genom en sån spådamskula typ, blir liksom känslomässigt investerad. Är själv gravid i v.28 och jag minns känslan när vi öppnad vår lapp. Där i bilen på parkeringen utanför sjukhuset. Vår lilla tjej. Utanför fortsatte alla andras liv som vanligt, men för oss kändes det som att allt stannade upp.

  Så häftigt, tänk att vi har våra minimänniskor i våra magar? Att vi skapar liv. Ae det är så stort ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! Jaa så stort, går inte att greppa 😭❤️

   Svara

 • Julia

  |

  Ser att du redan fått frågan men kanske inte på ett så trevligt sätt… Men jag blev också nyfiken på varför du valt att styla bilderna med blå klänning och blå ballonger. Hade nog tänkt att du skulle tänka att det var lite problematiskt baserat på hur man ”känner” dig via bloggen. Alternativet att styla med typ pasteller i olika färger som signalerar ”barn” finns ju med. Menar som sagt inget illa alls, förstår att man ibland bara vill köra och inte orkar tänka på att vara PK, men är intressant att höra hur du resonerar 🙂 kanske tema för ett inlägg, finns nog många som tkr mkt om detta! Själv kan jag pendla mellan att tänka att ja lite gulligt är det väl och lite visuellt kul, men samtidigt tkr jag ibland att alla dessa gender reveals och könade färger är superproblematiskt och ger kräks-i-munnen-känsla.

  Som sagt, intressant ämne och intressant att höra hur du tänker kring detta! Såklart utan att mena att förta glädjen över att du fått veta din bebis fysiska kön 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag förstår frågan, men helt ärligt problematiserade jag inte detta. Det bara blev 🙈 Först tänkte jag dela klippet där vi öppnar lappen (vi filmade för att skicka till våra familjer), men det ville inte F eftersom han tyckte att vi skulle ha den stunden för oss själva. Vilket jag förstår, stackars honom som är ihop med en sån exhibitionist 😂

   Då tänkte jag att jag istället ville berätta på något kul visuellt sätt. Första tanken var en vanlig ”gender reveal” med konfetti, men det kändes töntigt då vi ju visste vad det var och inte ville skådespela. Sen kom jag på att det vore fint att ta en bild med ballonger och vips hade jag beställt hem ett kit.

   Så det finns inget att utveckla i ett blogginlägg egentligen. Jag tänkte inte så noga och länge på det, jag bara körde.

   Men om jag nu ska fundera över det så tycker jag inte det är problematiskt. Möjligtvis fantasilöst, klyschigt och lite tråkigt, haha. Men jag kan inte komma på hur någon skulle kunna ta skada? Vårt barn kommer få klä sig precis hur han vill och jag kommer tex ha klädernas betydelse vad gäller hur han bemöts i åtanke när det är dags för sånt osv. Men det kommer säkert bli mycket blått. Det är min favoritfärg oavsett kön 🙂

   Varför tycker du att det är problematiskt?

   Svara

   • M

    |

    Tänkte lite samma som Julia ovan. Men tänkte inte skriva något då alla får göra som dem vill och du verkar glad och må bra. Vill verkligen inte kritisera dig men blev liksom Julia lite förvånad i hur just du valde att ”paketera in” nyheten. Blås ballonger mm känns så klyschigt. Det är ju ingen större grej egentligen men jag
    tycker det är tråkigt att barn sätts i olika fack utifrån kön och att det börjar så tidigt. Är ju oskyldigt med blått/rosa men det är så det börjar och sedan fortsätter.

    Svara

    • P

     |

     Vad hade varit rätt sätt då om man vill berätta att det är en pojke?
     Säger inte att det bara går med blått, är genuint nyfiken

     Att man konstaterar vilket fysiskt kön barnet har i magen innebär ju faktiskt INGENTING för framtiden. Med tanke på att det finns vissa som inte tar reda på kön där barn verkligen stöps rätt ned i könsroller – och där folk som tar reda på kön sen inte lägger någon som helst värdering i det varken för sig själv eller barnet. Att dela med sig av om man ska få en pojke eller flicka för att man i den stunden endast har den informationen om vem det är man går och bär och väntar på känns väldigt oskyldigt.

     Steget där efter om man ex till en dotter enbart(!) då köper klänningar, rosa och rosetter är ju en helt annan sak. Det är först i det steget man väljer att sätta sitt barn i ett fack de själva inte kan välja.

     Svara

   • Elin

    |

    Ändå lite konstigt att ställa motfrågan varför hon tycker det är problematiskt när du själv skrivit såhär i det inlägget som ngn annan hänvisade till ovan: ”Min spontana tanke var att det är mammor på Instagram som använder det om de har en pojke (och rosa om det är en flicka). Viktigt med *pojkfärger* och *flickfärger* liksom. Men jag följer i princip inga mammakonton, så jag kan ha helt fel. Kanske gillar folk bara blå hjärtan helt enkelt och inte ska väl jag komma här och prata genus och applicera samhällsstrukturer på en emoji-topplista likzzzom.” Av den texten får man ju uppfattningen att du själv för några år sen hade kunnat problematisera detta utifrån genusperspektiv osv, så är väl inte konstigt att det 2021 finns andra som funderar och problematiserar en aning kring detta med blått som en symbol för att bebisen i din mage är en pojke.

    Svara

    • I

     |

     Men låt henne tycka det är okej med blått till pojkar? Det är väl upp till Regina. Sjukt orättvist att ni ska få det att låta som att hon borde vetat bättre osv. Sånt här väljer man själv, bara för du har en annan åsikt så ska inte hon behöva rätta sig efter den.

     Svara

     • Elin

      |

      Jag har inte någonstans i min kommentar skrivit något om min egna åsikt kring det här med blått som symbol för fostrets kön. Jag tycker bara det var märkligt att Regina ifrågasatte varför någon annan tyckte det var problematiskt. Även om hon själv inte tycker det är något problematiskt med det här, så verkar hon ju själv ha haft liknande tankar för bara några år sedan och borde därför inte behöva fråga sig varför andra finner det problematiskt.

     • Egoina

      |

      Bara för att jag tyckte det var töntigt att generellt sett köna med flick- och pojkfärger i mitt inlägg som jag skrev då kan jag väl ändå fråga varför personen tycker det är problematiskt? Kanske det finns det andra aspekter och dimensioner som jag inte tänkt på. Just i detta sammanhang ser jag inte det problematiska. Men lär mig gärna om det är det! I min mening är det kanske en aning klyschigt, fantasilöst och corny…haha. Men ingen tar ju skada. Jag tycker faktiskt inte att detta är så allvarligt. Men det kanske det är? En annan sak om jag hädanefter alltid skulle sätta vårt barn i ett fack pga kön och total-”pojkifiera” hans liv, men det planerar jag inte. Lovar att försöka vara lite mer medveten i hans framtida liv. Reflekterade inte ens över detta, var bara så pepp på att få berätta 🙂

   • Julia

    |

    Tack för svar! Förstår att det är jobbigt att få massa påhopp med när man bara vill berätta något kul 🙂

    Jag har inget problem med att du ställer en motfråga, uppfattar det som att du bara är intresserad och tog det inte alls som en negativ fråga! Jag tänker väl att det kan vara problematiskt att dela in för mkt i pojk och flickfärger då det kan hänga ihop med så mycket annat. Typ att flickor ska vara på ett visst sätt och pojkar på ett annat och att en del tycker det är lite för viktigt att markera vilket kön barnet har. Just färgerna i sig är väl inget problem, det är vad som kommer sen liksom…Lite så tänker jag. Men klart man får vara lite klyschig ibland! Grattis till er lilla bebis 💕

    Svara

    • Egoina

     |

     Förstår vad du menar! Som du vet är jag ju absolut inte en av dem som tänker så eller tycker det är viktigt. Men viktigt att påminna om så att jag reflekterar lite mer framöver och inte bara rycks med 😂 Tack snälla ❤️❤️

     Svara

 • Mikaela

  |

  Stort grattis!!! Håller med om att det blir ännu verkligare när man vet kön <3. Fick också en pojke första barnet. Andra sket jag i att kolla. Kände på mig starkt att det var en pojke men blev så förbannad när varannan människa sa ”åh, hoppas du får en flicka den här gången då”. Så jag kollade inte i ren protest 😂. Glad ändå att naturen får avgöra vilket kön man får, hur skulle man kunna välja?

  Så kul att följa din graviditet, och såklart bäst av allt att det såg fint ut med bebisen i magen! Kram 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Stort grattis till bebis! Är lika gammal som dig, bor i Helsingborg och väntar också en pojke med bf 15 november. Dock vårt tredje barn. Har en flicka och en pojke sedan innan. Inte läst din blogg på många år men trillade nu in här av en ren slump. Ska bli roligt att följa dig lite närmare framöver 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis! <3 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv