Follow my blog with Bloglovin

Helgen: delicato-outlet, Greta-häng & sandkakor

I fredags var foglossningen på sitt sämsta. Konstigt hur det kan variera från dag till dag. Då nästan haltade jag fram med småsmå steg. Tack kära bäcken för att du förbereder dig, men du kan väl försöka hålla ihop lite till bara. Över sommaren i alla fall.

 

Nåväl. Jag muntrade upp mig själv med rosa kläder och nya naglar. Det blev fransk ombré. Min nageltjej frågade om jag köpt några kläder än och jag babblade på om gravidtights och klänningar i flera minuter tills jag förstod att hon menade till bebisen, inte mig själv. Haha.

 

Freddan sprang ut och in på olika ärenden och jag tog selfies.

 

Ändå det bästa med att vara gravid: jag får igenom att äta Mcdonalds till middag. Provade nya spicy nuggets och omg så goda??

 

I lördags cyklade jag till min redovisningsbyrå för att skriva på årsbokslut och sånt. Hon som hjälper mig hade köpt apelsinjuice för att hon läst att jag gillar det just nu. Hur gulligt! Och tur då jag inte fått min morgondos än. F hade köpt Proviva som han trodde var juice och det var ju inte riktigt samma sak.

Sen cyklade vi till den där delicato-outleten han pratat om.

 

Vilket drömställe! Fanns allt möjligt gott. Kanske inte sådär jättebilligt, men urvalet kan man inte klaga på.

 

Vi tog med oss fikan (fikat?) vi köpte och en bukett blommor (då det var mors dag dagen efter) och åkte till Landskrona för att hälsa på Greta. Och min mamma plus sambo såklart. Men kanske mest Greta.

 

ALLTSÅ.

 

Får ont i hjärtat av Greta-längt av dessa bilder.

 

F hade inte träffat henne än och till och med han som är lite skeptisk mot hundar (hoppas ej ärftligt) smälte direkt.

 

Mamma tog bild på oss. ”Håll henne på magen då” : ))

 

Sen visade mamma hur stor den kommer bli.

 

Åkte hem och lagade mat. F fick välja denna gång och det blev pasta med tomatsås. Sen minns jag inte vad vi gjorde, men antagligen somnade vi jättetidigt.

 

Det blev söndag! Appen sa att det var jättevarmt ute så jag drog på mig en sommarklänning. Vilket visade sig vara en dum idé då det blåste så mycket att det inte alls var varmt.

 

Vi åkte till stranden för att leka med F’s syskonbarn och jag värmde mig under en filt samtidigt som jag blev serverad sandkakor.

 

Väl hemma i stan igen blev det gelato. En kula choklad och saltkaramell-mjukglass, tack.

Det var den helgen! ☀️

131 gillar

Kommentarer (14)

 • Hilda

  |

  Recept på tomatsåsen tack 😍

  Svara

 • Robert

  |

  Ser ut som nästan alla färger matchade i början av inlägget där. 😉 Köpte förresten Delicatos ”Drömkola” och blev lite besviken av nån anledning. Inget tuggmotstånd i dem. Annars vill man ju gärna ha lite varierande textur(är det rätt ord?) med lite olika typer av lager. Men de gick ju ner med lätthet ändå.

  Svara

 • Anonym

  |

  Åh, vad fin din mamma är! Så piffig ✨

  Svara

 • Anna

  |

  Jag hade också hemsk foglossning tidigt i graviditeten. Något som hjälpte mig enormt var att ha ett foglossningsbälte man kan köpa på Rehapshop. Och att inte lyfta något tungt alls, typ matkassar, tvätt mm 🙅🏻‍♀️Kanske fungerar för dig också ♥️

  Svara

 • Malin

  |

  Hej! Undrar bara hur mycket D-vitamin du tog för att boosta innan ägglossning? Försöker också bli gravid och har provat ta en extra stor dos D-vitamin men hittar ingen info om hur mycket man ska ta, jag kanske har tagit för liten dos. Tacksam för svar, jätteglad för er skull! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag minns inte exakt, men oavsett vill jag inte rekommendera någon dos. Det känns inte rätt. Hoppas du förstår. Lycka till!! <3

   Svara

  • Emma

   |

   Hej Malin!
   Jag är i samma sits som du! Borde verkligen finnas forum där vi kan diskutera sådant här som d-vitamin och så ☺️ Men också att få stöd i alla de stunder man tycker allt är skit. När mensen kommer eller när folk gång på gång frågar ”när det är dax”..
   Jag har börjat följa en kvinna på Instagram som pratar mycket om fertilitetsförståelse, är sjukt mycket info att sätta sig in i men kanske du kan hitta något svar där ♥️

   Svara

 • Elin

  |

  Kan du inte göra ett inlägg om hur ni berättade för era föräldrar om bebis? 😍 älskar att höra sånt!

  Svara

  • En annan Elin

   |

   Hon skrev ju ett inlägg häromdagen där hon berättade om när och hur hon berättade för sin mamma!

   Svara

 • Elle

  |

  Är du inte rädd för att få corona som gravid eller har du redan haft det? Tänker att du inte bär mask och verkar vara i allmänna lokaler då och då.

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Om ert barn får växa upp med Greta så blir det nog en liten hundälskare 🥰
  Min dotter ärvde iallafall inte min hundfobi utan älskar alla hundar vi har runt om oss 😊

  Svara

 • Maria

  |

  Klänningen på bilden i hissen är du så fin i 🤩 var kommer den ifrån?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! H&M 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv