Follow my blog with Bloglovin

Om jag skulle jobba med något annat

Ibland funderar jag på vad jag skulle vilja jobba med om jag skulle byta bana helt och hållet, eller i ett annat liv. Jag har svårt att tro att jag kommer utbilda mig igen, i alla fall ingen lång utbildning. Men drömma kan man!

Kirurg

Tänker ofta att mitt drömyrke är läkare, men jag tror inte det ändå. Det är mycket i läkaryrket som verkar tråkigt om jag ska vara ärlig – men att operera tror jag skulle vara min grej. Jag är generellt en otålig person som vill att ”saker ska gå snabbt” och det rimmar inte väl med 20 timmar långa operationer kanske ni tänker. Men saken är att jag är inte så med allt. Med saker som intresserar mig, som jag bryr mig om, kan jag vara otroligt noggrann och ha världens tålamod.

Jag tror att jag hade varit en utmärkt kirurg. Tyvärr är jag alldeles för skakig på händerna och klumpig för att det någonsin skulle kunna vara aktuellt. Men i ett annat liv! Drömmer ibland om att råka hamna i en situation där jag måste akut operera någon (lol har tittat för mycket på Greys Anatomy), stoppa en blödning eller förlösa ett barn. Men är ju tur det inte har hänt kanske…

 

Barnmorska

Ett annat yrke inom sjukhusvärlden som jag drömt om är barnmorska. Helst inom fertilitet, preventivmedel och barnlöshet, alltså inte graviditet eller bebisar. Har seriöst övervägt detta yrke många gånger, men landar alltid i ett stort nej. Man kanske inte ska säga sånt om sig själv, men jag är inte en särskilt ”omvårdande person”. Jag tycker inte om att ta hand om människor. Det är väl bara att erkänna att det finns bättre lämpade personer än jag och utbildningen innefattar dessutom en lång praktik som sjuksköterska. Nope, inte min grej tyvärr.

 

Hudterapeut

Ni anar inte hur nära det var jag utbildade mig till hudterapeut och startade salong när jag hade en liten kris 2016. Hittade till och med en lokal jag tänkte hyra. Jag tror jag hade älskat utbildningen och själva idén av yrket, men tur jag kom på det som jag pratar i förgående yrke. Jag gillar inte att tvingas vara nära människor och ”ta hand om”. Kan inte tänka mig något värre än att tvingas TA PÅ människor hela dagarna. Vad tänkte jag på?? Sjukt att jag glömde bort den lilla men högst väsentliga detaljen. Haha.

 

Veterinär

I ett annat liv hade jag gärna varit veterinär. Det enda negativa jag kan komma på är att behöva avliva djur och behöva hantera spindlar. Men annars tror jag det hade passat mig bra.

 

Hunduppfödare

Ibland tänker jag att vi ska flytta ut på landet om typ tjugo år och föda upp hundar. Vem vet, det kanske händer. Vet dock inte om jag hade klarat av det. Hade kanske behållt alla hundarna istället. Bara tanken på att lämna bort ger mig sån ångest. Tänker på Gretas stackars mamma hela tiden. Men kanske hunddagis istället? Stort tvek på att F någonsin kommer gå med på det dock, men har ju 20 år på mig att sakta marinera tanken : ))

 

Manusförfattare

En kanske-i-detta-liv-dröm är att vara manusförfattare. Det var nära att jag tog den vägen istället. Sökte till och med en utbildning på universitetet och det var endast för att jag var för feg för att flytta som jag valde strategisk kommunikation istället. Jag tror att jag hade älskat att jobba med det och att jag hade varit bra på det. Det är faktiskt inte för sent. Vet inte hur jag ska lyckas ta den vägen och det är inget jag tänker på nu. Men kanske någon gång!

 

Starta eget

Ibland fantiserar jag om att starta något. Jag har haft många idéer. Det har varit allt ifrån ett våffelcafé, hundfrisör, skönhetssalong, webshop, interiör-butik till ett lunchställe som serverar soppor, för att nämna några.

Jag ska dock ärligt säga att jag inte är en entreprenör-person egentligen. Jag tycker det är jättetråkigt att driva företag och tanken på att behöva ha koll på allt från personal till inköp och bokföring ger mig PANIK. Fy tusan vad tråkigt. Man kan såklart outsourca, men känns som att man ändå behöver ha ett visst intresse för att starta upp en business.

”Men du driver ju företag idag”, kanske ni tänker. Haha ja tyvärr. Tycker inte företagsbiten av mitt ”influencande” är kul alls. Men det är ju nödvändigt. Jag outsourcar så mycket jag bara kan till min bokföringsperson. Jag gillar såklart friheten och att kunna ta betalt för en hobby som jag lägger väldigt mycket tid på. Men jag är inte så ”hungrig” som jag borde vara och sämst på att förhandla och att ”jaga jobb”. Jag hade ju kunnat vara så mycket framgångsrik inom det här, men jag vill inte…haha. Nä att driva eget är inte min grej. Men kanske känner jag annorlunda om jag en dag vaknar upp och finner mitt kall. Vem vet.

Vad skulle du jobba med om du skulle byta bana helt och hållet?

 

Svårt att bildsätta detta inlägg. Det får bli en bild från när jag förverkligade min dittills största dröm – att bli krönikör för Veckorevyn. Här med min första krönika september 2011. Aldrig varit så stolt :’)

 

155 gillar

Kommentarer (64)

 • Kattis

  |

  Jag kan helt ärligt inte komma på något annat jag skulle vilja jobba med. Jag är lärare och det händer ibland, efter en tuff jävla dag, att jag tänker ”nu skiter jag i det här”, men… Jag kommer aldrig på något att göra istället? Vill inte göra något annat. Skulle nog inte vara så himla bra på något annat heller tyvärr 😅

  Svara

 • En annan Regina

  |

  Kul lista! Många jobb verkar ju lockande tills man börjar tänka efter vad de egentligen innebär 😂
  Efter gymnasiet var jag så inne på att bli naprapat, men jag är så obekväm socialt och skulle aldrig kunna jobba med människor på det sättet.
  När jag var hemma med mitt första barn drömde jag om att bli dagmamma, jag älskade verkligen allt med att ta hand om henne. Men insåg snabbt efter några vändor på öppna förskolan att jag är obekväm med andras barn. Inte så bra för en dagmamma kanske…

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur! 😂

   Svara

 • Anna

  |

  Så kul att drömma lite! 🤩
  Jag jobbar idag med marknadsföring och älskar det! Men i mitt nästa liv ska jag bli psykolog, pallar inte läsa fem år till på universitet nu dock, men det vore så roligt! Får nog fortsätta vara hobbypsykolog för vännerna istället 😅 skulle även vilja jobba som bröllopskoordinator! Så himla rolig grej, och det känns ändå ganska rimligt att kunna ge sig in i? (Men mardröm att behöva driva eget dock!) nä… fortsätter vara oavlönad bröllopskoordinator när vännerna gifter sig ett tag till tror jag 🙃

  Svara

 • Elin

  |

  Jag tycker det är så kul med frågan ”vad hade du jobbat med om du redan hade alla pengar i världen?”, för.. jag hade jobbat med det jag gör. E-handelschef. Alltså kan ibland nypa mig i armen och bara shit vad jag älskar e-handel???? Hur kan det vara så sinnessjukt kul?????? Sen skulle jag möjligen kunna tänka mig att vara keramiker lite vid sidan om också, eller författare. Tänker det får bli mina projekt senare i livet när livskriserna kommer haha..

  Svara

  • Egoina

   |

   Så härligt att känna så! 😍

   Svara

 • Sofia

  |

  Hahaha jag kan relatera så mycket, funderar ofta på vilka andra karriärvägar jag hade velat ta. En gång var jag inne på begravningsentreprenör men sen kom jag på att jag är rädd för döden och att jag inte vill träffa människor (man träffar ju sörjande människor och planerar begravning ihop osv). Lol.

  Svara

 • Ulrika

  |

  Kul inlägg, jag tänker också ofta på detta! Kanske för att jag är liiite missnöjd med mitt jobb? Fast det är jag nog inte egentligen.

  Jag har många liknande tankar som du! Min dröm var alltid att bli kirurg, älskar vetenskap, biologi, medicin och human fysiologi. Men jag hatar, som du, att jobba mycket med människor och speciellt att ta hand om andra människor. Jag älskar kollegor, men vill gärna kunna stänga dörren / ta på hörlurarna och bara göra min grej. Jag fick reda på att för att bli kirurg ska man för det första plugga väldigt länge (jag har redan 5 år studier på universitetet, plus att jag nu doktorerar, och det är ändå väldigt lång tid tycker jag!), för det andra så ska man jobba några år som läkare innan man kan specialisera sig till kirurg (min värsta mardröm att jobba som läkare, typ kolla på folks fotsvamp eller lista ut varför de har dålig andedräkt?), och som kirurg har man faktiskt mycket mer patientkontakt än jag trodde först. Jag trodde inte man träffade patienterna mer än typ när de är sövda, men det gör man tydligen visst haha. Så det blev ett nej tack.

  Annars har jag tänkt att jag kunde jobba som florist kanske, känns som ett ganska chill jobb och kul att jobba med blommor hela dagarna. Man jobbar ju med kunder men inte lika intensivt som tex hudterapeut eller sjuksköterska liksom. Så jag funderar på när jag ska på pension om jag liksom vill byta bana och jobba deltid som florist eller konstnär eller något (målar på min fritid!). Kanske donera stickade nallar till sjukhus och sånt 🙂 Det låter sjukt mysigt och kul, men jag är inte särskilt kreativ eller estetisk av mig så tror det var bra för alla att jag valde vetenskapen istället hehe.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah eller hur, har samma tankar om läkaryrket. Den patientkontakt som krävs i samband med kirurgyrket tror jag dock att jag hade varit okej med. Känns ändå bra att ha någon kontakt med den man opererar. Låter som en supermysig pensiondröm!! 🙂

   Svara

  • F

   |

   Jag jobbar som läkare men önskar också att jag var florist! 🌸 Kanske får bli en pensionsdröm för mig med.
   (Läkaryrket är dock fantastiskt på många sätt det också!)

   Svara

 • Carro

  |

  Jag är beteendevetare och jobbar inom socialtjänsten och tänker ofta på den frågan. Skulle aldrig utbildat mig till beteendevetare idag när jag vet allt jag vet om yrkeslivet för beteendevetare 😅 älskar mitt jobb som biståndshandläggare men skulle jag byta bana hade jag valt att jobba med typ IT istället. Dels för att såna yrken ”lönar sig” mycket bättre och dels för att slippa så mycket människokontakt som möjligt, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   😅

   Svara

  • Sofia

   |

   Jobbar inom It och tänkte bara säga att din bakgrund beteendevetare är väldigt värdefull att ha om du någon gång skulle byta bana. Mycket handlar ju om att bygga system osv som fungerar för människan och där har man nog stor nytta av den utbildningen.

   Svara

 • Kajsa

  |

  Apropå att satsa på bloggen! Jag har ofta tänkt att det är just på grund av att du inte satsar stenhårt på att utveckla bloggen som den fortfarande är så fin & bra.
  Det är alltid en mys-känsla att läsa dina inlägg, och sedan jag började läsa typ 2010 så har den känslan alltid funnits kvar.
  Om man jämför med andra stora bloggar är denna fortfarande så personlig & typ, jordnära? Det är svårt att sätta fingret på! Men den känns inte alls kommersiell, och jag tänker att en blogg automatiskt känns mer kommersiell ju mer man satsar?
  Nu kanske detta bara blev rörigt 🙈 hoppas du förstår vad jag menar!

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra! <3 Jag tror faktiskt också det. Tappade mig själv i bloggen den perioden jag satsade all in, blev liksom inte bra.

   Svara

  • Jessica

   |

   Åh jag håller helt med! Detta är typ enda bloggen där det fortfarande känns som att man följer en vanlig kompis ❤ Plus att skrivandet är i fokus, inläggen är välskrivna och inte bara fulla med tjusiga bilder och länkar.

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

  • Alva

   |

   Håller verkligen med! Bästa bloggen. Enda bloggen!! <3

   Svara

 • Dolores

  |

  Vilken intressant fråga och kul att se folks svar! 😊
  Mitt jobb betyder inte så mycket för mig, jag identifierar mig inte med det och jobbar så lite som möjligt. Med det sagt så har jag just nu ett jobb som passar mig väldigt bra, jag jobbar som städare! Älskar att ha ett fysiskt arbete, samt att med städning ser man resultat direkt, det blir fint och folk blir glada för det man gör.
  Jag har jobbat med allt möjligt sen jag började jobba för 20 år sen, men det som liksom stannat kvar lite är när jag jobbade på bibliotek precis efter att jag slutat skolan. Älskade det verkligen, men tror att idag skulle jag bli nipprig av att sitta still så mycket. Om man kunde kombinera det med något fysiskt skulle det vara mitt drömjobb!

  Svara

  • Mia

   |

   Är bibliotekarie på universitetsbiblioteket och sitter verkligen inte stilla mycket!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag jobbar med marknadsföring som copywriter och designer, och jag är jätteglad över att jag får jobba med något kreativt. Mitt drömjobb är egentligen författare men sällan man tjänar så pass bra på det att man kan göra det på heltid. Min första bok kommer ut i sommar som ljudbok vilket är svinkul, men förväntar mig inga stora summor, men det är inte huvudsyftet. Annars hade jag blivit kriminolog eller utredare hos polisen – verkligen något jag hade velat göra!

  Svara

  • Magz

   |

   Men vad kul, Sandra kan du ”outa” vad din bok heter? Blir nyfiken på att lyssna på den när den släpps!

   Svara

   • Egoina

    |

    Jag vill också veta 😍

    Svara

    • Sandra

     |

     Gulligt av er att ni vill läsa! Den heter Tillflykten och är en feelgoodroman, väldigt lättsam, lite humor, lite kärlek. Släpps via Bookea och kommer finnas på ljudbokstjänster + köpa och ladda ner.

     Svara

  • Anna

   |

   Men du måste ju berätta vilken bok det är så man får lyssna. 😊 Älskar ljudböcker, lyssnar jämt nu när jag är föräldraledig. 👍

   Svara

   • Sandra

    |

    Tack!! Den kommer heta Tillflykten. Är en feelgoodroman 🙂

    Svara

 • S

  |

  Åh, när man skriver en mil lång kommentar och sidan blir error 😅. Nåväl, roligt inlägg! När jag var yngre ville jag bli florist. Jag praktiserade dock hos en florist i högstadiet och det var det tråkigaste jag varit med om. Dock tycker man väl typ allt är tråkigt när man går i högstadiet 😅. Innan jag bytte yrke jobbade jag som undersköterska i tio år. Det var det bästa jobbet jag någonsin haft och allt jag lärde mig där har jag nytta av på mitt nuvarande jobb, trots att det är ett helt annat yrke jag jobbar med nu. Hade det inte varit dåliga arbetstider, värdelös lön för allt slit m.m. hade jag absolut fortsätt jobba i demensvården, underbara människor ❤️. Hade jag orkat plugga mer och varit lite smartare hade jag velat utbilda mig och arbeta som rättsläkare. Halvfärdig beteendevetare är jag men det märkte jag snabbt inte var min grej även om även den utbildningen gav mig många fördelar i min nuvarande karriär.

  Svara

 • Jonna

  |

  Jag funderar ständigt på vad jag vill bli, kanske mest för att jag är 30, och jobbar liksom i typ affär, så det är ju inte så kul, eller någon framgångssaga. Vill bli veterinär, psykolog, läsa kriminologi, osv stup i kvarten. Hade jag haft flera livstider hade jag gjort allt! Jag har en kandidat i ekonomi som inte gav mig något alls mer än studielån och vänner sååå är inte super sugen på att plugga någon lång utbildning igen 😂 plus bor i Australien för jag får betala för utbildning så vill inte chansa och sen inse att jag inte gillar det 😂 men har sökt in till veterinär ändåååå för why not!

  Svara

 • Gabriella

  |

  Jag jobbar som sjuksköterska, och älskar det, kan inte tänka mig att jobba inom något annat mer än att vidareutbilda mig inom sjuksköterskeyrket. Hatar (för det mesta) samtidigt att ha med människor att göra. Hur går detta ihop? 😂
  Sjuksköterskeyrket är inte alltid så mycket patientkontakt som man kanske tänker sig. För mig, där jag jobbar nu, handlar det mycket om korta patientmöten, att göra medicinska bedömningar, handha och administrera läkemedel, läkarkontakt, samt sitta MYCKET vid datorn för att dokumentera och samordna med allt möjligt.
  En av anledningarna till att jag läste vidare och inte fortsatte jobba som undersköterska var för att slippa konstant patientkontakt. 🙈

  Svara

 • Mila

  |

  Detta tänker jag ofta på haha! Kanske för att jag redan har 2 examina och helt ärligt hade kunnat skippa båda. 😛 Önskar att jag älskade IT eller något ”ingenjörigt” för det är bra betalt och lätt att få jobb… Drömmen för mig vore att jobba antingen som egenföretagare med alternativ andlighet/coaching eller som författare. Eller kombinera de två… 🙂 Men fan, man vill ju kunna betala hyran och ta 4 veckors betald sommarsemester hehe.

  Svara

 • Viktoria

  |

  Åh vad roligt inlägg! Jag är jobbar som jurist och kan verkligen inte tänka mig något annat. Dock har jag en dröm om att driva kattpensionat när jag går i pension 😍

  Svara

 • Malin

  |

  Älskade denna lista!!! Jag jobbar som jurist, men skulle jag göra något helt annat hade jag typ velat bli forskare inom kemi. Haha.

  Svara

 • Mikaela

  |

  Haha åh vilket kul inlägg! Ändå skönt att du har bra självinsikt 😂. Jag jobbar idag som affärsutvecklare inom innovation på ett stort bolag. Det är sjukt kul (jag vet låter superflummigt, men jag typ bara är kreativ och innovativ hela dagarna).

  Skulle jag sadla om helt skulle jag vilja bli åklagare, läkare eller bröllopskoordinator:)

  Svara

 • Emma

  |

  Kul inlägg! Jag är inte heller särskilt omhändertagande av mig men valde läkaryrket ändå, mest för att jag var intresserad av biologi och inte riktigt visste vad annat jag skulle göra. Att jobba med människor kom liksom på vägen och nu är det nästan det jag uppskattar mest, svårt att förklara men är på ett helt annat sätt än att småprata/göra något för nån främling på stan.

  Hade jag valt något annat skulle det nog bli typ polisutredare och jobba med mordfall. Kanske har sett lite för mkt på tv hehe men gillar att lägga pussel och komma på lösningar, som tur är är det ju ganska mycket av den varan inom läkaryrket också!

  Svara

 • Robert

  |

  Ibland när jag är på apoteket kan jag tänka att det verkar som ett drömjobb. Serviceinriktat i en lugn miljö. Givetvis kan man fantisera om mer spektakulära grejer men har inga konkreta drömmar just nu.

  Svara

  • Alva

   |

   Håller verkligen med om det nu när du säger det! Få hjälpa människor utan att det är den enorma stressen, så känns det i alla fall! Synd att inte jag fattar något om naturvetenskap, hade aldrig kunnat bli det haha!

   Svara

  • Lina

   |

   Apotek är den stressigaste arbetsplatsen jag har haft.. 😅

   Svara

 • Rebecka

  |

  Haha där är jag nu ju! Jobbar som sjuksköterska och har hittat en suverän arbetsplats men pga för mycket ångest relaterat till jobbet så ska jag byta bana i höst. Att på riktigt försöka komma på vad jag vill och vad som är möjligt (har familj och hus) var inte så lätt som jag trodde! Astrobiologi, vetenskapsjournalist, global hälsa, hjärnan och trädgårdsarkitekt har jag velat emellan!

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag jobbar som operationssjuksköterska och kan inte tänka mig något annat nu. 😀 Men när jag var barn drömde jag om att jobba som arkeolog eller på bibliotek.

  Svara

 • Lina

  |

  Åh min högsta dröm är att utbilda mig till psykolog, nu kommer det aldrig hända men drömma kan man göra.
  Har utbildat mig i snart 5 år och hade inte tillräckliga betyg för psykologutbildningen men de är ett drömyrke.

  Svara

 • Madeleine

  |

  På tal om Veckorevyn. Jag tyckte om dina krönikor så mycket! Eftersom du hade skrivit bra där i funderade jag för något år sedan på om du fortfarande skrev någonstans och sökte på egoina och hittade hit. Kul att läsa din blogg 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så kul att höra! 😍 Välkommen hit! ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Åh önskar verkligen att jag hade något drömyrke. Har aldrig vetat vad jag vill jobba med och vet fortfarande inte. Läser en ingenjörsutbildning just nu mest för att den är bred och att jag vill komma vidare i livet. Har nog läst om varenda utbildning i hela Sverige men ingenting känns 100% bra. Tycker det är så svårt att veta vad yrkena innebär innan man väl jobbar med det. Funderade tex ett tag på att bli fysioterapeut, tills jag läste att man kunde ha upp emot 11 patientbesök på en dag (är introvert så tycker inte om så mycket nya människor) och även att vidareutbildning och utveckling inte ger något i lönebrevet. Drömmer mest om att få upptäcka världen men vet inte hur jag ska livnära mig på det… Vill verkligen göra något som gör nytta för andra människor, utan att nödvändigtvis jobba så tätt inpå dom, hehe

  Svara

 • Anna

  |

  Jag jobbar som ingenjör inom energiindustrin och tvivlar så ofta på om jag valt rätt väg. Kan verkligen sakna mer kvinnliga värden på mitt jobb och kan längta bort till omhändertagande yrken (förskola, äldreomsorg osv) men drömmer mig också ofta bort till hur bra jag skulle må om jag bara fick ha min egna gård med lite djur och odlingar , eller en keramikverkstad , en blombutik osv osv. Dessa tankar är starkare ju stressigare det är på jobbet så tror det mycket handlar om en flykt från det som är jobbigt. Kan verkligen tycka om mitt jobb när jag får lösa kluriga problem och analysera och visualisera en massa data! Så himla svårt att veta vad som är ”rätt” och samtidigt är det ju bara ett jobb , måste man alltid ha svinkul på sitt jobb?? Vill heller inte leva för mitt jobb utan trivs med att ha en viss distans till det

  Svara

 • Rebecca

  |

  Håller på och läser om till läkare nu och är väldigt glad för att jag vågade 🙂 Man känner sig lite gammal ibland (patienterna tror jag är 20 och tycker synd om mig för att jag missar studentlivet i pandemin) men är ju verkligen inte ensam om att skola om mig. Jag när jag var 20 var inte så intresserad av andra människor, fattade inte att andra fanns förrän jag var typ 27 lol. Tycker det är jättekul att träffa patienter och höra deras historier. Folk har levt såna liv!

  Svara

 • S

  |

  Tänker ofta på det! Jag jobbar som domare och är ganska ny så jag tycker allt är så svårt. Så då drömmer jag mig bort till ett jobb där jag kan allt och aldrig blir stressad. Och i den drömmen blir jag uttråkad haha. Så jag behöver bli utmanad varje dag tror jag.

  Svara

 • Lollo

  |

  Är utbildad kriminolog och arbetar som utredare inom polisen! Älskar mitt jobb och att undersöka brott så rent akademiskt hade jag valt samma karriär i ett annat liv 😂 Men största drömmen är författare, vill dock inte bli det förrän jag är typ 40+ (alltså om typ 16 år.. haha) då jag vill hinna bygga upp mig karriärsmässigt inom det jag gör nu. Dröm att bo i ett varmt land och spendera dagarna med att skriva böcker 🙂

  Svara

 • Maria

  |

  Jobbar som sjuksköterska inom psykiatrisk öppenvård och tycker mycket om att just lyssna, är verkligen ett privilegium att få ta del av andra människors liv och mående.

  Trivs bra i nuläget men om jag skulle drömma helt utan krav på att vara realistisk så skulle jag önska arbeta med hästar, eller vara någon form av bonde, typ alpackaull-bonde eller kanske djursjukvårdare. Funderar också ibland på att någon gång vidareutbilda/specialisera mig inom operation, såg att någon annan här ovan skrivit att denne redan jobbar som op-ssk.

  Tack för en trevlig blogg!

  Svara

  • Lotta

   |

   Åh vad jag älskar er sjuksköterskor som jobbar inom öppenpsyk! Ni är helt fantastiska!❤

   Svara

 • My

  |

  Jag är lärare och kan typ inte tänka mig något annat. Även om det är så jävla in i helvetes-pisstufft många dagar. Hade jag inte behövt tänka på pengar hade jag velat fortsätta jobba som lärare men gått ner i tid. Kan inte tänka mig ett arbetsliv utan att få jobba med barn/ungdomar. Hade gärna jobbat på fritidsgård också!

  En stor dröm är annars psykolog. Men har för dåliga betyg och att plugga 5 år till är inte aktuellt. Men i ett annat liv 😍

  Svara

  • Veronica

   |

   Är också lärare och tänker precis likadant. Hade aldrig velat ha ett annat jobb men hade gärna jobbat halvtid för att hinna med allt man vill (och hinna ta ut sin rast) 😊

   Svara

 • Ninni

  |

  Är hudterapeut över nätet kanske något isåfall? 🙂 Lyko och Skincity är ju några som har digitala hudterapeuter 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Vilket kul inlägg! Jag hade nog velat starta ett eget konditori om jag hade bytt bana helt.

  Svara

 • Get

  |

  Så kul att läsa allas tankar och åsikter! Funderar själv en del på detta då min egen utbildnings- och karriärbana är ett trafikkaos: 5-årig språkutbildning som jag aldrig jobbat med och inte heller vill längre. Fick jobb i växtbranchen och älskar det (det enda tråkiga är säljpressen och ur mycket som slängs), men pga dåliga arbetsvillkor håller jag på och utbildar mig till farmaceut, vilket är en ständig källa till ångest. Det är inget drömjobb för mig men det verkar ok och utbildningen är intressant. Hade helst fortsatt jobba med växter men på ett mer hållbart och inte säljigt sätt. Att forska kring det på något vis hade varit en dröm! Att jobba med språk på något vis också. Hade också gärna jobbat med mat på något kreativt vis… Finns så mycket!
  Angående att jobba som barnmorska har jag också tänkt att det skulle vara spännande att vara med vid förlossningar, men insåg att jag inte skulle palla att dagligen kolla på murror som går sönder :/

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag jobbar som administratör men hittade förra sommaren en utbildning inom osteologi, alltså skelettexpert inom arkeologi som jag skulle vilja gå i framtiden. Men jag hatar faktiskt att plugga och är utbildad konditor och grafisk formgivare som jag ju inte ens jobbar som nu då ändå 🙈

  Svara

 • :-)

  |

  Jag tar jättesnart examen från läkarprogrammet och har lite panik över det. Det är skitsvårt att få AT nära studentstäderna och min sambo har fast jobb här. Många av mina kompisar ska göra slut med sina partners för att jobba på olika håll! Om jag kunde valt igen hade jag valt att bli ingenjör just nu. Älskar jobbet som läkare men känns som man måste uppoffra så mycket. Kanske ändrar mig när allt ordnar sig med jobb etc inför examen dock.

  Svara

 • Mikaela

  |

  Kul inlägg, gillar att fundera över olika yrken jag skulle kunna tänka mig 😍
  Jobbar just nu som sjuksköterska inom psykiatrisk slutenvård, tycker att det är roligt att gå till jobbet varje dag förutom dom sista dagarna innan semestern 😅 Skulle aldrig vilja byta yrke i nuläget, men hade jag fått möjlighet till flera arbetsliv hade jag gärna arbetat som naturfotograf eller jurist- målsägandebiträde för kvinnor i brottsmål. Har dock kommit på ett sätt för mig att känna att jag både kan äta och behålla kakan: att läsa kurser, läser nu juridisk översiktskurs och tänker kanske något mer inom juridiken och finns ju även fotokurser inför framtiden, kanske det blir lite fotografsjobb på sidan av på äldre dagar 🥰

  Svara

 • Angelica

  |

  Nej, nej och nej till hunduppfödare. Det borde inte finnas en industri kring djur. Usch fy säger jag bara 😔

  Svara

 • Sara

  |

  Riktigt kul inlägg! Jag är utbildad socionom och jobbar som det samtidigt som jag utbildar mig till sexolog. Så jag skulle väl säga att jag är på väg att börja jobba med mitt drömyrke! MEN min plan B om allt skiter sig med det eller om jag tröttnar är förskolelärare! Haft fast tjänst som förskolelärare i Oslo och det är det mysigaste och roligaste jobbet jag haft. Självklart med sina nackdelar (framför allt lösa, fyfan) men väger helt klart över!

  Svara

 • Sara

  |

  Lösa ska det stå istället för lösa* 😂 har inget emot lösa barn! Haha. Vill gärna inte att de ska vara fast någon stans 😂

  Svara

  • Sara

   |

   Nej men detta går inte bra alls 😂 LÖSS för fan! Haha jävla auto-correct 😂

   Svara

   • Egoina

    |

    😂

    Svara

 • Elin

  |

  Åh, minns att du för flera år sedan skrev att du funderade på att bli logoped. Då hade jag precis påbörjat min utbildning och blev så glad att du skrev om detta fantastiska men något okända yrke!😂

  Svara

 • Ellinor

  |

  Haha vadå ”lång praktik som sjuksköterska” som barnmorska? En barnmorska ÄR ju sjuksköterska, men som vidareutbildat sig!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv