Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Du verkar vara så himla händig när det gäller att fixa hemma! 😀
Jag skulle aldrig ens fundera på att sätta upp en spegel, haha. Sen är ni ju visserligen två, men ändå. Jag är så rädd att något ska bli fel, se konstigt ut osv. Svårt att göra om göra rätt när det gäller sånt, tänker jag, haha. Så klart måste man ju chansa för att överhuvudtaget få något gjort, men änsålänge tar jag det säkra före det osäkra och låter min pappa hjälpa mig med det mesta, haha. 🥲 Har du några tips? Ska man googla allt? 😄

Kram,
Rebecca

Gud vad kul att jag verkar händig! Tack! Blev jätteglad, haha. Nej, jag är inte särskilt händig. Det är F som är den händiga. Han kan allt! Och om han inte redan kan lär han sig. Faktiskt en av grejerna jag attraheras av mest hos honom. Också en av grejerna jag stör mig på. Ibland skulle jag önska att vi bara kunde ta in hjälp liksom, men nej nej vi ska göra själva : ))

Är som sagt kanske inte direkt händig, men jag har inga problem med att dra igång projekt och tänker sällan att jag ”inte kan”. Problemet är mest att jag tröttnar fort och tycker saker är tråkigt när det tar för lång tid. Där kompletterar jag och F varandra. Han ser till att det blir bra och jag ser till att det blir av.

Jag tycker såhär: bara gör det! Ja, googla, kolla på youtube…och tänk logiskt? Ibland tror vi att grejer är så komplicerade trots att de inte är det om man bara anstränger sig. Nästa gång din pappa hjälper dig kan du titta noga på vad han gör och ställa många frågor.

Sen bestämmer du dig för en grej du vill göra och bara gör det! Jag tror på dig!! Jag tänker att det värsta som kan hända är att det blir fel och då får du ju bara göra om. Men när det väl blir rätt kommer det kännas så göttit! Sen rullar det på av sig själv. Självförtroendet kommer uppmuntra dig till fler projekt och innan du vet ordet av det är du Pippi:

 

Heja heja!

 

Jag MÅSTE få veta vart du köper dina strumbyxor med fot?! Är på jakt efter såna själv, men hittar inte 😔

Du menar ”tjockare fot” antar jag? För fot har ju säkert 99% av alla strumpbyxor. Jag har på mig strumpor! När jag har på mig svarta ganska täckande strumpbyxor tar jag på mig svarta ankelsockor ovanpå. Tycker inte att det syns så mycket så att det stör. Strumpbyxorna slits mindre och det är mer bekvämt.

 

 

 

Så mysigt inlägg! Har du gelnaglar? Hur länge håller det? Det funkar att måla med vanligt nagellack på alltså?Många frågor, berätta gärna om hur du fixar dina naglar, kan inget om sånt och det såg så himla fint ut 🙂

Japp! Fixar naglarna en gång i månaden ungefär när utväxten börjar bli hemsk. Brukar köra fransk ombré eller en färg. Yes, man kan måla med nagellack ovanpå och det funkar väldigt bra faktiskt då färgen håller bättre ovanpå ”fejkmaterialet” än den riktiga nageln. Men skönaste enligt mig är ju att man slipper fixa med naglarna.

 

 

Förstår inte hur alla orkar hålla på så mycket med sin hud, önskar att jag var en sån som tycker det är kul. Jag tvättar med en olivtvål och smörjer in mig. Sminkar mig. Thats it. Har du alltid varit en hudperson (kan inte komma ihåg om det var prat om det i din blogg tidigare eller har det växt fram? Vill inte lägga massor av pengar på det heller, men vill gärna ha finare hud men känns läskigt med syra?? Tänk om man glömmer spf… döden för huden då väl? Nåväl. Nu blev den här kommentaren mycket längre än jag först tänkt.

Nej, det har växt fram. Som jag nämnde i mitt inlägg med de gamla instagram-posterna sov jag oftast med smink för tio år sedan. Hade ingen hudrutin och använde en allt-i-allo fuktkräm och vanlig kroppstvål att tvätta bort smink med. Jag minns inte när det vände och intresset började. Men tror aldrig det var far fetched ändå, har alltid varit väldigt intresserad av smink så när sminkintresset avtog en aning fick andra saker att kleta i ansiktet mer uppmärksamhet. Haha. Idag handlar intresset om att jag verkligen märker att olika typer av hudvård gör skillnad. Både i känsla och utseende.

Men hallå man måste inte. Ha inte ångest över att du inte intresserar dig för det. Är väl nice att du sparar de pengarna! I slutändan tror jag inte det gör megastor skillnad ändå. Jag vet inte om du har något problemområde eller så som du vill lösa på kort sikt, men de två grejerna jag generellt tror är viktigast i ett längre perspektiv är fukt (inte nödvändigtvis svindyra masker, serum som kostar mer än guld osv, men att återfukta huden helt enkelt) och solskydd. Glömmer du spf funkar ju keps eller skugga bättre än inget. Stressa inte! Mycket av vad vi hudvårdsnördiga människor sysslar med är säkert bortkastat både i tid och pengar. Säg inte till F att jag sagt det dock 🙂 Om du verkligen vill börja med något kan du satsa på en grej kanske? Eller några produkter från en hudvårdsserie som är bra men inte gör hål i plånboken (t.ex. L300!). Man måste inte gå all in. Boka ansiktsbehandling hos en hudterapeut och be om råd! Det är mitt bästa tips. Lycka till! Det blir asbra, med eller utan mer hudvård i ditt liv.

 

103 gillar

Kommentarer (25)

 • My

  |

  Så skönt att höra det där om hudvård! Jag är helt ointresserad men tvättar ansiktet varje gång jag duschar (kan inte säga varje dag ens. Sminkar mig nästan aldrig nu för tiden så då pallar jag inte tvätta ansiktet utanför duschen..), smörjer ansiktet efter varje gång jag tvättat det, peelar ibland och använder spf varje solig dag. Använder dermalogicas produkter för att jag tycker de är sköna och för att jag använt de i flera år, men är verkligen helt ointresserade av hudvård.., 😊

  Svara

 • Sara

  |

  Haha känner igen mig i det där med hudvård. Så totalt ointresserad och inga planer på att börja. Min enda hudvårdsrutin är att tvätta ansiktet på morgonen, that’s it. Sedan har jag turen att ha en väldigt fin hy i sig själv. Sedan använder jag ingen smink-bas heller. När jag sminkar mig så blir det bara ögon. Så jag antar att det räddar huden lite också. Möjligtvis😂

  Svara

 • Madde

  |

  Har du sett sanningen om hudvård på SVT? Väldigt spännande 😊 och för er som känner stress över att ni inte håller på med hudvård kika på den så släpper stressen kanske lite.

  Svara

  • Karin

   |

   Fast se på den med otroligt kritiska ögon då deras jämförelser är under all kritik. Jag säger inte att hudvård alltid är fantastiskt men det är så många missar gjorda under den dokumentären vilket gör resultaten väldigt missvisande

   Svara

 • Carro

  |

  Måste ge ett till tips till det där med att våga vara händig – när man ber sin pappa om hjälp (för det gör vi alla som har möjlighet ju 🙈) våga vara den som faktiskt utför och låta pappa stå och instruera och lära ut, min pappa har hjälpt och hjälper mig fortfarande med massor, men jag har alltid försökt att vara delaktig – om vi ska måla nått målar vi tillsammans, om vi ska borra upp något så borrar jag och han kontrollerar att det blir rätt. Det gör sjukt mycket för självförtroendet att få öva i en trygg miljö, och nu målar och fixar här hemma utan att pappa är här (bara konsultering över telefon)

  Svara

  • Egoina

   |

   Jättebra tips!

   Svara

   • Rebecca

    |

    Det tar jag till mig, tack! 😍

    Svara

  • Ulrika

   |

   Ville också skriva detta haha. Min pappa har alltid haft som utgångspunkt att han kan förklara hur man gör men det är alltid jag som faktiskt ska göra det! Hahah. Det betyder dock att jag vågar byta däck på bilen (viktigt att vi övade det när vi tog körkort, jag fick fint lov att byta alla sommar och vinterdäck i ett par år!), och mycket annat, just för att jag har fysiskt gjort det själv 🙂 Sen flyttade jag utomlands direkt efter gymnasiet så har aldrig kunnat få mina föräldrar att hjälpa med småsaker, däremot hade jag en väldigt händig roomie de första 2.5 åren och har bott med min kille i 4 år nu så det är väldigt lätt att låta någon annan fixa… Tyvärr! Övning ger färdighet helt enkelt.

   Svara

 • Mila

  |

  Jag gillar hudvård och smink men har en teori om hudvård sedan många år… Tror att grundreglerna om man vill ha fin hy så länge som möjligt är: 1. Återfukta. Låt aldrig huden bli torr och flagig. 2. Undvik solen om du inte vill se ut som en begagnad skinnhandväska i fejset när du är 50. 3. Ta bort smink innan läggdags och rensa ut gammalt smink emellanåt.
  That’s it… Har man större besvär som akne så bör man gå till läkaren för inga krämer kommer hjälpa mot dem, och vill man ha ordentlig effekt bör man titta på vad hudterapeuter erbjuder (har själv fått laserbehandling och skillnaden går inte att förneka). Svårare än så är det inte, tror jag. 😉

  Svara

 • Helena

  |

  Tips – har ankelsockorna innanför strumpbyxorna! Syns ännu mindre och strumpbyxorna håller forever 😍 (mina får alltid hål vid tårna annars efter ett tag och nej – jag har INTE långa tånaglar 😅)

  Svara

  • Egoina

   |

   Men wow, ännu smartare! Tack för tips!

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Jag tycker alltid att dina ”frågor och svar”-inlägg är så mysiga, du ger så utförliga och snälla svar, som om du skrev råd till en kompis 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla vad kul att höra! Tänker ibland att dessa inlägg är lite tråkiga, men bra att det uppskattas 🙂

   Svara

   • Sofie

    |

    Tycker aldrig du ska vara orolig för att något inlägg är tråkigt, är man inte intresserad av just det kan man hoppa över. I såna här inlägg läser jag bara eventuella frågor jag finner intressanta och hoppar över de andra. Jag tycker det är fint att du tar dig tid att svara så utförligt på läsarnas frågor 🙂

    Svara

   • Terese

    |

    Åh nej inte tråkiga! Funderade i veckan på om de inte skulle komma ett snart, så gjorde det de 😘

    Svara

   • Annica

    |

    Håller med, jag gillar frågor och svar-inläggen 🙂

    Svara

 • Sofia

  |

  Uppskattar din ton i detta inlägg så mycket!! Din ton på bloggen överlag – men extra mycket här. Du känns verkligen som en härlig och omtänksam kompis, älskar detta!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men så snällt sagt. Tack snälla <3 Jag känner samma – att ni är mina kompisar! Glad att jag får hänga här med er <3

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Kan allt själv och så egentligen men ååhhh vad jag önskar att jag hade en fixarpojkvän! Min partiella kölsrenovering som bott i huvudet i över ett år blir liksom aldrig av. Bara att ta kontakt med hantverkare och mäta och typ beställa en bänkskiva (för det måste man väl göra själv..?) är så övermäktigt…

  Svara

 • Robert

  |

  Skulle också vilja vara mer händig, haha, men jag misstänker också att det handlar en del om övning. Att våga testa. Snygga naglar förresten. 😉

  Svara

 • Jenny

  |

  Du känns så vettig och sund ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Victoria

  |

  Jag har lärt mig allt av mamma. 🙂 Vi hade ingen man i huset. Men vi fixade renoveringar ändå. Jag lärde mig tapetser och lägga golv som 12åring. Fick till och med lägga golv hos morfar i den åldern 🙂 kan byta däck på cykel och bil med, men bekvämare om sambon gör det :p Gäller bara att våga prova 🙂

  Svara

 • Nanna

  |

  En till som inte använder hudvårdsprodukter här (men har i alla fall börjat ta bort sminket på kvällarna…) Min man äger fler hudvårdsprodukter än jag, haha.

  Svara

 • Julia

  |

  Kan inte du tipsa om en bra dagkräm med spf i?? Och ett vitamin c serum?
  Tack för en mysig blogg!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv