Follow my blog with Bloglovin

5 teknikproblem jag har just nu

→ Ibland när jag sitter i videomöte zoomar min kamera plötsligt in. Ena stunden ser man hela mig och nästa sekund zoomar den in dramatiskt till en närbild av mitt ansikte. Självklart händer det alltid på de konstigaste tidpunkterna och det ser ju ut som att jag gör det med vilje. Har inte förstått varför, men lade ihop 1+1 häromdagen. Den gör det när man inte har laddaren i och batteriet börjar ta slut. Datorn vill spara energi och prioriterar därför bara en liten del av bilden. Logiskt nu, men så märkligt innan jag förstod varför.

→ Efter senaste uppdateringen på iPhone har min telefon blivit så märklig. Den autocorrectar fel hela tiden och beter sig märkligt när någon ringer, men det mest störiga är att det inte längre går att söka efter appar. Får panik på detta! Jag har omänskligt många appar och ingen ordning på dem what so ever, så enda sättet jag hittar appar är alltså genom sökfunktionen. Men nu går inte det längre och jag får bläddra som en galning för att hitta appar.

→ Jag har blivit Slack skadad! Slack är ett intranät vi använder på jobbet för att prata med varandra. Typ som en chatt med olika kanaler som ersätter mejlkorrespondens inom företaget. Skickar alltså inte så mycket mejl numera (så skönt, hatar mejl haha). När jag väl ska mejla händer det att jag skickar iväg mejlen lite för fort. Nu med Slack är jag van vid att kunna skriva mitt meddelande, skicka och SEDAN korrläsa vad jag skrev. Man kan alltså redigera om det blev något stavfel eller så i efterhand. Men det kan man som bekant inte göra med mejl. Jag skriver, skickar….och oj.

→ Vi har en ”sladdlåda” (tack Corona för ordning i vårt hem) och det är ju superbra. Men trots detta ordningssamma har jag stora problem med att hitta rätt sladd till rätt pryl om dagarna. Tror aldrig jag använt så många prylar som ska laddas som nu. Sminkspegel, kamerastativ, Foreo, telefon, hörlurar, ringlight, kamera. Det är ett evigt letande och prova-i-hål:ande. Annat störig grej är att alla prylar ska laddas med en laddare med USB-uttag. Som iPhone-ägare äger jag ingen sån. Men det är ju tur att man är ihop med en Samsung-ägare.

→ Vi har bestämt oss för att möblera om för att frigöra mer golvyta i vardagsrummet. Men vi drar oss så mycket för att behöva flytta tvn att det aldrig händer. Fixa med sladdar och borra upp en tv kan ju vara det tråkigaste som finns kanske.

 

 

104 gillar

Kommentarer (25)

 • Johanna H

  |

  Samsung var så smidigt, tills de bytte laddare. Innan hade man en laddare till allt, nu behöver man ha en speciell till telefonen men har kvar de där andra sladdarna från tidigare telefoner och det är rätt skönt.

  Använder slack i vissa sammanhang på jobbet och har inte riktigt fastnat för det, upplever det väldigt rörigt… kan också tycka att alla chattar där folk skriver hela tiden kan bli jobbigt i längden, man blir störd hela tiden, då är mail skönare. Då läser man när man hinner och kan koncentrera sig på mötet, eller det man behöver just då… ser så klart tjusningen med chattar också men kan ibland bli stressad av dem också.

  Älskar förövrigt sladdlådor – de är ljuvliga att ha när det är ordning i dem!

  Svara

  • Cecilie

   |

   Du kan mutea chatt-kanaler på Slack, då får du inga notiser. Så kan du göra som med mail, läsa ikapp när du hinner 🙂

   Svara

 • Annika K

  |

  Dessa sladdar :/
  Jag tröttnade o märkte upp våra sladdar.
  Satte eltejp som en flärp o skrev vad just den sladden tillhörde

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart! Måste orka göra det någongång 😅

   Svara

  • Lisa Widén

   |

   Exakt min tanke – att märka upp sladdarna! Sen är jag nog arbetsskadad som sjuksköterska också där vi måste märka upp alla infusionsslangar 😅

   Svara

 • Robert

  |

  Typ så. Kunde inte komma nåt vettigt att tillägga, haha. 😉

  Svara

 • M

  |

  Vet inte hur ni har sladdarna och hur ofta de används, men såg ett tips om att vira ihop sladdarna och lägga i tomma toalettrullar och sen märka rullarna med vilken sladd det är. Funkar kanske bäst för lite mer ”sällan-sladdar” som ligger i en låda typ.

  Svara

 • Susanna

  |

  Nu kanske jag missförstod dig gällande laddsladd med USB-uttag (rätta mig gärna) men jag har iPhone och min laddare är med USB. Och har varit det senast typ åtta åren. Har inte du det? (Genuint nyfiken) ☺️

  Svara

 • Kattis

  |

  Jag är lärare och ibland när jag ska kontakta föräldrar så använder jag också ett system där man skickar ”i två steg” och kan korrläsa däremellan. Hatar det! Glömmer att skicka iväg det typ 80% av gångerna och sen går jag och tänker på att föräldrarna inte svarar…

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag tycker inte man ska maila om det inte behövs, om man kan ta det direkt på slack så gör det. Ett mail ska ha ett tydligt syfte och vara strukturerat. Kör man intern-kommunikation är ju slack bättre då man kan kommunicera snabbare. Ska man prata med kunder är det ju en annan sak. MVH gillar också Slack.

  Svara

 • Em

  |

  En väggkontakt med 4 usb uttag(?) kostar 120kr…. Är ju inte särskilt dyrt och värt att investera i när man har många saker som ska laddas.

  Svara

 • Pia

  |

  Hur har ni tänkt möblera om förresten? Går i samma tankebanor men det är så svårt just i vardagsrummet tycker jag! Just med soffan och tvn..

  Svara

 • Carolina

  |

  Haha, fick panik av att läsa om dina oorganiserade appar 🙈. Jag har sååå många appar och alla ligger i olika mappar. Skulle aldrig palla annars. Blev även väldigt förvånad över att du inte hade lika organiserat som jag i din Iphone. Trodde jag ”kände” dig bättre typ 🤣.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Sofia

  |

  Svep vänster på mobilen förbi alla sidor med appar. När du kommer till sista app-sidan fortsätter du svepa, då kommer du till appbiblioteket med sökfunktion.

  Svara

 • Karin

  |

  Har också problem med autokorrigeringen efter senaste uppdateringen, men egentligen bara med ett ord. Com, som jag använder när jag skriver min Mail. Den korrigerar ALLTID till nåt annat och detta har den ALDRIG gjort innan, någonsin. Vom, von, con??????

  Svara

 • Evylyn

  |

  Du kan i inställningar för mailen ändra så du kan ”ångra” ett skickat meddelande mer än 10 sekunder 😁 upp till 1 minut tror jag, iaf i gmail.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv