Follow my blog with Bloglovin

Listan om chips

 

Chips är det bästa jag vet. Det är det ultimata tilltugget till alla situationer. Det är inte fest, helg, eller ens en bra kväll utan chips. Visste ni att chips heter potetgull på norska? Potatisguld. Så korrekt.

Inte mer än rätt att tillägna ett helt blogginlägg till detta guld av potatis!

 

Beskriv det perfekta chipset.

Mycket krydda, ordentligt friterat, perfekt krisp och inte för hårt. Gärna relativt tunna.

 

Vilken chipstyp föredrar du?

Jag älskar grytfriterade chips, men problemet är att halva påsen består av vikta chips. Gillar inte vikta chips! Mitt svar blir alltså grytfriterade ovikta chips. Haha.

 

Hur har din chipssmak förändrats med åren?

När jag var liten gillade jag okonstiga chips. Som sour cream onion eller paprikachips. Åt oftast det sistnämnda. Jag och min kompis brukade handla i den utländska affären i området där vi bodde. De sålde billiga, tyska paprikachips. Med åren har jag vidgat vyerna och haft hang ups på olika typer av chips. Under tonåren åt jag gärna chips med pepparsmak eller ostsmak. Nu är det chili eller vinäger som gäller.

 

Sour cream and onion från Estrella eller OLW?

Estrella 100%. Kan inte lita på människor som tycker OLW. De har fel. Ni tror kanske att ni föredrar OLW, men jag lovar att ni inte gör det om ni gör ett blindtest.

 

 

Den godaste chipssmaken du vet?

Cidervinäger och Schalottenlök från OLW! Mina favoritchips. Som salt och vinäger, men på en ny nivå. Den sofistikerade löksmaken rundar av chipsen och förhöjer upplevelsen.

 

Chips med dipp, eller bara chips?

Jag älskar såklart dipp, är inte sjuk i huvudet. Men det finns chips som behöver skina för sig själv, vars smak man inte ska maskera med en dipp. Man ska ha respekt för chipsen helt enkelt. Och såklart ska man matcha eller komplettera. Inte göra nåt helsjukt som nacho cheddar-dipp till vinägerchips eller så.

 

Chips du inte gillar?

Det har funnits många märkliga försök till chipssmaker genom tiderna (t.ex. mojito – usch!). Men vad gäller ”vanliga smaker” har jag aldrig varit ett fan av dill eller vitlök. Tror aldrig jag köpt en påse dillchips i hela mitt liv. Grillchips är också en så märklig sort att välja. Eller vickningchips (varför har jag alltid trott att de heter viking?). Vad är grejen med dem? Så oklart att människor köper dessa. Finns ju godare saltade chips.

 

 

Tipsa om tre chipssmaker?

→ Inferno chips från Snack day (finns på Lidl). Måste varna om att dessa chips är riktigt heta. På riktigt. Men de är så jäkla goda. Perfekt krisp, rökig paprika/chili smak och en hetta som kryper fram och känns i hela huvudet.

→ Ranch & sourcream från Estrella. Vill du ha riktigt trygga vanliga svennebanan-chips, men med en twist? Köp ranch & sourcream. Syrliga, salta, lite söta. Dessa chips har allt. Ultimata fyllechipsen också.

→ Tryffel & parmesan från Bjärechips. Bjärechips är generellt väldigt bra. Bra krisp och inte snålt med krydda. För tillfället är jag trött på tryffelsmak, men när jag inte är det är dessa nice. Typiska mingelchips till bubbel.

 

Chips du inte smakat, men vill prova?

Alla smaker från Ö-chips!

 

 

Favoritdipp?

Roasted onion från Estrella är min och F’s stora favorit.

 

En smak du hoppas gör come back?

Sour cream and peppar från OLW.

 

Och slutligen – ett chipstips!

Chipzhanna på Instagram! Hon recenserar chips och tycker nästan om chips mer än jag gör.

 

Nu måste jag veta vilka era favoritchips är! Gillar du chips? Vilka chips väljer du helst?

 

<3 chips

 

173 gillar

Kommentarer (125)

 • Rebecka

  |

  ÄLSKAR chips. Och älskar också dipp. Dipp med chips <3 Men som du säger, vissa chips är bäst utan. Och det ska vara rätt kombon. Estrellas sourcream&onion med Taffels (vet inte om ni har det i Sverige?) American dipp, gärna med creme fraiche så blir det kräämigt mmm. Vanliga släta salta chips från Estrella med gräddfil med litelite kryddor och tabasco. Räfflade salta chips med dippen Creamy pepper. Är en hel vetenskap! Jag är dock ofta avundsjuk på alla era goda chipssorter och -nyheter i Sverige, här i Finland tjötar vi på med samma år efter år…Jag beställer ofta hem chips när nån kompis kommer hit från Sverige 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Gud blev så sugen nu 😍

   Svara

 • Annie

  |

  Om du gillar ranch måste jag tipsa om Coops ranchchips! Det är de absolut godast chipsen jag vet. Har alltid flera påsar hemma.. sådär helt perfekt grytfriterade och massa smak!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ska prova 😋

   Svara

  • Mici

   |

   Ja, +1 på den!!

   Svara

  • Becca

   |

   Typ alla Coops egna chips är väldigt goda, i klass med västkusts grytfriterade. Prisvärda oxå, alltid 2 påsar för 30 kr 👍🏼

   Svara

 • Lisa

  |

  Att sourcream onion från Estrella skulle vara godare än OLW är det mest provocerande jag läst i en blogg någonsin! Alla vettiga (sorry men sant) vet att OLW är bättre. De var ännu bättre innan de bytte recept nån gång runt 2005-2010 eller så, men fortfarande bäst. Flyg, gå runt och hosta i en mataffär, säg nåt dumt om folk med hund, helt ok. Men detta..

  Svara

  • Egoina

   |

   😂 När Corona är över ses vi och gör ett blindtest?

   Svara

   • Malin

    |

    Jag är team Estrella!!
    Men egoina du borde göra en omröstning i insta story så vi kan reda ut detta 😂🤪

    Svara

    • Egoina

     |

     Haha JA bra idé!

     Svara

   • Jane

    |

    Jag gillar också olws mer! 😂

    Svara

  • Carro

   |

   Ja olw var bättre innan de bytte recept. Nu duger bara estrella.

   Svara

   • Sofie

    |

    Håller med! OLW innan de bytte recept, absolut bästa chipsen, sen förstördes de 🙁 Nu är det Estrella som gäller.

    Svara

 • Lisa

  |

  Min man köpte chips från Ica. Jamenjagveeeet vem gör det ens!? Men lovar, det var de godaste chips jag ätit på sjukt länge. Det var sourcream och chili.. Bästa kombon någonsin och jag kan för allt i världen inte sluta tänka på dom sedan helgen!

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow ska prova 🤩

   Svara

  • Sandra

   |

   Word. ICA’s egna chips är jättegoda. Deras sourcream & onion slår både OLW och Estrella.

   Svara

 • Pernilla

  |

  Hann du testa Estrellas ”limited edition” holiday chips? Typ som dippan fast i chips, var så himla gooood! Hoppas innerligt att den säljs snart igen. Trodde den kom för att stanna och helt plötsligt försvann den, så hann inte ens bunkra upp ett lager 🙁

  Svara

  • Sara

   |

   Men holiday-ostbågarna då???? Drömmer om dem. De kommer dock inte tillbaka, har mailat Estrella typ fem gånger :'(

   Svara

   • Egoina

    |

    Fem gånger 😂

    Svara

 • Linnea B

  |

  Haha, älskar detta inlägg! Om du inte testat coops chips tycker jag du ska göra det, faktiskt förvånansvärt goda, särskilt ranch! Men jag ÄLSKAR Bjäre cheddar, och lättsaltade lantchips med smetana, rom, rödlök och dill, eller med valfri påsdipp. Älskar typ allt, skulle dock aldrig köpa dill, grill eller ”vanliga” sourcream om det inte är så att jag ska köpa till en fest eller så.

  Svara

  • Olivia

   |

   Håller med om coops chips! Sjukt goda och prisvärda

   Svara

 • Em

  |

  Vickningschips ska ätas, precis som namner säger, till vickning. Jobbade många år inom catering, på bröllopsfester tex var det kanon att sätta fram vickningschips och korv med bröd vid 1 på natten. De chipsen är grövre och ”mer”. Perfekt för att fylla magen på massa överförfriskade gäster.

  Mina favoritchips någonson är pringles xtreme sour creme and onion. Är ovo-vegetarian nu dock så måste säga västkustchips havsalt. Basic men så goda.

  Svara

  • Em

   |

   Xtra kanske de hette föresten? Inte xtreme… Starka och när man tröttnade på att tugga och bara slickade av kryddan på dem (Bara jag…?) så riskerade man sår på läpparna av chilin.

   Svara

   • Anna

    |

    Hahaha tack för att det inte bara är jag som slickar av kryddan på chipsen 😅😅😅 fast sen äter jag själva chipset också. Vågar inte göra det bland folk för jag tänker att alla kommer tycka jag är knäpp, bara min sambo ser mig göra detta 😆 MEN! Inte på alla sorters chips. Bara på pringles och på småräfflade typ vanliga sourcream och onion. Gud vad sugen jag blev på chips. Får man äta chips en onsdag kl 10?

    Svara

    • Maria

     |

     Jag gör också så i smyg med sour creme! Tror det är för att jag vill ha allt socker först. För shit vad det smakar socker av alla sour creme-chips!

     Svara

  • Filippa

   |

   Fast… vadå grövre? Hela grejen med vicknings-chips är ju att de är så tunna och tråkiga att de knappt existerar?

   Svara

   • Lina

    |

    Tror du tänker på nån annan sort. Vickningschips är inte tunna.

    Svara

   • Em

    |

    Näää, kan säkert variera, men vickningschips ska vara lite grövre, jämför typ grillchips med lättsaltade tunna. Vi serverade dem med någon fet dipp eller röra.

    Svara

 • Jessica

  |

  Nu när du skriver att du inte gillar vikta chips inser jag att jag alltid äter de vikta först pga SÅ GODA 😂

  Svara

  • Malin

   |

   Samma här 🙋🏼‍♀️😂

   Svara

   • Olivia

    |

    +1 på den!

    Svara

 • Sofi

  |

  Behöver vara på chipshumör för att köpa chips. Det blir alltså chips ganska sällan. Ärligt talat ännu mer sällan sedan jag gjorde misstaget att kika på kaloriinnehållet på en påse chips…

  Svara

 • Mikaela

  |

  ÄLSKAR chips!! Sen jag var 12 år (dvs ca 20 år tillbaka) har jag köpte en påse lantchips gräddfil (stor favorit!) och en Marabou varje fredag. Lördagar är mer öppna för andra sorter, älskar OLW klassiska sour cream and onion eller om vi är i Spanien köper jag alltid chips med Manchego smak! Dom är räfflade med massa god krydda som fastnar mellan räfflorna, lagom tjocka och passar till allt! Ett glas rött, till charkbrickan, som de är osv osv. Minns dock ej märket men dom är magiska!

  Svara

 • Hanna

  |

  Äslkar det här inlägget men känner även att jag nu MÅSTE komma till Vickningschipsens försvar! Dom.är ju dom bästa dipp-chipsen. Inte för salta, så att dippsmaken får komma fram. Perfekt krispiga. Och det bästa: stora räfflor, så att man kan ha massooooor med dipp på varje chips 😉

  Svara

  • Terese

   |

   Exakt! Det bästa dipp chipset jag vet 😊😊

   Svara

  • Helena

   |

   Håller med!!

   Svara

 • Katharina

  |

  Salt And vinegar.
  Alla andra kan slänga sig i väggen.
  De från Olw som du tipsar om 😋😋😋😋

  Som barn åt jag också de tyska paprikachipsen.

  Svara

 • Malin

  |

  Åh bäst inlägget ever!!! ❤️
  Chips är livet! Kan inte välja favorit för gillar typ alla. Men grill och dillchips skulle jag aldrig köpa

  Svara

 • Amanda

  |

  Chips är livet ❤ För någon vecka sen satt sambon och jag en fredag kväll och åt chips med dipp. Jag börjar sen med världens kärleksförklaring till chips om hur det är livet, det bästa som finns osv och inser sen att chipsen är slut och börjar gråta 🙈

  Svara

  • Filippa

   |

   Skrattade så mycket åt det här =)

   Svara

 • Mila

  |

  Älskar de vikta chipsen! De har ju mest smak! 🙂 Men varför nämner ingen västkustchips?! Perfekt storlek på påsen, mycket smak, hårda och knapriga… Mums! Just att de är så hårda gillar jag. Det ska knapra ordentligt. Köper sällan ”vanliga” chips just för att jag tycker de är lite mjuka. Grillchips är äckligt men annars tycker jag de flesta smaker funkar. Eller de där karamellchipsen från i julas var ingen hit…

  Svara

 • Sandra

  |

  Älskar också chips lite för mycket! Mina favvo’s just nu är sourcream & onion från ICA (ja, jag sa ICA) och så gillar jag även klassiska lantchipsen med gräddfil samt linsbågarna med cheddar.

  Svara

 • Aina

  |

  Ah så härligt att du gillar vinägerchips! Det är en av få chipssmaker som jag älskar så jag testar såklart alla märken jag kommer över. Sjukt nog så är Garants vinägerchips godast. Testat dom? Lövtunna, syrliga och välkryddade och bäst av allt – skitbilliga och finns på alla Willys jämt typ!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh ska testa!

   Svara

 • Cecilia

  |

  Eh haha jag älskar enbart ICAs egnas salta chips, gärna med tacodipp. Jag är så basic 😂 men jag tycker chips ska smaka salt och tycker alla med kryddor smakar surt och det tackar jag nej till. Men kul inlägg ändå, även om jag aldrig skulle köpa något av det haha.

  Svara

 • Erika

  |

  Haha blir så sur över att det alltid ska vara flera smaker på nya chips. Chips ska ha en smak! 😅 Inte sourcream & ranch eller något skit vitlök & peppar osv osv. Mina favoriter är Cream cheese från OLW. Förövrigt är jag team OLW om jag inte ska ha Bjäre Chips med cheddar. Ost ❤️ OLW kan dock inte en sak och det är sourcream, där är jag Estrella trogen.

  Svara

  • Sara

   |

   Mmmm, cream cheese alltså😋

   Svara

  • Helen

   |

   Kan lätt knäcka en cream cheese-påse per vecka!
   Sen kommer det en tid då jag är less cream cheese, brukar hålla i sig i ca 8 dagar. Sen är jag igång igen ❤

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, gillar att du dissar OLW i ett sammanhang och sen kommer en stor, fet bild med en OLW-påse. 😉 Annars måste jag säga att vickningschips inte är så tokiga faktiskt. Lättätna och okonstlade. Däremot är det en sort man lätt glömmer bort. Tror jag bäst gillat chips med chilismak(eller nåt åt det hållet) de senaste åren. 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Estrella och OLW är ju bra på olika chips. Inget konstigt 😊

   Svara

   • Robert

    |

    Fattar. Tänkte att det var nog så du menade. 😊

    Svara

 • Johanna

  |

  Håller med Lisa här uppe, OLW före
  Estrella alla dagar i veckan?? ☝🏼 Och gu vi skulle ju komplettera varandra så bra, jag letar verkligen upp de vikta chipsen pga så god konsistens, krispet 😍 så får du alla tråkiga ovikta chips haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!! 😍

   Svara

 • Veronica

  |

  En kombination som ni MÅSTE prova är Dortios Sweet Chili Pepper kombinerat med sourcream onion-dipp! Finns inget godare, lovar!! Tänker alltid att jag ska variera mig och köper andra chips men blir alltid besviken när de andra chips med dipp inte når upp till samma nivå haha. PLS PROVA!

  Svara

 • Johanna

  |

  Älskar detta inlägg, älskar chips <3

  Måste tipsa om Mixed chilis & Sourcream från Estrella, mina senaste favoriter! Annars är jag mycket enig i dina åsikter, förutom det där med att Estrellas sourcream and onion skulle vara bättre än OLW. Där är jag heeeeeelt tvärtom!

  Svara

 • Olivia

  |

  Bästa inlägget! Är också chipskonnässör deluxe och måste verkligen tipsa om Coops chips. Alla är himla goda – men de salta är i världsklass och kombineras bäst med creme fraiche, löjrom och rödlök. Även de i smak av chili och gräddfil är SÅ.GODA. Mmmmmm chips…

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • Hannah

  |

  TACK! Estrellas sour cream är överlägsna! Däremot är det precis tvärt om med grillchips, Estrella kan fan inte göra sådana. Mina favoriter just nu, enbart för att jag inte kan få tag i dem, är två smaker jag snubblade över på marks & spencer i London för några år sedan: grytfriterade chips med smak av cheddar och lök, eller sour cream och rödlök. VILL HAAAAA!

  Svara

  • Johanna

   |

   Åh västkustchips har SVINGODA cheddar och rödlök! Tips

   Svara

 • F

  |

  Gårdschips- Brynt smör och dill. Wow.

  Svara

  • Egoina

   |

   Har hört massor om dessa! Är skeptisk, men ska prova!

   Svara

  • Sara

   |

   JAAAAAA!!! Underbara. Sen älskar jag dillchips i allmänhet och är faktiskt ganska upprörd över detta hat mot dillchips som jag ser i inlägget och kommentarsfältet…

   Svara

  • Camilla

   |

   OMG!!! Håller med så mycket. Såååå goda
   Min Ica butik har dom vid potatisen. Ser det ut så hos andra också?

   Svara

 • Emily

  |

  Haaatar chips 😭 lukten, smaken, eftersmaken, känslan på tungan, näää tyvärr. Kan inte ens pussa på gubben om han har ätit chips, han älskar chips…

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej men va!!! :O

   Svara

  • Victoria

   |

   Kan SÅ relatera till det här haha! Har avskytt chips sen jag var tonåring och tycker att det är så äckligt att komma in i ett rum där folk äter/har ätit chips pga lukten. MEN förra året när min syster kom med ett care package när jag mådde dåligt så hade hennes kille slängt i en påse chips med sweet chili smak – en smak jag aldrig någonsin skulle välja själv. Men det var helt plötsligt det godaste jag ätit. Det senaste året har jag börjat köpa chips lite då och då och insett att min smak har ändrats och jag faktiskt tycker det är gott. Så sjukt. Tycker fortfarande att det stinker men när man äter det själv så blir det inte lika påtagligt haha.

   Svara

 • Lina

  |

  Älskar att du föredrar Estrella till 100% och inte litar på folk som gillar OLW, men dina favoritchips är från OLW 😉

  Svara

  • Lina

   |

   Nevermind, jag läser tydligen asdåligt! Haha

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha 🙂 Nej, båda har bra chips!

    Svara

 • Frida Holmberg

  |

  Jag har tatuerat in ”chips & dipp” på armen pga en av de bästa grejerna jag vet!!!

  Älskar vikta grytfriterade chips och även dom julstjärnor som Estrella lanserade, köpte 20
  Påsar för att ha under våren :)))

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Mina favoriter är Cheddar och rödlök från Västkustchips, de är såå goda! Som någon skrev ovan så äter jag också vikta chips först för de är bäst.
  Saknar dock min gamla favorit Rosépeppar och lime.

  Svara

 • Ulrika

  |

  Jag saknar verkligen kebabchips! Var en smak när jag gick i gymnasiet (alltså typ tio år sedan). Älskade verkligen dem, tror jag hade älskat dem fortfarande om de fanns kvar! Minns inte vilket märke det var eller något, visste ingenting då, förutom att de var bäst!

  Nu tycker jag mest om vinäger eller tryffelsmak på chips. Och såklart sourcream and onion, eller egentligen vad som helst som är syrligt och lökigt. Tyvärr har jag bott utomlands i närmare åtta år och chipskulturen är så SVAG här! Alltså verkligen skittråkiga smaker, bara standardmärken (typ lays, pringles), liksom inget lokalt / små spännande producenter (vad är chipsens motsvarighet till mikrobryggeri ???). Paprika, cheddar, salt… SÅ TRÅKIGT. Men min kille älskar chips så vi äter det ändå rätt ofta, jag föredrar godis nästan alla dagar i veckan (men saknar verkligen lösgodis…).

  Svara

  • Linda

   |

   Jag bor med utomlands och här finns varken chipskultur eller goda chipssmaker. Det mest spännande är grillchips…

   Svara

 • Linnéa

  |

  OLW naturchips med chili och Creme fraîche är mina bästa!! Och Estrellas västkust med vitlök, chili och gräslök. Mmmmmh, det är dock sommarchips.
  Jag föredrar små chips, ogillar när man får ett stort chips som man måste ta flera tuggor av. Och inte för tjocka, tunna men ändå crisp är hemligheten, och där är naturchipsen allra bäst 😋

  Svara

 • Felicia

  |

  Nej! Håller inte alls med om att Estrella skulle vara bättre än OLW. Provade Ranch sour cream, kände bara nej! Ranch-chipsen från OLW är de bästa. Men Estrella Ramslök och chili är goda.

  Svara

  • Egoina

   |

   Inte generellt nej. Men vad gäller vanliga sour cream-smaken.

   Svara

 • Elin

  |

  Men dippen!! Älskar den så mycket men har inte hittat den i någon butik på evigheter. Vet någon varför?? Någon från Estrella, hallå?

  Svara

  • Egoina

   |

   Inte vi heller! Är rädd att den har utgått 😢

   Svara

 • Linn

  |

  Älskar detta inlägget!!

  Svara

 • Monika

  |

  Har opererat käkarna och har tuggförbud ca 1 månad till… Jag skojar inte att jag på riktigt dreglade (pga ingen känsel i underläpp och haka just nu) när jag läste om all chips 😂
  Längtar såååå efter chips haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh jag förstår! Kämpa på! Snart så 😋

   Svara

 • Hanna

  |

  Mitt chipstipps: Wow Chrunchips mild Wasabi – hur goda son helst med perfekt styrka, min absoluta favorit. Ver dock ej om de finns i sverige (bor i tyskland)

  Svara

 • Sandra

  |

  Du gillar inte dillchips?? Jag skulle kunna leva pa dillchips haha! Absolut godaste chipsen. Jag bor i England och dar har jag inte hittat dillchips, sa ater orimligt mycket dillchips sa fort jag halsar pa mamma och pappa hemma i Sverige!

  Svara

  • Sara

   |

   Det finns på IKEA om du har möjlighet att ta dig till ett varuhus! Älskar också dillchips.

   Svara

  • Sandra

   |

   Älskar också dillchips. Och heter också Sandra. Är vi soul mates?

   Svara

 • Jenny

  |

  Måste väga upp alla ”jag älskar chips” kommentarerna. Jag kommer inte ihåg sist jag köpte chips. Kan äta ett chips och vara nöjd. Om det är några chips som kan vara goda är det linschips (låter dock så präktig när det sägs så väger upp med att jag älskar kakor, bullar, och lakrits och choklad 😜) Annars är det enbart en sort chips som är värda att äta och det är Västkustchips (säljs dom på andra ställen än Göteborg?) men som sagt det kommer jag inte ihåg när jag köpte sist. Popcorn är det ultimata festsnacket annars 😅

  Svara

  • Kattis

   |

   Här är en till som inte är särskilt förtjust i chips. Linschips undantaget för jag ÄLSKAR estrella linschips med sourcream and onion. Kan fna äta det till frukost, lunch och middag. Mmm

   Svara

 • Kajsa

  |

  Västkustchips, räfflade och med havssalt!
  Åh skulle kunna äta dom var dag 😋

  Svara

 • Petra

  |

  Men hallå!??? Vickningschips är de ultimata dipp-chipsen, det är väl typ enbart det de är skapta för? Räfflade och lättsaltade så att Dippan kommer fram, perfekt 😍👌🏼. Utöver det så är cidervinäger och charlottenlök mina absoluta favoritchips för tillfället, eller salt och vinäger från bjäre 🤤🤤

  Svara

 • Caroline

  |

  Alltså mina favoritchips all time är OLWs Sourcream & Bearnaise. Såå ledsen att de slutade med dem =(
  Men alltså jag älskar både dill och vickningschips haha

  Svara

 • Mli

  |

  Måste tipsa om instakontot chipsmandag också, lägger upp ett klipp där hon testar chips varje måndag 🤩

  Svara

 • Emmy

  |

  Chips är livet! Kaaaan vara så att jag ibland importerar de sorter som inte går att få tag på här🙈 Det är alltså chips från England, särskilt McCoys – det finns inga bättre chips! Men då ska man gilla tjockleken. Håller helt med om Inferno också. Det jobbiga där är bara att de är så ojämna mellan påsarna, ibland kan man få jättestarka som kräver ett glas mjölk efter 2 st och ibland är de bara som vanliga chilichips. Lidls Sour Cream and Cheese är också goda. Här har jag lyxen att bo inte långt från en stor potatisodling som även gör egna chips, de är nog de bästa jag ätit. Tyvärr finns de bara under vissa tider på året, så köpte pinsamt mycket förra året… Vad gäller dip så gillar jag bäst att bara dippa i creme fraiche, men det är nog för att det blir för mycket smaker samtidigt annars. Om det inte är Vickningschips då, tänker att det är vad de är till för, att dippa i smaksatt dip. Ja, skulle kunna fortsätta om detta ämnet, men slutar här så jag inte verkar alltför besatt😄

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker Inferno-chipsen blivit jämnare på sistone! Men håller med om att de var sjukt opålitliga förr.

   Svara

 • Andrea

  |

  Läste både inlägget och alla kommentarer och den främsta tanken jag har i huvudet nu är att…… chips är ett så himla märkligt ord?! Haha som man brukar tycka om vilket ord som helst när man läst det för många gånger. 😁 Själv älskar jag grytfriterade lantchips, helst med enkel saltsmak. De vikta ryker först tillsammans med de riktigt hårdfriterade som nästan är genomskinligt orange. Samma med pommes. Mmmmm…

  Svara

  • L

   |

   JA, det är ett så konstigt ord? Och att se ordet så orimligt många gånger i först inlägget och sen i kommentarerna har gjort min hjärna bananas!!! Chips chips chips – ser både konstigt ut och låter konstigt? men GOTT är det iallafall.

   Svara

 • Anne

  |

  Åh älskar detta inlägg! Håller helt med om att Estrella har bättre chips än OLW!! En favorit är ju Estrellas västkust chips med smak Vitlök, gräslök och chili 🙂 Så knapriga och bra smak!

  Svara

 • Daniela

  |

  Ö-chips havssalt for the win! Västkustchips havssalt är också mmmmm!

  Svara

 • Daniela

  |

  Gotlandschips havssalt menar jag såklart. Ö-chips är heeeelt fantastiska men så små påsar?

  Svara

 • Linn

  |

  Men alltså, vikta chips är ju godast!!! Mycket mer smak ju… 😋😋😋😋

  Svara

 • Jane

  |

  Jag ÄLSKAR chips. Godaste som finns. Några favoriter är Gårdschips tryffel, Estrella västkustchips cheddar & rödlök, bjärechips cheddar, Estrella bacon tillsammans med blue cheese dip (från borgeby kryddgård). Men all sorts chips och dippa gör mig glad… Höjdpunkten på helgen. 😂

  Svara

 • Elin

  |

  På tal om Estrellas sourcream and onion-chips. Kan vi ta en minut och sörja Estrellas sourcream-ringar?

  Fullkomligt obegripligt varför dessa slutade säljas.

  Svara

  • lili

   |

   Ja! Helt sjukt! Jag förstår inte varför de slutar med allting som är gott! Men det största sveket var dock OLW då de slutade med sina Xtra chips, där kan man snacka MYCKET smak! Jag försöker få dom att ta tillbaka chipsen men dom gillar inte att ta tillbaka gamla produkter..

   Svara

 • Sophia

  |

  Någon mer än jag som saknar Estrellas sourcream and cheese som fanns tidigt 2000-tal? Man blev alldeles orange av att äta dom😂 Kan tänka rätt ofta på att dom inte finns längre. Buhu. Chips<3

  Svara

 • rebecca

  |

  Man köper vickningchips för att låta dippen skina ju! För mig är dippen höjdpunkten och får jag välja chips vill jag inte ha något som tar över smaken, chipset ska framförallt fungerade som en dippskopa! Då är vickning helt perfekt, bra att skopa med eftersom de är räfflade, de är stabila och går sällan sönder mitt i dippet och har en alldeles lagom nivå av salt som förhöjer dippsmaken. Mums.

  Svara

 • Rebecca

  |

  Har du provat gräslök & cream cheese från Estrella? Jättegoda! Älskar också chips <3
  Håller med om att Vickningschipsen är så fett ovärda. Det ska vara chips med mycket smak! Sourcream och Ranch är mycket goda!

  Svara

 • maria

  |

  Vickningschips är bättre än vanliga salta chips för att de är robustare ju. Bättre att dippa när man minglar tänker jag. Vickning är väl nåt man ofta får sent på en fest och då vill man inte ha andras fingrar rotandes efter trasiga chips i dippskålen. 😁

  Aja här är mitt bästa med smakrika chips; dippa i ren creme fraiche. Okryddad. Kryddan får man från chipsen. Oslagbar smakförhöjare tycker jag.

  Jag anser att det inte finns goda pepparchips i Sverige längre, och pepprar därför mina egna. Vickningschips eller grillchips funkar bäst. Dippas i creme fraiche så klart 😁. Har chipsfasta nu, men i påskhelgen då ska jag frossa i just det här igen!!

  Svara

 • Lisa

  |

  Hot sweet chili från Estrella är SÅ goda! Heta, salta och lite söta. Nej men mums!!! Prova dom med hemmagjort vitlöksdip – cremefraiche, pressad vitlök och salt. MUMS (igen!)!!!

  Svara

  • Kristin

   |

   Instämmer! Så goda!!

   Svara

 • Sofie

  |

  Visste att min sambo var rätt för mig när jag fick veta att han också älskar chips och dippa 🙌

  Svara

  • Z

   |

   Haha, som majoriteten av befolkningen troligtvis 😅

   Svara

 • Nina

  |

  Alltså du måste testa Bjäres vinägerchips 😍 godaste jag ätit.

  Svara

 • Ulli

  |

  OLW:s syrlig rödlök for the win!

  Svara

 • CHOCK

  |

  HUR KAN INGEN HA NÄMNT VÄRLDENS BÄSTA CHIPS ÄN!?!?

  KETTLE SEA SALT & BALSAMIC VINEGAR.

  (Viktigt med versaler i såna här situationer.)

  Svara

 • Sara

  |

  Älskar chips! Var glada, ni som bor i Sverige. Ni vet inte hur lyckligt lottade ni är. Jag är bosatt i Tyskland och här är chipsutbudet inte i närheten så bra. Det är mest paprikachips. Har hittat en sort med vinäger som är god, men annars tycker jag knappt att det finns några goda chipssmaker här alls. Som tur är, säljs vissa smaker från Gårdschips i en av butikerna jag handlar i. En sort jag verkligen hoppas kommer tillbaka är ugnsbakade sourcream and onion-chips!

  Svara

  • Sandra

   |

   Jag bor i Luxemburg och saknar svenska chips mest av allt. Paprikachips eller saltade chips finns. Dessutom så är söta popcorn normen här. Jag saknar GRILLCHIPS mer än nåt annat.

   Svara

 • Anders

  |

  Jag föredrar såna där linschips. Högt protein innehåller i dom och mindre fett än vanliga . Dom är svingoda med faktiskt men äter jag vanliga chips så föredrar jag gryt friterade .

  Svara

 • Kristin

  |

  Angående diskussionen om Estrella vs OLW’ sourcream & onion så är jag förvånad över att ingen har påpekat att det oavsett märke är en överskattad chipssmak?? Luktar typ svettiga strumpor och smakar inte mycket bättre.. 🙈Bara grillchips som är värre. ÄLSKAR dill, både chipsen och dippen. Annars är estrellas hot sweet chili samt OLWs hot sweet peppers tillsammans med nån kylande dipp favoriter just nu.

  Svara

 • Maja

  |

  Älskar chips och detta inlägg! Min nya favorit är Estrellas nätchips med sourcreme och onion-smak. Vi käkar det som snacks vid matlagningen på fredagen, perfekt till ett glas rött. De känns liksom fräscha och inte så där flottiga som andra gör. Och min man, som inte gillar vanliga sour creme & union (jag vet, märkligt, men det innebär å andra sidan mer till mig) gillar också dessa.

  Jag är förresten uppvuxen med chips som snack före middagen, bästa för att stilla hungern och ge aptit!

  Svara

 • Isabell

  |

  Har du smakat OLW syrlig rödlök? Smakar picklad lök, som svagare vinägerchips med mer löksmak. Mums

  Svara

 • Z

  |

  Köper ibland vickningschips (eller Dip chips som är OLWs variant) och dippar i bara gräddfil. Gott!

  Svara

 • Amanda

  |

  Bjäre tryffel&parmesan är min favorit utan tvekan. Tröttnar ALDRIG. Finns dom inte inne eller om jag är sugen på något annat blir det oftast Garants sourcream & onion eller västkustchipsen med vitlök, gräslök och chili. Upptäckte dessutom nyligen Coops egna med smak av lagrad ost, supergoda!

  Svara

 • Alex

  |

  Hur kan ingen ha nämnt Gårdschips – chili, vitlök och persilja. Absolut godaste chipsen någonsin!

  Svara

 • Lolo

  |

  Olws sourcream va så jääääkla goda förr.. men så för sidådär 15-17 år sen ändrade dom recept.. nu äter jag dom inte ens även om det inte finns andra chips att äta 😅 smakar lite.. svett? Eller som jag kan tänka mig att gammal svett skulle smaka😅

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv