Follow my blog with Bloglovin

Ett torp, några bönbollar och en liten liten kavel

Händer inte sådär supermycket i mitt liv, men här är några snapshots från de senaste dagarna. Mest mat:

 

Förra helgen gick vi typ två och en halv mil. På lördagen hittade vi ett gammalt torp. Här förklarar F hur han hade tagit bort skyddet och satt tillbaka det igen utan att det syns och sen bott här inne om han var hemlös.

 

Viktigt att stretcha.

 

Här är hans frukost förresten. Han mixar havregryn så att den blir finmald, sen gör han gröt på det tillsammans med kakao. Han äter sedan sin gröt med ett lager jordnötssmör och nutella (tänk som en pizza) med mjölk.

 

Pokébowl är en favoriträtt just nu som ni säkert inte missat. Någon frågade vad vi brukar ha för ingredienser. Vi kör bas med ris (bara vanligt ris, inte risvinäger och sånt där som man ”ska”) och så köper vi grillad kyckling.

Det är så tacksamt att köpa grillad kyckling, det är så mycket mat! Resten av kycklingen gör vi till en sallad en annan dag, eller en pastasås eller kanske tacos.

 

Vad gäller saker att toppa med är det bara att länsa kylskåpet. Allt funkar! Här hade jag tomat, paprika, purjolök, rostad lök, sesamfrö, koriander, soja, chilimajo, lime och ruccola.

 

Skrattar så mycket varje gång vi ska göra pizza och vår lilla lilla kavel åker fram. Vi skulle ju kunna använda en flaska eller vad som helst, men F vill absolut använda kaveln. Haha.

 

Fotograferade mig själv till ett blogginlägg jag ska göra tillägnat chips. Rimligaste photoshooten jag haft kanske.

 

Inte den mest aptitliga matbilden jag tagit, men dessa asiatiska bönbollarna från Go Green var verkligen jättegoda! Kan rekommendera. Till bönbollarna gjorde vi risnudlar med mango, rödlök och en asiatisk pesto (mixade ihop soja, chili flakes, socker, olja, jordnötter, lime, koriander och mynta). Prova!

 

95 gillar

Kommentarer (26)

 • Helena

  |

  Hade du något recept till bönbollarna med nudlar? Lät supergott och skulle vilja testa, men är inte så bra på att bara höfta ihop mängd osv. 😅

  Svara

 • Lina

  |

  Älskar att han ser ut att stretcha mer intensivt på promenad än jag stretchar inför maraton, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur 😂

   Svara

 • maria

  |

  Jag har bott på Hawaii, och kan trösta dig med att jag aldrig känt ett ens risvinäger i poke bowls där. Känns som nåt som är påhittat här, men alla gör ju som man vill 🙂 De poke bowls jag åt där såg inte ens ut som en sallad med ris som de gör här. Där är det oftast en fiskröra med ris man köper i fiskdisken på matbutiken, eller på restaurang 🙂
  Men poke betyder hackat, så det är väl lite olika hackad mat kanske.

  Svara

  • maria

   |

   *uns inte ens.

   Svara

  • Egoina

   |

   Ahh! Ja, men det är bra att veta. Finns inga regler då, hackad mat helt enkelt. Haha 😊

   Svara

 • Sandra

  |

  En öppen fråga: Vet någon var köttet från den grillade kycklingen man köper på affären kommer ifrån?

  Svara

  • Emma

   |

   Sverige gissar jag på efter en snabb googling 🙂 https://www.kronfagel.se/product/grillkyckling/

   Annat är det väl med kycklingen som är i de där salladssjälvplockdiskarna (bra ord), har för mig den är typ från Thailand eller nåt sånt.

   Svara

  • Lisa

   |

   Tyvärr betyder inte det faktum att kycklingkött kommer från Sverige att kycklingarna inte lider 😔

   Det finns jättemånga bra växtbaserade alternativ till kyckling idag. Hälsans kök har både filéer och bitar, och så finns quorn oxå. För att nämna några. Prova det nästa gång ni ska laga en kycklingrätt 😊

   ”Kycklingar växer upp utan sina föräldrar och lever sina fem veckor långa liv instängda i stora stall. Där har de ett utrymme att växa på som är mindre än ett A4-papper per kyckling. De förväntas växa från 40 gram till 2 000 gram under sina korta liv. Majoriteten ser aldrig solljus förrän dagen de ska slaktas.”

   ”… Många kycklingar får benproblem orsakade av den tillväxtinriktade aveln. De växer så snabbt att de får ont.”

   (Hämtat från Djurens rätt)

   Varför äta kyckling när det finns jättebra alternativ – som inte innebär lidande och död? 🐣 🐓

   Tack för att ni läste, ni som gjorde det 💗

   Svara

   • E

    |

    Nej tack Lisa 😊

    Svara

   • Vendela

    |

    Tack Lisa 💚

    Svara

   • Natalia

    |

    Inte intresserad Lisa, men tack ändå.

    Svara

 • Tjejen som frågade om distansdejting

  |

  Hej igen!
  För någon vecka sedan skrev jag och frågade hur jag skulle hantera en form av distansdejting där jag träffat en kille som bor på andra sidan landet just nu men även ska resa utomlands under flertalet månader. Du och dina underbara läsare uppmanade mig till att ta det för vad det är och att allt inte behöver leda till livslång kärlek utan det kan vara bra för stunden också. (Väldigt skönt att höra just den meningen, så brukar jag inte tänka normalt sett utan har alltid hög förhoppning om att träffa mannen i mitt liv)

  Ni önskade en uppdatering om hur det går. Nu har han precis kommit tillbaka till min stad och vi har hunnit ses en gång då vi lagade mat ihop och hade en väldigt mysig kväll. När vi ses pratar han en del om att vi ska försöka ses snart igen och göra saker ihop och är den som pratar mest om sånt. Han sa till exempel att han skulle kunna försöka stanna här en helg då han inte behöver jobba så att vi ska kunna umgås mer än bara en kväll ihop. Men när vi väl skiljs åt hör han inte av sig på eget initiativ, så var det mellan första och andra gången med. Jag får inte känslan av att han ”spelar svår” eller ljuger om att han vill ses. Men hur ska jag göra för att behålla kontakten med honom mellan gångerna utan att känna att jag är ”för på”, vill ju försöka styra upp att vi ses snart igen då vi bara har en begränsad tid att hinna det.

  Puss och kram till dig och alla dina fina läsare 😊

  Svara

  • Anna

   |

   Roligt att det känns bra ändå!

   Jag tänker så här, om det är rätt eller inte har jag ingen aning om. Angående att du känner dig ”för på”. Du får ju inte känslan av att han inte vill ses utan tvärt om. Hör av dig till honom och boka in träffar när du vill, var ärlig med dig själv och hur du är. Vill du ses ofta visa det, för om du inte är det utan försöker anpassa dig till vad du tror att han vill eller samhällsnormen eller vad som helst, så är du inte dig själv typ. Sen får väl han säga till om han inte kan eller vill ses. Vem vet, han kanske tycker det är asskönt att du tar initiativet så han slipper.

   Svara

   • Tjejen

    |

    Hej,

    Ja så kanske det är.. Nu hördes vi litegrann i helgen på mitt initiativ och han svarade en del men med cirka 1 dygns mellanrum och sa att han kommer upp till min stad lite senare i veckan. Jag svarade på det och sa även att vi kanske kan ses till helgen om det passar. Det har han inte öppnat eller svarat på ännu. Vill han inte ses så vill han inte det, då är det ju så. Men blir så lätt att jag övertänker och går och hoppas på att han ska höra av sig (även fast jag egentligen inte har några känslor för honom utan mer bara tycker det vore kul att ses igen). Tips på hur man ska lyckas bli mer avslappnad i sig själv och inte gå och vänta på meddelanden utan, kommer de så kommer de..

    / tjej som blir irriterad på sig själv

    Svara

    • Tjejen igen

     |

     Nu verkar det som att jag blivit ghostad.. Aldrig blivit det på det här sättet förut, att en person man träffat upprepade gånger Och som varit drivande plötsligt bara slutar svara. Han har inte läst eller öppnat mitt meddelande på Instagram så gissar på att han har ”begränsat mig”. Är svårt att inte bry sig om det tycker jag, vad har hunnit gå så fel på mindre än en vecka.

     Svara

     • Anna

      |

      Då verkar det nästan som att han håller på med något fulspel och det säger endel om honom. Tycker du ska lämna det där fort för om han beter sig så illa nu tänk hur det kan bli sen…

     • Tjejen igen

      |

      Hej Anna!
      Tack för att du tar dig tid och ork att svara mig. Det är min osäkerhet i att kunna vara avslappnad i det här som är det jobbiga.. Han hörde av sig i slutet på förra veckan och säger att han varit sjuk så får tro på det. Därefter kom han över till min stad och föreslog själv att ses så det var väl bra. Sen om det är så att han ”är onårbar” när han är på hemmaplan och bara hör av sig när han är här så är det väl en sak, men var just känslan av att blivit helt Ghostad av någon man träffat ett par gånger som kändes oerhört konstig..

 • Maria

  |

  Köpte de där Inferno-chipsen på Lidl och fick en chock hur starka de var! Ha ha… Ingen av oss klarade det, det brann i hela munnen. Kanske man borde anat av namnet och bilden på påsen.. Ha ha

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, visst är det sjukt! 🙈

   Svara

 • Erika

  |

  Yes! Ett chipsinlägg 😍

  Svara

 • Carolina

  |

  Hej!
  Sitter och kollar mello nu och kan inte sluta tänka på att du är sååå lik Dotter! Haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Omg tycker du 😍 tack!

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! Mat är alltid intressant. 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Storleken har ju ingen betydelse. Brukar det heta iaf. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv