Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Vill du berätta mer om behandlingen du gjort? Det går alltså att kombinera PRX T33 med dermapen? Är inte de ute efter samma resultat, bara att PRX T33 är nålfri? Förvirrad! Jag har länge tänkt prova dermapen, men osäker på resultat. Känner mig så ojämn i min hudton, lite ärr och allmänt glåmig. Hur blev din hy efter behandlingarna när lite tid gått? TACK för hjälp <3

Jag är själv ingen expert, men min hudterapeut sa att behandlingarna ger mycket bättre effekt om de kombineras och att hon sällan gör endast PRX T33. Det är i så fall på personer som har mycket känslig hud. Jag tänkte egentligen bara göra dermapen, men lade till PRX T33 eftersom det bara kostade någon hundralapp till. Får återkomma när det gått lite tid. Imorgon är det en vecka sedan behandlingen och jag har precis slutat fjälla.

 

 

Hur hinner du dina promenader? Jag jobbar också hemifrån och försöker hinna med en lunchpromenad men blir alltid så stressad att både hinna fixa lunch, äta lunch och promenera. Har en timme bara.

Vi har friskvård 2 timmar i veckan, så jag använder dem. Sen har jag ett flexibelt jobb och kan lägga upp mina dagar som det passar. Om jag inte har möten kan jag exempelvis ta en promenad mitt på dagen och istället jobba ikapp på kvällen om det behövs. Ett tips är att ta alla möten som inte kräver att vara framför datorn som walk & talk. Jag och Sofie tar alltid alla avstämningar i telefon när vi är ute och går. Men jag förstår dig, det är svårt att få ihop! Tänk på att en kort lunchpromenad är bättre än ingen alls!

 

 

Hej Regina!

Tänkte be dig som är så klok om lite råd. Men först vill jag säga att jag har läst din blogg i extremt många år och gillar den skarpt. Nu på sistone tycker jag dock att den har blivit ännu härligare, din och F’s relation verkar så otroligt mysig och enkel, och även fast ni båda jobbar hemifrån så verkar det snarare gynna er än tära på relationen som man hört att det kan göra för många andra. Min förhoppning är att en dag ha en lika fin relation som ni har!

Nu till frågan.
Varit singel ett par år (trött på det)
Lyckas aldrig träffa några bra killar som jag går på flera dejter med men nu har jag varit på en ganska bra dejt med en kille. Problemet är att han bara var här på arbetsresa och bor annars drygt 250km ifrån mig. Om några veckor kommer han tillbaka för några veckors arbete till men sedan åker han utomlands och jobbar i ett par månader utan möjlighet till besök.

Vi har pratat om att ses när han är här nästa gång, men jag funderar lite.. Är det dumt av mig att träffa honom igen? Tänk om jag bygger upp känslor för honom och så försvinner han iväg direkt, är det dumt? Eller ska man chansa lite? Jag hade väldigt trevligt för första gången på länge så hade han bott i min stad hade jag definitivt träffat honom igen.

Om jag nu ska träffa honom igen, hur ska jag göra för att behålla kontakten med honom tills dess att han är tillbaks här? Efter dejten föreslog han Facebook istället för Tinder, så där har vi varandra nu, men hur upprätthåller man en relation med någon man bara träffat i några timmar utan att det ska bli “för mycket”?

Ha det fint!

/26 singeltjej

Tack vad glad jag blir <3 Ja, vi har det väldigt bra. Har aldrig haft det så bra som nu, det är kul att det lyser genom i bloggen. Ska förresten tillägga att han inte jobbar hemifrån varje dag utan några dagar i veckan, vi har det alltså på nivån där det fortfarande är mysigt. Haha.

Till din fråga. Så knepig situation. Problemet är ju inte löst när han kommer hem från sina resa heller, det är fortfarande 250 km mellan er. Det låter som att du inte kan förvänta dig att det blir en långvarig person med den här killen. Men som du insinuerar – man vet ju aldrig. Ibland måste man satsa lite.

Jag tänker såhär: det är inte alla relationer man har i sitt liv som leder till en stor kärlek. Det kan finnas exempelvis personer man endast träffar en kväll på en nattklubb, någon man dejtar några gånger eller någon man hittar i en dejtingapp och skriver om tankar och drömmar med. Men alla dessa “små kärlekar” som inte blev något mer är också något värt. Jag personligen har fina minnen av sådana möten, och det var aldrig jobbigt att det inte blev något mer. Det var vad det var, det var fint och det var något jag behövde just då.

Kanske han är en sån kille? En sån som kommer in i ditt liv, ger dig hopp om killar igen och värmer ditt hjärta. Om du klarar av det så tycker jag att du ska träffa honom förutsättningslöst, just bara för att det är trevligt. Sen får vi se hur det blir. Om du klarar av det som sagt. Är han bara en quick fix som får dig att må för stunden, men sedan dåligt efteråt är det såklart inte värt det. Uppdatera mig! Och du. Du kommer hitta den där relationen du drömmer om. Jag lovar. Om inte med honom, så med någon annan. Jag hejar och tänker på dig! Kram.

 

 

Vart är fatet ifrån? Det som står på köksbänken bakom Sophie på sista bilden. Dog lite grann så snyggt det är

Jag har köpt det på AB Småland i Malmö. Det står “Skål Täljsten” på undersidan, men inget märke eller så. Tror därför inte det går att hitta online. Jag älskar det! Kul att du också tyckte om det. Kan rekommendera AB Småland om du är i Malmö någongång, så mycket fint där!

 

Hej!

Asså ditt jobb verkar ju så kul!! Jag läser just nu termin fyra av sex på programmet (med de låånga namnet) Medier, PR och kommunikation. Du läste väl något liknande (kanske mer inriktat på marknadsföring?) och jag inspireras SÅ av dig. Har du något tips för en student som snart ska ut i arbetslivet? Vad bör jag tänka på? Hur tänkte du angående praktik? Hur mycket har du lärt dig på arbetsplatsen vs. via universitet? Känner själv att allt lätt blir lite flummigt och brett trots de praktiska kurserna jag läst men hoppas lära mig mycket på blivande arbetsplats Hade du gjort något annorlunda om du visste det du visste idag? Kanske svårt att svara men är tacksam för det du vill tipsa om. Kram!

Åh gullig du är! Jag läste strategisk kommunikation. Så ganska likt det du läser tror jag. Mina bästa tips är att skaffa dig praktisk kunskap. Kanske något ytterligare än kurserna du redan läst. Exempelvis grafisk design, projektledning eller kanske Facebook-annonsering (Facebook har en jättebra guide). Jag läste programmet “produktionsledning inom media” några terminer innan jag hoppade av och bytte till Strategisk kommunikation. Det kändes bortkastat att ha läst så mycket av en annan utbildning och sedan hoppa av, men det visade sig vara ett jäkla genidrag såhär i efterhand då jag fick med mig många kurser som jag inte hade velat vara utan, som grafisk produktion, grafisk design, interaktionsdesign och projektledning. Hamnar du på ett stort företag sedan kommer du inte behöva göra t.ex. material själv, men det är ändå bra att ha en viss kunskap och förståelse. Hamnar du på ett mindre företag kommer det dock (tyvärr haha) förväntas att du är en mer allt i allo-person.

Jag har inte direkt några tips angående praktik. Sök något du tycker verkar spännande. Jag trodde min praktikplats var mitt framtida drömjobb men insåg ganska fort att jag mycket hellre jobbar inhouse än på byrå och det var ju en bra insikt ändå. Det hade jag inte vetat om jag inte provat. Vad gäller hur mycket jag lärt mig på arbetsplatsen vs. universitetet – har lärt mig mycket mycket mer på arbetsplatser. Sen ska tilläggas att jag ju jobbar med digital marknadsföring vilket är en bransch i ständig rörelse. Man kan liksom inte göra en lärobok om det, den är inaktuell redan när den är klar. Men det är klart att kunskap från min utbildning satt sig i bakhuvudet. Jag tror dock att man måste vara genuint intresserad av branschen och hela tiden vilja lära sig själv om man ska vara en bra digital marknadsförare. Med det sagt är det kanske inte vad du siktar på? Du har många vägar att ta. Lycka till! Kommer bli så kul och du kommer vara GRYM!! Var inte orolig över att *du inte kan någonting*. Det kan ingen och det kan du visst. Du kommer fixa det!

 

Har du sett I mördarens spår 1973, SVT play? Du är väldigt lik Tennison i serien!

Nej men jag googlade nu:

 

Njä. Mja, kanske? Jag skulle gärna vilja vara lik denna person iaf. Haha. Tack för komplimangen.

 

89 gillar

Kommentarer (24)

 • Nina

  |

  På tal om promenader. Jag försöker ta en promenad “till och från jobbet”, typ bara 10 min. Sen försöker jag (på samma sätt som om jag skulle vara på jobbet) ha matlåda som bara är att värma. De flesta har ju ändå lite mer tid per dag nu när man jobbar hemma då man slipper restid.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är så smart! Bra tips ☺️

   Svara

   • Emma

    |

    Jag värmer också matlåda. Har bara 45 minuters lunch men brukar hinna med en promenad på ca 20 min. Allt är bättre än inget tänker jag, tror dessutom att det är väldigt viktigt att komma ut i dagsljuset. Ett annat tips är att inte fixa och dona med grejer hemma under arbetstid. Jobba när du ska jobba och fixa hemmet när du slutat, då blir det ändå ganska likt en “vanlig” vardag 😊

    Svara

    • Nina

     |

     Exakt! Men också vara duktig på att ta mikropauser som man oftast gör naturligt på en arbetsplats! Att ta någon sorts påminnelse typ varje timma att gå upp och röra lite på sig tycker jag hjälper, annars blir det lätt att jag bara sitter på samma plats ca 8h i sträck! (Och då KAN man ju passa på att diska två tallrikar/kasta in en tvätt osv om man vill, men ingen typ storstädning!)
     Man tar ju ändå ganska ofta naturliga pauser på jobbet som man kanske inte tänker på och dom pauserna får man ju aldrig dåligt samvete för!

     Svara

    • Filippa

     |

     Att inte passa på att göra hemmafix på downtime eller lediga stunder var nog det dummaste jag läst. Det är ju halva poängen med att jobba hemma, att man hinner all den skiten OCKSÅ.

     Svara

     • Emma

      |

      Haha oj, det dummaste du läst? Jag ber om ursäkt för min ogenomtänkta kommentar. Det har funkat bra för mig i alla fall, men funkar såklart inte för alla = tips. Hoppas verkligen att mitt dumma tips inte får någon att testa det, ve och fasa.

     • Vendela

      |

      Fy vad tråkigt uttryckt 😟
      Oj vad väldigt mycket dummare jag läst måste jag säga…

 • Robert

  |

  Hoppas hudbehandlingen faller väl ut. Kanske får testa en själv. 😉

  Svara

 • Allis

  |

  Till personen som tvekar på distansförhållande: 250 kilometer låter ju superlångt men är i själva verket bara 25 mil. 3 timmar i bil och har ni tur och bor så till att ni har tågförbindelser gör det ju resan både smidig och inte så dyr. Kör på om det känns rätt. 25 mil innebär att ni i princip kan hälsa på varandra varje helg medan ni dejtar och kommer fram till hur ni vill ha det i framtiden. Kör på säger jag!

  Svara

  • Rebecka

   |

   Håller med. När jag och min man träffades bodde vi 90 mil från varandra. Vänskap i många år, och när vi började dejta bodde vi 350 mil från varandra. Jag flyttade närmare så vi bara hade 60 mils avstånd för att till slut bo i samma stad 🙂 25 mil hade jag personligen inte backat för!

   Svara

   • Anna

    |

    Samma här, hade 3h pendling när vi träffades. Sedan flyttade vi ihop och sedan isär pga studier på annan ort. Nu har vi snart varit ihop halva mitt liv (18 år, fyller 36) och har tre barn ihop. Så distans funkar om båda verkligen vill.

    Svara

  • Sandra

   |

   Håller med!! När jag och min man träffades bodde vi 20 mil ifrån varandra och jag tänkte att det aldrig skulle bli vi av den anledningen, men nu sitter vi här snart 8 år senare och är gifta och har barn tillsammans, så avståndet behöver absolut inte vara ett hinder! 🙂

   Svara

  • Isabelle

   |

   Detta citat är så klockrent när detgäller kärlek på distans!
   Absence is to love what wind is to fire; it extinguishes the small, it inflames the great.
   Roger de Bussy-Rabutin

   Svara

  • Kattis

   |

   Tyvärr är väl det ett tecken på att de håller på att utgå 🙁

   Svara

   • Egoina

    |

    Neeej 😭😭😭

    Svara

    • Vendela

     |

     BUY THEM ALL!!!!
     (Hallå, finns det verkligen ingen chipsemoji?)

     Känner mig plötsligt väldigt lyckligt lottad som alltid haft ”lättsaltade” som favoritchipssmak 😄 Lär aldrig försvinna.

     Svara

 • Karin

  |

  Blev orimligt glad att din mamma valde namnet Stina till vovven trots allt! Elsa är nog det absolut tråkigaste namnet jag kan tänka mig. 😁 Stina är ju så gulligt. 🥰

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa jag med 😍 Stina!!! 🥰

   Svara

   • Simona

    |

    Fortfarande lite besviken att det inte blev Bodil 🙈😂

    Svara

    • M&M

     |

     Jag med! Så gulligt 😀

     Svara

 • J

  |

  Hej! Har en fråga om Catan, spelar ni det på två? Älskar det spelet och hade gärna spelat hemma med min kille men har inte gått pga ”från 3 pers”.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi hittade ett youtube-klipp som förklarade hur man kan göra för att spela två personer ☺️

   Svara

 • I

  |

  250km låter kanske mycket men det är ju inte jättemycket. Hade själv ungefär det avståndet mellan mig och mitt ex, vi var tillsammans i 2,5år och funkade bra. Tog bara 2,5h att ta sig till varandra. Dock tog det slut av andra skäl. Och ska distansförhållande hålla så får ju såklart den ena personen vara beredd att flytta någon gång framöver.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv